Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprzedawcy z allegro.pl - OPINIE

08.01.10, 21:58
    W tym wątku wymieniamy się opiniami o sprzedawcach z allegro.pl.

Proszę w miejsce tematu wpisywać nick
    sprzedającego/sprzedającej
    .
    Obserwuj wątek
      • margo13ak PHU_GALASSIA - neutral 09.01.10, 21:31
        Sprzedawca ma w ofercie trochę ciuszków, buty, bieliznę w większych rozmiarach
        (figi i szorty) i pończochy nylonowe. Zamawiałam w sumie trzy razy, podobały mi
        się majtki. Pierwsza (figi) ok, po około dwóch tygodniach. Druga (szorciki) -
        "szła" długo, zdążyłam niemal zapomnieć, że jeszcze nie przyszła, ale też nie
        śpieszyło mi się. Przy trzeciej chciałam dokupić pończochy, pytałam o długość,
        po kilku godzinach dostałam odpowiedź, że zmierzy wieczorem... Pytałam jeszcze
        raz, bo aukcja miała się skończyć za dwa dni, zero odpowiedzi... kupiłam, bo
        szkoda mi było kosztów przesyłki, miały iść w jednej z szortami. Odpowiedź
        dostałam po trzech tygodniach od pierwszego pytania, z tłumaczeniem, że pocztę
        "odbierała córka". W sumie wartość transakcji ponad 100 PLN (szorciki, 10 szt. i
        jedna para pończoch) - moja specjalnie opłacona przesyłka jako priorytet, żeby
        było szybciej, "zapodziała" się w magazynie (podobno spadła z wózka), po pytaniu
        o wysyłkę po ponad dwóch tygodniach "odnalazła się", przyszła po kilku dniach...
        ale bez pończoch. Sprzedawca przeprosił - i zaczęła się kołomyja - twierdził, że
        wysłał (dwa razy), oczywiście listem zwykłym, oskarżył mnie niemal o to, że
        pończochy otrzymałam, ale się do tego nie chcę przyznać (jeszcze nic mi nie
        zginęło, nawet z eBay-a, a tych pończoch nie dostałam), obraził się za neutralne
        komentarze do opóźnionej i wybrakowanej w końcu przesyłki (pytania, czy nie mam
        przypadkiem złego dnia, że przecież nie zasłużyła, że w takiej sytuacji, skoro
        jestem zadowolona z towaru, to się w ogóle nie wystawia komentarzy, itp....).
        Pończochy dostałam w końcu po ponad dwóch miesiącach od kupna - oczywiście, są
        za długie, po drugie okazało się, że owe "Zmysłowe prawdziwe nylony" to Hudsony,
        naturalnie o ponad połowę droższe niż u innych sprzedawców (w aukcji nie było
        ani słowa o firmie). I jeszcze kilka maili od "skrzywdzonej" sprzedającej...
        Cóż, ja już do tego sprzedawcy nie wrócę - szkoda nerwów...
      • margo13ak niezapominajkiii - nie kupiłam, bo... 09.01.10, 21:37
        ...boję się Sprzedających, którzy nie odpowiadają na maile w sprawie aukcji. A
        ten Sprzedający nie odpowiada. Przynajmniej mi... a szkoda. Z drugiej strony,
        zanim coś kupicie, zobaczcie w sklepie Nylony.pl, czy przypadkiem nie mają
        taniej - sprzedający miewa ostatnio głównie pończochy marki Eva - najczęściej
        drożej, niż sklep. I zero informacji, bałam się licytować, bo w razie problemów
        - dogadam się ze sprzedawcą, czy będzie to samo?...
      • margo13ak patrycja_sklep - pozytywnie 09.01.10, 21:50
        Sprzedający ma w ofercie głównie "secondhand", kupowałam pasy do pończoch na
        "części zamienne", zależało mi na metalowych żabkach. Błyskawiczny kontakt,
        dokładne info. Przesyłka ekspresowa, i wspaniały dodatek (kupowałam faktycznie
        cztery sztuki na raz, w cenach 10-14zł, dwa droższe do noszenia), a dostałam
        jeszcze kilka sztuk uszkodzonych (plamka, wystrzępiona gumka itp.) z metalowymi
        żabkami jako gratis :-) Sprzedająca wiedziała po wymianie maili na czym mi
        zależy i uzupełniła zamówienie za darmo :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka