Dodaj do ulubionych

ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 20:12
Szanowni Państwo!

Dowiedziawszy się o tym miejscu i dyskusji, która czasem toczy się tu również i
na temat mojej działalności postanowiłem namową Moich Przyjaciół - z uwagi na
bardzo niecenzuralne, brutalne i po prostu kłamliwe i nieprawdziwe informacje
naruszajace moje dobra osobiste, ktore wypisują tutaj co niektórzy krewcy
przeciwnicy PiS i Przymierza Prawicy i których nie sposób komentowac na serio -
zaprosic Panstwa na strone www.kowalski.opole.pl na której znajduje się opis
bieżącej działalności.

Komitet Wyborczy tworzyły dwie partie: Prawo i Sprawiedliwość i Przymierze
Prawicy, którego pełnomocnikiem mam zaszczyt byc od wiosny. Dziś te dwie
formacje tworzą wspolny Klub Parlamentarny (posłów PrP jest 17) - naszym
wspolnym liderem jest Lech Kaczyński.

Ocenę własnej działalności i strony www zostawiam Państwu...A na koniec powiem
tylko tyle: cóż takie są uroki demokracji że politycy są na
widelcu...przynajmniej dzis 12 lat po upadku komuny możliwa jest szczególnie w
dobie internetu nieskrępowana debata!Najważniejsze zawsze są argumenty ad rem a
nie ad personam.

Z poważaniem

Janusz Kowalski
opolski pełnomocnik Przymierza Prawicy (Koalicja Prawo i Sprawiedliwość)
jkowalski@kowalski.opole.pl

Ps.Zachęcam równiez do prywatnej korespondencji i wymiany poglądów.
Obserwuj wątek
    • Gość: dentysta Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 13:09
      Gość portalu: KOWALSKI napisał(a):

> Szanowni Państwo!
      >
      > Dowiedziawszy się o tym miejscu i dyskusji, która czasem toczy się tu również i
      >
      > na temat mojej działalności postanowiłem namową Moich Przyjaciół - z uwagi na
      > bardzo niecenzuralne, brutalne i po prostu kłamliwe i nieprawdziwe informacje
      > naruszajace moje dobra osobiste, ktore wypisują tutaj co niektórzy krewcy
      > przeciwnicy PiS i Przymierza Prawicy i których nie sposób komentowac na serio -
      >
      > zaprosic Panstwa na strone www.kowalski.opole.pl na której znajduje się opis
      > bieżącej działalności.
      >
      > Komitet Wyborczy tworzyły dwie partie: Prawo i Sprawiedliwość i Przymierze
      > Prawicy, którego pełnomocnikiem mam zaszczyt byc od wiosny. Dziś te dwie
      > formacje tworzą wspolny Klub Parlamentarny (posłów PrP jest 17) - naszym
      > wspolnym liderem jest Lech Kaczyński.
      >
      >
      > Ocenę własnej działalności i strony www zostawiam Państwu...A na koniec powiem
      > tylko tyle: cóż takie są uroki demokracji że politycy są na
      > widelcu...przynajmniej dzis 12 lat po upadku komuny możliwa jest szczególnie w
      > dobie internetu nieskrępowana debata!Najważniejsze zawsze są argumenty ad rem a
      >
      > nie ad personam.
      >
      >
      > Z poważaniem
      >
      > Janusz Kowalski
      > opolski pełnomocnik Przymierza Prawicy (Koalicja Prawo i Sprawiedliwość)
      > jkowalski@kowalski.opole.pl
      >
      > Ps.Zachęcam równiez do prywatnej korespondencji i wymiany poglądów.

> Kowalski, co się stało? Plujesz na wszystkich jadem, a teraz masz czelność
      błagać o litość? Zakochałeś się, czy co?

