Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka?

24.09.09, 15:14
    Wczoraj sie okazalo, ze ide na wesele. Musze wykorzystac to co mam w szafie,
    niestety nie mam czasu, zeby kupic cos nowego :(

Mam do wyboru takie sukienki.
    - fioletowa - tinyurl.com/yey7nqo
    - pasiasta - tinyurl.com/yc938fg
    - koronkowa, moge zamowic, ale watpie zeby zdazyla dojsc -
    tinyurl.com/ydvmrhh
    Posiadam sandaly w kolorach:
    1. brazowo-fioletowe(z przewaga brazu)
    2. fioletowe
    3. czarne ( w sumie to 3 rozne pary)
    4. czerwone

Male torebki mam tylko czarne lub popielato-czarne.

Ktora sukienke wybrac i jaki kolor butow? Najchetniej poszlabym w czerwonych,
    ale pod kolor moge miec tylko paznokcie u rak ;)

Unikam wesel jak ognia i kompletnie nie wiem, co sie teraz na takie
    uroczystosci zaklada.

Help!
    Obserwuj wątek
      • erillzw Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 15:37
        Ja bym na Twoim miejscu wybrala ta fioletowa. I czerowne buty moga
        byc ciekawe do niej. A torebka.. hmm.. No chyba czarna najbardziej
        uniweraslna. Masz jakies bolerko? Bo troche zimno bedzie na taka
        kiecke..
        A czerwone mozesz miec tez dodaki, kolczyki i naszyjnik..
        • izek86 Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 15:45
          ja też bym wybrała zdecydowanie tą fioletową to wesele więc niech będzie trochę
          weselej no i przyznaje koleżance racje czerwony do fioletowego będzie fajny
          fajna by była też torebka w tym kolorze no ale... udanej imprezy
          • cafem Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 21:56
            Jak poprzedniczki - fioletowa + sandaly czerwone badz fioletowe.

Druga odrzucilabym z definicji, trzecia jest niezla, ale skoro nie wiesz, czy dojdzie...
      • nothing.at.all Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 22:14
        Druga - nie, te paski poprzeczne poszerzają mocno.
        Fajna jest 3, ale jak ma nie dojść, to odpada.
        Zatem zostaje 1 - fioletowa i podoba mi się. Założyłabym czerwone sandały i
        czarną kopertówkę. Myślę, że będzie fajnie:)
        • bobralus Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 22:34
          nie zakładałabym czerwonych butów do tej fioletowej sukienki, ona ma taki
          charakter i bogaty dwukolorowy wzor, ze czerwien zrobiłaby z tego zupelnie
          szalony, mało elegancki zestaw od ktorego mozna dostac oczopląsu. Do takiej
          sukienki imho nadają się stonowane dodatki, które będą stanowiły tło, a nie
          krzykliwe, które będą z nią walczyć o pierwszeństwo.
          Ja bym założyła fioletowa z fioletowymi lub czarnymi butami (mało odkrywcze,
          wiem, ale chodzi o oficjalna okazje, a nie pokaz mody), ale raczej pasiasta
          (jezeli ktos moze nosic takie sukienki mini to raczej nie musi sie przejmowac
          poszerzajacymi paskami, imho takie rady sa dla pan przy kosci) z czerwonymi
          butami i czerwonymi paznokaciami - wyjdzie z tego ładny, ciekawy i zywy (ale nie
          maniakalny) zestaw. ta trzecia sliczna, zamowilabym ja i tak.
          • stworzenje Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 23:20
            fioletowa, z tą czerwienią może być ostry oczopląs-mam na myśli buty w tym
            kolorze itd. No i coś na wierzch raczej zimno Ci będzie o tej porze roku w samej
            tej kiecce.
          • nie_lubie_muminkow Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 24.09.09, 23:37
            Fioletowa sukienka z fioletowymi butami wyglada ladnie, ale mi osobiscie czegos brakuje... tak troche... nudno?

Nie ukrywam, ze chcialam jakos te czerwone buty upchnac do ktoregos zestawu, bo jeszcze nie mialam okazji, zeby w nich pochodzic. Do pasiastej sukienki (nie mini, jest tuz nad kolano) bylyby w sam raz, ale fioletowa jest jednak ciut bardziej weselna. No i paski poprzeczne zawsze troche poszerza :|

Ta z FCUK chyba zamowie "na zas". A noz znowu niespodziewane wesele sie trafi?

(Bobralus czytasz mi w myslach :D )

Nie mam sie kogo poradzic, samej wybrac ciezko, a decyzje musze podjac do niedzieli. Gdybym miala jedna sukienke, nie byloby problemu ;)
            • dixi Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 25.09.09, 09:02
              ja jestem za pasiastą z czerwonymi butami, paznokciami i może
              jakimś dopiętym kwiatem? i torebka czarno-szara, będzie bardziej
              elegancko niż w fioletowej i bardziej pasują - a wręcz są wskazane -
              czerwone dodatki; a jeżeli kupując tę sukienkę nie przejęłaś się
              poszerzającym wzorem ,to prawdopodobnie Ci nie zaszkodzi ;)
            • nothing.at.all Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 25.09.09, 09:13
              Wiesz czy czerwone buty będą pasowały do tej fioletowej sukienki to
              tylko zależy od odcieni. Ja lubię takie zestawienie gdzie buty się
              rzucają w oczy, ale może faktycznie ta sukienka ma sama charakter.

Jak koniecznie chcesz pójść w czerwonych butach, jesteś szczupła to
              może faktycznie ta w paski, wtedy czerwone paznokcie, może tez jakaś
              marynarka, czy bolerko. Kwiatek czerwony we włosy i śmiało ruszaj:).
      • mimose Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 25.09.09, 23:07
        Fioletowa sukienka, czarna torebka i czarne buty.
      • hanureku Ja też potrzebuję pomocy... 26.09.09, 11:32
        Dziewczyny, ja też idę za 2 tygonie na wesele. Teoretycznie kieckę mam już kupioną, ale mam coraz więcej myśli, że jest "za letnia".

Chcę kupić taką Simple: Sukienka Simple

Szarfę wymienię na brązową, bo do tego mam beżowe lakierowane peep-toe z brązowymi wstawkami. Co sądzicie? Nie jest "za zwykła"?
        Dodam, że będę świadkiem w Kościele.
        • juliette00 Re: Ja też potrzebuję pomocy... 26.09.09, 13:16
          hanureku napisała:

> Dziewczyny, ja też idę za 2 tygonie na wesele. Teoretycznie kieckę
          mam już kupi
          > oną, ale mam coraz więcej myśli, że jest "za letnia".
          >
          > Chcę kupić taką Simple:
          Sukienka Simple
          >
          > Szarfę wymienię na brązową, bo do tego mam beżowe lakierowane peep-
          toe z brązow
          > ymi wstawkami. Co sądzicie? Nie jest "za zwykła"?
          > Dodam, że będę świadkiem w Kościele.

Szczerze? Okropna sukienka. Poszukaj czegoś mniej codziennego.
          • hanureku Re: Ja też potrzebuję pomocy... 26.09.09, 14:06
            Tego się spodziewałam :)
            Problem jest taki, że nie chcę wywalać pieniędzy na kieckę, którą ubiorę jeden raz. Druga sprawa, że nie chcę falban, satyny, koronek i innych studniówkopodobnych bajerów. Chcę coś zwykłego i na mój rozmiar 42/44 (to też może być w niektórych kreacjach problemem).
            • tia-dalma Re: Ja też potrzebuję pomocy... 26.09.09, 15:25
              Przejdź się do Safari Woman. Ja mam stamtąd 2 weselne sukienki (obie uwielbiam i
              obie za ok.70zł/szt)oto jedna z nich:
              img176.imageshack.us/img176/7272/69390738.jpg
              A ostatnio zabrałam tam mamę i kupiła sobie cudowny zestaw na wesele (sukienka +
              świetnie skrojony żakiet)za niecałe 200zł.
      • juliette00 Re: I ja ide na wesele... ktore buty i sukienka? 26.09.09, 13:14
        Wybrałabym tę fioletową. Do tego buty i torebka fiolet lub fuksja. Z
        czerni zrezygnuj, bo będzie smutno i ciemno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka