Gość: frelka z Opola
IP: 80.50.134.*
22.01.14, 18:46
Cytat:
Od lipca we wrocławskiej klinice InviMed na dofinansowane przez rząd zabiegi in vitro zapisało się przeszło 500 par. W ciąży jest już 90 kobiet
InviMed przy ul. Dąbrowskiego to jedyna placówka na Dolnym Śląsku, która dostała rządowe dofinansowanie na in vitro. W całej Polsce jest tylko 26 takich ośrodków.
- Mamy przeszło 500 zarejestrowanych par. Od początku programu tzn. od pierwszego lipca ubiegłego roku, ponad 200 z nich miało szansę na zabieg in vitro. W ciąży jest już 90 kobiet - wylicza Wiesława Malinowska-Mielnik, dyrektor kliniki. U wszystkich wspomnianych kobiet zabieg powiódł się za pierwszym razem.
LINK
Nie mam nic przeciw dzieciom,ale jedynie spytam bo bardzo mnie to ciekawi,dlaczego moja koleżanka już przeszło trzy lata czeka na zabieg przeciw zaćmie i dziś jest prawie ślepa,a składkę uczciwie płaciła lat ponad trzydzieści i co jej z tego dziś wyszło.
A tak na marginesie sprawy,po co nam te dzieci,żeby ich później do niemieckiego arbajtsamtu zapisać,albo wysłać do Anglii lub Holandii względnie ustawić w kolejkę po zasiłek dla bezrobotnych.
Powiedzcie ludzie o co w tym wszystkim chodzi,bo ja zdurniałam dokumentnie.