• Gość: wujec Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 14:11
        Gość portalu: dentysta napisał(a):

> Gość portalu: KOWALSKI napisał(a):
        >
        > > Szanowni Państwo!
        > >
        > > Dowiedziawszy się o tym miejscu i dyskusji, która czasem toczy się tu równ
        > ież i
        > >
        > > na temat mojej działalności postanowiłem namową Moich Przyjaciół - z uwagi
        > na
        > > bardzo niecenzuralne, brutalne i po prostu kłamliwe i nieprawdziwe informa
        > cje
        > > naruszajace moje dobra osobiste, ktore wypisują tutaj co niektórzy krewcy
        > > przeciwnicy PiS i Przymierza Prawicy i których nie sposób komentowac na se
        > rio -
        > >
        > > zaprosic Panstwa na strone www.kowalski.opole.pl na której znajduje się op
        > is
        > > bieżącej działalności.
        > >
        > > Komitet Wyborczy tworzyły dwie partie: Prawo i Sprawiedliwość i Przymierze
        >
        > > Prawicy, którego pełnomocnikiem mam zaszczyt byc od wiosny. Dziś te dwie
        > > formacje tworzą wspolny Klub Parlamentarny (posłów PrP jest 17) - naszym
        > > wspolnym liderem jest Lech Kaczyński.
        > >
        > >
        > > Ocenę własnej działalności i strony www zostawiam Państwu...A na koniec po
        > wiem
        > > tylko tyle: cóż takie są uroki demokracji że politycy są na
        > > widelcu...przynajmniej dzis 12 lat po upadku komuny możliwa jest szczególn
        > ie w
        > > dobie internetu nieskrępowana debata!Najważniejsze zawsze są argumenty ad
        > rem a
        > >
        > > nie ad personam.
        > >
        > >
        > > Z poważaniem
        > >
        > > Janusz Kowalski
        > > opolski pełnomocnik Przymierza Prawicy (Koalicja Prawo i Sprawiedliwość)
        > > jkowalski@kowalski.opole.pl
        > >
        > > Ps.Zachęcam równiez do prywatnej korespondencji i wymiany poglądów.
        >
        > > Kowalski, co się stało? Plujesz na wszystkich jadem, a teraz masz czelność
        >
        > błagać o litość? Zakochałeś się, czy co?
        >

BIEDACTWO!
    • Gość: boruta Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.punkt.pl 21.11.01, 17:30

> Szanowni Państwo!
      >
      > Dowiedziawszy się o tym miejscu i dyskusji, która czasem toczy się tu również i
      >
      > przeciwnicy PiS i Przymierza Prawicy i których nie sposób komentowac na serio -
      >
      > bieżącej działalności.
      >
      >
      >
      > Ocenę własnej działalności i strony www zostawiam Państwu...A na koniec powiem
      > widelcu...przynajmniej dzis 12 lat po upadku komuny możliwa jest szczególnie w
      > dobie internetu nieskrępowana debata!Najważniejsze zawsze są argumenty ad rem a
      >
      > nie ad personam.
      >
      >
      > Z poważaniem
      >
      > Janusz Kowalski
      >

> Na tej stronie aż roi się od kłamstw i manipulacji. Na przykład, niedoszły
      poseł Styczeń wcale nie jest posłem. Przepadł w wyborach jak wielu innych
      prominentnych działaczy Przymierza Prawicy. Przedstawiani z uporem godnym lepszej
      sprawy "liderzy" wcale nie są żadnymi liderami. Kowalski w ten sposób
      chce "rozmyć" swoje kłamstwa z kampanii wyborczej, kiedy to lansował się na
      lidera.
      Skoro Lech Kaczyński jest liderem PiS-u, to dlaczego nie ma jego nazwiska na
      twojej stroniczce, kłamco? Może Ujazdowski jest liderem, tak jak to pokazujesz?
      Facet ty kłamstwo, masz w genach!!!!!!!!!!!
      Przecież wszyscy w Opolu wiedzą, że twoim zadaniem jest rozbijanie prawicy.
      Dlatego wywalili ciebie z AWS-u , SKL-u. A w PiS-ie nigdy nie byłeś, choć bardzo
      byś chciał jeszcze i tam coś spieprzyć. Potrafisz tylko burzyć, judzić i kłamać.
      Bujaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: radiowie Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 19:25
        Gość portalu: boruta napisał(a):

> Gość portalu: KOWALSKI napisał(a):
        >
        > > Szanowni Państwo!
        > >
        > > Dowiedziawszy się o tym miejscu i dyskusji, która czasem toczy się tu równ
        > ież i
        > >
        > > na temat mojej działalności postanowiłem namową Moich Przyjaciół - z uwagi
        > na
        > > bardzo niecenzuralne, brutalne i po prostu kłamliwe i nieprawdziwe informa
        > cje
        > > naruszajace moje dobra osobiste, ktore wypisują tutaj co niektórzy krewcy
        > > przeciwnicy PiS i Przymierza Prawicy i których nie sposób komentowac na se
        > rio -
        > >
        > > zaprosic Panstwa na strone www.kowalski.opole.pl na której znajduje się op
        > is
        > > bieżącej działalności.
        > >
        > > Komitet Wyborczy tworzyły dwie partie: Prawo i Sprawiedliwość i Przymierze
        >
        > > Prawicy, którego pełnomocnikiem mam zaszczyt byc od wiosny. Dziś te dwie
        > > formacje tworzą wspolny Klub Parlamentarny (posłów PrP jest 17) - naszym
        > > wspolnym liderem jest Lech Kaczyński.
        > >
        > >
        > > Ocenę własnej działalności i strony www zostawiam Państwu...A na koniec po
        > wiem
        > > tylko tyle: cóż takie są uroki demokracji że politycy są na
        > > widelcu...przynajmniej dzis 12 lat po upadku komuny możliwa jest szczególn
        > ie w
        > > dobie internetu nieskrępowana debata!Najważniejsze zawsze są argumenty ad
        > rem a
        > >
        > > nie ad personam.
        > >
        > >
        > > Z poważaniem
        > >
        > > Janusz Kowalski
        > > opolski pełnomocnik Przymierza Prawicy (Koalicja Prawo i Sprawiedliwość)
        > > jkowalski@kowalski.opole.pl
        > >
        > > Ps.Zachęcam równiez do prywatnej korespondencji i wymiany poglądów.
        >
        > > Na tej stronie aż roi się od kłamstw i manipulacji. Na przykład, niedoszły
        >
        > poseł Styczeń wcale nie jest posłem. Przepadł w wyborach jak wielu innych
        > prominentnych działaczy Przymierza Prawicy. Przedstawiani z uporem godnym lepsz
        > ej
        > sprawy "liderzy" wcale nie są żadnymi liderami. Kowalski w ten sposób
        > chce "rozmyć" swoje kłamstwa z kampanii wyborczej, kiedy to lansował się na
        > lidera.
        > Skoro Lech Kaczyński jest liderem PiS-u, to dlaczego nie ma jego nazwiska na
        > twojej stroniczce, kłamco? Może Ujazdowski jest liderem, tak jak to pokazujesz?
        >
        > Facet ty kłamstwo, masz w genach!!!!!!!!!!!
        > Przecież wszyscy w Opolu wiedzą, że twoim zadaniem jest rozbijanie prawicy.
        > Dlatego wywalili ciebie z AWS-u , SKL-u. A w PiS-ie nigdy nie byłeś, choć bardz
        > o
        > byś chciał jeszcze i tam coś spieprzyć. Potrafisz tylko burzyć, judzić i kłamać
        > .
        > Bujaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OJ BOGUś DALBYS SOBIE JUZ SPOKOJ!!!!!piszesz tu caly czsa pod roznymi
        pseudonimami co Ty myslisz ze ludzie sa glupi i nic innego nie maja do roboty co
        czytac Twoje bzdury?Zajmij sie lepiej porzadnie praca, poszukaj pracy jak Cie
        wypieprzylui z Radia sługusie Szelwickiego co do PiS zostales przyslany by
        matrzac i rozbijac.Tak jak to w Radio robiles jako szef Solidarnosci i wtyka
        Franka. AGENTOM PRECZ!!!!!!

• Gość: warsaw Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.tele2.pl 23.11.01, 21:32
      Szanowny Panie Januszu!Bardzo podoba mis ie Pana strona szczegolnie wywiad
      radiowy i zdjecia.Dobra robota.
      • Gość: stalin Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.06.02, 10:40
        Nie kłam i podpisuj się zgodnie z rzeczywistością: Kowalski...
    • Gość: Yoman Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 17:48

> Szanowni Państwo!
      >
      >
      >
      > bieżącej działalności.
      >
      >
      >
      >
      > nie ad personam.
      >
      >
      > Z poważaniem
      >
      > Janusz Kowalski
      >

moze byc ta stronka

• Gość: Misiek Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 09:59
      Żydki z wyborczej popieraja znowu koszernego Kowalksiego. Widac maja w tym
      interesa.
      Oni chca,żeby o prawicy mowiono: nieobliczalna, awanturnicza, zakłamana. Taki
      jaki jest ten Żyd Kowalski.
      Gdzie sa te autorytety, ktore rzekomo mialy świdaczyc o uczciwosci Kowalskiego.
      Schowaly się ze wstydu pod śnieg!
      • Gość: Vooyek.. Misiek to CHAM albo działacz SLD IP: 192.168.0.* 09.04.02, 17:28
        Misiek ty albo jesteś chamem i antysemitą albo jesteś z SLD/SML. Myślisz że jak
        kogoś obrazisz to wszystko będzie OK. Jeżeli chcesz dyskutować o polityce, to
        na samym początku naucz się podstaw kultury politycznej. Nie potrzeba nam
        drugiego Leppera.

Vooyek dobra rada
    • Gość: man3 Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 16:25
      i co?
    • Gość: ? Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 08:06
      Dyskusja o kim? A kto to?
    • Gość: pracz Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.po.punkt.pl / 10.0.4.* 07.04.02, 00:20
      Strona cienka; dużo hałasu o nic.
      • Gość: Ola Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 08:57
        mi sie podoba, fajne kolorki robią wrazenie
        • Gość: JotKa Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 09:52
          Gość portalu: Ola napisał(a):

> mi sie podoba, fajne kolorki robią wrazenie

Mnie też się podoba moja strona. JotKa. - Tworki (SALA NR 205, pierwsze łóżko pod
          oknem)
    • Gość: student Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 22:10
      no no koles sie wysilil calkiem niezla ta stroneczka

E.
      • Gość: PROF Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 15:01
        Gość portalu: student napisał(a):

> no no koles sie wysilil calkiem niezla ta stroneczka
        >
        > E.

Dla studenta może nawet dobra.
      • Gość: ziolo Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.06.02, 10:43
        A co Ty myslisz naiwniaku,że on sam ją zrobił? Konam ze smiechu - zapłacił
        jakiemuś studencinie. Zreszta widac że czysta amatorszczyzna
    • Gość: PICAER Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: 217.96.51.* 23.06.02, 08:04
      ROWNIEZ
    • Gość: Wojtass Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.gatenet.pl / *.gtn.pl 26.06.02, 11:05
      Czy nie uważacie, że czas poświęcony "Panu" Kowalskiemu na łamach tego forum,
      to czas stracony? Przecież jemu tylko o to chodzi, żeby o nim pisać, dobrze,
      czy źle, to wszystko jedno. Ważne, że kampania przedwyborcza wre. poza tym, kto
      to jest Kowalski? Kolejny gówniarz, który myśli, że w wieku 24 lat wie wszystko
      o polityce, a tak naprawdę chodzi mu tylko o "koryto", do czego dąży poprzez
      obrzucanie wszystkich błotem. Nie znoszę komuny, ale to co on prezentuje swoją
      osobą, to komuna pełną gębą. Niedouczony leszcz!
      • Gość: paweł Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: 195.205.69.* 27.06.02, 08:14
        W pełni popieram wypowiedż Wojtasa! Kowalski to typowy " polityczny
        zwierzak"!!! Co robił na ostatniej manifestacji Ligi Polskich Rodzin? Po co
        przemawiał skoro nikt go nie słuchał? Czy to znaczy, że PIS w osobie
        Kowalskiego jest przeciwko Unii Europejskie? Szkoda, że nie słyszeliście śpiewu
        Kowalskiego - to była kompromitacja!!! A obecni na antyunijnej manifestaci pod
        Urzędem Wojewódzkim dziennikarze ani be ani me! Kowalski jest nadal pod ochroną
        mediów. Kiedy przejrzą na oczy???
        • Gość: paweł Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: 195.205.69.* 28.06.02, 08:20
          Tym razem zwracam honor p.red. Pszon! W dzisiejszm wywiadzie zrobiła z
          Kowalskiego kompletnego durnia!!! Brawo! Tak to jest jak "szczyl" już się
          kieruje moralnością " Kalego " . Kowalski na parkingowego !!!
          • Gość: pracz Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 28.06.02, 10:07
            Nie odnoszę takiego wrażenia jak Pan. Artykuł jest OK a Kowalski niestety ma
            rację. To młody człowiek i może dlatego jest jednoznaczny i bezkompromisowy.
            Może też denerwować takich ludzi jak Pan właśnie tym że dobrze odczytuje ten
            układ przedwyborczy.
            • Gość: paweł Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: 195.205.69.* 28.06.02, 12:09
              do pracza! Trochę zależy mi na kształtowaniu- szeroko rozumianej- kultury
              politycznej młodych polityków. Panu nie!!! Gdyby Janusz Kowalski był tak
              jednoznaczny i bezkompromisowy także w stosunku do swojego prawicowego
              środpwiska to byłbym skłonny zmienić zdanie.Wystarczy porozmawiać z jego byłymi
              kolegami z Młodych Konserwatystów AWS... Pozdrawiam!
              • Gość: pracz Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 28.06.02, 12:51
                To może niech Pan robi im szkolenia; może się czegoś nauczą. Na razie do
                kultury politycznej wnoszone są takie elementy jakie funkcjonują na podwórku
                wśród dorastających chłopców (kto w jakiej jest bandzie itd.)albo w rodzinie o
                niskim statusie wyedukowania (z przewagą zachowań tzw."zgredowskich"). Problem
                będzie dopiero, jeżeli syn - "szczyl" przerośnie kulturą ojca - "zgreda"; co
                wtedy ?
                • Gość: ojciec Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 12:59
                  Gość portalu: pracz napisał(a):

> To może niech Pan robi im szkolenia; może się czegoś nauczą. Na razie do
                  > kultury politycznej wnoszone są takie elementy jakie funkcjonują na podwórku
                  > wśród dorastających chłopców (kto w jakiej jest bandzie itd.)albo w rodzinie o
                  > niskim statusie wyedukowania (z przewagą zachowań tzw."zgredowskich"). Problem
                  > będzie dopiero, jeżeli syn - "szczyl" przerośnie kulturą ojca - "zgreda"; co
                  > wtedy ?

Nie przerośnie, bo ojciec ... nie żyje i w grobie się przewraca, kiedy widzi co
                  ten pomiot robi.
                  • Gość: pracz Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 03.07.02, 18:36
                    Wywołałem ducha, czy co ?
                    • Gość: polek Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.punkt.pl / *.punkt.pl 09.07.02, 14:32
                      Gość portalu: pracz napisał(a):

> Wywołałem ducha, czy co ?

> Inteligentny z ciebie egzorcysta. Mozna nawet ciebie polubić!
    • Gość: CYNIK Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 14:03
      to nie jest reklama
      • Gość: Roch Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 19:32
        Kowalski, nudzisz już mamy Cię dość. Jadź na urlop lub na grzyby.
        • Gość: rektor Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 23:25
          Kowalski to wzorowy student, wspanialy kolega, uczynny sasiad, uczciwy
          podatnik, wiarygodny partner ... sorry, chyba się porzygam ...
    • Gość: swiatło Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 19:05
      Ktos mnie oswieci dla czego kowalski juz nie protestuje przeciwko budowie
      TESCO?
      Ktos mnie oswieci dlaczego szanowna redakcja wycina posty, które sa
      niekorzystne dla młodego "nieprzekupnego"?
      • Gość: cyrulik1 Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.10.02, 20:29
        Ludzie!!!!Dajcie już spokój Kowalskiemu.Niech chłopina śpi spokojnie i niech
        nadal będzie kojarzony z Kowalskim ze skrzynki pocztowej!
        • Gość: sen Re: ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW.KOWALSKI.OPOLE.PL IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 21:21
          Gość portalu: cyrulik1 napisał(a):

> Ludzie!!!!Dajcie już spokój Kowalskiemu.Niech chłopina śpi spokojnie i niech
          > nadal będzie kojarzony z Kowalskim ze skrzynki pocztowej!

Racja. Niech już śpi. Na wieki wieków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka