Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakiej firmy biustonosz?

12.03.10, 20:02
    Drogie forumowiczki, bardzo proszę o radę w kwestii dobrego jakościowo i
    dobrze leżącego biustonosza-jakiej firmy najlepiej byłoby wybrać tak do kwoty
    100 zł. Z góry dzięki za rady.
    Obserwuj wątek
      • nessie-jp Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 20:13
        Lepiej zadaj to pytanie na Lobby biuściastych, to całe forum o biustonoszach :)

Jedno stanowczo odradzam
        • ta_karola Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 20:18
          Sądziłam, że tamto forum to dla kobiet z dużym biustem ja mam mały.OK postaram
          się wymienionych firm unikać :)
          • nessie-jp Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 20:56
            ta_karola napisała:

> Sądziłam, że tamto forum to dla kobiet z dużym biustem ja mam mały.OK postaram
            > się wymienionych firm unikać :)

Nic straconego, jest też Lobby Małobiuściastych :)))

Naprawdę polecam, bo tam znajdziesz 1000 odsyłaczy do różnych sklepów, katalogów
            i modeli, a także omówienie konkretnych biustonoszy
        • sweet.sweet Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 20:54
          Intimissimi uwielbiam ;)
          • wioska2009 Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 21:46
            ja polecam firme Gaja, mam juz 4 staniki z tej firmy, świetnie sie nosza i nioc
            sie z nimi nie dzieje, maja duzy wybor i kazdy stanik jest naprawde robiony
            profesjonalnie :) widzialm kiedys w tv produkcje. naprawe polecam
          • figgin1 Re: Jakiej firmy biustonosz? 19.03.10, 23:40
            Intimissimi ma tak małą rozmiarówkę, ze nie mam po co tam włazić, wiec na temat
            jakości się nie wypowiem. Ale słyszałam, że są jeszcze gorsi od Trumpha.
          • szarleen Re: Jakiej firmy biustonosz? 23.03.10, 14:07
            Zgadzam się - Intimissimi są naprawdę wygodne, a przy okazji ładne :)
      • cafem Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 21:48
        Intimissimi.
        Jesli masz normalny ladny standardowy biust, to nie ma nic lepszego.

A tym lobbujacym ktos placi?
        • lukrecja34 Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 21:59
          freya,panache,lepel-reszta to kicha..dla mnie przynajmniej
          • sundry Re: Jakiej firmy biustonosz? 15.03.10, 11:14
            Ale dziewczyna chciała się w 100 zł zmieścić..
            • lukrecja34 Re: Jakiej firmy biustonosz? 15.03.10, 15:59
              a ja te modele na allegro kupuję..i mieszczę się w 100 zł..:)
              • sundry Re: Jakiej firmy biustonosz? 15.03.10, 21:19
                O to sorry, ja nigdy nie widziałam tańszego niż 150.
        • nessie-jp Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 22:07
          > Jesli masz normalny ladny standardowy biust,

LOL. Chyba jak jesteś facetem i masz normalny, męski, standardowy biust :)
          Obwody tak szerokie, że można sobie trzy razy na dookoła bioder zawiązać i
          mikroskopijne miseczki...
          • cafem Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 22:11
            Chyba sobie zartujesz.
            Kupuje 75B, stanik zapinam na ostatnia, czasem przedostatnia haftke - czyli nie sa za szerokie! - a miseczki pasuja.
            A biust mam standardowy:)
            • baglady Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 23:40
              nie ma czegos takiego jak standardowy biust. noszac 75b nalezysz do kobiet
              noszących źle dobrany stanik
              • rzona.bez.ambicji Re: Jakiej firmy biustonosz? 13.03.10, 00:09
                niestety potwierdzam :)
                sio na lobby! mnie z 75B zrobili 70E i w końcu mam boskie cycki!
                • bgoralska1972 Re: Jakiej firmy biustonosz? 21.03.10, 23:29
                  tez się z tym zgadzam. Kiedyś nieświadoma nosiłam 75 teraz 65 lub 70 w
                  zależności od modelu.
            • nchyb faktycznie masz przeciętny, standartowy biust... 14.03.10, 11:19

> A biust mam standardowy:)
              ten twój standart faktycznie jest przeciętny. przeciętna Polka nosi
              źle dobrany rozmiar stanika i te twoje 75b jest standartem.
              Ze zdjęcia nie wynika, byś miała tak rozbudowaną klatę, byś musiała
              nosić 75B, masz standartowo zły stanik. I tyle...
              • cafem Re: faktycznie masz przeciętny, standartowy biust 14.03.10, 11:25
                A Ty masz niestanDardowo kiepska ortografie:/

Macie wszystkie swira na punkcie jakis wysrubowanych norm
                stanikowych. Nic mi sie nie obsuwa, nic nie przesuwa i cycki mi z
                miseczek nie wylatuja.

A polowa lasek z lobby biusciastych pracuje jako bra-fitterki. Na
                bezrobocie dobre i to - mozna laskom mierzyc cycki i sie cudow
                doszukiwac i glupie kozy naciagac:)

Co innego, jesli ktos ma niewymiarowy biust - np. bardzo duzy, gdy
                dziewczyna jest szczupla, albo nietypowo rozlazly. Ale przy
                normalnym proporcjonalnym do wagi biuscie zwykle staniki leza jak
                ulal.
                • baglady Re: faktycznie masz przeciętny, standartowy biust 14.03.10, 11:45
                  nie widze nic dziwnego w tym, ze ktos nie chce sobie robic krzywdy źle dobranym
                  stanikiem. dziwie sie ze ty sie tak upierasz przy swoim nawet nie sprawdzajac
                  innej opcji.
                  nie mam w zwyczaju nosic ani za malych ani za duzych butow i tak samo jest ze
                  stanikiem. i nie, nie pracuje jako brafitterka
                • nchyb Re: faktycznie masz przeciętny, standartowy biust 14.03.10, 11:54

> stanikowych. Nic mi sie nie obsuwa, nic nie przesuwa i cycki mi z
                  > miseczek nie wylatuja.

przyjrzyj się dokładnie swojej fotce i sprawdź, czy nic ci z
                  kostiumu nie wypływa, czy też nie przesuwa się.
                  Nie wyglądasz aż na tak płaską, by nosić 75b. To jest typowy rozmiar
                  dość szczupłego faceta... :)
                  • cafem [...] 14.03.10, 20:53
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • nchyb Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 10:08
                      Cafem, przyjrzałam się fotce dokładnie. Jesteś szczupła i zgrabna.
                      Nie jesteś płaska. Na razie masz jędrny biust, któremu żaden stanik
                      nie jest niezbędny. Więc jako dobrą radę przeczytaj - jeżeli chcesz,
                      noś 75b. Nie ma probllemu. Czy będziesz go mieć, czy nie - efekt
                      będzie ten sam. Jedynie stopniowo pojawi ci się takie coś pod
                      pachami, jak ma już m.in. Alicja Curuś Bachleda. Spojrzyj na jej
                      fotkę
                      na stronie balkonetki. Nie mogę podać linka, bo mi wyrzuca,
                      twierdząc że to spam. Ale zajrzyj na balkonetkę dział stanikowe
                      grzechy gwiazd.

Przyjrzyj się bułom pod pachami. To nie jest tłuszcz, tylko
                      zniszczona tkanka od biustu, który był upychany w złe staniki.
                      Wygląda jakby Curusiowej, szczupłej i zgrabnej, pod pachami rosły
                      nowe piersi.
                      I teraz stań przed lustrem i zobacz, czy nie masz już początków tych
                      buł. A potem noś stanik jaki chcesz. I tyle.

Miłego dnia.
                      • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 10:33
                        Wsciekam sie, bo nie moge pojac, jak mozna tak lobbowac za noszeniem
                        bog wie jakiego cyckonosza, kiedy te same (wiekszosc, nie
                        wszystkie), zakochane w swoich cyckach laski, w ogole nie dbaja o
                        swoje cialo i te cycki zapuszczaja:/

Na dodatek niemilosiernie masakruja swoje stopy obuwiem z deichmanna
                        albo innego badziewia, nierzadko na wysokim, bardzo niezdrowym
                        obcasie. Juz nie mowiac o butach w szpic:/

Do tego nosza niezdrowe stringi albo nieprzepuszczajace powietrza
                        szmaty z HM i tym podobnych.
                        (ciekawe ile z was uzywa bielizny termoaktywnej?)

Juz nie mowiac o nieodpowiednim ubieraniu sie zima - co rusz ktoras
                        pisze, ze zimno, ze marzna, ze stopy przemarzaja, juz nie mowiac o
                        przemoczonych trzewikach.

A gdzie priorytety?
                        • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 11:38
                          to chyba oczywiste, ze skoro pytanie dotyczy stanika to o nich bedzie sie tu
                          rozmawiac. No wlasnie...rozmawiac, a narazie to jestes jedyna osoba, ktora tego
                          nie robi tylko sie rzuca i obraza innych rozmowcow, do tego stopnia, ze usuwa
                          sie Twoje posty jako lamiace regulamin. Zaloz sobie temat o majtach
                          termoaktywnych i tam sobie o nich rozprawiaj, skonczyly Ci sie argumenty, ze
                          musisz sie uciekac do insynuowania kto jakie nosi majtki i jak bardzo ma
                          zapuszczony biust? Sama napisalas ze masz na zdjeciu "Kostium piecioletni i
                          rozciagniety, wiec ma prawo z niego wyplywac" a tak Cie raza "badziewne buty z
                          deichmanna i szmaty z HM?". Dziecinada.
                          • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 11:53
                            Bo na jakiej podstawie z gory zakladacie, ze nosze zle dobrany
                            stanik?
                            Bo Wy macie "lepsze"?

A kostium rozciagniety, bo mi sie nie chce kupowac nowego,
                            szczegolnie, ze na plazy bywam raz na dwa lata i najczesciej
                            topless:)
                            • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:12
                              Moze na takiej samej podstawie jak Ty piszac w innym watku na temat butow:

Re: sandałki
                              cafem 15.03.10, 11:07 Odpowiedz
                              Okropienstwo.
                              Stopa Ci sie w tym zapoci, bedzie slizgac, do tego poobciera od tych
                              sztucznych paskow i Twoja mina podczas chodzenia bedzie mowila
                              jedynie: cierpie.

Nie znasz dziewczyny, nie widzialas jej stop, skad mozesz wiedziec co sie bedzie
                              dzialo w tych butach? Zauwazasz analogie?
                              • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:16
                                A Ty nie widziesz, ze te buty to szajs?
                                • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:26
                                  nie bardziej niz Twoje 75B :D

Tyle ze nikt Cie tu nie obraza, a Ty widze nie mozesz sobie darowac tych 'niewymiarowych' wtracen. Nie widzisz ze to dziecinada?
                                  • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:29
                                    > nie bardziej niz Twoje 75B :D
                                    >
                                    > Tyle ze nikt Cie tu nie obraza,

Ach tak:)

Wiec jeszcze masz watpliwosci co do mojego 75B?
                                    • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:37
                                      takie same watpliwosci jak Ty co do wspomnianych butow i obie mamy prawo do
                                      swojego zdania, bo obie wyrazamy je majac na wzgledzie wlasne doswiadczenie.
                                      Chyba sie ze mna zgodzisz?
                                      • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:39
                                        A czytalas post ponizej? Zmierzylam sie i jak byk wychodzi 75B...

Ale jasne, zdaniem Twoim i kolezanek powyzej 75B "nie istnieje", a w
                                        tabele wsadzone jest dla picu:)
                                        • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:49
                                          Rozmiar buta masz zawsze ten sam niezaleznie od firmy? a producent plastikowych
                                          butow napisze Ci na stronie ze w jego butach bedzie Cie obcierac i stopa plywac?
                                          To skad wiesz, ze plastikowe buty sa be? Ja wiem, ze Twoje 75B jest be, a skoro
                                          Tobie to nie przeszkadza (tak jak nie przeszkadza ludziom nosic zlego obuwia)to
                                          nie rozumiem dlaczego sie tak irytujesz?
                                      • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:46
                                        > takie same watpliwosci jak Ty co do wspomnianych butow i obie mamy
                                        prawo do
                                        > swojego zdania, bo obie wyrazamy je majac na wzgledzie wlasne
                                        doswiadczenie.

Jesli takie masz doswiadczenie w kwestii noszenia butow, to
                                        wspolczuje Twoim stopom:/
                                        • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:54
                                          gdybym byla Toba odpisalabym, ze to nie moja wina, ze masz niewymiarowe
                                          zapuszczone stopy, bo moje sa piekne i ksztaltne wlasnie w takich butach :D

ale nie napisze bo dla mnie dobre buty sa rownie wazne, jak dobrze dobrany stanik.
                            • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:14
                              Moja droga, wiec sie zmierzylam.

Mam 74cm pod biustem i 87cm w biuscie. Zgodnie z ta tabelka mam rozmiar na pograniczu 75A/75B, a
                              poniewaz jedna piers mam wieksza niz druga A absolutnie odpada -
                              przemierzone sto razy w sklepach, cycek mi gora wylewa sie z
                              miseczki A.
                              Wiec wychodzi 75B.

Jeszcze ktos chce powiedziec, ze nosze zle dobrany stanik?
                              To, ze ktos ma niewymiarowe cycki, nie znaczy, ze kazda tak ma:/
                              • nchyb Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:54
                                > Jeszcze ktos chce powiedziec, ze nosze zle dobrany stanik?
                                tak, z pełną świadomością tego co piszę - stwierdzam - masz źle
                                dobrany rozmiar. Ale to twój biznes.
                                Nie chce mi się pisać dlaczego. Ale słyszałaś kiedyś o
                                rozciągliwości materiałów? Mogłabyś nosić 75 gdyby staniki się nie
                                rozciągały. Ale się rozciągają. Noś co chcesz, tylko po co je w
                                ogóle nosisz? Dla rozgrzewki cycków?
                                • princess_yo_yo Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 13:57
                                  to nie jest kwestia rozciagliwosci materialow tylko tego ze jakis
                                  idiota kiedys stwierdzil ze 34 cale to to samo co 75 cm :-).
                              • czikiratka Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 21.03.10, 15:11
                                Jak się nie wie jak się z tabą tabelką obejść, to potem takie cuda typu 75beee wychodzą :P
                                Z moją "niewymiarowością" mam 72cm pod, i 89 w biuście. Rozmiar? 60FF albo ciasne 65F.
                                Aha, żeby nosić obwód 75, pod biustem należy mieć jakieś 85cm, więc nie dziw się jednej z wypowiedzi poniżej. Skoro tak dbasz o zdrowie, to zadbaj też o swój biust i nie katuj go złym stanikiem :) teraz jest ok, ale za kilka lat może Ci się "odwdzięczyć"
                        • marinellla Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 15:41
                          HM, Cafem, ale to nie jest wątek "jak się zdrowo ubierać" i mówię to
                          jako osoba nosząca nieprzeciętnie wygodne buty, bawełniane majtki i
                          dobrze dobrane staniki:P
                      • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 10:38
                        I jeszcze jedno - bul zadnych nie mam. Zaden stanik nigdy mnie nie
                        uciskal, ani sie nie przesuwal - sprawdzilam lapiac za staniik
                        miedzy cyckami - moge ciagnac w kazda strone, nic sie nie przesuwa.

Staniki nosze jedynie miekkie, bez poduszek imitujacych wiekszy
                        cycek. Nic mi nie wyplywa, ani gora, ani bokiem, a miseczka jest
                        ladnie opieta. Cycek do stanika zawsze zgarniam spod pachy, wiec
                        lezy ladnie.

Naprawde nie wiem, w czym problem.
                        • nchyb Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:38
                          > I jeszcze jedno - bul zadnych nie mam. Zaden stanik nigdy mnie nie
                          > uciskal, ani sie nie przesuwal - sprawdzilam lapiac za staniik
                          > miedzy cyckami - moge ciagnac w kazda strone, nic sie nie przesuwa.
                          Cafem, co ci sie nie przesuwa? Stanik czy piersi? A jak łapiesz za
                          stanik, to dużo możesz go od skóry odciągnąć?

> Naprawde nie wiem, w czym problem.
                          Naprawdę w niczym. Po prostu 75B to typowy obwód przeciętnego
                          medalisty w pływaniu. A ty nie wyglądasz aż na tak płaską i z tak
                          szeroką klatką piersiową. Ale skoro masz pod biustem ok. 85 cm to
                          twoja sprawa co nosisz.
                          Tylko tak z ciekawości - a po co nosisz wogóle stanik, tylko by
                          ogrzać piersi?
                          • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:41
                            Pod biustem mam 74cm. Czytaj uwazniej.
                            • nchyb Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 15.03.10, 12:55
                              > Pod biustem mam 74cm. Czytaj uwazniej.
                              gdy pytałam o obwód, jeszcze nie było twojej informacji o obwodzie.
                              Czytam uważnie.
                            • klymenystra Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 16.03.10, 23:43
                              Masz staniki z plotna? Bo jesli chodzi o 75 na 74 pod biustem to glownie
                              nierozciagliwe plotno bedzie pasowac.

Proponuje eksperyment: zmierz obwod w biodrach. Teraz zmierz obwod gumki w
                              majtkach bez naciagu. Ktora liczba jest wieksza?
                              • aga90210 Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 19.03.10, 19:15
                                Nie znoszę tego idiotycznego porównania. Przeciez stanik "75B" nie ma 75 cm z
                                stanie nierozciagniętym, zawsze ma mniej.
                                • klymenystra Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 20.03.10, 08:43
                                  Pewna jestes? Wedlug moich doswiadczen maja od 69 do 80 :) 69-72 lepsze firmy,
                                  ktore szyja z porzadnych materialow (Masquerade, Lepel), a od 72 wzwyz (poza Ewa
                                  Michalak) staniki z sieciowek typu Triumf, Intimissimi, H&M i inne C&A.
                                  • cafem Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 21.03.10, 12:49
                                    Klymenystra, wpaniala zyciowa pasja - staniki i cycki. Genialna
                                    sygnaturka.

Wspolczuje nudnego zycia:/
                                    • klymenystra Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 21.03.10, 21:17
                                      Co Ty o mnie wiesz?

Umiesz korzystac z wyszukiwarki - to skorzystaj. Rowniez z google. I wtedy
                                      czekam na przeprosiny.
                                    • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Cafem, nie wściekaj się, przeczytaj. 21.03.10, 22:47
                                      Cafem wspaniala zyciowa pasja - trollowanie w necie. Jakie to typowe kiedy koncza sie argumenty na temat, trzeba lapac sie za te ad personam. Pewnie znow ktos Cie atakuje? Dziwie sie, ze ktokolwiek ma jeszcze ochote z Toba dyskutowac i nie chodzi tu o Twoje poglady tylko poziom ich prezentowania... dno i kilometr mulu.
        • a_gneskka Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 22:08
          cafem napisała:

> Intimissimi.
          > Jesli masz normalny ladny standardowy biust, to nie ma nic lepszego.
          >

A jaki to wg Ciebie jest normalny ładny i standardowy biust? Bo dla mnie normalny i ładny jest każdy dobrze ostanikowany, a standardowa rozmiarówka obejmuje miseczki do J-K brytyjskiego i od obwodu 60.

> A tym lobbujacym ktos placi?
          Nie.
        • ptysiowa_7 Re: Jakiej firmy biustonosz? 14.03.10, 12:11
          To ciekawe, co piszesz, bo ja mam ładny standardowy biust - 65 pod
          biustem, 88 w biuście, czyli taki zwykły, mało-średni biust - i nic
          w Intimissimi w moim rozmiarze nie widziałam... Noszę brytyjskie 65E
          albo 60F.
        • martvica Re: Jakiej firmy biustonosz? 14.03.10, 17:58
          Mam normalny ładny standardowy biust, 70 pod, 93 w, noszę 70F z La Senzy, bo to
          bardzo ścisłe staniki na ogół, z innych firm wolę 65-tki. Na szczęście nigdy się
          nie nacięłam na Intimissimi, w sumie aż jestem ciekawa co by mi polecili.
      • dixi Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 22:05
        jako wybitnie_małobiuściasta polecam Marks&Spencer, mnie bardzo odpowiadają;
        ale wiele zależy też od ksztaltu biustu, trzeba poeksperymentować ;)
        • ding_yun Re: Jakiej firmy biustonosz? 12.03.10, 22:59
          Autorko wątku, naprawdę apeluję, udaj się na lobby biuściastych albo
          małobiuściastych, znajdź sobie odnośnik do biuściastej mapy świata i zlokalizuj
          polecany na tamtym forum sklep stacjonarny najbiżej Ciebie. To będzie sklep z
          szeroką rozmiarówką i wyborem różnych marek staników, wszystkich dobrych
          jakościowo, w cenach różnych. Następnie udaj się tam na bra-fitting, pozwól się
          wymierzyć i przymierz kilka staników, jakie poleci ci bra-fitterka. Jeśli uznasz
          je wszystkie za beznadziejne, możesz spokojnie wrócić do różnych popularnych
          marek takich jak Intimissimi albo Triumph. Ale mogę się założyć, że już nie
          będziesz chciała.
          • gabrielafrancuz Re: Jakiej firmy biustonosz? 14.03.10, 11:32
            Skąd opinia, że rozmiarówka biustonoszy kończy się na DD? Większe biusty nie
            istnieją?
            Większe niż XL pupy też?
          • black-emissary Re: Jakiej firmy biustonosz? 17.03.10, 00:06
            ding_yun napisała:
            > Jeśli uznasz je wszystkie za beznadziejne, możesz spokojnie wrócić
            > do różnych popularnych marek takich jak Intimissimi albo Triumph.
            > Ale mogę się założyć, że już nie będziesz chciała.

Wyobraź sobie, że i takie cuda się zdarzają...
      • confused.girl Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 13:02
        Nie wiem czemu, ale jakoś miałam przeczucie, że w wątku, w którym padnie słowo
        biustonosz zaraz pojawi się wojujące lobby ;)
        Szczerze to nie dziwię się cafe, że tak agresywnie zareagowała, bo ją
        zaatakowałyście. Zresztą zawsze to robicie. Zamiast normalnie napisać, że jest
        taka opcja, że stanik może być źle dobrany, że może warto zajrzeć na taką i taką
        stronę i wyrobić sobie własnie zdanie na ten temat to od razu przyjmujecie
        postawę wszystko-wiedzących-noszących-idealne-staniki fanatyczek i każdy kto się
        z Wami nie zgadza ma wstrętne buły pod pachami ;) Litości. Co Was obchodzi jaki
        rozmiar kto nosi? Fajnie, można propagować dobre nawyki w dobieraniu cyckonoszy,
        ale można to robić w trochę bardziej zachęcający sposób. Inna sprawa, że jak
        cafe się rozpędziła w obrażaniu wszystkich dookoła to Was już dawno przegoniła :P

Wracając do tematu - jedyny sklep w jakim kupuję biustonosze to La Senza, bo
        tylko w ich stanikach czuję się w miarę komfortowo, ale daleko im do ideału.
        Kuszą mnie oferty sklepów internetowych, ale ja po prostu taką rzecz jak stanik
        muszę przymierzyć. Ba, czasem nawet muszę wziąć 10 różnych staników do
        przymierzalni, żeby zdecydować się na jeden;) Triumph czy nawet Chantell mi nie
        odpowiadają, nie mówiąc już o takich szmatach za wygórowane ceny jak intimissimi
        czy biustonosze z sieciówek typu HM, KaphAl itp:(
        Dlatego chętnie poczytałabym posty na temat - czyli gdzie można znaleźć porządne
        biustonosze:)
        • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 13:43
          Ja nie rozumiem skad ta alergia na slowo biustonosz na tym forum. Czy to nie taka sama czesc garderoby jak kazda inna? Dlaczego z taka latwoscia przychodzi ocenianie jakosci ubran i czy sukienka/buty sa dobrze dobrane do figury/okazji/pogody ba nawet ostatnio do wieku ;) a jak ktos tylko odwazy sie powiedziec, ze stanik jest zle dobrany to zaczyna sie awantura. I nie zgadzam sie ze na kogos tu napadnieto, poza cafem nie zauwazylam, zeby ktos podchodzil do tematu zbyt emocjonalnie ;) To raczej przeciwnicy teorii ‘zle dobranego biustonosza’ wykazuja sie wieksza agresja i moralnoscia Kalego, bo napisanie „te buty to szajs” jest ok ale „masz zle dobrany stanik” jest ogormnym faux pas i wymadrzaniem sie :)
          • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 13:54
            wyjatkowo_wyjatkowa napisała:

> Ja nie rozumiem skad ta alergia na slowo biustonosz na tym forum. Czy to nie ta
            > ka sama czesc garderoby jak kazda inna? Dlaczego z taka latwoscia przychodzi oc
            > enianie jakosci ubran i czy sukienka/buty sa dobrze dobrane do figury/okazji/po
            > gody ba nawet ostatnio do wieku ;) a jak ktos tylko odwazy sie powiedziec, ze s
            > tanik jest zle dobrany to zaczyna sie awantura. I nie zgadzam sie ze na kogos t
            > u napadnieto, poza cafem nie zauwazylam, zeby ktos podchodzil do tematu zbyt em
            > ocjonalnie ;) To raczej przeciwnicy teorii ‘zle dobranego biustonoszaR
            > 17; wykazuja sie wieksza agresja i moralnoscia Kalego, bo napisanie „te b
            > uty to szajs” jest ok ale „masz zle dobrany stanik” jest ogor
            > mnym faux pas i wymadrzaniem sie :)

Nie no pewnie, napisanie, że buty to "szajs" też nie jest ok. Co do cafe - to
            tylko ona podchodzi emocjonalnie, bo to ją konkretnie zaatakowałyście.
            Po prostu nie jestem w stanie zrozumień dlaczego tak fanatycznie do tego tematu
            podchodzicie. Jak ktoś Wam napisze, że dobrze się czuje w swoim 75B to na niego
            naskakujecie. Po co?
            • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 14:00
              Po pierwsze ja nie naleze do zadnego lobby :) Nie rozumiem dlaczego piszesz do
              mnie per WY :) Jak juz napisalam nie zauwazylam, zeby ktos tu kogos atakowal (az
              przeczytalam watek jeszcze raz), a odezwalam sie dopiero po usunietym poscie
              cafem, ktory byl zwyczajnie chamski... I odnosze wrazenie ze to raczej jej
              chodzilo o sprowokowanie tej 'dyskusji' :)
              • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 17:56

> Po pierwsze ja nie naleze do zadnego lobby :) Nie rozumiem dlaczego piszesz do
                > mnie per WY :) Jak juz napisalam nie zauwazylam, zeby ktos tu kogos atakowal (a
                > z
                > przeczytalam watek jeszcze raz), a odezwalam sie dopiero po usunietym poscie
                > cafem, ktory byl zwyczajnie chamski... I odnosze wrazenie ze to raczej jej
                > chodzilo o sprowokowanie tej 'dyskusji' :)

Nie piszę do Ciebie per "Wy". Napisałam post ogólnie do Wszytskich lobbystek z
                tego wątku. Ty akurat na niego odpowiedziałaś. I zgadzam się, że posty cafe sa
                po prostu chamskie. Nie rozumiem natomiast czemu napisanie gdziekolwiek '75B'
                powoduje wysyp atakujących, pouczających postów;)
          • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 18:47
            Stad ta alergia, ze sie uparlas, ze ja nie mam 75B. I nawet jak sie
            zmierzylam i jak byk z tabelki wyszlo, ze jednak mam to
            legendarne, "nieistniejace" 75B to daje sie upierasz, ze nie mam:)
            • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 20:32
              Cafem a policz sobie swoj rozmiar na tym kalkulatorze i daj znac co
              wyszlo.www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
              • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 21:11
                A moglabys podac jakas niezalezna strone, a nie te lobbystyczna?
              • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 22:33
                Baglady, przyjrzalam sie polecanej przez Ciebie stronie uwazniej.

Pomijajac setke beznadziejnego spamu pod artykulem, wszystkie
                polskie komentarze sa negatywne - w stylu: kalkulator zle
                dziala, mierzylam, te staniki mi kompletnie nie pasuja!

Juz nie mowiac, ze wszystkie linki i odnosniki kreca sie wokol
                jednego i tego samego - blogow opartych na gazetowym lobby
                biusciastych:/ Wiec to jest lobby i nie jest podparte zadnymi
                zagranicznymi wyliczeniami i bra-fitterskimi artykulami.

Ciekawe, ze niezalezna angielska strona z kalkulatorem wyliczyla mi
                porzadnie moj rozmiar, a to co Ty podalas - ma z tym wyrazne
                problemy.
                He?
                • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 22:47
                  no nie wiem, ja liczylam sobie wlasnie tym kalkulatorem, potem poszlam do sklepu
                  i przymierzalam staniki. i okazalo sie, ze nie nosze 80a tylko 70e, to samo bylo
                  w przypadku mojej mamy siostry, kolezanek. wiadomo, ze kalkulator nie moze byc
                  jedynym źrodlem doboru stanika, ale od tego trzeba zaczac. dlaczego tak sie
                  upierasz i nie chcesz chociaz spróbowac pójsc do brafiterki, ktora ci dobierze
                  dobry stanik?
                  poza tym za granicą mozna dostac bez problemu rozmiary stanika typu 70e, 60f, a
                  wpolsce nie, wiec to jest dla mnie dziwne, ze wmawia sie nam, ze to co wsklepach
                  jest jedynie sluszne.
                  • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:04
                    Wszystko ok, ale dlaczego kazesz mi liczyc badziewnym (ktory
                    najwyrazniej nikomu nie zadzialal) kalkulatorem i na tym opierac, ze
                    nosze zle dobrany stanik?;)

Ja naprawde nie mam problemow ani ze stanikami, ani z biustem.

Problem mam jedynie w lobby (normalnie jak jakas sekta), ktore nagle
                    postanowilo mi wmowic, ze wie lepiej, co idealne dla moich cyckow:)

I nie jest to kwestia ani pieniedzy, ani lenistwa - ja po prostu
                    uwielbiam intimissimi za ich bezszwowa, przyjemna w dotyku bielizne.

A tzw brafitterka - od wielkiej bolesci - raz dobrala mi w Anglii
                    Wonderbra - nie wiem, jaki rozmiar, bo chyba kiedys odcielam metke -
                    jeden z najgorzej dopasowanych stanikow jakie zdarzylo mi sie miec:/
                    • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:07
                      cafem, ale noś sobie co chcesz, akurat wynik z kalkulatora jaki wyszedl przy
                      twoich wymiarach wg mne bylby dla ciebie ok, ale robta co chceta
                    • martvica Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 15:41

> Wszystko ok, ale dlaczego kazesz mi liczyc badziewnym (ktory
                      > najwyrazniej nikomu nie zadzialal) kalkulatorem

Mnie tam pokazywał dobry rozmiar jak ostatnio sprawdzałam.
                      • figgin1 Re: Czytać się Was nie da ;) 20.03.10, 00:55
                        A mi trochę zawyżył obwód pod biustem, wyszło mi 65 a powoli dochodzę do wnosku,
                        ze moje 65 są jednak za luźne.
                • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 22:56
                  Zdumiewajace - ta strona tez mi wylicza 75B:)
                  • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:02
                    kalkulator ci tak wyliczyl?bo ja po wpisaniu twoich wymiarow mam wynik 65e.
                    • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:08
                      A to mi nowosc:)
                      A skad wzielas trzeci wymiar? Na oko? ;D
                      • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:19
                        wyliczylam wtym pierwszym kalkulatorze podanym przez ciebie.
                        • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:32
                          Ponizej kalkulatora jest tabelka.
                          Pod biustem mam 74cm - czyli miesci sie w przedziale 73-77.
                          Nastepnie pomiar B to 87cm - z tabelki wychodzi mi 34A na pograniczu
                          z 34B.
                          Oczywiscia A to bzdura, bo ja mam jednego cycka sporo wiekszego od
                          drugiego. Wiec przejdzmy przez granice na 34B.

Juz nie mowiac, ze mowilas o mierzeniu ciasniej pod biustem, luzniej
                          na biuscie - wiec odejmijmy cm z dolu i dodajmy jeden na gore - tym
                          bardziej wychodzi 34B.

Oczywiscie angielskie 34 to polskie 36. Wiec jak byk przelicza sie
                          na 75B:)
                          • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:36
                            a ty swoje. wierz mi, ze jak sie porzadnie zmierzysz to roznice nie beda wynosic
                            po 1 cm
                  • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:05
                    nie zauwazylam linku. zacznijmy od tego, ze powinnas sie odpowiednio zmierzyc.
                    przypuszczam, ze jakbys sie zmierzyla tak jak nalezy czyli scislo pod biustem to
                    by ci tam wyszlo okolo70cm , a luzno w biuscie to wyszloby pewnie z 90cm i wtedy
                    wynik wyglada tak-70D. nie ma oczym gadac bez dokladnego zmierzenia sie.
                    • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:15
                      Ehh.... szkoda slow.
                      Tu kazdy wie lepiej, jakie ja mam wymiary (nawet jesli niezalezne,
                      nie-lobbystyczne strony mowia inaczej;)
                      I oczywiscie 75B nie istnieje:D
                    • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 23:40
                      Baglady - od scisniecia pod biustem komus moze nagle ubyc 5cm w
                      obwodzie tylko jesli ma tam sporo miekkiego tluszczu;)
                      Mi sie centymetr opiera na zebrach i chyba musialabym zebra polamac,
                      zeby mi ubylo tam 5cm:D
                      • baglady Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 00:04
                        gadaj sobie gadaj...EOT
                    • kati792 Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 10:40
                      Pomóż mi proszę...Jak zaczęłam czytać ta stonkę,którą podałaś to czegoś nie
                      rozumiem...
                      "Po obliczeniu prawidłowego obwodu pozostaje nam jeszcze wyliczyć miseczkę
                      naszego nowego stanika. W tym celu od obwodu w biuście (mierzonego luźno)
                      odejmujemy obwód biustonosza, a nie nasz obwód pod biustem (jak podaje wiele
                      poradników)."
                      Co to znaczy:odejmujemy obwód biustonosza????
                      Nie kapuje...
                      Czyli jak mam się zmierzyć,żeby w końcu mieć dobrze dobrany stanik???
                      Napisałam kiedyś na forum biuściastych,ale odpisała mi tam dziewczyna podając
                      jakiś tam rozmiar i nic więcej.Byłam raz w fajnym sklepie(tak mi się
                      wydawało),liczyłam na pomoc,ale laski tam pracujące stwierdziły,że nie mają
                      staników na mój biust!Kompletnie nie potrafiły mi pomoc,musialam sama sobie coś
                      wybrać,więc nie wybrałam i nadal chodzę w stanikach myślę,że zle dobranych...
                      Czy wystarczy mi obliczyć swoje wymiary w tej tabelce,która jest po lewej stronie?
                      • ania.kar Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 11:16
                        > Napisałam kiedyś na forum biuściastych,ale odpisała mi tam dziewczyna podając
                        > jakiś tam rozmiar i nic więcej.Byłam raz w fajnym sklepie(tak mi się
                        > wydawało),liczyłam na pomoc,ale laski tam pracujące stwierdziły,że nie mają
                        > staników na mój biust!Kompletnie nie potrafiły mi pomoc,musialam sama sobie coś
                        > wybrać,więc nie wybrałam i nadal chodzę w stanikach myślę,że zle dobranych...
                        > Czy wystarczy mi obliczyć swoje wymiary w tej tabelce,która jest po lewej stron
                        > ie?

A czy spróbowałaś w ogóle przymierzyć zamiast tego 80B, jakiś biustonosz w
                        rozmiarze 75C lub 75D, które zaproponowano Ci wtedy w wątku rozmiarowym?
                        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,98227697,99049675,80_94_kati792.html?wv.x=2
                        Gdzie do tej pory kupowałaś biustonosze? 75C/D to dość powszechnie dostępne w
                        sklepach rozmiary. Nawet w H&M czy Reserved można je znaleźć i sprawdzić bez
                        żadnego krępowania się.
                        Aadrianka oprócz zasugerowania rozmiaru napisała Ci o innych istotnych rzeczach.
                        Wzięłaś je pod uwagę?
                        • kati792 Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 12:24
                          Oczywiscie,że próbowałam!:-)
                          Niestety przy rozmiarze 75C lub D obwód mam taki,że wypływa mi cały
                          tłuszcz,który mam na plecach,a miska jest...pusta:-(
                          Po dwóch ciążach biust jest niby hmm...duży,a jednak już lekko opadły i
                          miękki,przez co trudno znależc taki,który by mi pasował.
                          A to chyba nie ma tak wyglądać,że przez bluzkę będzie widać wałki tłuszczu?
                          Myślałam,że idac do sklepu,w którym mają firmy np.Chantelle (nie wiem,czy dobrze
                          napisalam)znajdzie sie ktoś,kto zna się na fachowym doborze biustonoszy...
                          A co sądzisz o firmie np.Ewa Bień,Lupo Line,Samantha?
                          • ania.kar wróć na Lobby :) 16.03.10, 13:14
                            Szkoda, że po tych próbach przymierzenia proponowanych rozmiarów, nie napisałaś
                            już o tym na Lobby. Ja nie mam doświadczenia w doborze innym rozmiaru. Na sobie
                            widzę co źle leży, ale tego też się nauczyłam dopiero po przymierzeniu wieeelu
                            biustonoszy w innych rozmiarach niż nosiłam całe życie.

Proponuję, żebyś ponownie wpisała się do aktualnego wątku rozmiarowego na Lobby
                            Biuściastych lub Lobby Małobiuściastych:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,107028939,107028939,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_44.html
                            forum.gazeta.pl/forum/w,50580,103438903,103438903,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_14.html
                            Najlepiej zmierz się jeszcze raz, bo przez te ponad pół roku coś się mogło
                            zmienić. Napisz co nosisz (rozmiary/firmy) i co mierzłaś.

Na pewno łatwiej będzie uzyskać pomoc kogoś, kto zobaczy Cię na żywo w tych
                            biustonoszach. Czy masz możliwość odwiedzenia któregoś z polecanych sklepów z
                            tej mapy?
                            stanikowamapa.prv.pl/
                            Pójście do sklepu z drogą bielizną (np. Chantelle) nie oznacza, że spotkasz tam
                            z kompetentną obsługą. Często te panie nawet sobie nie potrafią dobrać bielizny,
                            o czym można się tu przekonać:
                            tnij.org/akcja_chantelle

Jeśli masz daleko do tych polecanych sklepów jest jeszcze możliwość uzyskania
                            porady na podstawie wysłanych zdjęć w bieliźnie do zamkniętej galerii, którą
                            widzą tylko wybrane uczestniczki forum. Tu są
                            zasady umieszczania takich zdjęć:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91687524,91687524,Galeria_Stanikow_regulamin.html
                            forum.gazeta.pl/forum/w,50580,82215844,82215844,Regulamin_galerii.html
                            Możesz je też wstawić do katalogu Balkonetki, do którego dostęp mają wszyscy:
                            tnij.org/katalog_balkonetki
                            Ja też miałam problemy z dobraniem sobie biustonosza. Trochę to trwało, ale
                            uważam, że było warto.
                  • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 14:46
                    Abstrahując już od tego czy lobby działa mi na nerwy czy nie;) z ciekawości
                    pomierzyłam się i skorzystałam z obu stron, z nóż mój biust może być jeszcze
                    piękniejszy :D Na stronie, którą podała BagLady wyszło mi 65H, a na tej od cafe
                    - 75C czyli rozmiar w jaki obecnie się zaopatruję. Dziwne te rozbieżności:( No
                    ale jak będę kiedyś miała okazję przymierzyć 65H to na pewno się skuszę, żeby
                    przekonać się czy rzeczywiście funduje sobie na przyszłość bułeczki ;)
                    • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 14:47
                      65H polskie, angielskie wyszło 65FF.
                    • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 15:03
                      Rozbieznosci biora sie stad, ze firma ktora ma w swojej ofercie staniki jedynie
                      do rozmaru D nie powie klientce, ze ta powinna nosic np FF. Przeciez to
                      oczywiste :) Ja osobiscie wole oferte szersza, w ktorej produkt bedzie mniej
                      'uniwersalny' a bardziej dopasowany do moich potrzeb, w tym wypadku biustu,
                      ktory wyglada o niebo lepiej w moim 65F niz 80C (sic!) chociaz w tamtym tez byl
                      piekny, jedrny i wymiarowy a jakze :D
                      • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 15:10

> Rozbieznosci biora sie stad, ze firma ktora ma w swojej ofercie staniki jedynie
                        > do rozmaru D nie powie klientce, ze ta powinna nosic np FF. Przeciez to
                        > oczywiste :) Ja osobiscie wole oferte szersza, w ktorej produkt bedzie mniej
                        > 'uniwersalny' a bardziej dopasowany do moich potrzeb, w tym wypadku biustu,
                        > ktory wyglada o niebo lepiej w moim 65F niz 80C (sic!) chociaz w tamtym tez byl
                        > piekny, jedrny i wymiarowy a jakze :D

No ale nie zauważyłam, żeby kalkulator podany przez cafe miał odnośniki do
                        jakiegokolwiek sklepu z bielizną, więc dlaczego zakładasz, że rozbieżność wyniku
                        to "wygodnictwo" jakiejś konkretnej firmy?
                        • wyjatkowo_wyjatkowa Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 15:49
                          mowilam o rozbieznosciach jako takich i mialam na mysli kalkulatory na stronach
                          popularnych sklepow, szczerze mowiac posty cafem przestalam w ktoryms momencie w
                          ogole czytac i nie mam pojecia dokad byl jej odnosnik.
                        • ola_pozytywna Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 15:55
                          confused.girl napisała:

> No ale nie zauważyłam, żeby kalkulator podany przez cafe miał odnośniki do
                          > jakiegokolwiek sklepu z bielizną, więc dlaczego zakładasz, że rozbieżność wynik
                          > u
                          > to "wygodnictwo" jakiejś konkretnej firmy?

Ależ ten kalkulator był na stronie firmy produkującej bieliznę.
                          Notabene wyjątkowej brzydoty bieliznę.
                          • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 16:03
                            ola_pozytywna napisała:

> confused.girl napisała:
                            >
                            > > No ale nie zauważyłam, żeby kalkulator podany przez cafe miał odnośniki d
                            > o
                            > > jakiegokolwiek sklepu z bielizną, więc dlaczego zakładasz, że rozbieżność
                            > wynik
                            > > u
                            > > to "wygodnictwo" jakiejś konkretnej firmy?
                            >
                            > Ależ ten kalkulator był na stronie firmy produkującej bieliznę.
                            > Notabene wyjątkowej brzydoty bieliznę.

To ja chyba jakaś ślepa dzisiaj jestem:( Możesz mi powiedzieć, w którym miejscu
                            na stronie tego kalkulatora jest odnośnik do tego sklepu z brzydką bielizną?
                            • ola_pozytywna Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 16:25
                              To jest link, który podała cafem:
                              www.royce-lingerie.co.uk/fitting-guide
                              Strona firmy Royce Lingerie. I tam pod Our Range znajdziesz przegląd modeli.
                              • black_magic_women Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 16:56
                                ola_pozytywna napisała:

> To jest link, który podała cafem:
                                > www.royce-lingerie.co.uk/fitting-guide
                                > Strona firmy Royce Lingerie. I tam pod Our Range znajdziesz przegląd modeli.

modele jak z Triumpha sprzed 15lat,a mi zamiast 65FF wyszło..34D;)
                                • lukrecja34 Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 07:25
                                  mnie wyszła koncertowa bzdura bo 75C :) dodam,że noszę 70GG..
                              • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 16.03.10, 22:08
                                Ale ja się odniosłam to tego postu:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,650,108620830,108760443,Re_Czytac_sie_Was_nie_da_.html
                                a więc do tego kalkulatora:
                                www.85b.org/bra_calc.php

ola_pozytywna napisała:

> To jest link, który podała cafem:
                                > www.royce-lingerie.co.uk/fitting-guide
                                > Strona firmy Royce Lingerie. I tam pod Our Range znajdziesz przegląd modeli.
          • black-emissary Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 00:19
            > Dlaczego z taka latwoscia przychodzi ocenianie jakosci ubran
            > i czy sukienka/buty sa dobrze dobrane do figury/okazji/po
            > gody ba nawet ostatnio do wieku ;) a jak ktos tylko odwazy sie
            > powiedziec, ze stanik jest zle dobrany to zaczyna sie awantura.

Bo ocena jakości czy doboru sukienki czy butów zwykle ma miejsce dopiero wówczas, gdy są podstawy do takiej oceny, a "źle dobrany!" często pada już po samym mam 75B, bez żadnych innych przesłanek.
            • klymenystra Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 10:44
              Bez przesady. Przewaznie ocena taka pada w momencie, kiedy dziewczyna pisza
              "Jestem drobna i szczupla, nossze 75B" albo "Nosze ubrania 36 i rozmiar 75B".
              • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 12:28
                Owszem. Bo jak sie nie ma ladnego tylka, to trzeba cos dowalic z
                zazdrosci:)
                • klymenystra Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 13:01
                  A co to za tekst? Strasznie glupawy :)

Skomentuj tak samo stwierdzenie "Jestem niska i mam mala stopke, ledwo 40
                  nosze". Taka sama zaleznosc logiczna.

(Ciesze sie, ze mam i ladny tyleki i biust, uff).
                  • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 13:06
                    klymenystra napisała:

> A co to za tekst? Strasznie glupawy :)

Odpowiedni poziomem do Twojego postu powyzej.
                    • klymenystra Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 14:28
                      Quoi? Odpisalam forumce, ze nie wierze, ze osoba niska, drobna i noszaca rozmiar
                      konfekcyjny 36 moze nosic 75B (znaczy nosic moze - nie wierze w dobre
                      dopasownanie, bo 75 nie jest na osoby bardzo szczuple, chyba, ze te sa wysokie,
                      powyzej 178 tak na oko). A Ty mi wyskakujesz z infantylnym tekstem o zazdrosci.
                      Napisz moze mi jeszcze, ze mam kompleksy i ze "wspulczujesz moim dziecia", dobra?
                      • cafem Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 14:44
                        Wiec uwierz, bo jestem drobna, niska i szczupla i jesli w staniku
                        Intimissimi 75B zapne sie na ostatnia haftke to mnie niemilosiernie
                        cisnie.

Wiec te wywody (powyzej) na temat szerokich obwodow Intimissimi sa
                        kompletnie pozbawione sensu. Szczegolnie, jesli wypowiada sie osoba,
                        ktora Intimissimi nie nosi:/
                        • klymenystra Re: Czytać się Was nie da ;) 17.03.10, 21:07
                          Odczucie ciasnosci czesto bierze sie z za malych misek... Intimissimi nosilam,
                          nadal czasem wchodze do sklepu i ogladam, porownuje, patrze na jakosc, kroje.
                          Generalnie to sie orientuje troche.

Ale widze, ze sie uparlas i nie sprobujesz 70D, wiec dluzej przekonywac nie
                          bede. Obawiam sie jednak, ze za kilka lat, jak Twoj biust stanie sie biustem po
                          ciazach, karmieniu, jak skora straci jedrnosc, Ty przytyjesz lub schudniesz,
                          zalozysz gdzies watek "pomocy, moj biust calkiem oklapl, jakie serum/gabinet
                          kosmetyczny/chirurga/pusz-apy polecicie". Na razie masz jedrny, samonosny biust
                          -dlatego nawet 75B moze lezec niezle. Przy 74 pod biustem. Za pare lat to sie
                          zmieni. Moze wtedy sobie skojarzysz, jaka jest funkcja biustonosza - ma biust
                          podtrzymywac, a nie zaslaniac.
                          (pamietaj, ze wkleilas swoje zdjecie - 75B moglabys miec, gdybys byla wysoka, ot
                          tyle).

Z mojej strony EOT.
                        • error_05 ja noszę... 19.03.10, 17:57
                          tzn nosiłam.
                          Od nich miałam 70A.
                          Obwodzik lużny stasznie. Nie ma mowy o jakimkolwiek podtrzymaniu
                          nawet tak małego biustu jak mój. Krój przeciętny.
                          Sutkozakrywacz jednym słowem.
                          Teraz nosze 65C Panache Cleo, Discover Mademoiselle, i jestem
                          zadowolona.
                          Za lobbystkę się nie uważam.
        • princess_yo_yo Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 13:53
          ja kupuje glownie w marks and spencer, la senza mi nie bardzo pasuje
          ale jest to jedyny sklep gdzie mozna kupic sensowny stanik bez
          ramiaczek i wiekszym rozmiarem miski (tak mi sie wydaje).

nie znosze bravissimo - nie podobaja mi sie modele, wiekszosc
          wyglada jak zbroja, kupuje tam czasem stroje kapielowe ale tylko
          marek wystepujacych tam goscinnie :-)

kazda odpowiedz bedzie inna, zwlaszcza ze rozmiary i kroje nie sa
          uniwersalne.
          • confused.girl Re: Czytać się Was nie da ;) 15.03.10, 17:58
            princess_yo_yo napisała:

> kazda odpowiedz bedzie inna, zwlaszcza ze rozmiary i kroje nie sa
            > uniwersalne.

Prawda:) Ale mi się marzy odnalezienie sklepu z dużym wyborem różnego rodzaju
            fasonów... Pomarzyć można, prawda:D ?
      • disa calvin klein 15.03.10, 22:42
        tzn jest też taka "tania" młodzieżowa wersja z wszędobylskimi literami calvin
        klein (ich jakości nie znam)

mam komplety koronkowe
        i gładkie
        są śliczne nie deformują się, biały stanik już 3 lata jest biały

ceny różne w Warszawie kupiłam stanik za 60zł (po przecenie w Factory) w
        Rzeszowie widziałam za 199 ... ten sam model 1,5 roku później :D
        • cafem Re: calvin klein 15.03.10, 23:17
          Mam chyba dwa komplety od CK i na mnie nieladnie leza, ale moze
          dlatego, ze ja mam nierowne cycki:/
          O, w zasadzie CK robi mi te buly, o ktorych ktoras z powyzszych
          lobbystek wspominala:)

Ale bielizne maja ladna - choc wiecej ich nie kupie.
          • nchyb Re: calvin klein 16.03.10, 09:17
            nie lobbystek, tylko użytkowniczek forum moda. Jezeli ktoś ma inne
            zdanie na temat staników niż ty - nie oznacza to od razu
            przynależności do LB.

Ty masz jakąś obsesję, od pierwszego wpisu miałaś do LB jakieś
            pretensje i dopiero wtedy zaczęła się ta niepotrzebna pyskówka. Jak
            w przedszkolu - sama zaczęłaś to masz ... :-)
      • kika1983 Re: Jakiej firmy biustonosz? 16.03.10, 14:39
        Ja kupuję polskie staniki w marki bella fame www.gorteks.com.pl/ raz
        kupiłam w outlet Piaseczno a teraz kupuje przez internet. Są w normalnej cenie -
        do 100 zł, kiedyś też korzystałam kiedyś z forum opisanego wcześniej - miałam
        dobrze wyliczony stanik ale teraz po dużym schudnięciu niestety na wspomnianym
        forum źle go wyliczono (ciągle uparcie proponowano mi G- przy czym mogłam sobie
        tam tonę gazet napchać bo taka miseczka była pusta). Rozmiarów mam teraz ok -
        ale sama do tego doszłam (choć wspomogłam się nieco forum - więc do końca takie
        złe nie jest ;p).
      • zawsze_zielona Re: Jakiej firmy biustonosz? 16.03.10, 22:40
        Nosze Freya, Panache, Fayreform i Effuniak. Te ostatnie sa delikatni usztywniane
        i kosztuja 100pln- polska firma.
        • marinellla Re: Jakiej firmy biustonosz? 17.03.10, 15:36
          A ja uwielbiam Elle Macpherson, ale niestety tu się trzeba czaić na
          przeceny. Za to wczoraj zamówiłam sobie Gossarda za 14 funtów, przy
          obecnym kursie funta...:)
          Ach, i co do wymiarów: 73/91-> w moim wypadku daje 70E najczęściej,
          angielskie!czyli polskie 70F, o ile pamiętam; i też nienawidzę się zbyt
          mocno ściskać, ale 75B, które proponują mi kalkulatory Triumpha jest
          ABSURDEM!!!
      • czarny_uk_anka Re: Jakiej firmy biustonosz? 19.03.10, 11:05
        H&M ceny beda do 100zl a jakosc...cudo, w pralce przy 60 stopniach prania przez dwa lata nie traca na jakosci, material jest bez zmian, kolor takze, nie deformuja sie miseczki.
        • error_05 Re: Jakiej firmy biustonosz? 19.03.10, 17:48
          co do jakości to nie mam pojęcia ale rozmiary 70- 90 A-D to porażka.
      • figgin1 Re: Jakiej firmy biustonosz? 19.03.10, 23:36
        Do stówy? Samantha by była dobra. A jaki masz rozmiar?
      • patrycjaka1 Re: Jakiej firmy biustonosz? 20.03.10, 17:12
        Najpierw dobierz sobie odpowiedni biustonosz. Polecam dobór
        biustonoszy w Wawie na Smolnej. Ja nosiłam przez wiele lat
        biustonosz 75 B po profesjonalnym doborze okazało się, że powinnam
        nosić 70 E. Pani pracuje na biustonoszach triumph – a i Felina. Cała
        usługa z zakupem biustonosza i oczywiście przeróbkami to koszt ok.
        200 – 250 zł. W zależności ile masz przeróbek. Ja miałam 5 i
        zapłaciłam 220 zł. Warto.
        • klymenystra Re: Jakiej firmy biustonosz? 20.03.10, 17:44
          Co?????????? Placisz 220 zlotych za PRZERABIANY biustonosz ? Przeciez 70E to jest strasznie popularny rozmiar, mozesz go kupic za grosze w wiekszosci firm w tym momencie. Sytuacja na rynku stanikowym sie zmienila, Smolna juz nie jest jedynym ratunkiem dla kobiet...

Na Intymnej.pl wyskakuje 373 modele stanikow w 70E. W cenach od 30 do 239 (ale to Chantelle).
          • ola_pozytywna Re: Jakiej firmy biustonosz? 20.03.10, 17:58
            Mnie też trochę to rozśmieszyło. To tak jakby kupić Tico i z poświeceniem
            tuningować...płacąc równowartość ceny Bentleya. Nie lepiej od razu kupić Bentleya?
        • ines44 Re: Jakiej firmy biustonosz? 22.03.10, 12:50
          w sklepie stacjonarnym kupiłam ostatnio stanik panache -
          przeceniony - zapłaciłam 100 zł, tak więc mozna kupc markowy w
          rozsadnej cenie.
          Włączajac sie do dyskusji o własciwym dobieraniu staników - tabelki
          nie zawsze oddaja prawidłowa wielkośc miski, w przypadku Cafem
          zaryzykowałabym twierdzenie,ze odpowiednim rozmiarem dla niej mógłby
          sie okazac 65 E
          • zagadka_78 tabela rozmiarów a rzeczywistość 05.08.10, 11:43
            ines44 napisała:

> Włączajac sie do dyskusji o własciwym dobieraniu staników - tabelki
            > nie zawsze oddaja prawidłowa wielkośc miski, w przypadku Cafem
            > zaryzykowałabym twierdzenie,ze odpowiednim rozmiarem dla niej mógłby
            > sie okazac 65 E

Rozmiar biustonosza z tabelki jest zawsze rozmiarem orientacyjnym. To jest punkt wyjścia do zakupów, a nie prawa objawiona. Dlaczego?

Bo tabelka nie uwzględnia specyfiki Twojego biustu i modelu, zamyka się jedynie w dwóch liczbach - obwodzie pod biustem i w biuście. Dlatego w stacjonarnym sklepie trzeba mierzyć i czasami poprosić z danego modelu rozmiar "obok" np. 70C ma za małą miskę to mierzysz 70D albo i 65E. Natomiast przy internetowych zakupach bielizny warto po prostu brać po 2-3 rozmiary z modelu (i wziąć kilka modeli) i potem zostawić sobie w domu te pasujące, a resztę oddać w ramach jednego zwrotu. To zaoszczędza czas i pieniądze, bo jak kupujesz po 1, 2 sztuki i nie leżą, to robisz zwrot, znowu zamawiasz, czekasz, mierzysz, nierzadko jeszcze raz czeka Cię procedura zwrot-nowe zamówienie.
          • nessie-jp Re: Jakiej firmy biustonosz? 15.11.10, 19:05
            ines44 napisała:

> w sklepie stacjonarnym kupiłam ostatnio stanik panache -
            > przeceniony - zapłaciłam 100 zł, tak więc mozna kupc markowy w
            > rozsadnej cenie.

Ja kupiłam Curvy Kate stacjonarnie za 74 zł (!!!). A to jest marka naprawdę szyta na kobiety, a nie na chińskie manekiny jak ten nieszczęsny T. No i estetyka jednak bez porównania z paskudkami z T.
      • s.szewczyk Re: Jakiej firmy biustonosz? 22.03.10, 12:16
        Ja nosze biustonosze Atlantic. Są super, wygodne, ładne i nie drogie. Kiedyś były
        bardziej sporotowe, a teraz jest sporo koronkowych, kolorowych, eleganckich. Ich
        salony można znaleźć chyba w każdym większym mieście. Kiedyś nosiłam Triumpha, ale
        tam ciezko dobrac sobie odpowiedni rozmiar. Ostatnie dwa musialam sprzedac na
        Allegro bo byly niewygodne. To samo w Intimissimi, któro ma rozmiarowke 1,2,3 i
        osoba szczupła z duzym biustem nie znajdzie dla siebie odpowiedniego rozmiaru.
        • ania.kar Atlantic 22.03.10, 12:37
          To samo w Intimissimi, któro ma rozmiarowke 1,2,3 i
          >
          > osoba szczupła z duzym biustem nie znajdzie dla siebie odpowiedniego rozmiaru.

A w Atlanticu już coś sobie znajdzie? Zaczęli poszerzać rozmiarówkę i można było
          znaleźć chociażby 70F, niestety strasznie rozciągliwe. Czy coś ostatnio
          poprawili? Bo jak na razie osoba nie za szczupła ze średnim biustem (czyli ja)
          nic tam na siebie nie mogła znaleźć.
          • juli-tana Triumph 15.11.10, 15:58
            Ja tam od lat noszę Triumph. Na ogół klasyczne, gładkie, bez koronek:) Rozmiarówka jest niezła i nie ma problemu z wybraniem odpowiedniego. A to bardzo ważne:) Ceny też są przyzwoite. Po co szukać, gdzie indziej, jak jest ok?:) Trzymam się sprawdzonych marek. I czasami mile zaskoczą jakąś promocją... Teraz można kupić każdy biustonosz z 15% rabatem. Trzeba tylko znaleźć akcję "rozmiar ma znaczenie" Triumph i wypełnić krótki formularz. i już.
            • kaga9 Re: Triumph 15.11.10, 18:33
              juli-tana napisała:
              Rozmiaró
              > wka jest niezła i nie ma problemu z wybraniem odpowiedniego.

Cieszę się, że nie masz problemu z wybraniem odpowiedniego rozmiaru w T. Ja nie mam szczególnie monstrualnego biustu, obwodowo nie dobijam nawet do setki, pod biustem mam 74 cm i T. nie ma mi nic do zaoferowania. Pomijając ich wątpliwą (dla mnie) estetykę skorupiastych miseczek.

Teraz można ku
              > pić każdy biustonosz z 15% rabatem. Trzeba tylko znaleźć akcję "rozmiar ma znac
              > zenie" Triumph i wypełnić krótki formularz. i już.

I tak przy okazji, stuprocentowo niewinnie o tym informujesz, prawda?:)
      • brattby Re: Jakiej firmy biustonosz? 15.11.10, 20:17
        Jeśli masz w pobliżu to zajrzyj do TK Maxx, jest tam mnóstwo staników i można znaleźć sporo w "oświeconych" rozmiarach :) widziałam nawet 65 J :) tylko najlepiej przyjść rano po otwarciu. ceny są BOSKIE! staniki od 20 do 40 zł, doły od 5 do 15. Firmy różne - i Freya i jakieś nieznane w Polsce firmy (głównie brytyjskie z tego co doczytałam w necie)
        • claudel6 Re: Jakiej firmy biustonosz? 20.11.10, 23:52
          w TK Maxxie jest np. Elle Macpherson, ma bardzo ładne modele
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka