Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie o szpilki

29.07.10, 15:08
    Witam drogie Panie
    Ostatnio kuszą mnie szpilki na wyższym obcasie, ale takie, że nogę się wsuwa i nie są na zapięcia czy paseczki. Np. takie:
    www.cogdziezaile.pl/produkty/5029.jpg
    Na gołą stopę się trzymają, a jak ma się założone pończochy?
    Buty nadal się ''trzymają''? Czy ześlizgują z racji braku bezpośredniej przyczepności do nogi?
    I jeszcze jedno pytanie, takie buty łatwo się rozbijają? Czy to raczej niemożliwe żeby ''klapały'' na ulicy? Bo w sumie buty można rozbić, ale żeby ''zbić''?
    _

,,Kobiety były palone na stosie jako czarownice tylko za to, że były piękne.''
    Obserwuj wątek
      • krispi01 Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 15:59
        Takie szpilki są bardzo eleganckie, ale np. te do których dałaś link prawdopodobnie będą się ślizgać, bo z tego co widzę tam jest śliski materiał.

Poza tym one rozbijają się bardzo szybko :)

--
        Moda 2010
      • postponed Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 16:01
        wszystko zależy od kształtu stopy, materiału wyściełającego but oraz ogólnego
        kształtu buta.
      • nothing.at.all Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 18:02
        To zależy do wielu rzeczy - kształtu stopy, buta, materiału. Zawsze możesz takie
        antyślizgowe wkładki włożyć.
        • pani_hill Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 21:16
          Dziękuję za odpowiedzi. A Wam się szybko szpilki porozbijały? Boję się, że po
          jakimś czasie będą mi spadać z nogi. Zawsze miałam z takim zapięciem przez
          podbicie.

,,Kobiety były palone na stosie jako czarownice tylko za to, że były piękne.''
          • postponed Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 22:17
            umiesz czytać ze zrozumieniem? wszystko zależy od materiału z którego but jest
            wykonany. nie ma tak naprawdę reguły poza tym, że sztuczne rozbijają się łatwiej
            niż skórzane
            • nowel1 Re: Pytanie o szpilki 29.07.10, 22:45
              postponed napisała:

nie ma tak naprawdę reguły poza tym, że sztuczne rozbijają się łatwie
              > j
              > niż skórzane

No raczej jest dokladnie odwrotnie.
              • nothing.at.all Re: Pytanie o szpilki 30.07.10, 08:16
                Dokładnie tak - sztucze się nie rozbiją, a skórzane ładnie dopasują
                do stopy:).
                • postponed Re: Pytanie o szpilki 30.07.10, 12:16
                  wow zawsze miałam odwrotne spostrzeżenia. no ale cóż, butów skórzanych już od
                  lat nie noszę, bo mi żal zwierząt ;)
      • wanilkowa Re: Pytanie o szpilki 30.07.10, 12:42
        A gdzie można kupić takie szpilki skórzane i dobrze wyprofilowane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka