ciociazlarada 27.11.09, 11:21 Ponieważ sklep ten sprzedaje pasy do pończoch firmowane własną marką, a nie ma za bardzo gdzie ich opisywać, pozwalam sobie założyć wątek. Proszę o przeniesienie jeśli nie pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociazlarada pas "Darcey" StockingsHQ 27.11.09, 11:47 To mój ukochany pas do pończoch, więc pozwalam sobie go nieco opisać, może komuś się przyda. Nazwałam go Darcey, ponieważ pasuje idealnie do kompletu Freya Darcey Black - ma wstawkę z identycznej koronki i kokardki w odcieniu Darceyowej kości słoniowej. Na swoje wymiary: talia 62, biodra 95 mam rozmiar S i noszę go w talii. Pas u góry jest wykończony bardzo ścisłą, ale mocno rozciągającą się gumką, więc owszem można zakładać go niżej, niestety w takim wypadku brzydko podkreśla wpijającą się gumką przeróżne oponki i sadła. Całość ma wysokość 15 cm plus podwiązki, które można spokojnie wyregulować do zarówno bardzo wysokich, jak i bardzo niskich pończoch. Zrobiony jest z przezroczystej, mocnej i mocno rozciągliwej siateczki, wstawka z koronki a la Darcey jest również rozciągliwa. Przez swoją rozciągliwość nie ma żadnych właściwości modelujących, no może gumka trochę podkreśla wcięcie w talii. Podwiązki są gładkie, z ozdobnymi regulatorami, najdłuższe mają ok. 18 cm. Zapięcia są oczywiście metalowe, gumowy spód jest matowy, cienki, ale dość sztywny. Bardzo lubię ten pas za: - rewelacyjną jakość, wszystko jest idealnie dopasowane, mocne i porządnie wykonane, od początku nic się nie pruje, nie ma wystających nitek, bez szwanku znosi pranie etc. - duże i okrągłe gumowe stopery: można go bardzo szybko zapiąć i rozpiąć nawet w publicznej toalecie gdzie pokradziono żarówki:), trzyma też super zarówno grubsze, jak i cieńsze pończochy, nie rozpina się w ciągu dnia. -pasuje do mojego ukochanego stanika. Z wad: - zero właściwości modelujących (ale nie jest to girdle). -podwiązki umieszczone są w równych odstępach z przodu i boku. Nie ma co marzyć o zapięciu pończoch FF za szew - można oczywiście próbować, ale wtedy pas okręca je po kilku krokach. -kokardki i regulatory widać pod wąskimi spódnicami, ale ja akurat mam to gdzieś:) Odpowiedz Link Zgłoś