Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wymyślcie coś :)

03.03.10, 11:25
    Ładnie proszę. Coś na wesele pod koniec kwietnia. Buty mam takie

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d4664a25456765e.html
    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4891c6d453a15e28.html
    I to jest jedyna opcja z zakrytymi palcami jaką posiadam na taką okoliczność
    więc muszą być. Sukienka taka

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5959e103e30cbe0.html
    zdjęcia są dość średnie ale widać o co chodzi. Sukienka jest dopasowana-pod
    biustem 3 świecidełka, które można odpruć bez problemu. Nada to się? Chodzi mi
    również o rajstopy-chyba będzie trzeba. Tylko jakie i co na górę? Za każdą
    podpowiedź serdecznie dziękuję :)
    Obserwuj wątek
      • izek86 Re: Wymyślcie coś :) 03.03.10, 19:40
        Buty bardzo fajne sukienka bedzie pasować, jeśli szłabys do K!lubu to bym
        poleciła czarne kryjące. ale jak na wesele bedzie trochę za ciemno i smutno,
        więc może normalne ( choć przyznam nienawidze takich) a co do góry żeby
        rozjaśnić strój może jakiś żakiet w kremowym albo sza taki jak masz na butach
        nie wiem jak to profesjonalnie nazwać bo profesjonalistką nie jestsem ale mogą
        być też dodatki złote albo czerwone
        www.polyvore.com/beautys_comes_from_heart/set?id=16387876 albo zmmiń na
        coś weelszego ( sukienke oczywiście ) :)
      • alpepe Re: Wymyślcie coś :) 03.03.10, 20:01
        wszystko razem ładnie, ale już ci forumka napisała, na weselu będziesz
        wyglądała, jakbyś nosiła żałobę po panie młodym. Za ciemno.
        • cezary.malgorzata wymyślam :-) 03.03.10, 20:15
          A ja dałabym bardzo żywe w kolorze kryjące rajstopy np. amarant, morska zieleń,
          groszkowa zieleń, żółty, wiśniowa czerwień.
          Odprułabym te "cacka" z przodu.
          Z biżuterii: długaśne kolczyki pełne srebra, albo kilka długich naszyjników
          (srebro lub zmieszany jakiś żywy kolorek, uroczo ze sobą splątanych (krótkie do
          tego fasonu mi nie leżą.
          Zaszalej z fryzurą...
          W sumie opisz się troszkę :-) to może coś pomyślimy.
          I absolutnie! - żadne cieliste rajty albo szare, tchnij życie w kieckę bo fajna :-)
          • cezary.malgorzata CD wymyślam :-) 03.03.10, 20:21
            Na górę żakiecik jak czujesz się nobliwie. Jak nie to proponuję jakieś fajne
            bolerko (często w secondhandach można fajne trafić, np. z szatungu)albo szeroką
            etolę na ramiona. Potem i tak zdejmiesz do tańca.
            Jak na samym ślubie chcesz ciut poważniej wyglądać załóż szeroki szal np. lekko
            przetykany srebrem.
            Ogólnie rzecz biorąc uważam, że srebro odmładza, złoto raczej postarza (no
            chyba, ze jesteś brunetką o oliwkowej nienagannej cerze?).
            Możesz też rozważyć opcję przypięcia sztucznego kwiata, ponoć modny ;-)i
            bransolety na rękę...
            • sowikoj Re: CD wymyślam :-) 03.03.10, 21:06

Ja też odprułabym te czarne ozdóbki i coś kolorowego na szyję włożyła. Może:
              sowikoj.pl/Mambo_naszyjnik-3147.html
              i wtedy do tego jakieś rajtuzy w seledynie .
              A na ramiona szal - taki zwiewny, lekki jak piórko i elegancki.
              Dobór dodatków zależy też od karnacji.

Może - jeśli ww zestawienie jest za odważne to opale - np.
              sowikoj.pl/Wedding_komplet_z_opalami-2707.html
              + długie do łokcia rękawiczki?
              A jak się nosisz na co dzień?Żebyś nie czuła się skrępowana .
              • cezary.malgorzata Re: CD wymyślam :-) 03.03.10, 21:19
                Nigdy w życiu aczkolwiek robi Koleżanka ładną biżu :-)
                za krótkie, za mdłe do ożywienia - sorry
                • kati792 Re: CD wymyślam :-) 04.03.10, 09:30
                  A poza tym jak to są opale to ja jestem ksiądz!:-)
                  Kulki z żywicy i tyle.
                  • cezary.malgorzata Re: CD wymyślam :-) 04.03.10, 13:04
                    Dokładnie, tzw. sztuczny opal, taka kuleczka to koszt ok. 50-70 gr :-)
                    Nieładnie aż tak naciągać ludzi....
                    ------------------------------------------------------------------
                    Podejrzewam, że nie możesz/nie chcesz wyrzucać specjalnie kasy na to wyjście,
                    proponuję więc byś przeszła się np do sklepu rossmann - tam są teraz stoiska z
                    biżuterią, sztuczną, ale ładną i niedrogą. Na pewno trafisz coś sympatycznego,
                    jest wiele kolorów. Powodzenia!
              • alpepe Re: CD wymyślam :-) 03.03.10, 22:09
                wiesz, jak to się nazywa? Spam. Chciałaś doradzić, trzeba było zalinkować same
                zdjęcia.
                • izek86 Re: CD wymyślam :-) 03.03.10, 22:23
                  Słuchaj ta morska zielen jest bardzo fajna i ożywi tą sukienke do tego srebrne
                  "błyskotki" bomba!
                  • malwina79 Powiedz mi proszę :))) 04.03.10, 08:46
                    Gdzie kupiłaś te buty? sa bardzo ładne, szukam właśnie teraz czegoś
                    w tym stylu :))). I to są chyba buty moich "marzeń" :))))))))))))
                    • elphina Re: Powiedz mi proszę :))) 05.03.10, 04:46
                      Hej. Dzięki za odzew :) buty kupiłam całkiem niedawno-może ze 3 tyg.temu jak
                      jeszcze nie wybierałam się na żadne wesele. W sklepie Kama za niecałe 200 zł.
                      Jestem z Trójmiasta. Podoba mi się pomysł z rajtkami w żywym kolorze, myślałam
                      nawet o koralowym/żółtym-ale to już po bandzie bo mogłabym wyglądać jak paw :)
                      Faktycznie nie chciałabym wydawać super dużo kasy.. Mam 175 cm wzrostu, ok 65 kg
                      ważę, włosy bardzo ciemny brąz, oczy też, biust konkretne D, biodra też są :)
                      Widziałam kiedyś w sklepie CA sztuczną biżuterię-wielki wybór-może tam takie
                      długie kolczyki nabędę. Tylko czy do takich kolorowych nóg srebro pasuje?
                      • elphina Re: Powiedz mi proszę :))) 05.03.10, 04:51
                        A i te świecidełka pod biustem są granatowe a nie czarne. Taka fotka :/
                        • cezary.malgorzata Re: Powiedz mi proszę :))) 05.03.10, 07:06
                          Granatowe też odpruj, nie żałuj :-)
                          Masz "moją" kolorystykę, także polecam Ci uderzyć w morską zieleń, ciemną żywą
                          zieleń, ładny żółty, amarant, jagodę.
                          W CA jest sporo biżu, morskie kolorki wczoraj widziałam - fajny długi naszyjnik.
                          Tylko jak dasz sporo na szyję to kolczyki malutkie, wręcz symboliczne.
                          Przy bransoletach możesz poszaleć z długimi kolczykami.
                          W sumie jak masz biust D to chyba powinnaś iść bardziej w długie kolczyki niż
                          naszyjnik. Ale najlepiej zobaczyć się w lustrze, a jeszcze lepiej wziąć na
                          zakupy kogoś zaufanego - niech oceni :-)
                          pozdrawiam
                          małgorzata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka