Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolory-zmory

04.08.10, 03:33
    no wiec mam taki problem, ze o ile w dobieraniu kolorow do siebie jestem
    znakomita, o tyle zupelnie nie mam pojecia ktore z nich pasuja do mojego typu
    urody. kupuje w ciemno, to co mi sie podoba. no i mysle, ze nie jest to zbyt
    dobre rozwiazanie, bo chyba przestalam miec ochote sie oszpecac po to tylko,
    by miec bluzeczke wlasnie taka, jaka mi sie podoba:) czy ktoraz z was zna sie
    na tym i moglaby mi doradzic? znalazlam niby strony, gdzie mozna sprawdzic
    jakim jest sie typem kolorystycznym, ale kiedy robie testy, wychodzi mi jakis
    absurdalny kompletnie wynik.

wygladam tak: bardzo jasna cera. kiedy sie opalam, to dosyc szybko i od razu
    na hmm cos w rodzaju oliwki, nigdy bardziej, obojetnie ile bym na sloncu
    lezala. tyle tylko, ze od kilku lat nie opalam sie w ogole, bo nie lubie lezec
    plackiem na sloncu/mam obsesje,ze przez to szybciej sie zestarzeje/ lubie
    swoja blada skore. rumiencow u mnie niet:) wlosy mam naturalne. ciemnoblond ze
    zlotawymi refleksami. oprawa oczu o ton ciemniejsza, oczy ciemnobrazowe. to
    jakim ja jestem typem?

wydaje mi sie, ze jest mi ladnie w bialym, rozowym (cos a la losos i fuksja),
    ciemnofioletowym (takim raczej dosc zimnym), niektorych odcieniach
    niebieskiego tj granacie, kabalcie, intensywnej dosc ciemnej zieleni.
    paskudnei wygaldam w bezach i jasnych brazach, pomaranczowym i zoltym. tj tak
    mi sie wydaje, ze w tamtych kolorach mi dobrze a w tych zle, choc mozliwe ze
    jestem po prostu slepa:)jak myslicie, jestem?

a no i jesli ktos sie zna, to moze moglby mi tez doradzic kolor szminki/ rozu?
    ten ostatni kupuje w kolorze os jak iemna brzoskwinia i nie wiem, zy dobrze. w
    kazdym razie w jasnorozowym wygaldam paskudnie, a w ciemnym sama nie wiem jak:/
    Obserwuj wątek
      • malavida Re: kolory-zmory 04.08.10, 21:19
        nie jestem ekspertką w kwestii analizy kolorystycznej, ale wnioskując z twojego opisu stawiam na letni typ urody. będzie ci dobrze w tych kolorach
        • hildegarda-z-plocka Re: kolory-zmory 09.08.10, 12:17
          heh no niesttey zupelnie nie jestem tym typem. mam widac jakas glupawa urode,
          ktora sie nei chce dopasowac do jednego typu:p
          • alpepe Re: kolory-zmory 09.08.10, 12:28
            a moja rada jest banalna: przyglądaj się modelkom, które mają podobną karnację,
            podobny kolor i oprawę oczu i podobny kolor włosów i kopiuj ich kolory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka