Dodaj do ulubionych

tyskie mzk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:02
W dniu 16.02.2009 jechałam autobusem nr 137 o godzinie 15.48 na os O i spotkałam się z bardzo chamskim zachowaniem pana kierowcy mianowicie; autobys przyjechał za wczesnie i chwilke czekał na przystanku w tym momencie do autobusu dobiegała starsza kobieta na początku pomyślałam iż pan kierowca poczeka na kobietę jednak gdzy ta stawiała już krok do autobusu kierowca bezczelnia zamknął pani drzwi przed nosem. Kierowca widział panią gdy biegnie i te pare sekund mógł przecież zaczekać z fałszywym uśmiechem i z dumą odjechał, był poprostu z siebie zadowolony i pokazał kto jest Panem.2 minuty pózniej zatrzymał sie na przystanku na os T gdzie znowu czekał na odjazd ok 1 minuty. Podobna sytuacja była w poniedziałek 23.02.2009 gdy kierowca trolejbusu B na przystanku koło lodowiska o godzinie 6.58 zamknął przed nosem drzwi starszej kobiecie. Przecież nic by się nie stało gdyby kierowca poczekał na dobiegającą kobietę tym bardziej że na następnym przystanku znowu czekał na planowany odjazd autobusu. Wygląda na to , że tyscy kierowcy nie wiedzą co to jest kultura osobista i szacunek do osób starszych. Proponuję aby MZK zorganizowało szkolenie Dobrego wychowania bo to co teraz wyprawiają kierowcy przechodzi ludzkie granice.

Od kiedy w naszym mieście uruchomiono FLIRTa zmienił się rozkład jazdy autobusów ale najwidoczniej większość kierowców się jeszcze nie dostosowała do nowego rozkładu jeżdżą jak im sie podoba. Na przystankach jest loteria spóźni się czy się nie spóźni, pojedzie czy nie pojedzie, kierowców nikt nie sprawdza i nikt nie kontroluje więc robią a raczej jeżdżą jak chcą nie można już liczyć na to, że trolejbus B przyjedzie punktualnie albo czy dzieci i młodzież zdążą do szkoły czy też nie. Na autobus nr 14 nie można liczyć wcale ponieważ on to jest szczególny przypadek nigdy nie jedzie punktualnie albo pojedzie wcześniej albo spóźni się 20 minut albo nie pojedzie wcale.

Na marginesie dodam, że kupuję co miesiąc bilet miesięczny żeby nie było wątpliwości co do tego, że jeżdżę na gapę bo jak się ostatnio dowiedziałam to największe pretensje maja pasażerowie co jeżdżą na gapę.

Niezadowolona, Oburzona pasażerka
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka