jaerk 04.11.08, 21:42 kontrowersje.net/node/700 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xenocide Nie mocny tylko trafny 04.11.08, 21:51 Sadze ze "wystep" Michnika byl jego bledem. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: Nie mocny tylko trafny 04.11.08, 22:41 xenocide napisał: > Sadze ze "wystep" Michnika byl jego bledem. Sadze przeciwnie, Chocby po waszech histerycznych reakcjach, ale nie tylko. zwykly20.salon24.pl/100610,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Nie mocny tylko trafny 04.11.08, 23:08 doc.na napisał: > > Sadze przeciwnie, Chocby po waszech histerycznych reakcjach, > ale nie tylko. Jesli moj post jest histeryczny to Michnik powinien sie wstydzic takiego obroncy. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: Nie mocny tylko trafny 04.11.08, 23:39 xenocide napisał: > doc.na napisał: > > > > > Sadze przeciwnie, Chocby po waszech histerycznych reakcjach, > > ale nie tylko. > > Jesli moj post jest histeryczny > to Michnik powinien sie wstydzic takiego obroncy. Twój post jest głupi, ale przecież nie jest jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Nie mocny tylko trafny IP: 218.54.193.* 05.11.08, 10:33 Nie, to twój post jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: Nie mocny tylko trafny 05.11.08, 15:28 Gość portalu: Art napisał(a): > Nie, to twój post jest głupi. Jest O.K.! Trafił na głupiego czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Nie mocny tylko trafny IP: 218.54.193.* 05.11.08, 23:45 Nie, nie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 22:12 Z takim samym oburzeniem pisywalala o Michniku "Trybuna Ludu", Zolnierz Wolnosci" i "Slowo Powszechne". Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 22:15 Tylko wtedy były trochę inne czasy.Michnik siedział. Teraz Michnik nie siedzi tylko zamyka usta swoim krytykom za pomocą sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 22:19 jaerk napisał: > Tylko wtedy były trochę inne czasy.Michnik siedział. Teraz Michnik nie siedzi t > ylko zamyka usta swoim krytykom za pomocą sądów. Nie krytykom, tylko oszczercom Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 22:26 Nawet jeśli to są oszczercy to facet tego pokroju powinien być ponad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Akurat jeden ze słabszych tekstów 04.11.08, 22:37 Bo siadł tak a nie inaczej i dlatego jest czwartym bliźniakiem? jaerk napisał: > Nawet jeśli to są oszczercy to facet tego pokroju powinien być ponad nimi. No jest. " Przeciez nie moge odpuścić gdy urzędujący wicepremier mówi publicznie ze byłem partyjnym aparatczykiem - Nie nobilituje pan go pozwaniem do sądu? - Przeciwnie, nobilitowałbym go gdyby się przed nim tłumaczył. " Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Akurat jeden ze słabszych tekstów 05.11.08, 21:28 wlasnie chcialem uzyc tego samego cytatu jako argumentu. pozdrawiam obydwoch panow Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte mocno głupi raczej 04.11.08, 22:15 facet sam nie wie, o co mu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: mocno głupi raczej 04.11.08, 22:25 ponte_aronte napisał: > facet sam nie wie, o co mu chodzi Nie pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 22:32 niezle. chyba przesadne ale potwierdza to co wydaje mi sie dobrze widoczne od kilku lat: ten ogien wygasl. epoka sie skonczyla konfrotacja wyidealizowanych wspomnien z rzeczywistoscia na ogol byla malo przyjemna wczoraj - w czasie wywiadu rozmawialismy na forum troche o pisowskich hunwejbin(k)ach hmmm. matka_kurka...? Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvii Jezu, tyle skrobania z okazji 04.11.08, 22:34 monologu wstawionego do okienka, kompletnie oderwanego od rzeczywistości dziadzia? Krócej się nie dało? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: Jezu, tyle skrobania z okazji 04.11.08, 22:39 cdlxxvii napisał: > monologu wstawionego do okienka, kompletnie oderwanego od > rzeczywistości dziadzia? Krócej się nie dało? ;-) Widocznie nie je jest oderwany od rzeczywstosi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jezu, tyle skrobania na temat 04.11.08, 22:43 nie autorytetu, komuś się nudzi. ps Dobrze to ktoś zuważył , w latach 70 tekst mógłby być "żywcem" wklejony na szpalty żołnierz......... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo102 Podobnie albo nawet gorzej zachowywał się 04.11.08, 22:43 Michnik obwożąc tego tam profesora od siedmiu boleści - Grossa. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na No! n! coż za fatalne zachwoanie! 04.11.08, 22:47 Gdyby wziął Łrzepę podarł publicznie i powiedział ze to kłamliwy szmatlławic to zachowałby się dobrze?! kikoo102 napisała: > Michnik obwożąc tego tam profesora od siedmiu > boleści - Grossa. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvii Obwoźne sado-maso, jak mawiają 04.11.08, 22:50 w kręgach postępowo-lewicowych. Janka odesłali do Stanów, ale Adasia jeszcze wożą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
les.vacances Michnik źle usiadł? 04.11.08, 22:51 Szkoda, że autor w natłoku agresywnych słów nie napisał nic merytorycznego. Z tym, co napisał ("Gdybym był dziś na miejscu Lisa, po prostu bym wstał i zdzielił Michnika w zakuty łeb") nie dyskutuje się tak, jak nie dyskutuje się z chuliganem. Odpowiedz Link Zgłoś
piq no, qrka, brawo,... 04.11.08, 22:54 ...sądzę tak samo, tylko doszedłem do tego na długo przed tym wywiadem. Obserwując (od środka) niezależność i rzetelność głównego organu Adaśka. Wymiksowałem się z niego na szczęście dekadę temu - z tego właśnie powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: no, qrka, brawo,... 04.11.08, 23:01 Wymiksowałem się:)))))) Każdy nieudacznik którego z pracy wy.........ten tekst powiela:))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Najkrótsza recenzja 04.11.08, 22:55 Chyba znalazłem odpowiedź na wszystkie zapytania, czego ja tak naprawdę chcę? Chciałbym ożenić Michnika z Kaczyńskimi i cały bermudzki trójkąt wysłać na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 04.11.08, 23:04 A ja rzeknę tak: i Kurka się starzeje, i Adaś się starzeje. Czy to coś dziwnego? Chyba nieeee....wszystkim nam latek przybywa i swierzonki szukac nalezy zupełnie gdzie indziej...tylko gdzie? Może jeszcze się nie narodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo102 Re: "swierzonk", powiadasz? 04.11.08, 23:15 etta - nie cytata, nie pisata :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin To musi byc potworne dla wyksztalciuchow ;) 04.11.08, 23:21 Nie wie teraz co myslec !!! Ich idol internetowy skrytykowal samego Nadredaktora ;) Teraz maja dopiero problem. Trzeba uruchomic tzw. mozg a nie czekac na przekazy dnia ze strony www matki kurki, WSI24, GW, onetu tudziez innych szkiel kontaktowych. Teraz trzeba sie odniesc do czegos - tak mieli na wszystko odpowiedz gotowa juz w naglowku wiadomosci ;) No przyznam, ze im wspolczuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Nie marytw sie tak faneczku 04.11.08, 23:45 frank_drebin napisał: > Nie wie teraz co myslec !!! Wiemy, wiem franku_debilku. Bierzemy sobie zdjęcie Lacha Kaczyńskiegi i przekłuwamy ołowkiem tam gdzie ma oczy ...., Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 tekst merytorycznie słaby 04.11.08, 23:23 czytając go miałam wrażenie, ze skądś znam ten jezyk ... uczeń przerósł mistrza?:) parafrazując autora ... Czuję bezsilność wobec takich ludzi, boje się takich ludzi, tacy jak Matka Kurka są po stokroć niebezpieczniejsi od Michnika, ponieważ są inteligentniejsi, bardziej przebiegli i bezlitośnie skuteczni w swoim fanatyzmie. Kim jest Matka Kurka? jaerk napisał: > kontrowersje.net/node/700 > Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: tekst merytorycznie słaby 04.11.08, 23:41 paczula8 napisała: > Kim jest Matka Kurka? Ten wasz wieczny Ubecki problem - kto kim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: tekst merytorycznie słaby 05.11.08, 00:19 najlepiej jak podyskutujesz z matką kurką (kurkiem?;-) pod jego tekstem - może go rozjedziesz merytorycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: tekst merytorycznie słaby 05.11.08, 09:10 jaerk napisał: > najlepiej jak podyskutujesz z matką kurką (kurkiem?;-) pod jego tekstem - może > go rozjedziesz merytorycznie... nie mam motywacji ... w ocenie Michnika się z nim zgadzam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: tekst merytorycznie słaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:38 Ten tekst rozbawia.Michnik demagogiem:) ,owszem był w czasach Solidarności.Tacy ludzie byli potrzebni aby ruszyć zgnuśniałe "towarzystwo".Wiec,mówienie o białych plamach historii.Półprawdy,nadinterpretacje.Szczepański szefTVP z jachtami,panienkami,syn Jaroszewicza odpalający papierosy od dolarówek,sekretarze partyjni z własnymi kasynami za różowymi czy żółtymi firankami gdy w kraju brakowało żywności i były kartki.Sekretarze partyjni wciskający się w sprawy tak jak dzisiaj prezydent i podobnie cieszący się z tego bo na wszystkim się znali.Dlatego nazywano ich czerwonymi pająkami.Byli wszędzie:w wojsku,milicji,szkolnictwie,zakładach pracy. Dzisiaj można powiedzieć tacy "prezydenci" chcący za wszelką cenę rządzić bez ponoszenia odpowiedzialności bo mieli prawo najwększej partyi.Tylko,że obecnego prezydenta można przystopować bo łamie Konstytucje o czym wszyscy znowu boją powiedzieć się wprost a przydupasów i nie zważających na interes kraju to cieszy, przecież rządzący mają problemy z realizacją tego co chcą zrobić i wściekli zachowują się jak w oblężonej twierdzy. Piłsudski łajdaków załatwił drogą zamachu majowego. Rzeczywiście łachu jaki z ciebie Polak,jeżeli cieszysz się,że w kraju nie można niczego zrobić?Jeżeli twoją ojczyzną jest partia a moją Polska to rzecz wiadoma,że będziemy wrogami. Jak widać, jego filozofia była bardzo prosta.Oczywiście to moja kategoryczna jej interpretacja,dla mnie dogmat. Polska nie może otoczona być wrogamia godne dbanie o to to nie darcie mordy,bo to tylko wstyd i ujma dla Narodu gdy rozbawionym nie można oddać. Kurka tak jak większość słuchał słów,które inaczej brzmiały w czasach walki a inaczej dzisiaj. Nikt nie pracował nad koncepcją nowej Polski.Widać to od 20-tu lat.Wprowadzimy wolny rynek, zniesiemy cenzurę i wprowadzimy demokrację a kraj będzie kwitł. Mieliśmy wyjebać partyjniactwo z zarządzania zakładami i firmami zastępując je fachowcami, bo znane były przecież jego skutki,yo nie:zafundowało się nowe partyjne pająki i ich niekompetencje. Kurka nadal nie potrafi wyciągnąć żadnych wniosków skupiając się jedynie na Michniku i innych. Ludzie walczyli i gotowi byli umierać za lepszą Polskę a nie spierających się o kombatanctwo nieudaczników popieranych przez podobnych im.Nikt do jasnej cholery nie robił łaski walcząc dla dobra kraju,ale był to jego obowiązek względem Ojczyzny i Narodu. Żal człowiekowi dooopę ściska słuchając co jakiś czas w mediach prominetnych polityków mających żal,że nie doceniono ich zasług dla Narodu i wolności-won Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Chyba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 11:41 Piłsudski miał rację:))) Brak wyników dla zapytania 'Kir w polu autor; na forum Prasa i media' Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Co ty ciec jakowys, a moze kapciowy? 04.11.08, 23:43 off_nick napisała: > etta2 napisała: > > > A ja rzeknę tak: i Kurka się starzeje, i Adaś się starzeje. Czy to > > coś dziwnego? Chyba nieeee....wszystkim nam latek przybywa i > > swierzonki szukac nalezy zupełnie gdzie indziej...tylko gdzie? Może > > jeszcze się nie narodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co ty ... 05.11.08, 15:55 nie doczytałem... ziewnąłem przeciągle... a wziąłeś , "drogi blogisto" pod uwagę fakt, że twój odbiór Michnika moze być , najzwyczajniej w świecie, odbiorem SUBIEKTYWNYM? Majacym niewiele wspólnego z jego postacią jako taką? że jego "rozwalenie się w fotelu" ma coś wspólnego z twoimi kompleksami i siadaniem jak trusia przed każdym rozmówcą? Fakt, z Michnika Geremek żaden ale czy każdy MUSI BYĆ BOHATEREM przez całe życie by mógł mieć własne zdanie?ba, by mógł je zmieniać? To czy teraz Michnik jest wielki czy nie jest mało istotne. Najważniejsze że BYŁ WIELKI gdy było trzeba... i takiego go zapamiętam. amen ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Z takim podejściem nie mogę się zgodzić! IP: *.xdsl.centertel.pl 16.11.08, 22:34 drzejms-buond napisał > To czy teraz Michnik jest wielki czy nie jest mało istotne. > Najważniejsze że BYŁ WIELKI gdy było trzeba... > i takiego go zapamiętam. > amen > ;] Mogłoby tak być, gdyby Michnik zniknął z życia publicznego. Ale jeśli publicznie zabiera głos - jest poddawany ocenie. Skoro wystąpił w telewizji - każdy może subiektywnie ocenić i to, co mówił, i to, jak "rozwalił się w fotelu". Nie ma żadnego "amen". Ja osobiście oceniam ten występ może nie tak kwieciście, ale dość podobnie jak matka kurka. I jestem nim rozczarowana, bo Michnika szanuję i dużo się po tym wywiadzie spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akademiker Portal Gazeta.pl IP: *.ds13.agh.edu.pl 05.11.08, 20:14 Gazeta.pl stacza się na samo dno, zdaje się, że przejęła go banda debili, skończonych idiotów. Porządnych dziennikarzy zastąpiono podrzędnymi dziennikarzynami, rynsztok wypiera rzetelną pracę dziennikarską. Wyczytałem gdzieś, że to wszystko z powodu reklam, czyżby Agorze zaczęło brakować pieniędzy? Sponsorzy płacą za każdego internautę, który zobaczy baner? Jeśli tak, to jest to poroniony pomysł. Ja nie widzę żadnych banerów, używam Firefoxa z wtyczką Adblock Plus. Niech sobie są te Plotki i inne pierdoły, ale dlaczego dna sięgają artykuły w Sporcie? Kiedyś najlepszy serwis sportowy w Polsce, teraz... szkoda gadać. Na szczęście Z czuba.pl trzyma poziom, choć poważny serwis też by się przydał. Dobrze, że są jeszcze inne portale, których nie dotknęła degrengolada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Adam Michnik oczami kurki, mocny tekst 05.11.08, 20:16 Ten tekst jest po prostu głupi. Resztę przymiotników opuszczę. Odpowiedz Link Zgłoś