Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

studniówkowa sukienka bombka, może być?

13.11.09, 10:17
    Hej! Szukam już kreacji na moją studniówkę. Spodobała mi się ta sukienka:
    www.gendai.pl/product_info.php?products_id=989
    co o niej sądzicie?
    I jakie buty byście do niej dopasowały, te które są na zdjęciu
    z modelką mi w ogóle nie odpowiadają...
    Obserwuj wątek
      • bambzgrozja Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 10:26
        sukienka ładna, ale zastanawiam się czy nie za bardzo odważna
        (seksowna) jak na studniówke..... ale może się mylę, ponieważ moja
        studniówka była w czasach, kiedy dziewczyny ubierały białe bluzki
        zapięte pod szyję i czarne spódniczki za kolano...czasy się
        zmieniają....
        • toska1981 Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 10:29
          wyzywjaca jak na studniowke...ale to kwestia gustu.studniowka to nie
          sex party;)
          • erillzw Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 10:48
            Mnie tam ona zupełnie nie pasuje do studniówkowej okazji. Za
            wydekoltowana i za krótka. albo jedne albo drugie gdy mowimy o
            takich kreacjach.
            Ale jak juz sie upierasz... To mocno zlote bo te na fotce sa blade i
            po prostu brzydkie bo za ciezkie, najlepiej sandałki. Albo turkus
            lub brąz.
      • nothing.at.all Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 10:59
        Nie założyłabym jej na studniowkę, za krótka. Ale może teraz taka
        moda, nie wiem.
        A buty dałabym lżejsze, bo te przytłaczają sukienkę.
        • dobra_ciotunia Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 11:07
          ja bym postawiła jednak na coś klasyczniejszego:-)
          • bessnel Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 13.11.09, 20:53
            Nie, na szczęście generalnie na studniówkach nadal panuje bardziej elegancki styl i zazwyczaj dziewczyny kupują sobie sukienki bardziej balowe. Ta w ogóle nie pasuje na stuniówkę, poszukaj czegoś bardziej odpowiedniego :-)
            • lesialesia Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 14.11.09, 15:38
              sukienka jest brzydka i nieodpowiednia do okazji.
      • paulinaa Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 14.11.09, 16:09
        za krótka i za mało elegancka jak na studniówkę
      • 25wanilia Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 14.11.09, 16:49
        Mnie w ogóle sukienki bombki się nie podobają, szpecą każdą dziewczynę. Jeśli
        chodzi o tę którą pokazujesz - moim zdaniem ma piękne połączenie kolorów, barwy
        na studniówkę może by i były... Gdyby była dłuższa, chętnie bym się na nią
        skusiła. Nie jestem pewna jak bombka sprawdziłaby się podczas studniówkowych
        szaleństw (o brak ramiączek mi chodzi...). Jeśli ma być krótka, to stawiałabym
        na tradycyjną małą czarną, i taka dość zabudowaną (w takiej wygląda się
        dostojniej i bardziej się wyróżnia niż w tych rozbieranych z gołymi plecami,
        ramionami i dekoltami) - do tego jakiś szeroki , nawet jaskrawy pas (może
        znajdziesz sukienkę z innym materiałem wszytym w talii), buty na wysokim obcasie
        w tym kolorze, kopertówka, gruba bransoletka (wszystko pod kolor), a na wejście
        i/lub gdy zrobi się chłodniej (np. w korytarzu na fajce) - ładnie zarzucony szal.
        Sukienkę trzeba dobrać do okoliczności i wygodnie się w niej czuć - ja na
        studniówkę w tej Twojej RACZEJ bym się nie wybrała.
      • aalngr Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 15.11.09, 16:18
        Daj spokój, przed chwilą spamowałeś/aś na forum kobieta:/
      • rei-ko Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 15.11.09, 19:45
        Zgodzę się z przedmówczyniami, studniówka to bal, kiedyś to się ładnie nazywało pierwszym dorosłym balem :P nie wiem czy w szkołach nadal jest zwyczaj robienia półmetków, ale jeżeli tak to ta sukienka bardziej pasowałaby na imprezę tego typu, gdzie raczej idzesz poszaleć na dyskotece niż czuć się jak poważny maturzysta wchodzący w dorosłe życie. Porponuję coś bardziej elegalnckiego, jeżeli koniecznie miałaby to być bombka to raczej jakaś w tym stylu: www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=156 z tym, że ta akurat jest brzydka, ale długość jest przynajmniej bardziej odpowiednia :)
        • figazmakiempasternakiem Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 13:57
          dzięki za rady, może faktycznie powinnam rozejrzeć się za czymś mniej wyzywającym.
          bardzo przypadły mi do gustu sukienki bombki i ciągle szukam jakiejś odpowiedniej.
          Czy taka będzie waszym zdaniem lepsza?
          serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,6210013,Sukienka_bombka.html?i=11
          do tego czarne szpilki i czarna kopertówka w dłoń :)
          • nika1310 Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 14:39
            okropna, zupelnie nieodpowiednia na studniowke
          • rei-ko Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 16:15
            Ta się nie nadaje... W ogóle wszystkie te bombki są strasznie krótkie ;) imo powinno być to coś w tym stylu:
            z1.kowbojki.pl/kwbk212/536945ad00123f924a27a32e/54.jpglub
            niespodzianka.pl/presents/003deea1e069a821cc0c769cc547163d.jpg
            a w ramach bonusu dorzucę jeszcze bombę koszmar, którą znalazłam gdzieś po drodze :) www.atelier-hb.com.pl/mm/pra/pr014/02.jpg
          • 25wanilia Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 17.11.09, 20:41
            ta jest o wiele lepsza na okazję studniówki.
      • jej_torebka Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 17:27
        a moze takie:
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=13984
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=14378
      • laracroft82 Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 19:01
        to teraz w takich kieckach sie na studniówke chodzi ... hmm chyba jestem za
        stara juz ;]
      • anio_i_takie_tam Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 23:09
        kilka refleksji z mojego zeszłorocznego doświadczenia :)
        Jakieś 75% dziewczyn miało czarne sukienki tak więc wybierając taką raczej się nie wyróżnisz.
        Sama miałam krótką sukienkę (to znaczy przed kolano) i chyba nie była szczególnie nieelegancka. Poza tym mogę nosić ją też w innych zestawieniach (jak na zdjęciu na przykład).
        Wybierz coś wygodnego i co będzie ci się podobało. Bombka to dobry pomysł.
        • laracroft82 Re: studniówkowa sukienka bombka, może być? 16.11.09, 23:56
          anio_i_takie_tam napisała:

> kilka refleksji z mojego zeszłorocznego doświadczenia :)
          > Jakieś 75% dziewczyn miało czarne sukienki tak więc wybierając taką raczej się
          > nie wyróżnisz.
          > Sama miałam krótką suki
          > enkę
          (to znaczy przed kolano) i chyba nie była szczególnie nieelegancka.
          > Poza tym mogę nosić ją też w innych zestawieniach (jak na zdjęciu na przykład).
          > Wybierz coś wygodnego i co będzie ci się podobało. Bombka to dobry pomysł.

krótka a krótka to roznica, twoja długosc jest jak najbardziej ok, natomiast to
          co zostalo zaprezentowane troche nie pasuje na tak uroczysta okazje, brak jej
          dobrego smaku gdyz jest bardziej za tyłek niz przed kolanko..ja nie jestem jakas
          staroswiecka, ale takie długosci jak na moj gust absolutnie nie pasuja na
          uroczysty bal..co innego impreza w gronie mlodziezowym, jakas dyskoteka itd...
          • gabrielafrancuz OT o murze - Anio :-) 17.11.09, 06:08
            Co jest napisane na tej ścianie i gdzie to jest? W Łodzi?
            • anio_i_takie_tam Re: OT o murze - Anio :-) 18.11.09, 10:03
              Oczywiście w Łodzi , moja dzielnica :P.
            • anio_i_takie_tam Re: OT o murze - Anio :-) Tekst 19.11.09, 11:16
              Znalazłam tekst w pełnej okazałości
              link ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka