nikolasss 10.06.09, 09:26 Zagłosowałem, zobaczymy co się uda z tego osiągnąć. Może się nam uda dogonić choć trochę Europę zachodnią:) -- Wiadomości z Europy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cloclo80 E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 09:29 Polska roku 2029 będzie w dalszym ciągu a może jeszcze bardziej niż teraz krajem indywidualistów gdzie każdy realizuje swoje małe egoistyczne strategie mikro i makro. Przedstawiane projekty opierają się na założeniu ich społecznej akceptacji, ale de facto wiele z nich ignoruje w polski etos samodzielnego działania. To nie może się udać, bo Polacy bardzo słabo poddają się inżynierii społecznej a jedynym językiem jaki do nich przemawia jest kasa - tu i teraz. Owa samodzielność działania wywodząca się jeszcze z tradycji I RP ("Pan na zagrodzie równy wojewodzie") nie jest moim zdaniem czymś złym, zwracam tylko uwagę, że nigdy w historii naszego kraju nie jest mi znany przypadek społecznego, ukierunkowanego działania z wyraźnie wytyczonymi celami w sytuacja innych niż wojny. Dlatego wszelkie plany dla Polski należy konstruować w oparciu o znacznie krótsze okresy i zamiast ideologii należy przede wszystkim wskazywać, że dokonywane zmiany przynoszą wymierne korzyści finansowe. Należy natomiast zrezygnować z nierealnych mrzonek typu centra technologiczne, bo znając specyfikę polskich układów był by to tylko instytucje w stylu techno-PGRów. A to nie ma prawa się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:25 więc widocznie nie znasz historii naszego kraju skoro nie znasz ani jednego przypadku społecznego, ukierunkowanego działania z wyraźnie wytyczonymi celami w sytuacja innych niż wojny. Poczytaj trochę o Wielkopolsce w latach 1863-1920 Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:32 Maturzysto od Giertycha - zdałeś test na czujność. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 11:05 polsz napisał: > więc widocznie nie znasz historii naszego kraju skoro nie znasz ani jednego > przypadku społecznego, ukierunkowanego działania z wyraźnie wytyczonymi celami > w > sytuacja innych niż wojny. Poczytaj trochę o Wielkopolsce w latach 1863-1920 Niestety, przedmówca ma rację, filozofia "pana na zagrodzie równego wojewodzie" działa w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.06.09, 11:38 A jednak. Sam robię wszystko, by zmienić zapis w ustawie podatkowej, nakazujący płacić podatki także od pieniędzy nieotrzymanych. Oczywiście, poznałem to na własnej skórze, / wtedy dowiedziałem się, że coś takiego w "sprawiedliwym" kraju istnieje /. "Podatek" dawno "zapłaciłem", zagrabionych pieniędzy na pewno nie odzyskam. Nie mogę jednak znieść obłudy z jaką wmawia się nam, że Polska jest krajem demokratycznym, o sprawiedliwym prawie. Dlatego walczę z tym przepisem i z tymi którzy za nim stoją. Sprawia mi to wiele kłopotów, utrudnia pracę. Ale godząc się na to co jest, znalazł bym się w jednym szeregu z tymi, co to /lekceważąc całkowicie pracujących rodaków/ stworzyli. Chcę po prostu poruszyć kamyk który sprowadzi lawinę na manipulantów. Właśnie dla dobra społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
viomil Reforma edukacji - ŻENADA!!! 10.06.09, 09:31 Wczoraj wróciłam z zebrania dla klas 1. Podręczniki są przystosowane dla sześciolatków, nie dla siedmiolatków. W szkole mojego syna nie ma ani jednego 6-latka. Program przez cały rok powtarzaja z zerówki!!! TO MA BYĆ TA REFORMA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Reforma edukacji - ŻENADA!!! IP: 156.17.79.* 10.06.09, 13:43 Oczywiście, że reforma systemu edukacji jest bardzo ważna, i to właśnie systemu edukacji takich małych dzieci. Później etapy klas wyższych. Lecz pozostałe cele, takie jak drogi są nie mniej ważne i to zestawienie celów, z których musimy odrzucić równorzędne potrzeby jest niewłaściwe, bo każąc wybierać jeden cel pozbawia się nas pozostałych celów, a później będzie się nam wmawiać, że tak głosowaliśmy. To jest nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek kolejny smieszny projekt ... IP: *.ghnet.pl 10.06.09, 09:35 nie wiem ale odnosze wrazenie ze ludzie ktorzy pracuja przy podpisach elektronicznych czy systemach do glosowania czesto lubia zwyczajnie chwalic sie najbardziej upierdliwym zabezpieczeniem w swoim systemie. Zapraszam do dzialu opisujacego uzbrajanie karty, posrednikow, urzedy wydajace itp itd. Ide o zaklad ze po oddaniu w tak skomplikowany sposob glosu sami autorzy zaloguja sie podajac login i haslo do banku zrobia przelew na pare tysiecy za mieszkanie / samochod a wszystko zajmie im minute. No ale oczywiscie nasz glos w wyborach na jakiegos polityka jest duzo wazniejszy :( jak to sie zwyklo mowic ... overdesign... Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: kolejny smieszny projekt ... 10.06.09, 09:42 Inaczej. Przy okazji e-wyborów podniesiono sporo problemów ich bezpieczeństwa, kodowania itd, ale przecież każdy wie, że to tylko część problemu. Znając polską specyfikę po naciśnięciu paru klawiszy różne osoby otrzymają z takiego systemu wydruk obrazujący aktywność polityczną i wybory dokonane przez obywatela X w zadanym czasie. Chodzi o prosty wydruk: imie, nazwisko, data głosowania, obecność, dokonany wybór. Powstanie nowy oręż do walki politycznej silniejszy niż osławione teczki. Jeśli tak mają wyglądać tajne i bezpośrednie wybory to ja wolę kartkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: kolejny smieszny projekt ... IP: *.ghnet.pl 11.06.09, 09:36 wydaje mi sie ze cos takiego jak tajne glosowanie nie powinno w ogole istniec. Moim zdaniem brak odpowiedzialnosci za swoj glos to nie demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simonne E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.web.vodafone.de 10.06.09, 09:37 to zart niesmaczny, podaj ee-mail a potem MUSZE wyrazic zgode na przetwarzanie danych. NIe pracuje wiec mam majla na wp i teraz bede dostawac jeszcze wiecej reklam. Nie glosuje w takiej formia - dla mnie to pachnie naciaganiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Marudzisz IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:01 Załóż sobie konto w serwisie, który pozwala tworzyć wirtualne skrzynki/aliasy i nowy adres będziesz miał, jeśli tylko chcesz, nawet co 2 sekundy - po głosowaniu po prostu zablokuj tą skrzynkę i finito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio a gdzie likwidacja KRUSu?? IP: *.sferia.net 10.06.09, 09:38 ja na to chce zagłosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1onewolf Re: a gdzie likwidacja KRUSu?? 10.06.09, 11:39 to chyba podpada pod "Realna demokracja, wolny rynek, Polska państwem prawa, mechanizmy gwarantujące ochronę praw człowieka i obywatela" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
homohabilis fajna inicjatywa ale co z ciaglascia polityczna? 10.06.09, 09:44 To jest jeden z pieknych gestow politycznych, ktore doprawdy nic nie znacza. Kto bowiem zdola zapewnic realizacje ambitnych planow na przestrzeni 20 lat? To chyba tylko bylo mozliwe w ubieglym wieku w dawnym niechlubnym systemie, gdy ciaglasc wladzy i woli politycznej byla gwarantowana. Ile ekip politycznych sie zmieni .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
olo-international E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 09:52 wszystkie cele są wazne. dlaczego można wybrać tylko jeden? Trochę bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ich pos.rało! NIe rozumieją czym jest internet! 10.06.09, 09:54 £~"...w ciągu kilkudziesięciu minut wyślemy e-maila z odsyłaczem..." Za kilkadziesiąt minut to już mnie to nie będzie interesowało. Teraz chciałem, nie o +/- 10.50. Gdybym chciał za kilkadziesiąt minut, to zająłbym się tym za kilkadzisiąt minut, a nie teraz. ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* NoScript IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:06 Dodatkowo jeśli używasz NoScript'a, to nie próbuj zezwalać na nieblokowanie w trakcie głosowania - całą procedurę musisz zaczynać od nowa. Ciekawe czy do 15:00 dostanę kolejnego maila, na kolejny adres (wiem że docelowo ma to wyglądać inaczej i będę miał fizyczne papiery otrzymane pocztą, ale...) Odpowiedz Link Zgłoś
1onewolf Re: Ich pos.rało! NIe rozumieją czym jest interne 10.06.09, 11:44 nie, to Ty nie rozumiesz czym jest internet. jeśli w kolejce będzie tylko mail do Ciebie, to jasne że dostaniesz go w ciągu kilku-kilkudziesięciu sekund. ale jeśli maili będą tysiące, to czas oczekiwania się wydłuży. popracuj lepiej nad organizacją własnego czasu - wtedy będziesz miał co robić w trakcie oczekiwania na maila :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.aster.pl 10.06.09, 09:54 punkt 3 wyklucza punkt 5. wolny rynek wyklucza dopłacanie do bezproduktywnych kobiet. prawa obywatela to także prawa dziecka, więc dziecko musi mieć matkę a nie żądną kariery kretynkę. jakaś ogłupiała 'ideałami' feminizmu kobieta pisała ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRIK Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.06.09, 09:55 Próbowałam i nie znalazłam miejsca do głosowania. gdzie to jest na tej stronie "e-głosowanie.org.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:12 najpierw się zarejestruj Odpowiedz Link Zgłoś
blekot E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:00 nie działa! zarejestrowałem się i nie dostałem potwierdzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Dla mnie działa IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:11 Po 15 minutach doszło Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Dla mnie działa 10.06.09, 10:34 u mnie trwało trochę dłużej ale też doszło cofam, jednak działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:06 Dlaczego procedura głosowania jest tak skomplikowana? Przecież to absurd jakiś. Nie można było tego uprościć? Nie? Niech zagłosują najwytrwalsi? Pff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:10 Ile Ty masz lat? IMO jeśli mieścisz się w przedziale 10-50 to bez problemu powinieneś dać sobie radę, tym bardziej, że w mailu masz linczora: www.e-glosowanie.org/jakglosowac/ , a tam jest film z przykładowym głosowaniem krok po kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmoz Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.axelspringer.pl 10.06.09, 10:15 procedura głosowania skutecznie odstraszy ok 80 % zainteresowanych, w tym mnie, musicie to uprościć i lepiej opisać, inaczej czeka Was kompletny brak powodzenia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:38 Głosowanie w rękach twórcy działa zazwyczaj bez zarzutu. Goście muszą się postarać, bo inaczej sponsor nie da kasy za bubla który zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.48.classcom.pl 10.06.09, 10:43 Zgadzam, się chyba faktycznie proces głosowania jest bardzo skomplikowany. Niektórzy pewnie rezygnują z głosowania, bo trzeba się naprawdę wczytać w instrukcje aby zagłosować. Ja się wczytałem ale chyba i tak źle zagłosowałem, bo chyba źle zaznaczyłem odpowiedzi... Bez sensu, że przy oddawaniu głosu trzeba oprócz zaznaczenia TAK na dany cel trzeba też zaznaczyć NIE w pozostałych rzędach.Inicjatywa fajna ale procedura zbyt skomplikowana co może wielu ludzi zniechęcić Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio To e-głosowanie jest bez sensu w takiej formie. 10.06.09, 10:17 Nie wiadomo co tu wybierać. Dlaczego?? Bo to jak by dać człowiekowi wybór, czy chce żeby: 1. Mieć co jeść. 2. Mieć co pić. 3. Móc się załatwić. 4. Mieć zapewnioną odpowiednią temperaturę ciała. 5. Móc mieć partnera i dzieci. Do życia potrzebne jest spełnienie wszystkich tych warunków jednocześnie. I tu wszystkie partie od lewa do prawa się zgodzą. Głosowaniu mogłyby podlegać jedynie sposoby osiągnięcia tych celów. Czyli np. 4. Jak chcesz mieć zapewnioną odpowiednią temperaturę ciała? a) chcę grubsze ubranie b) chcę mieć ogrzewanie w domu c) chcę miec lepszą izolację termiczną dla mojego domu d) chcę się rozgrzewać "od wewnątrz", różnymi napojami. I w ten sposób wybór preferencji w polityce prorodzinej mógłby wyglądać tak: a) chcę elastycznego czasu pracy b) chcę pieniędzy, pieniędzy i jeszcze raz pieniędzy za to, że mam dzieci c) chcę mniej barier przy zakładaniu żłobków i przedszkoli. Taka jest moja opinia...jestem ciekaw, co wy na to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Re: To e-głosowanie jest bez sensu w takiej formi IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:24 Ja na to, że podane możliwości wyboru, mogły by być takie same jak te, które podałeś - tu nie chodzi o to co ludzie wybiorą (to taka wartość dodana), celem jest sprawdzenie procedury i systemu głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.static.qsc.de 10.06.09, 10:19 i co ?? serwer zapchany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *,,* Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 10:22 Prawda, ale na szczęście da się cofnąć do początku i za drugim razem zaliczyło głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWuu E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.chello.pl 10.06.09, 10:29 Procedura jest tak bezsensownie skomplikowana ze nic dziwnego ze malo osob glosuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Ja piernicze, ale jaja !!!! IP: 217.98.20.* 10.06.09, 10:31 Tak skomplikowanego systemu głosowania to nawet ja bym nie wymyślił. Powiem szczerze że nie wiem czy przez to wszystko zagłosowałem tak jak chciałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Ja piernicze, ale jaja !!!! 10.06.09, 10:36 To są polscy informatycy, mistrzowie bezsensownych konkursów algorytmicznych, totalne zera w budowaniu systemów. Tyle huku by pozbierać 1 czy 2 tysiące głosów... Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Ja piernicze, ale jaja !!!! 10.06.09, 10:56 zdziwisz się ile tych głosów będzie! Może system nie jest najbardziej przejżysty, ale jego celem jest to, aby uniknąć głosowania przez osoby niepowołane. Wynik testu dotrze do twórców, to chyba właśnie po to to głosowanie zostało stworzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nie Re: Ja piernicze, ale jaja !!!! IP: *.lanet.net.pl 10.06.09, 11:03 albo i nie dotrze 2 razy sie rejestrowalem , 2 krotnie dobrzer wypelnilem karte i 2 krotnie wyskoczyla informacje ze moje 'n-ki" nie zgadzaja sie z karta kodowa. gosc ktory nagrywal video jak to wypelniac mogl sobie chociaz napisac co chce przekazac bo belkocze tylem do kamery, ani go nie slychac ani nie wiadomo czy wie w ogole co mowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perdito E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.chello.pl 10.06.09, 10:38 Dane pobrało, karty nie dało się wypełnić (w Mozilli?), napisało następnie (automatycznie): Podany link jest błędny. Jeżeli pobrałaś/pobrałeś już kartę wyborczą wcześniej, musisz zarejestrować się ponownie (podając inny adres email). Niech spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
1onewolf Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 11:47 FF 3.0.10 EN - wszystko ładnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.skrzypczak Czerwona kartka dla takiego głosowania 10.06.09, 10:50 Totalnie nieprzejrzyzty system z jakimiś popapranymi kartami kodowymi, kodami weryfikacyjnymi i chaotycznym klikaniem w okienka. Dacie wiarę? - najprawdopodobniej oddałem głos na opcję której w ogóle nie popieram (polityka prorodzinna, Polska nie powinna jej nigdy wprowadzac). Mało tego - nie jestem w stanie sprawdzic na co oddałem głos... Na pewno zaraz mnie ktoś skontruje że inteligentna osoba i tak się w tym połapie: otóż WYBORY SĄ DLA WSZYSTKICH, nie tylko dla mistrzów dedukcji. Gratulacje dla autorów projektu, ale CZERWONA KARTKA dla systemu w którym połapac się ciężko jak w wypowiedziach Kaczyńskiego. Jeśli taki ma byc ten system w "prawdziwych" wyborach to staję się przeciwnikiem e-głowowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki-moni Re: Czerwona kartka dla takiego głosowania IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.09, 11:19 Zadzam się z przedmówcą. Tak pochrzanionej procedury jeszcze nie widziałam. Jakies kolumny, rzędy, kody, serie, h...e muje, dzikie węże! Połapać się nie można, beznadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
glogowski81 E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 10:50 Sorry, ale dlaczego to jest tak masakrycznie skomplikowane. Chcialbym zaglosowac, ale w ogole nie rozumiem jak to sie robi??? Dla mnie konstrukcja kart wyborczych, kodowych jest kompletnie nie zrozumiala. Wkurza mnie takie cos, bo glosowanie online ma uproscic sprawe a nie utrudnic!!!! HALO, czy ten mozg, ktory ukladal te karty pomyslal o zwyklych ludziach??? Odpowiedz Link Zgłoś
1onewolf Re: E-głosowanie, ostatni dzwonek! 10.06.09, 11:48 to chyba prawda, że 60% Polaków nie rozumie tego co czyta. Owszem, System JEST skomplikowany, ale wszystko jest wyjaśnione i idąc krok po kroku nie sposób się zgubić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.is.net.pl 10.06.09, 10:54 Jeśli to ma wyglądać tak, jak wygląda, to to nie przejdzie. Szkoda czasu i atłasu na ten projekt, zwłaszcza że w rzeczywistości ma być jeszcze bardziej skomplikowany. Zamiast oszczędności czasu wyjdzie jej strata, szybciej, łatwiej i przyjemniej będzie skoczyć do najbliższej komisji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia A w prawdziwych wyborach... IP: *.is.net.pl 10.06.09, 10:59 "W prawdziwych wyborach konieczne będzie potwierdzenie swojej tożsamości w bardziej wiarygodny sposób. Aby zalogować się na stronę do e-głosowania i otrzymać kartę wyborczą, będziesz musiał skorzystać z podpisu elektronicznego, bądź kartę odebrać osobiście w urzędzie." A po ile ten podpis elektroniczny czy karta będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph E-głosowanie diabła warte... 10.06.09, 11:01 Wszystko ładnie-pięknie, tylko mam zastrzeżenia do wyboru pytań. Spośród pięciu wymienionych najchętniej i z przekonaniem głosowałbym na 1 czyli reformę edukacji, bo uważam ją za kluczową. Ale niestety nie zgadzam się z doborem dalszego ciągu tj. "nauczanie zasad współpracy, kształtowanie postaw otwartości i zaufania oraz nowoczesne metody kształcenia". Wedle mojego przekonania edukacja to 3 zagadnienia: rzetelna wiedza, samodzielne myślenie, szacunek dla pracy. Reszta to są dyrdymały. Punkt 2 (ten z ośrodkami innowacyjnymi) odpada, bo to jest pochodna punktu 1. Punkt 5 to w ogóle bzdura; podatki "prorodzinne" to są po prostu niskie podatki, czyli ten punkt to pochodna znacznie szerszego zagadnienia. Punkt 4 jest ważny, ale nie najważniejszy. W ten sposób, drogą eliminacji, pozostaje punkt 3, do którego jednak mam zastrzeżenia, gdyż stanowi materii pomieszanie. "Wolny rynek" - jak najbardziej, ale co to właściwie autorzy mają na myśli? "Państwo prawa... itd." - oczywiście, z tym nie jest najlepiej. Ale co znaczy "realna demokracja", zwłaszcza przy debilnym społeczeństwie (patrz p. 1)? I jak tu głosować, skoro w każdym punkcie pomieszano rzeczy słuszne z rzeczami nie do przyjęcia? Chyba tylko po to, żeby ludzi zniechęcić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-milia gdzie głosować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:03 Podajcie proszę link do strony na której odbywa się głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Re: E-głosowanie diabła warte... 10.06.09, 11:24 W pełni się z Tobą zgadzam. Do tego pytania są ani nie w pełni wyczerpujące temat, ani nie typu albo-albo. Do tego sformułowania typu "kształtowanie postaw otwartości" brzmi jak jakaś ukierunkowana inżynieria społeczna z jakąś mglistą ideologią typu PRLowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuC E-głosowanie, ostatni dzwonek! IP: *.chello.pl 10.06.09, 11:05 Zalogowałem się na stronie e-głosowanie. Nie wiem jak inni, ale dla mnie sposób głosowania przygotowany przez informatyków jest do niczego, nie intuicyjny, niedopracowany i tak dalej. Nie wiem na jakim poziomie są fachowcy, którzy odpowiadają za tą fuszerkę, ale żeby tak skomplikować proste głosowanie? Porażka! Zawiodłem się! Rozumiem, że kwestie dotyczące ochrony danych są istotne, ale żeby wybrać jedną odpowiedz trzeba zaznaczyć w każdym wierszu czy wybraliśmy TAK czy NIE. ŚMIESZNE! Odpowiedz Link Zgłoś