Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PASY STOCKINGSHQ

27.11.09, 11:21
    Ponieważ sklep ten sprzedaje pasy do pończoch firmowane własną marką, a nie ma
    za bardzo gdzie ich opisywać, pozwalam sobie założyć wątek. Proszę o
    przeniesienie jeśli nie pasuje:)
    Obserwuj wątek
      • ciociazlarada pas "Darcey" StockingsHQ 27.11.09, 11:47
        To mój ukochany pas do pończoch, więc pozwalam sobie go nieco opisać, może komuś
        się przyda. Nazwałam go Darcey, ponieważ pasuje idealnie do kompletu Freya
        Darcey Black - ma wstawkę z identycznej koronki i kokardki w odcieniu Darceyowej
        kości słoniowej.

Na swoje wymiary: talia 62, biodra 95 mam rozmiar S i noszę go w talii. Pas u
        góry jest wykończony bardzo ścisłą, ale mocno rozciągającą się gumką, więc
        owszem można zakładać go niżej, niestety w takim wypadku brzydko podkreśla
        wpijającą się gumką przeróżne oponki i sadła.
        Całość ma wysokość 15 cm plus podwiązki, które można spokojnie wyregulować do
        zarówno bardzo wysokich, jak i bardzo niskich pończoch. Zrobiony jest z
        przezroczystej, mocnej i mocno rozciągliwej siateczki, wstawka z koronki a la
        Darcey jest również rozciągliwa. Przez swoją rozciągliwość nie ma żadnych
        właściwości modelujących, no może gumka trochę podkreśla wcięcie w talii.
        Podwiązki są gładkie, z ozdobnymi regulatorami, najdłuższe mają ok. 18 cm.
        Zapięcia są oczywiście metalowe, gumowy spód jest matowy, cienki, ale dość sztywny.

Bardzo lubię ten pas za:
        - rewelacyjną jakość, wszystko jest idealnie dopasowane, mocne i porządnie
        wykonane, od początku nic się nie pruje, nie ma wystających nitek, bez szwanku
        znosi pranie etc.
        - duże i okrągłe gumowe stopery: można go bardzo szybko zapiąć i rozpiąć nawet w
        publicznej toalecie gdzie pokradziono żarówki:), trzyma też super zarówno
        grubsze, jak i cieńsze pończochy, nie rozpina się w ciągu dnia.
        -pasuje do mojego ukochanego stanika.

Z wad:
        - zero właściwości modelujących (ale nie jest to girdle).
        -podwiązki umieszczone są w równych odstępach z przodu i boku. Nie ma co marzyć
        o zapięciu pończoch FF za szew - można oczywiście próbować, ale wtedy pas okręca
        je po kilku krokach.
        -kokardki i regulatory widać pod wąskimi spódnicami, ale ja akurat mam to gdzieś:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka