Dodaj do ulubionych

Relaunch "Wprost"

30.11.08, 22:16
"Jeden z najpopularniejszych tygodników opinii zmienia logotyp, szatę
graficzną, czcionkę oraz przede wszystkim zawartość merytoryczną. W tygodniku
pojawią się nowe działy i rubryki, m.in.: Społeczeństwo, Biznes, Zdrowie i
Medycyna, Style i Trendy, Sport, Diagnoza Wprost, Nauka i Technologie, Podróże
oraz Galeria Wprost. W związku z rozbudową treści tygodnik zwiększa liczbę
stron do 168. Jest to największa objętość w segmencie tygodników opinii na
polskim rynku."
Co o tym myślicie? Uda się, nie uda? Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie...
Obserwuj wątek
    • wpodskokach Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 09:19
      nie jestem wielkim milosnikiem wprost. kupuje raz na jakis czas, tylko dlatego
      ze cos z okladki mnie zaciekawilo, a i tak mam zawsze wrazenie, ze nie jestem
      targetem i to gazeta nie dla mnie. nowy wprost bedzie chyba jeszcze bardziej nie
      dla mnie, bo faktycznie doszly nowe dzialy (teksty wygladaja obiecujaco), ale
      szata graficzna przywodzi na mysl tygodnik-brukowiec. podsumowujac - wprowadzone
      zmiany chyba nie wplyna na zyskanie mnie - czytelnika.
    • magdalena500 Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 10:27
      przyznam szczerze, ze od dawna czytuje wprost, ale jeszcze nie widzialam nowego
      numeru. nieco obawiam sie tego, co moge zobaczyc... teraz wszyscy chca byc
      bardziej "na czasie" - cokolwiek by to mialo znaczyc. jak kupie to napisze wam o
      moich wrazeniach.
      • ahaps23 Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 12:01
        Ja właśnie kupiłam "nowy" "Wprost" i muszę przyznać, że jestem mile
        zaskoczona. Dlaczego? Ano dlatego, bo jest mniej polityki, za to
        więcej temtów, które mnie interesują, czyli kultura, społeczeństwo,
        psychologia, styl!! :D Niemile zaskoczyło mnie tylko jedno - zdjęcie
        przy artykule o mózgu. Nie jest zbyt estetyczne.
        • partek12 Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 19:38
          ahaps23 napisała:

> Ja właśnie kupiłam "nowy" "Wprost" i muszę przyznać, że jestem mile
          > zaskoczona. Dlaczego? Ano dlatego, bo jest mniej polityki, za to
          > więcej temtów, które mnie interesują, czyli kultura, społeczeństwo,
          > psychologia, styl!! :D Niemile zaskoczyło mnie tylko jedno - zdjęcie
          > przy artykule o mózgu. Nie jest zbyt estetyczne.

Mi mózg akurat najbardziej się podobał :), no może i porsche.
          W każdym razie widać, że gazeta chce zerwać z image'm gazety politycznie
          przodującej w sensacjach.
    • Gość: katon Re: Relaunch "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 14:47
      Przeczytałem dzisiaj Rybinskiego i długo nie kupię następnego
      numeru.Janeckiemu jako naczelnemu i w dodatku przy tym zestawie
      wielu autorów nie uda się zamaskować parszywego oblicza z okresu IV
      RP kiedy sbckie teczki napędzały wzrost ilości czytelników.
      • Gość: ciekawy Co najmniej piąty raz katon 'rzuca' wprost IP: *.anonymouse.org 01.12.08, 20:33
        Gość portalu: katon napisał(a):

> Przeczytałem dzisiaj Rybinskiego i długo nie kupię następnego
        > numeru.

Jeśli dziś wtorek, to katon ogłasza że (kolejny raz) przestaje czytać wprost.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=73445097&a=73445097

;-DDDDDDDDDDD
    • kubik Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 17:30
      Kiedyś (daaawno temu) nawet czytałem, potem przestałem, bo nie
      trawię treści tabloidopodobnych i oszczerczych ataków oraz lizusów
      (mercedes dla każdego, kto ostatnio wygrał wybory). Czytać nie
      zacznę, bo tacy ludzie jak Król czy Janecki gwarantują zmiany
      jedynie na gorsze.
      Mój prywatny ranking najlepszych tygodników: "Powszechny"
      i "Polityka". Potem długo, długo nic i ew. "Newsweek" (ale
      bardzo "ewentualnie").
      • Gość: terefere Re: Relaunch "Wprost" IP: *.eranet.pl 01.12.08, 20:51
        No troche mnie rozczarowaliście
        Nie wprost tylko wy
        Myslełem że jak przeczytam ten post to zobacze opinie o artykułach a
        tu co ?? nic tylko jakieś stare animozje, upolitycznianie itp.
        Nie wiem jak wy ale ja czytam coś bo jest ciekawy temat i nie musi
        to być konkretny autor
        Wprost wpada mi w ręce bo któryś z szefow przyniesie i zawsze coś
        sobie fajnego przeczytam. Poprzednio artykuł o małżeństwie
        zabijającym sex teraz ciekawe jest ranking polaków no i dobrze
        zapowiada się późny geniusz
        A ty kupik to widze że nic ci się nie podoba nawet programy TV a jak
        się podoba to prozaiczne bzdety piszesz (patrz swój blog). Jeśli nie
        czytałeś to sobie odpuść i zajmij się składniem wlasnych literek na
        nudoblogu
        • komi-sarz Re: Relaunch "Wprost" 01.12.08, 21:12
          przyznam, ze tez spodziewalem sie innego poziomu dyskusji... myslalem, ze
          ocenicie nowe wydanie, a nie bedziecie sie paplac w politycznych brudach..
          smutne jak bardzo spada poziom dyskusji. wracaj do meritum - kupilem,
          przejrzalem i... jest lepiej niz sadzilem ze bedzie. nowe tematy, nowa grafika,
          nowi autorzy - widac ze ida w strone zachodnich standardow prasy... i dobrze.
          pewnie to dopiero poczatek (mam nadzieje) i ze bedzie coraz lepiej. polecam
          tekst o poznym geniuszu (budujacy)
          • Gość: redaktor Re: Relaunch "Wprost" IP: *.merinet.pl 02.12.08, 12:07
            Teraz Wprost przypmina prawdziwy tygodnik opiniotwórczy, a nie jedynie
            polityczny (na dodatek z mocnym wskazaniem jednej ze stron). Przyznam, że o
            wiele lepiej się go teraz czyta, no i można znaleźć niusy z różnych dziedzin :)
            Troche ten kolorek specyficzny, ale do przełknięcia.
            A tekst o późnym geniuszu też mi się podobał (nawiasem mówiąc, ciekawe, czy to
            prawda)
        • kubik Re: Relaunch "Wprost" 02.12.08, 11:12
          Terefere, aleś mnie podsumował, myśLEŁEM, że stać Cię na więcej
          (zazdrość Cię wzięła, że ktoś poprawnie łączy literki?).
          Jak Ci się Wprost podoba to super, ale nie odbieraj innym prawa do
          wyrażania o piśmie krytycznej opinii. Niektórzy nie lubią się babrać
          w donosach, kwitach i przemyśleniach "wyrafinowanego smakosza
          chamstwa" Rybińskiego.
          • Gość: renifer_lopez Re: Relaunch "Wprost" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:15
            kubik-> masz racje piszac, ze kazdy z nas ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania.
            co dor ybinskiego sie zgadzamy.
            sam czytajac zarowno prawe jak i lewe gazety przesiewam wszystko przez sito i
            odsiewam propagande i dziwne tresci... taki rybinski nie jest czyms co sprawi,
            ze przestane czytac wprost. bogu dzieki mozna tam przeczytac troche innych rzeczy.
    • dudeman Re: Relaunch "Wprost" 02.12.08, 17:50
      A ja dostałam próbkę nowego Wprostu jak wsiadałam do metra. Tak na pierwszy rzut
      oka, wygląda całkiem nieźle. Dobrze, że Wprost chce się zmienić. Może wreszcie
      nie będzie kojarzony tylko z propisowskim pismem.
    • Gość: tamtam Re: Relaunch "Wprost" IP: *.aster.pl 02.12.08, 22:35
      w newsletterze Pressu fajne podsumowanie. pismo ocenili inni ludzi z branzy,
      m.in. wydawca Przekroju i wspomnianego Newsweeka. Cytat: "Marek Knap, dyrektor
      artystyczny Edipresse Polska SA, wydawcy tygodnika ”Przekrój”, uważa, że nowa
      makieta ”Wprost” to krok do przodu. – Podobają mi się wprowadzone zmiany, choć
      wiele elementów wymaga jeszcze doszlifowania. Nie mogłem już patrzeć na
      poprzednią wersję tygodnika, zwłaszcza jego okładki i kakofonię kolorów w
      środku. Teraz wydawca mieści się w ogólnoświatowym trendzie, wyznaczonym przez
      ”The Economist” i ”Times”, nie akcentując przesadnie poszczególnych działów.
      Layout pozostawia redaktorom duże pole manewru, na przykład grania zdjęciem czy
      grafiką – ocenia Knap. Jego zdaniem kluczowa okaże się zmiana koncepcji okładki.
      – Po tygodnik sięgnie teraz bardziej lojalny czytelnik – uważa.(...)Dziś nie ma
      powodu, żeby podejmować jakieś działania, tym bardziej że ”Wprost” powiększa
      znacznie objętość i nakład w czasach coraz poważniejszego kryzysu na rynku
      reklamowym – mówi Kobosko. - Objętość gazety robi teraz imponujące wrażenie.
      Przeważają jednak krótkie materiały, które są dobre do czytania w poczekalni u
      dentysty lub w autobusie. Brakuje mi dwóch lub trzech dłuższych form, na
      przykład eseju czy reportażu. Nawet dłuższe teksty są tak złamane i obudowane
      ramkami, że całość sprawia wrażenie, że nie ma dużo do czytania – mówi o
      zmienionym ”Wprost” Wojciech Maziarski, zastępca redaktora naczelnego ”Newsweeka
      Polska”."
      ja widzialem i zgadzam sie z golnymi ocenami - dla mnie pismo stalo sie
      ciekawsze niz bylo, bardziej dynamiczne i wszechstronne. bede obserwowal, mam
      nadzieje ze bedzie coraz lepiej
    • partek12 Re: Relaunch "Wprost" 03.12.08, 10:57
      "Wgłębiłem się" w nowy Wprost i muszę przyznać, że naprawdę jest nieźle.
      Wcześniej napisałem, że podoba mi się mózg i porsche:). Teraz stwierdzam, że nie
      tylko to mi się podoba, ale również zawartość dziennikarska tych oraz innych
      artykułów. Mało polityki w takim drapieżnym wydaniu jak to było do tej pory, a
      więcej ciekawostek i takiego śledztwa dziennikarskiego, ale w pozytywnym ujęciu.
      • klaramicha Re: Relaunch "Wprost" 03.12.08, 13:26
        Rzeczywiście, Wprost się zmienia. Chcą być bardziej interaktywni i nowocześni.
        Przyznam szczerze, że nawet zainteresowałam się ich e-wydaniem, mimo że zawsze
        czytałam tylko papierowe wydania gazet.
        • Gość: don45345 Re: Relaunch "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:44
          dla mnie staje sie drugim newsweekiem co srednio mi sie podoba. Dawniej bylo to przede wszystkim pismo politycznie i tym sie wyroznialo. Okladka mimo ze byla moze srednio estetyczna z daleka rozpoznawalna. Teraz leci z pradem, piata woda po kisielu. Teksty dla wszystkich i o wszystkich czyli dla nikogo i o niczym.
          Jak ktos powiedzial dobre do poczekalni, autobusu, ubikacji.
          Na kanapie juz tego nie idzie czytac

Jedno sie nie zmienilo - swietny dzial motoryzacyjny, recenzje aut lepsze niz w niejednym pismie branzowym. Nie boja sie 'dowalic' producentowi i nie przepisuja sloganow z folderow reklamowych.
          • Gość: atopiryna Re: Relaunch "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 09:58
            potwierdzam, ze zmiany nie byly jednorazowe ;) rano na stacji benzynowej
            przejrzalam drugi numer odmienionego wprost i moge wszystkich upewnic, ze juz
            zostanie z nami zarowno okropna winieta, jak i nieczytelny layout w srodku...
            • luuuk11 Re: Relaunch "Wprost" 08.12.08, 14:04
              tragiczne sa tez te dane liczbowe ala Newsweek - 80% polakow mowi ze Marcinkiwicz byl najbardziej pracowitym premierem! 80% z czego? Z grupy 10 osob ktore badala pseudo firma M. Brown/SMG?
              takie puste newsy zaczynaja wypelniac ta gazete.

Dzial biznesowy ciagle ok
              • katarzyna.22 Re: Relaunch "Wprost" 09.12.08, 10:09
                wiesz, ludzie lubią cyferki, a większośc nie bierze pod uwagę reszty informacji,
                i zatrzymują się tylko na ty, że to przecież 80%, nieważne z jakiej liczby... A
                na takie drobiazgi zwracają uwagę tylko ci, którzy mieli coś wspólnego z
                badaniami marketingowymi, lub ze statystyką...

Wydaje mi się, że dobrze by było gdyby te wszytskie pismaki brały pod uwagę
                ludzi, którzy nieco dokładniej czytaja cyferki i umieszczały gdzieś (nawet
                małymi literami) informacje o rzetelności tych danych.
    • Gość: Amadeusz K. Re: Relaunch "Wprost" IP: *.gprs.plus.pl 08.12.08, 22:40
      W imieniu wlasnym i wydawcy dziekuje Wam za wszystkie uwagi. Mam
      nadzieje ze kolejne numery beda jeszcze lepsze.
      • katarzyna.22 Re: Relaunch "Wprost" 09.12.08, 10:05
        Wydawcy? Eee? Jeszcze powiedz nam, że te nasze uwagi mogą być wzięte przez
        kogokolwiek pod uwagę, a zdecydowanie mnie zaskoczysz drogi Amadeuszu K.
        • souhlaska Re: Relaunch "Wprost" 09.12.08, 18:08
          skoro ktos to czyta, to ja poprosze o zmiane wciec w tekstach, poniewaz sa za
          duze i mniejsza ilosc zdjec stockowych. dziekuje. tresciowo jest bardzo dobrze...
          • Gość: Amadeusz k> Re: Relaunch "Wprost" IP: *.gprs.plus.pl 09.12.08, 19:43
            Co do wciec do czesc wiekszego konceptu ;-) a dlaczego one
            przeszkadzaja.
            Co do zdjec, staramy sie znajdowac jak najbardziej wyjatkowe
            zdjecia. Niewiele jest zdjec stock'owych tak na prawde...Ale dzieki
            za uwage, przyjrze sie temu.

Pozdrawiam
            A
            • magdalena500 Re: Relaunch "Wprost" 10.12.08, 18:56
              nie sadzilam, ze tak powazny pan jak p. Amadeusz zechce podyskutowac na forum z
              czytelnikami, zapraszamy do dyskusji! Powiem szczerze, ze po pierwszym numerze
              tygodnika nie bylam do konca przekonana do zmian. glownie dlatego ze obwawialam
              sie splycenia tresci, utraty wyrazistosci i udawania za wszelka cene ze z
              polityka, a w szczegolnosci z prawicowym swiatopogladem, tygodnik nie bedzie
              mial nic wspolnego. poza tym jako w miare stala czytelniczka nie moglam sie
              odnalezc w nowym wygladzie i rozkladzie tresci - czlowiek w pewnym wieku nie
              lubi az tak bardzo zmian. ale bylam w bledzie. drugi numer znacznie lepszy,
              ciekawsze artykuly, moze nieco wiecej powinno byc tresci biznesowych (nie tylko
              sama makro, ale i mikroekonomia) i menedzerskich - w koncu od stycznia znika z
              rynku Manager Magazine - macie Panstwo szanse wypelnic w jakims stopniu luke,
              jaka powstanie na rynku. Gratuluje odwagi w zmianach, wierze ze obronicie
              Panstwo to, co w tygodniku najwazniejsze - prowokacje do myslenia i
              zastanawiania sie nad otaczajaca rzeczywitoscia!
              • Gość: Amadeusz K. Re: Relaunch "Wprost" IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 17:49
                Dziekuje za te slowa. Coz nawet tak "powazny" czlowiek jest ciekaw
                opinni ludzi, zwlaszcza ze jest to rewolucyjna zmiana i chcialbym
                szybko reagowac na np. ppwtarzajace sie glosy krytyczne.
                TAk naprawde tesktu jest wiecej w tygodniku ale tak jest layout
                skonstuowany by mozna bylo je w miare "lekko albo szybko przyswoic.
                Co do pogladow - nasz mentor Stefan Kisielewski mawial - "nie mam
                pogladow politycznych ale ekonomiczne". Bedziemy starali sie tej
                zasady trzymac.
                Pozdrawiam
                Amadeusz
                • basiacop Re: Relaunch "Wprost" 15.12.08, 11:44
                  Gość portalu: Amadeusz K. napisał(a):

> Dziekuje za te slowa. Coz nawet tak "powazny" czlowiek jest ciekaw
                  > opinni ludzi, zwlaszcza ze jest to rewolucyjna zmiana i chcialbym
                  > szybko reagowac na np. ppwtarzajace sie glosy krytyczne.
                  > TAk naprawde tesktu jest wiecej w tygodniku ale tak jest layout
                  > skonstuowany by mozna bylo je w miare "lekko albo szybko przyswoic.
                  > Co do pogladow - nasz mentor Stefan Kisielewski mawial - "nie mam
                  > pogladow politycznych ale ekonomiczne". Bedziemy starali sie tej
                  > zasady trzymac.
                  > Pozdrawiam
                  > Amadeusz

Miło, że sam dyrektor generalny zawitał na nasze forum i chce
                  sprawdzić naszą opinię. :) To życzę miłego czytania. ;)
                • luuuk11 Re: Relaunch "Wprost" 16.12.08, 12:02
                  wiec jeszcze z moich uwag:
                  niektore historie znacznie za dlugie (diagnoza wprost 12 stron!)

dzial o celebrities nie w 5 ni w 9,dowidzi ze wprost chce byc wszystkim po trochu

dzial o nowosciach technicznych - nie mozna tego robic na modle motoryzacyjnego? tam sie testuje, chwali i krytykuje, tu na podstawie materialow prasowych same achy i ochy. Perfumy za 900zl uczynia Cie lepszym, nowy telefon pomoze odnalezc w miejskiej dzungli. Placa Wam za to?

bardzo cenie ze podajecie zrodla ksiazkowe do ktorych odnosi sie artykol, i sa one bardzo fachowe (art o euro w zeszlym tyg, ksiazki ktore pokazywaliscie sa fachowa literatura ekonomiczna a nie easy-read)

tygodnik stracil troche wyraz, troche polityki, ekonomi, przyrody.. dawniej byliscie wyrazniejsi, teraz lecicie w newsweeka :/

poza tym ok :)
                  • Gość: rady Re: Relaunch "Wprost" IP: *.centertel.pl 19.12.08, 23:32
                    To i ja dam swoją radę, skoro zagląda tu sam Pan Amadeusz. W
                    działach Świat i Polska - skrót wszystkich informacji dajecie dużo
                    za mało przestrzeni pomiędzy tekstami. Mam wrażenie, że jest tam
                    nawrzucane wszystko, co tylko można. Po drugie - niektóre artykuły
                    są znacznie za długie, np. o mózgu z pierwszego "nowego" Wprost. Po
                    trzecie - wiem, że "otworzyliście" się na nowe działy i tematy,
                    jednak jeden artykuł o polityce polskiej więcej by chyba nie
                    zaszkodził. Podoba mi się np. pomysł jednego z czasopism (nie
                    pamiętam tylko którego), gdzie jest rubryka przeznaczona dla gościa.
                    Taki gość pisze jeden tekst do konkretnego numeru i z reguły na tym
                    zaprzestaje. To jest bardzo ciekawe i poszerza światopogląd całego
                    pisma, a o to chyba też chodzi Wprostowi.
      • Gość: PociągowyCzytelnik Re: Relaunch "Wprost" IP: *.centertel.pl 10.12.08, 00:28
        A ja właśnie przeczytałem nowy numer od deski do deski. Wiecie jak
        to jest jadąc kilka godzin w pociągu w nieznanym wcześniej i już na
        oko szemranym towarzystwie. Wściubia człowiek nos w gazetę i udaje,
        że go nie ma.

Miałem kilkuletnią przerwę w czytaniu "Wprost" spowodowaną pobytem
        na obczyźnie, a dokładniej w Londynie. I to nowe mile mnie
        zaskoczyło. Stonowana i nieagresywna okładka, elegancki i czysty
        układ tekstu na stronie, poprawny cykl tekstów o kryzysie z punktu
        widzenia polskiej gospodarki. Długo szukałem minusów i myślę, że w
        porównaniu ze starym Wprost brakuje mi "hiciora" czyli historii,
        którą bym czytał z wypiekami na twarzy i komentował później z
        kolegami. Dziennikarstwa śledczego wysokich lotów czyli takiej
        polskiej Watergate, no ale to nie zdaża się co tydzień.

No a potem dresiarz siedzący obok mnie zobaczył przez ramię zdjęcie
        Lexusa, skomentował kumplom, że już takiego "pożenił" (cokolwiek
        miało to znaczyć) i zapytał retorycznie, czy chcę się wymienić za
        piwko marki Królewskie. Nie wypadało odmówić i tak zwróciło mi się
        częściowo 4,50 zeta. Ale przynajmniej mi ryja nie obili:)
        • Gość: PociągowyCzytelnik Re: Relaunch "Wprost" IP: *.centertel.pl 10.12.08, 00:50
          I jeszcze dodam, że nie lubię dresiarzy, Warszawiaków i piwa marki
          Królewskie. A już mieszanki tych trzech nie ździerżę.
          "Tyskie" górą!!!

A Wprost życzę jednego "hiciora" miesięcznie:)
    • magdalena500 Re: Relaunch "Wprost" 10.12.08, 19:14
      Aha, zapomnialam zapytac - czy ktos cos wiecej slyszal o tej ksiazce, ktora ma
      byc dolaczona do tygodnika za tydzien? Warto ja przeczytac? Nie ufam zbytnio
      tego typu pseudo-poradnikom, szczegolnie amerykanskiego pochodzenia - nijak sie
      maja do problemow zwyklych ludzi i po dwoch stronach czujesz ze traktuja cie jak
      kretyna.
      • katarzyna.22 Re: Relaunch "Wprost" 11.12.08, 09:46
        Wiesz co, moja koleżanka ją ma, póki co tylko ją u niej pobierznie przejrzałam,
        ale ma mi pożyczyć, więc jak przeczytam to ci opowiem, czy warto :)
        Na razie wiem tylko, że to "światowy bestseller", ale wiesz, z tym bywa różnie
        (w końcu amerykanie, inteligencją nie grzeszą ;P )
    • komi-sarz Re: Relaunch "Wprost" 10.12.08, 20:42
      PociagowyCzytelnik --> gratuluje wybrniecia z jakze patowej sytuacji. jakby cie
      "poglaskali" po twarzy to mialbys swojgo "hiciora" z wprost w roli glownej:DD my
      z kuplami takowy znalezlismy - technohity, a raczej technokity, bo od tego sie
      zaczelo. nie spodziewalem sie po kamratach ze czytuja prase w ogole, ale
      najwyrazniej sie i im zdarza.

pani magdaleno --> ja tez mocno obawialbym sie tej ksiazki. jeszcze "zmieni"
      pani zycie, jak glosza w reklamie:)
    • calber Re: Relaunch "Wprost" 21.12.08, 13:56
      Jest świetnie!
      Brakuje tylko zmiany tytułu na bardziej pasujący do treści i
      poglądów. Zamiast "Wprost" proponuję "Wspak". Stary tytuł jest zbyt
      filuterny.
      • Gość: Tomek Re: Relaunch "Wprost" IP: *.centertel.pl 21.12.08, 23:29
        W zasadzie to nie czytam "papierowych" gazet, ale całkiem nieźle.
        Trochę upodabnia się w kierunku czasopisma o wszystkim..
    • Gość: miskolc Re: Relaunch "Wprost" IP: *.acn.waw.pl 12.01.09, 19:46
      tak, rozbudowa do 168 stron, taka podpucha, teraz "Wprost" numer
      03/2009 ma ledwie 148 stron a cena wzrosła do 5,50 zł czyli wzrost o
      ponad 20% a objętośc już spadła ...trzymać tak dalej
    • Gość: Tośka Re: A ja tak przy okazji spytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 19:24
      Kto jest właścicielem Wprost?
      • distroxpl Re: A ja tak przy okazji spytam 14.01.09, 00:00
        Marek Król - to prywatna gazetka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka