Dodaj do ulubionych

Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in...

IP: *.chello.pl 10.06.08, 22:04
paradne... i to wszystko na portalu gdzie jak dzisiaj wlazlem to wyplynela mi
na caly ekran reklama jakiegos samochodu, tresc strony zjechala na dol,
przewinalem na dol do pojechala do gory...
i jeszcze te pare flashowych farfocli to gonienia myszka i zamkniecia..
eh...
Obserwuj wątek
    • Gość: wolf Ale tupet :) IP: *.aster.pl 10.06.08, 22:06
      A gazeta.pl to niby jakie reklamy ma :) Az wlaczylem explorera, zeby zobaczyc
      co bez adblocka zobacze. Oczywiscie - uciekajacy krzyzyk :) To sie nazywa
      wolnosc dziennikarska :) Wbrew wlascicielowi portalu :>
      • qubacz Re: Ale tupet :) 10.06.08, 22:11
        to bez adblocka da się oglądać internet? podziwiam Twoją odwagę :)
      • Gość: ubogacony Re: Ale tupet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:11
        Chyba kpią. Ze stron na które wchodzę najwięcej przeszkadzającego
        szajsu jest właśnie tu.
      • zdzisiek_2 Re: Ale tupet :) 10.06.08, 22:30
        Ale fajne ... Też odpaliłem IE i wreszcie zobaczyłem :-)
        Nawet ładne i się rusza :-)

• Gość: mercier Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach :) IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.08, 23:41
          Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach:)
          • critic Re: Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach :) 11.06.08, 00:02
            Gość portalu: mercier napisał(a):

> Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach:)

jak wyżej
            • Gość: abort Re: Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach :) IP: *.abort.it.pl 20.06.08, 21:54
              + noscript - i www powoli zaczyna wyglądać jak ta wymyślona przez Tima...
          • Gość: Bukaal84 Re: Firefox + wtyczka Adblock i po reklamach :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.08, 23:49
            Ja używam również listy z tej strony: pxf.dlk.pl/adblock/ Wyłapuje prawie
            wszystkie reklamy :)
        • Gość: rolllo Re: Ale tupet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 10:26
          A ja specjalnie odpaliłem IE żeby zobaczyć o czym rozmawiacie i nic mi nie wyskoczyło... buu
          W operze z wielką satysfakcją kiluję reklamy za pomocą polecenia zablokuj zawartość...
      • Gość: Ja Adblock Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 00:07
        Ja tam nie wiem jakie ma reklamy:) Adblock Plus i też nie musisz wiedzieć:D
        • Gość: YB Re: Adblock Plus IP: *.chello.pl 11.06.08, 01:59
          prosze jeszcze pietnascie osob o pochwalenie sie adblockiem
          • fawad 1. Adblok rulez 11.06.08, 16:47
            - TomiK
        • Gość: Ab+ user Re: Adblock Plus IP: *.w90-9.abo.wanadoo.fr 11.06.08, 09:53
          No ja tez nie rozumiem przeslania tego tekstu ;)
    • praptak2 adblock i noscript = reklamy papa 10.06.08, 22:11
      AdBlock + NoScript = reklamy PA PA
    • Gość: asd Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in... IP: *.chello.pl 10.06.08, 22:15
      No wreszcie zakumali. Trzeba było raportów i analiz żeby po latach dotarło coś
      do tej makówki ... a wystarczyło siąść i zastanowić się:
      "co robię gdy wchodząc na stronę atakuje mnie wielki migąjacy baner, nie daj
      Boże wzbogacony o dźwięk ?
      a) wychodzę i więcej nie wracam
      b) instaluje adblock'a"
      No ale fachowcy od reklamy przecież ... 7 lat studiów (bo dwa lata zachlane
      ;]) ... media ... internet ... tere fere co tam jeszcze ;)
      Ale pomyśleć zapomnieli ;)

gazeta.pl może pierwsza wyciągnąć wnioski z tego artykułu. Oj zapamiętamy
      sobie postawę gazety.pl .. tak samo jak pamiętamy dobrze postawę telekomuny z
      pierwszych lat internetu w Polsce ;)
      (że o jednym z filmowych portali nie wspomnę ... oj nie prędko mój kursor tam
      postanie ;])

Pozdrawiam
    • Gość: me a Wyborcza przoduje w tym szajsie.. IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 10.06.08, 22:21
      ja juz nawet nie wchodze na strony GW z IE tylko zawsze z Opera
      i wlaczonym blokowaniem popus bo mam dosc tego polskiego
      prymitywnego reklamiarstwa..
    • nessie-jp Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:23
      Nie wierzę, żeby odsetek użytkowników stosujących adblocki był niski
    • sselrats Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:29
      Chyba juz zaczynamy zapominac, ze internet to ostatni bastion
      wolnosci wypowiedzi, w tym reklam. Chronmy go przed kagancem. Ci,
      ktorych reklamy wkurzaja niech nie patrza, zainstaluja sobie filtry
      albo niech kuruja swe emocje. Wyzbadzmy sie mentalnosci milicjanta,
      ze wychylajcych sie trzeba palowac.
      • Gość: Pałaka Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 00:28
        wal się na ryj reklamowy cieciu
      • Gość: gekgo Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.200710.adsl.tele2.no 11.06.08, 08:03
        Mysle ze reklamy wkurzaja 99,99% internautow, jezeli ich nie blokuja,
        to czesto dlatego ze nie wiedza jak- np. ludzie starsi jak ja. CZESTO
        mi sie zdarza ze klikam w taka reklame wbrew woli, ale natychmiast ja
        kasuje, i NAWET gdyby to bylo cos dla mnie interesujacego, nie
        skorzystal bym z tej reklamy z przekory.
    • frank_drebin Narzekania przez portal Agory na agresywne reklamy 10.06.08, 22:35
      to jak narzekania niejakiego doktora Henryka S. na pedofilow. A co z waszymi
      reklamami przed materialami filmowymi ? Nie wspomne juz o tym, ze jak sie
      uzywa firefoxa bez flash playera to najczesciej zamiast strony startowej
      gazety ukazuje sie duzo biala plama i napis - aby obejrzec zawartosc tej
      strony musisz pobrac wtyczke. No po prostu hipokryzja czystej wody ten caly
      artykul.
    • piogor9618 Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:40
      W gazecie.pl przerabialem podobne kwestie: jak napisalem skarge bo mnie juz krew zalewala to mi odpisano ze niestety gazeta ma zobowiazania reklamowe i jezeli reklama jest nachalna to prosze odswiezyc strone:)
      Lubie gazete.pl ale nigdy nie bede tolerowal nachalnych reklam - nie widze w tym szacunku dla czytelnika szczegolnie szanowanej przez mnie gazety.

Uganianie sie za krzyzykiem lub go szukanie stawia mnie w pozycji debila.

p.s. Troszke mam wrazenie ze jest lepiej niz bylo kiedys - mysle ze moda na tego typu reklamy przemija. Tylko kto mi zrekompensuje stracony czas, nerwy i w jakims stopniu zepsuta satysfakcje z przegladania strony.

• komandor_gruzel Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w 10.06.08, 22:45
        piogor9618 napisał:
        > W gazecie.pl przerabialem podobne kwestie: jak napisalem skarge

Nie dochodź się baranami tylko po prostu zainstaluj AdBlock+ i polskie filtry do
        niego.
      • Gość: anonim Problem jest prosty do rozwiązania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.08, 23:12
        Opera: prawa mysz + Block Content + OK, i koniec filmu o potędze reklamy. Pojęcia bym nie miał, że jakieś reklamy są w ogóle gdyby nie to, że raz przypadkowo wszedłem firefoksem bez adblocka na gazetę, zgroza! Ktoś w ogóle się z tym męczy? Niepotrzebnie zupełnie...

P.S. Zarówno firefoks z adblockiem jak i Opera są darmowe i bez reklam.
      • Gość: ironia Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 10:28
        Na tym wątku forum właśnie otworzyła mi się reklama seata toledo.
    • piogor9618 Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:44
      Niesmak pozostanie !!!
    • sselrats Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:44
      Pojecie wolnoaci wciaz niezrozumiale w pokomunistycznej Polsce.
    • kaszewski mozilla firefox + AdBlock+ + Filterset.G 10.06.08, 22:50
      Jak jacyś idioci np Raiffeisen chcą wydawać kasę na agresywną reklamę to niech
      wydają, ja nawet nie wiem że w ogóle taka akcja ma miejsce. Ściągnąłem sobie
      odpowiedni pluginy do firefoxa i od roku taki problem dla mnie nie istnieje.
    • Gość: aurora to ktoś jeszcze w ogóle widzi reklamy w necie??? IP: *.icpnet.pl 10.06.08, 22:50
      ja już zapomniałam ile syfu siedzi na różnych stronach... czasem coś wyskoczy, ale to jest chwilowe i za moment juz tego nie ma :P
    • jaerk Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 22:54
      Mam operę i poblokowane w niej wyskakiwanie okienek i można żyć;-)
    • Gość: rm Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in... IP: 80.51.227.* 10.06.08, 22:55
      tradycyjnie - jak w każdym artykule - wystąpują tzw. eksperci,
      którzy pierdzielą rzeczy oczywiste, typu: że layery denerwują
      internautów, że wejścia na stronę reklamodwacy są przypadkowe i
      niezamierzone. Te żałosne próby uwiarygodnienia artykułu tzw.
      głosami ekspertw stały się obecnie tak samo pospolite i nachalne jak
      layery.
    • mindflayer Nienawidziłem tych reklam! 10.06.08, 23:00
      Serdecznie nienawidzę reklam atakujących dźwiękiem albo paraliżujących przeglądanie przez zasłonięcie treści.
      Rozwiązanie jest banalne: Opera lub Firefox. Na wszystkich komputerach które używam, przestałem korzystać z IE (jak połowa Polaków) i skończyły się reklamy. Reklamy Wyborczej należały do najbardziej upierdliwych! Słyszycie to?
    • Gość: Misio Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.aster.pl 10.06.08, 23:02
      Tylko Adblock + Firefox.
      Oczywiście to strata dla Gazety.pl - ale nie da się inaczej.
      A próbne wejście za pomocą MSIE jest rzeczywiście zabawne w kontekscie artykułu.
      ;-)))
    • sselrats Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. 10.06.08, 23:11
      O to chodzi, indywidualnie modyfikowac tresci internetowe filtrami,
      a nie zakazami publikacji. To nie Trybuna Ludu.
    • Gość: radz Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:12
      FF +Adblock sprawę reklam załatwia..szkoda że nie można automatycznie wyciszyć
      tv gdy zaczynają się reklamy ..Zwłaszcza w nocy...siedzi człowiek i coś po
      cichutku ogląda by nie przeszkadzać rodzinie.a tu jak nie ryknie reklama ..Aż
      ludzi budzi.KRRiTV powinna w końcu ten problem zauważyć. Głośność dźwięku w
      reklamach przekracza wszelki granice.Telewizor ściszony prawie do minimum ryczy
      jakby był rozkręcony na fulla
      • Gość: baba Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.icpnet.pl 10.06.08, 23:24
        Na problem hałasu polecam wtyczke flashblock.
        • Gość: pacal o czym ty pie...sz??? IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 11:09
          wtyczkę do telewizora? przeczytałaś chociaż babo o czym poprzednik pisał?
          • Gość: baba Re: o czym ty pie...sz??? IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 15:02
            lol, no fakt
    • Gość: zdziwiony reklama w necie? a co to takiego ? IP: *.tktelekom.pl 10.06.08, 23:12
      i te bannery czy inne gówna ?

pierwsze o nich słyszę a łażę po necie.

aha ! zapomniałbym - mam firefoxa i aktywnego adblock plusa. od momentu
      przesiadki na tą przeglądarkę nie wiem o co chodzi z tymi reklamami.

internauto - powiedz gównu DOŚĆ ! zamknij drzwi nachalnej komercji przed
      nosem. a wszystko to legalnie (licencja GPL) i bezpłatnie. naprawdę warto.
    • Gość: (gość portalu) Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in.. IP: 217.153.158.* 10.06.08, 23:14
      Ja przez takie reklamy zrezygnowałem z PCWORLD oraz CHIP - pamiętam że nawet na Operze mnie wkurzały (zwłaszcza PCWORLD).
    • Gość: maciek Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in... IP: 91.66.111.* 10.06.08, 23:15
      Wystarczy uzywac Firefoxa i sciagnac Flashblock. Blyskawicznie rozwiazuje
      problem reklam ;) W Opere ten wbudowany jest zas content blocker(blokuje
      niechciane elementy strony).

addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/433
    • smok_sielski Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in... 10.06.08, 23:21
      >(blokada może zdławić też wyświetlanie >"normalnych" treści na niektórych
      stronach)

Co za bzdury. Korzystam od dawna z adblocka i flashblocka i jakos nic mi nie
      blokuje "normalnych" tresci. Wielki artykul o nachalnych reklamach, a na temat
      blokerow dwa zdanania. No, ale gazownia tez zyje z reklam wiec nie ma sie co
      dziwic "obiektywnosci"...
      smok
    • ryane Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w in... 10.06.08, 23:28
      >> "Raiffeisen, bank ludzi przedsiębiorczych" krzyczał entuzjastycznie
      >> głos z głośniczków komputera, gdy otworzyłem artykuł na jednym z
      >> dużych portali - opowiada Grzegorz, finansista z Warszawy.

A tym dużym portalem była wlaśnie GAZETA.PL!!! To tutaj ciągle mnie wnerwiała
      ta reklama, tak samo jak te zakichane rysie (WWF).
    • Gość: Kain Re: Gra w myszkę i krzyżyk - agresywna reklama w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:34
      To sobie zainstaluj adblocka. Ja mam i mi nic nie wypływa, zero reklam na tym
      serwisie. Na innych zresztą też a jak się szybko ładują :D

BTW to chyba jakaś bzdura jest z tym, że internauci nie blokują reklam... Jest
      wręcz odwrotnie, wszyscy znajomi mają adblock plus poinstalowane, bo kto
      dobrowolnie chciałby to wszystko oglądać??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka