Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy w moim wieku wypada..

06.02.10, 16:11
    no właśnie-mam 35 lat,noszę rozm.44-46 i wyglądam jak wyglądam ale...czy
    kobiecie w moim wieku wypada nosić balerinki,t-shirty do dżinsów-dzwonów no i
    jeszcze inne ciuchy,w jakich najczęściej widuje się młode dziewczyny? lubię
    taki styl,nie znoszę garsonek,szpilek i garniturów ale nie chcę też wyglądać
    jak dzidzia-piernik.podpowiedzcie co powinna nosić taka "za niedługo
    czterdziestka" ale wciąż młoda duchem?:)
    Obserwuj wątek
      • lonely.stoner Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:15
        baleriny pewnie ze wypada, t-shirt do jeansow tez, zalezy chyba tyko jaki styl
        np. tych balerinek?? rozwe z brokatem i myszka miki to raczej nie.
        co do tych jeansow dzwonow to chyba juz od ilus lat nie widzialam w takich
        ciuchach, to chyba juz modne nie jest od dawna.
      • iimmkk Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:16
        W Twoim wieku?????

Mam 35 lat, ale w życiu, nigdy nie przyszło mi do głowy coś takiego.

Raczej próbowałabym na Twoim miejscu schudnąć, a nie zastanawiała się nad wiekiem.
        • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:29
          ale ja nie proszę o porady w stylu-schudnij..
          spodnie dzwony-w sensie,że nie tak teraz modne rurki tylko raczej rozszerzane do
          dołu.no i odpada róż i myszka miki-zdecydowanie wolę
          czerń,kobalt,czerwony,butelkową zieleń,fiolet itd..
          moje obiekcje są stąd,że widzę niestety na ulicach sporo babek w moim wieku w
          takim właśnie dzidziopiernikowym stylu no i szczerze mówiąc-kiepsko to wygląda..
          • lonely.stoner Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:34
            hmm, no ale co to znaczy kobiety w Twoim wieku?? ja mam lat 28 i tez widze sporo
            dziewczyn w moim wieku, ktore ubieraja sie jak stare baby (nudne golfiki,
            zakiety, jakies niemodne dzinsy), maja niemodne fryzury z jakims dziwacznym
            kolorem wlosow lub pasemka, zaniedbana cere i jak mowia ze maja te 28lat to nikt
            specjalnie nie jest zaskoczony. Ja akurat nie mam ochoty tak wygladac i sie z
            kims kto tak wyglada nie utozsamiam tylko ze wzgledu na wiek.
            Na poczatek przestan myslec streotypowo i zrob fajnei obetnij wlosy u jakiegos
            naprawde dobrego fryzjera.
            • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:40
              hi,hi-akurat włosy mam fajnie obcięte:) wogóle staram się młodo wyglądać.
          • iluminacja256 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:40
            Kiepsko wygląda 35 latka w dzinsach i t-shircie?

Dzinsy, t-shist i balerinay to dzidziapiernik?

Ludzie...
            • iluminacja256 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:46
              Tak przy okazji - poniewz podejrzewam, ze w swoim rozmiarze mozesz
              miec spore problemy z doborem dzinsów, o których piszesz informuje
              ze dokładni ew Twoich rozmiarach sa teraz nowe grafitowe dzinsy z
              rozszerzanymi nogawkami w Tesco ( Chereokee). Chciałam zauwazyc, ze
              te linie większych rozmiarów to jedne z najlepiej skrojonych spodni
              jakie widuję.
            • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:47
              czy umiesz czytać ze zrozumieniem? właśnie pytam czy 35-latka w balerinach nie
              wygląda jak dzidzia piernik..
              • iluminacja256 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 17:01
                nie umiem. Nie wygląda. W glanach tez nie wygląda.

Wygląda za to na pewno w rózowej bluzeczce z cekinami, opietych
                jasnych dzinsach, pasku z dzetami, po solarium, z wielgachnymi
                kołami w uszach i blond tapirem oraz torebusią w stylu " najbliższy
                rynek - 34 zł".
              • iimmkk Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 17:18
                Właśnie chyba ty masz problemy ze zrozumieniem tego, co czytasz.
                Bo jak w ogóle 35-latka może wyglądać jak dzidzia-piernik?????
                Przecież to młoda kobieta.
                A balerinki to klasyka która pasuje kobiecie w każdym wieku.

• izek86 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 16:48
              To nie głupio wygląda ale skoro jesteś z tych troszkę "większych" :0 takie
              ubarnie może byc dla Ciebie niekorzystne. Dzinsy owszem ale o odpowiednim krojui
              żadne dzwony bo Cie poszerza jeszcze bardziej. Spodnie anjlepiej w ciemniejszych
              kolorach, a na górę albo koszulki o jednostajnym kolorze albo o drobnych wzorach
              podłużne paski i ciekawe kolory, bo one ozweselają i odmładzają. A szerokie
              t-shirty zostaw gdzieś w szafie gdy bedziesz bardziej elegancka i dobierzesz
              ciuchy do figury ( nie do wieku) będiesz super wyglądać
              • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 17:51
                Jest różnica między dzwonami a bootcutami. Jeśli chodzi o rozmiar, to
                zdecydowanie lepiej niż dzwony wyglądają bootcuty.
                Nie rozumiem natomiast dylematu z balerinami, kompletnie.
              • martvica Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:49
                Yyy, ja osobiście wyglądam w dzwonach szczuplej niż w dowolnych innych
                spodniach, więc to nie jest takie oczywiste z tym poszerzaniem :)

A pytanie wątkowe mnie rozwaliło :) W sumie w moim wieku pewnie nie wypada nosić
                różowych puchatych nauszników ani wielkiej futrzanej (sztucznie futrzanej) czapy
                z króliczymi uszami, ani jeszcze paru innych rzeczy, ale jak zacznę się tym
                przejmować to chyba poproszę żeby mnie uśpili ;)
                • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:57
                  martvica-ciebie pytanie rozwaliło a dla mnie to spory dylemat.może odrobinę
                  zrozumienia? czy nierealne?
                  • martvica Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 20:44
                    lukrecja34, nie chciałam Cię urazić i przepraszam jeśli mi się udało, ale dla
                    mnie to jest naprawdę czysta abstrakcja, może też dlatego że mam siostrę starszą
                    od Ciebie i ona często chadza w bojówkach i t-shirtach, buty kupuje na dziale
                    dziecięcym, i to często takie że 16letnie koleżanki jej syna by takich nie
                    założyły, bo za dziecinne (to się przejawia przez np. wzór z czarnych kwiatków
                    na czarnym tle, żeby na mnie teraz ktoś nie wyskoczył), jak ma ochotę to wkłada
                    wielkie różowe kolczyki i absolutnie się nie przejmuje czy jej wypada czy nie :)
                    Więc głowa do góry, pierś do przodu i noś co lubisz, to Ty masz się czuć dobrze
                    ze swoimi ciuchami, a nie inni :)
                • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 20:24
                  A to fakt, nie wiem, jaką ma figurę, gdzie konkretnie jest za dużo.
      • iimmkk Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 17:20
        Nie.
        W Twoim wieku nie wypada.
        W Twoim wieku wypada już tylko kupić sobie garsonkę na osiedlowym rynku, zrobić
        u fryzjera trwałą, obciąć włosy na "kask" i spędzać wieczory przed telewizorem
        oglądając "Plebanię".
        • lonely.stoner Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 17:31
          iimmkk napisała:

> Nie.
          > W Twoim wieku nie wypada.
          > W Twoim wieku wypada już tylko kupić sobie garsonkę na osiedlowym rynku, zrobić
          > u fryzjera trwałą, obciąć włosy na "kask" i spędzać wieczory przed telewizorem
          > ogląda
          jąc "Plebanię".

hahah, no i trwala koniecznie w 'baranek':)
      • lesialesia Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 18:36
        35letnia kobieta 35letniej kobiecie nierówna. moim zdaniem Twoim większym
        problemem jest duży rozmiar, a nie wiek- bo to tusza znacznie postarza. nawet 40
        latka zadbana w rozmiarze s dobrze wygląda w 'młodzieżowych' zestawach
        (oczywiście nie mówię tutaj o króciutkich tuniczkach czy myszkach miki- raczej o
        zestawach w stylu jeansy i t-shirt).
        osoba z nadwagą generalnie w mało jakim stylu wygląda dobrze- bez względu na wiek
        • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 18:49
          wiesz-mam 174 cm,ważę 75 kg,mam figurę klepsydry-naprawdę nie uważam,żeby moja
          waga była dla mnie kluczowym problemem.zresztą już raz to napisałam-nie pytam o
          wagę tylko o styl ubierania.
          co do sugestii o wieku emeryckim-każda z nas wcześniej czy później przejdzie
          swój kryzys wieku.ja mam go teraz mimo,iż duchem czuję się młodo.ale środowisko
          w pracy i moje specyficzne koleżanki powoduję,że nad pewnymi rzeczami zaczęłam
          się zastanawiać.
          trwałej nie robię,plebanii nie oglądam,tatula rydzyka nie słucham (ale rammstein
          jak najbardziej),garsonek nie noszę:)
          tylko te cholerne balerinki..
          • lesialesia Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:22
            nie przeszkadza Ci rozmiar 44, ale masz obiekcje co do balerinek? no cóż, nie
            wiem wobec tego jakich porad oczekujesz, bo Twoje wątpliwości są odrobinę
            nieracjonalne
            • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:27
              to czy mi ten rozmiar przeszkadza czy nie to wyłącznie moja sprawa,której na tym
              forum na pewno nie będę roztrząsać..skoro nie stać cię na konstruktywną radę to
              może lepiej już zamilknij?
          • haszkawa Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:30
            a to dziwne bo ja mierze 176 cm waże 70 kg i nosze rozmiar 38
            • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:33
              hmm..w 38 to ja się mieściłam przed ślubem..ale ja grubokoścista jestem.
            • aiczka Re: czy w moim wieku wypada.. 09.02.10, 17:31
              Tu się zaczyna robić istotne rozłożenie tej masy. Mało kto jest idealną
              klepsydrą albo kolumną - łatwo można mieć dwa albo i cztery numery różnicy
              pomiędzy "górą" i "dołem".

No i wzrost - akurat Ty i Lukrecja to się jeszcze możecie porównywać (174 i 176
              cm) ale często ludzie zapominają, że ktoś, kto ma "na szerokość" rozmiar 44
              wygląda zupełnie inaczej przy wzroście 160cm i 175cm.

Swoją drogą spójrzmy np. na taką tabelkę rozmiarów:
              www.centrumskorzane.pl/tpl/img/tabela_rozmiarow.gif - osoby o Waszym
              wzroście od razu są w niej kwalifikowane do rozmiaru 44. No a nie wiem, jak Wy,
              ale ja np. każdym wymiarem trafiam w inną kolumnę ^_^.
              • aiczka Re: czy w moim wieku wypada.. 09.02.10, 17:48
                O, a tu więcej przykładów i rozmiarówek i problemów z wpasowaniem się w nie:
                forum.gazeta.pl/forum/w,58541,83499257,,tabela_oficjalnych_rozmiarow_producentow.html?v=2
                ...no i przy kupowaniu takiej np. kurtki "za pupę" musisz równać do największego
                rozmiaru.
          • iimmkk Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 16:49
            lukrecja34 napisała:

> tylko te cholerne balerinki..

Słuchaj kobito :)
            Kup se te "cholerne balerinki" bo to klasyka i w każdym wieku można je nosić.
            Ja kupiłam sobie rok temu kolczyki z Krecikiem.
        • kasica_k Co za bzdura. 08.02.10, 02:46
          Nie każdy, kto nosi rozmiar 44 jest otyły i źle wygląda, na Jowisza.

A w dżinsach i t-shircie (choć lepiej, żeby był damski, bo męskie deformują
          sylwetkę, zwłaszcza jeśli jest się klepsydrą - a kobiecą figurę warto pokazać)
          wygląda się OK w każdym wieku i rozmiarze - to jest zestaw całkowicie uniwersalny.

Autorko Wątku, noś spokojnie dżinsy i balerinki, jeśli dobrze się w nich
          czujesz. Kobieta nie ma obowiązku wbijać się w szpilki i garsonkę, niezależnie
          od wieku (chyba, że właśnie idzie do pracy, gdzie panuje dress-code).
      • odrobina_luxusu Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:43
        Lukrecja, oczywiscie ze mozesz nosic wszystko w czym sie dobrze
        czujesz :) Jedyne ograniczenie: dostosowac stroj do sytuacji i styl
        tych ubran do wieku.

"Mlode" ubranie odejmie ci lat. Niedawno widzialam prezydentowa
        jedengo z panstw w balerinach. Sa modne - sa dla modnych kobiet :)
        Jak nie beda rozowe i z kokardka albo po prostu tnadetne - bedzie
        dobrze. Po prostu inaczej sie prezentuja baleriny ze skory, proste,
        klasyczne a inaczej wykonczone dla dziewczyn(ek).

Podobnie z cala reszta, czyli np. t-shirty do dżinsów, itp.
        Powodzenia!

I nie daj z siebie zrobic ciotki-klotki, bo my mamy tendencje do
        rownania w dol.
        • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 19:47
          bardzo dziękuję ci za tę odpowiedź-o taka właśnie mi chodziło:) miło i z kulturą.
          • maja11-25 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 20:11
            ja tez mysle ze balerinki proste bez kokard pasuja
            kazdej kobiecie do tego dzins i podkoszulek takie jest
            moje zdanie pozdrawiam
        • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 20:22
          Chodzi o Carlę Bruni?
      • bonzee32 burke se kup 06.02.10, 20:22
        He he nie moge sie doczekac wpisu Tralalumpka..
        Pozdrawiam,
        Rockendrollowa Bonzee (lat 35, rozmiar 34)
        • lukrecja34 Re: burke se kup 06.02.10, 20:26
          znaczy co-tralalumpek to jakaś miejscowa wyrocznia? mam się bać? :)
          • izek86 Re: burke se kup 06.02.10, 20:37
            Ale dlaczego żeście się tak wszyscy przyzcepili do tych dzinsów i t-shirt' ów są
            o wiele fajniejsze ciuchy i kombinacje niż ta (która jest odpowiednia dla
            dziewczynek które nie mają wyrobionego jescze swojego stylu) dżinsy t-shirt,
            dżinsy- t-shirt dzinsy- t-shirt to jest nudne:/
          • bonzee32 Re: burke se kup 06.02.10, 20:41
            to bardzo ciepla, wyrozumiala babka. Na pewno ci skrobnie cos od
            serca :-)
            • tralalumpek Re: burke se kup 06.02.10, 22:41
              bonzee kiedy masu czas w przyszylm tygodniu na kawe, zapraszam , tak
              z dobrego serce
              • bonzee32 Re: burke se kup 07.02.10, 15:59
                z toba zawsze :-)
                • tralalumpek Re: burke se kup 07.02.10, 17:14
                  kiedy?
                  • bonzee32 Re: burke se kup 08.02.10, 10:06
                    Tak na powaznie... To z pewnoscia jak sie zrobi cieplej zahacze o
                    Wieden. Jakbys wtedy byla na miejscu i miala ochote na pyszna kawe,
                    to byloby milo.
                    Gdybys wczesniej byla w okolicach Berna to daj znac.
      • dixi Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 22:17
        nie rozumiem Waszych wypowiedzi;
        jak tylko zaczęłam samodzielnie decydować o swoim ubiorze, dostosowywałam go nie
        do wieku, a do okoliczności; aktualnie stuknęła mi czterdziestka, a w mojej
        szafie dzinsy rurki, szwedy, bootcoty, garniturowe spodnie w kant, szorty,
        tiszerty, tuniki, trampki, balerinki, buty na wielgachnych obcasach, trapery,
        eleganckie oraz kompletnie luzackie sukienki, tuniki, garnitury, garsonki, bluzy
        dresowe, bluzki zarówno z jedwabiu i kaszmiru jak i pogniecionej i postarzonej
        bawełny...
        praca wymaga ode mnie wyglądu poprawnego, a często eleganckiego, po pracy
        wskakuję w dzinsy, trampki, tiszerta (albo kurtkę puchową i czapkę uszatkę) na
        wycieczkę czy wyprawę rowerową zakładam bluzę, wygodne spodnie, adekwatne buty,
        do teatru czy na poważniejszą galę - elegancką sukienkę... wiek czy figura tu
        nie ma nic do rzeczy, tak samo jest od wielu lat, rzeczy eleganckie czy jak to
        niektóre z Was określają "dzidziopiernikowe" pojawiły się w mojej szafie pod
        koniec liceum, sporo ich przybyło jak zaczęłam pracę; a w balerinkach czy
        sportowych butach zamierzam chodzić do poznej starosci, bo już w obcasach
        niekoniecznie - jak przejdę na emeryturę to okoliczności do obcasów będzie
        znacznie mniej ;)
      • kb6 Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 22:42
        O ratunku! Ja mam 50+ i jestem szczęśliwa, że baleriny wróciły do mody. W dzisiejszych czasach kobiety coś szybko zaczynają się starzeć.
      • nessie-jp Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 22:59
        Nie no, w tym wieku to już trzeba myśleć o trumnie i czarnej koronkowej
        mantylce, a nie o balerinach...

Ludzie, ludzie. Ja "w tym wieku" uważam się za całkiem młodą osobę i noszę
        dokładnie to, co mi się podoba i co mi pasuje. I wiecie co? Myślę, że jak będę
        miała 70 lat to też będę nosiła to, co mi się spodoba i co mi będzie pasować.
        • batutka Re: czy w moim wieku wypada.. 06.02.10, 23:12
          hehe - ja mam 33 lata i nie przyszlo mi jeszcze do glowy, ze w jakims ubraniu
          "dla mlodszych" moge wygladac niestosownie, bo coz to jest za wiek - jeszcze
          jestesmy mlode, nie przesadzaj :-)
          jeansy, t-shirt, baleriny - jak najbardziej (oczywiscie klasyczne fasony, bez
          dupereli typu cekiny, infantylne aplikacje, rysunki)
          a garsonki nie zaloze nawet jak bede po 50-tce :-)
          • adela38 Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 09:06
            Wydaje mi sie, ze bardziej masz problem z tym by miec odwage ubierac sie tak jak
            masz ochote niezaleznie od opinii otoczenia. Nie znaczy ze nie powinno sie tej
            opinii znac, a raczej zeby nie byla ona wyrocznia, a tylko jednym z instrumentow
            w swiadomym kreowaniu swjego image.
            Tzn miec swiadomosc jak niektore rzeczy sa postrzegane w otoczeniu i swiadomie
            to wykorzystywac.
            Mlode dziewczyny zwykle sa mniej pewne siebie i bardziej ograniczone finansowo.
            Kobiety w srednim wieku zwykle maja juz wieksze finanse i jesli sa
            zainteresowane moda maja w zwiazku z tym wiecej mozliwosci czerpac z owej mody
            jak sie im podoba.
      • bgoralska1972 Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 11:33
        Ta pani ma 46 lat nizzagirl.canalblog.com/ i chyba czuje sie jednak
        mlodziej niz ty...
        --
        • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 13:04
          46 lat? Wow. Chciałabym tak wyglądać. Kiedyś ;-)
        • black_magic_women Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 13:41
          bgoralska1972 napisała:

> Ta pani ma 46 lat nizzagirl.canalblog.com/ i chyba czuje sie jednak
          > mlodziej niz ty...

Super babka!Biore wszystko:)Askoro autorka wątku pisz,zema 35 lat,a to juz
          prawie 40(jakos tak napisala),to ja mając 30 też już jestem jedną stopą w
          czterdziestce,czy tak?!
          • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 14:15
            napisałam "za niedługo czterdziestka".za 2 m-ce kończę 36 lat.
        • batutka Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 23:05

bgoralska1972 napisała:

> Ta pani ma 46 lat nizzagirl.canalblog.com/ i chyba czuje sie jednak
          > mlodziej niz ty...

swietna babka
          • dixi Re: czy w moim wieku wypada.. 08.02.10, 13:49
            jejku ale ona piękna jest, nie mogę się napatrzeć; stylizacje też
            pierwsza klasa i świetne pomysły na ubiór, ale przede wszystkim
            twarz piękna, no i sporo młodsza od metryki... - od dziś to moja
            idolka normalnie ;)
      • sabriel Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 14:14
        Przecież baleriny, dżinsy, t-shirty to są rzeczy uniwersalne, które można nosić
        bez względu na wiek.Ja jestem tylko o 2 lata od ciebie młodsza i jakoś nie mam
        takich rozterek.Zakładam to, na co mam ochotę,głupimi koleżankami się nie
        przejmuję.Nie zamierzam ubierać się jak ciotka i postarzać tylko dlatego,że inne
        tak robią.
        U ciebie pewne ograniczenia mogą wynikać z dużego rozmiaru,ale z pewnością nie
        wieku.
      • bambzgrozja Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 14:22
        Ja to dopiero jestem dzidzia piernik. Kończę 37 lat, a tej zimy
        wróciłam po raz pierwszy od wielu lat do mini. Oczywiście nie takiej
        ledwo zakrywajacej pośladki, ale noszę wełniane sukienki o długości
        dobre 10 cm ponad kolano. Do tego kozaki na obcasie. Na poczatku też
        troche się czułam jak " z tyłu liceum z przodu muzemu", ale z czasem
        przestawiłam myślenie. Na wiosnę z powodu zylaków też planuje
        wskoczyć w baleriny...chociaz dla mnie to fason mało seksowny
        (kapciowaty) no ale wygodny(do piwnicy szpilki i koturny:().
        • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 14:28
          Dzisiejsza 40 to często z wyglądu i samopoczucia dawna 30. Takie luźne obserwacje.
          • lukrecja34 Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 15:27
            dziękuję za dalsze sugestie-zwłaszcza te pozbawione złośliwości :)
            • maja11-25 Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 18:47
              do lukrecji 34 nos dzinsy podkoszulek i balerinki to jest modne i
              super pozdrawiam
              • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 19:49
                Chciałaś powiedzieć "to jest normalne"?
        • batutka Re: czy w moim wieku wypada.. 07.02.10, 23:12
          bambzgrozja napisała:

> Ja to dopiero jestem dzidzia piernik. Kończę 37 lat, a tej zimy
          > wróciłam po raz pierwszy od wielu lat do mini. Oczywiście nie takiej
          > ledwo zakrywajacej pośladki, ale noszę wełniane sukienki o długości
          > dobre 10 cm ponad kolano.

dokladnie to samo mam ja - mini nie nosilam dobre kilkanascie lat i dopiero
          teraz coraz czesciej nosze krotsze spodnice (z 10 cm ponad kolano) :-)
          • nioma Re: czy w moim wieku wypada.. 08.02.10, 10:10
            moja mama ma prawie 60 lat i nosi balerinki.
            wyglada normalnie, nigdy bym nie pomyslala ze jak dzidzia piernik.
            nosi jeansy, t shirty. Ok, nie z myszka miki ale jednokolorowe i
            wyglada dobrze. Moze to tez zasluga rozmiaru 36, nie wiem.
            Ja mam 36 lat i tez w szafie balerinki. Przeciez to bardzo wygodne
            obuwie: do biegania po miescie, do jezdzenia samochodem.
            Generalnie wszyskie moje buty na obcasach stoja i sie kurza bo
            wybieram to co wygodne.
            Kurcze, mnostwo babek w tym wieku rodzi pierwsze dziecko a nie idzie
            na emeryture.
            • justynnka Re: czy w moim wieku wypada.. 08.02.10, 12:17
              moim zdaniem problemem nie jest wiek tylko tusza, bo zdarzają sie
              zgrabne babki po 50 - tce i rewelacyjnie wygładsją w dzinsach i
              koszulkach. kobieta w rozmiarze 44, w balerinkach i ..dzwonach".
              wydaje się jeszcze potęzniejsza- niezaleznie od wieku.
              • kotfryc Re: czy w moim wieku wypada.. 08.02.10, 15:02
                Pewnie że wypada !!
      • aneta1008 [...] 08.02.10, 15:20
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • iimmkk Re: czy w moim wieku wypada.. 08.02.10, 20:54
          aneta1008 napisała:

> Kobieto (że sobie tak pozwolę;)), ty wciąż jesteś młoda nie tylko duchem, ale i
          > ciałem!

No właśnie, duchem nie za bardzo ;)) [czytaj: czy w moim wieku wypada...]
      • zettrzy Re: czy w moim wieku wypada.. 09.02.10, 15:42
        to przynalezy w kabaretowym klubie dwojki - ciekawe ze jeszcze nikt
        nie zrobil skeczu "czy kobiecie w moim wieku" :P
        publicznosc umarlaby ze smiechu
        • gabrielafrancuz Re: czy w moim wieku wypada.. 09.02.10, 15:57
          No właśnie - to była moja myśl sprzed chwili - jak otwierałam ten temat, to
          spodziewałam się kobiety co najmniej 50-letniej.
          • zettrzy Re: czy w moim wieku wypada.. 10.02.10, 16:49
            no no, to bylabym ja ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka