Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile wydajecie?

IP: 217.153.194.* 28.03.04, 21:12
    Ile wydajecie miesięcznie na same ciuchy? Pytam z ciekawości i chcę też
    porównać do moich wydatków. Ja czasami nie wydaję nic, a czasami około 100 -
    200 złotych. ( i ciągle mam wyrzuty sumienia, że mogłam to wydać na dom)
    Jaki był wasz najdroższy ciuch?
    Ja kiedyś poszalałam i kupiłam sobie kurtkę za 1500 zł. Do tąd nie mówie
    rodzinie ile kosztowała (znów wyrzuty sumienia) ale kurteczka jest przepiękna.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lampion3 Re: Ile wydajecie? IP: 148.81.192.* 07.04.04, 11:56
        mam 34 lata, dom, męża, 11 letniego syna. Na siebie, tzn. ciuchy wydaje
        miesięcznie ok od 200 do 600 zł. zależy co jest w sklepach, jaki mam humor itd.
        też czasem mam wurzuty ale tak sobie myśle, że jak bede miałam 60 lat to i
        1000zł mi nic nie da ( no może troszkę ha ha). Nie mysl o tym, jak cie stać, a
        domowników nie musisz karmić przy tym przez 31 dni białym serem to jest OK
        • Gość: ewa Re: Ile wydajecie? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 12:02
          zależy od humoru i bieżących wydatków, ale średnio do 500zł, jak jest coś
          ciekawego, albo są wyprzedaże to czasami więcej
          • Gość: kiki Re: Ile wydajecie? IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 13:42
            ja też tak ok 500-600zeta i też mam wyrzuty sumienia, teraz mam męża, ale jak
            go nie miałam i byłam w domu u rodziców tez miałam wyrzuty, pozdr.
            p.s. te wyrzuty wynikają pewnie ztego,że nie jestesmy próźne!
            • Gość: łodzianka Re: Ile wydajecie? IP: *.Astral.Lodz.PL 07.04.04, 22:06
              ja kupilam sobie sweter Jackpota za 279 zl. Zazwyczaj ograniczam sie do max 100
              zl. za jedno ubranko, ponadto nic tak mi nie poprawia humoru jak wynalezienie
              czegos extra za male piniadze:))
              • Gość: ewa Re: Ile wydajecie? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 22:30
                moi znajomi uważają, że wydaję kupę kasy na ciuchy bo mam ich sporo i dobrych
                firm, lub dobre gatunkowo. nic bardziej mylnego - uwielbiam takie małe
                polowanka na fajne, niekoniecznie drogie ciuchy, polecam też wyprzedaże!!!
                • Gość: rabbia81 Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 23:51
                  mysle ze wychodzi tak przecietnie kolo 300 miesiecznie czesto mysle ze powinnam
                  czesciej nie sobie tylko mamie kupowac bo lubi sie ladnie ubrac a strasznie na
                  siebie zaluje kase wydawac..ale z drugiej strony jak bede miala corke to
                  strasznie bede chciala ja stroic:) najgorzej jest chyba z butami mysle ze
                  kupuje nowe co pol roku przynajmniej a jakos zawsze nie mam w czym chodzic nie
                  wiem zupelnie jak to sie dzieje. a najdrozej kupilam sobie plaszczyk ugo kap za
                  chyba 1600 zeta (i byl przeceniony!) skurczyl sie po pierwszym praniu i jest
                  wogole tak niepraktyczny ze wogole w nim nie chodze.
                  • Gość: Brookie Re: Ile wydajecie? IP: *.prem.tmns.net.au 08.04.04, 05:34
                    Co drugi miesiac wybieramy sie z mezem na zakupy i wtedy sobie nie zalujemy.
                    Oboje uwielbiamy buty, perfumy no i ciuchy. Uwielbiam wyprzedaze bo mozna
                    znalezc super ciuchy dobrych firm przecenione tylko dlatego, ze jest koniec
                    sezonu lub dany fason jest wycofany. Nie chce pisac ile wydaje w $, ale kiedy
                    zaszalejemy to spoooooro.
              • Gość: mary lu Re: Ile wydajecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 09:16
                racja! Znalezienie czegos znacznie tanszego niz normalnie kosztuje- super
                sprawa. Pewnie gdybym miaa duzo kasy w ogóle by mnie to nie ruszało! A tak to
                trzeba umiec szperac i wyszukiwać!
                • Gość: up up up Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 22:53
                  Podciagam watek! Wpisujcie sie, bo to ciekawe!!
                  • Gość: Ania Re: Ile wydajecie? IP: *.lot.pl 09.04.04, 11:02
                    W pierwszy weekend miesiąca (z wiadomych względów) wybieram się z mężem na
                    zakupy. I wydajemy wtedy około 2-3 tys. na ciuchy, bieliznę i buty. O dziwo moj
                    mąż bardzo lubi takie wypady, może dlatego, że nie należę do typu szwędacza i
                    oglądacza. Zawsze wiem co kupić, wskakuję do czterech, może pięciu ulubionych
                    sklepów i już jestem obkupiona. Później w ciągu miesiąca robię już tylko
                    minimalne niezbędne zakupki, gdy jest ciekawa wyprzedaż lub koleżanka z pracy
                    znalazła ekstra szpilki którym nie moge się oprzeć. Dodam jeszcze, że moja
                    praca wymaga ode mnie tego, bym codziennie była ubrana bardzo elegancko, a
                    marynarki niestety nie schodzą poniżej 500zł.. stąd takie kwoty
                    • szamponetka1 Re: Ile wydajecie? 09.04.04, 12:15
                      Buuuu ale wam dobrze, ja jak raz do roku kupię sobie buty to mam wyrzuty
                      sumienia, że wydaje,
                      ale z drugiej strony nie mam wyrzutów jeśli co miesiąc wydajemy 200 zł na
                      książki :-(
                      • miska_malcova Re: Ile wydajecie? 05.09.04, 21:55
                        ostatnio coraz mniej :-(
      • Gość: iza mało IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.09.04, 22:15
        albo raczej bardzo mało.Zakupy to buty raz do roku tylko< raz zimowe,raz
        pólbuty,raz sandałki>,reszta to okolo 200 zl rocznie.wiecej wydać nie mogę<2-3
        pary spodni nowych to jest juz 100-150 zl> reszta w szmateksach.Bielizna<tylko
        figi> nowe,biustonosze używane:-(
        iza
        • anula36 Re: mało 05.09.04, 23:38
          niewiele i to glownei na buty,bielizne i cos na wierzch ( kurtka ,plaszcz) na
          ciuchy lubie polowac w lumpeksach, przy okazji ubieram chlopa,- mysle ze do 300
          zl -srednio miesiecznie.
          Osobny rozdzial,ze teraz mam taka prace,ze nie musze sie raczej elegancko
          ubierac i lubie ulubione ciuchy nosic do oporu:)
      • eirenne Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 13:09
        Ciekawa sprawa.
        Im więcej kasy mogę przeznaczyć na ciuchy, tym trudniej mi sięgać do portfela:-D
        Może to i przejaw skąpstwa, ale w sklepach jest strasznie mało rzeczy, które
        mnie zachwycają i za które oddałabym połowę zawartośći konta, zaś za byle co nie
        mam zamiaru płacić więcej niż jest to warte podczas końcowych wyprzedaży;-DDD
        • b_bb Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 14:58
          Chyba mam podobnie. :)
          Coraz mniej ubrań w sklepach podoba mi się na tyle, by wydać na nie pieniądze.
          Wolę sobie uszyć podobne, lecz ładniejsze,oryginalniejsze, z lepszego gatunkowo
          materiału, lepiej dopasowane, jedyne i niepowtarzalne i dwa albo trzy razy
          tańsze. :P
          Nie szczędzę na torby i buty, ale eksploatuję je za to do ostatniego tchu. ;)
          • eirenne Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 21:56
            Dokładnie:-)))
            Do tego jeszcze dodam dzieła na drutach i szydełku:)
      • Gość: papryczka Re: Ile wydajecie? IP: 212.160.106.* 06.09.04, 14:00
        Ja nie jestem w stanie powiedzieć ile wydaje miesięcznie, bo zakupy robię
        nieregularnie. Nie wiem jak wyliczyć średnią.
        Natomiast mój najdroższy zakup to ( nie licząc butów narcairskich - też
        ubranie ) piekny płaszcz w Paryżu, ale wstydzę się powiedzieć ile kosztował.
      • caprice83 Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 16:31
        Chyba nie więcej niż do 200 zł msc.
        To trudno obliczyć bo czasem jest tak że jednego miesiąca kupię tylko bluzeczkę
        za 20 zł, a na drugi miesiąc cały komplet ciuchów za ponad 200 zł.
        Generalnie coraz bardziej pociąga mnie przeróbka starych ciuchów.
        Najczęsciej wydaję kasę na bieliznę, a ta już kosztuje koło 100 zł, najmniej
        kasy wydaje na buty, bo bardzo trudno znaleźć mi odpowiednie.
      • bum4 Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 16:41
        Roznie, zalezy od miesiaca, ale srednio ok.1200zl.
        To na ciuchy, z kosmetykami jest tak, ze am zawsze zapas, kilka podkladow etc.
        bo po prostu ide raz na pol roku do perfumerii i zostawiam tam niezla sumke.
        Jedyne czemu nie moge si eoprzec to torebki i buty, kupuje w ilosciach
        hurtowych.
        No i uwielbiam kupowac ksiazki, ale to juz nei na temat.

Ola
      • inezja21 Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 17:18
        Zwykłam wydawałam na siebie całe swoje stypendium,tj.350 zł.Ale teraz mam
        ważniejsze sprawy na głowie i zablokowałam sobie wydawanie:)
      • Gość: Bogaczka Re: Ile wydajecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 17:29
        staram sie ograniczac i zyc skromnie- nie mam wielkch wymagan- na stroj wydaje
        ok 30 000 zl miesiecznie, na buty 20 000 zl, na akcesoria i wydatki 25 000
        zl ...niestety jest tera kryzys w mojej branzy i musze sie ograniczac ...
        • Gość: Patrycja Re: Ile wydajecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:11
          Z dedykacją: Naszczęście mózgu i wysmakowanego poczucia humoru nie można kupić,
          w sumie to jednak szkoda, bo byłby na nie spory popyt...
          • caprice83 Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 19:21
            ni wiesz, moze ona to przelicza na stare pieniazki;)
        • miska_malcova Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 21:06
          Bogaczko, to ty w szmateksach kupujesz... :-D
      • lunalovelight Re: Ile wydajecie? 06.09.04, 21:17
        duzo, wstyd przyznac.
      • r.richelieu Re: Ile wydajecie? 07.09.04, 00:01
        kupuję niemal wyłącznie na wyprzedażach, skąpiec jestem niemiłosierny. Chadzam
        czasem po sklepach i po ładną rzecz wracam gdy są obniżki. Gdy ładnej rzeczy
        już nie ma to nic nie szkodzi. Nie choruję na ciuchy i takie chorowanie uważam
        za idiotyzm.

Tak więc razy do roku różnie, od 200 do 700-800. I za tą sumę mam kilka ubrań,
        nawet kilkanaście gdy chodzi o 800. Nie lubię wydawać za dużo i czuję zgagę po
        kupnie drożyzny, hehe. Poza butami. Z racji wystającej pięty wszystkie buty
        mnie ścierają, dlatego kupuję wyłącznie z koźlej lub b. miękiej cielęcej skóry
        i gimnastykuję się z usztywneiniem pięty. A skóra i to delikatna kosztuje, grr.
        Co nie zmnei afaktu, że i tak nie wydam na buty więcej niż 250-300. Gdy kupiłam
        trekingowe za jedyne 499 w super ekstra promocji, ze wszystkimi bajerami
        potrzebnemu przewodnikowi, hehe, to były to najdroższe buty w życiu. No, ale tu
        była inwestycja w zawód niejako.
      • Gość: patrycja Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:27
        Bardzo różnie, czasem 7 zł. miesięcznie na skarpetki czy majtki, czasem ponad
        300 zł. ( jak np. we wrześniu = polar, dwie bluzki z dlugim rękawem, sweterek z
        motylkami po bokach, 2 T-shirty, 10 par majtek, 2 staniki, komplecik na lato do
        spania....wiecej nie pamietam). Zależy od miesiąca.
        • miska_malcova Re: Ile wydajecie? 25.09.04, 14:18
          mało, mało, zdecydowanie za mało, ale może jak odsapnę od pożyczek i kredytów,
          to to sie zmieni :-(
        • Gość: aneczka Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:01
          bardzo roznie
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Ile wydajecie? 10.10.04, 20:20
        ok. 200 zł miesięcznie
        • Gość: krysia_laska Re: Ile wydajecie? IP: 82.160.57.* 11.10.04, 14:51
          wczoraj byłam na zakupach w M1, kupiłam kostium w kratkę i popielato-szary golf
          w Avanti, zamszowe kozaki na szpilce w Venezii i dwie bluzki w Monnari - poszło
          850 zł
      • aniabe13 Re: Ile wydajecie? 11.10.04, 18:09
        Zakupy robię w kratkę, bardzo nieregularnie ciężko powiedzieć ile to wychodzi
        miesięcznie. Czasami łażę po sklepach i nic, ale to nic nie podoba mi się na
        tyle by bez wachania zakupić. Ceny za to straszą, za nimi nie idzie jakość i
        wykonanie, nie znoszę ciuchów jednorazowych. Nie lubię nosić tego co pół
        miasta, często szyję sobie coś ekstra, nie żałując na materiał, przerobię coś.
        Nie żałuję na bieliznę i buty, ale bez histerii. Fellina i np. ecco czy bata
        wystarczą.
        • Gość: ar Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:59
          Malo, bo nie amm kasy, ale pewnie gdybym miala wiecej, to nie wydawalabym jej
          na ciuchy akurat. Zreszta i tak najczesciej kupuje w lumpeksach. Potem cierpie,
          jak musze sobie cos nowego kupic... Z najwiekszych wydatkow to chyba bylby
          zegarek:)
          • Gość: black magic women Re: Ile wydajecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:00
            oj,chyba nieduzo,troche ze skapstwa,bardziej z mizerii naszych sklepow/jestem z
            lublina i latwiej tu o "duchy"niz fajne ciuchy;))wieksza czesc mojego skromnego
            majatku wydaje na kosmetyki i orginalna bizuterie.
      • Gość: Jasna Re: Ile wydajecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:22
        Ja przez długie lata pakowałam kasę w książki, aż pewnego dnia przyszło
        opamiętanie i zaczęłam korzystać z bibliotek ;) i internetu.

Jestem strasznym skąpcem jeśli chodzi o ubrania. Zawsze długo obwąchuję to, co
        miałabym ewentualnie kupić. Ale za to nie tak bardzo patrzę na cenę, jak na
        jakość. Z założenia nie kupuję np. w Cubusie, KappAhl czy Orsey, bo
        przejechałam się na ciuchach stamtąd - po pół roku traciły kolor, fakturę.
        Generalnie widzę różnicę między ubraniami kupowanymi w Polsce i zagranicą. Od
        kiedy weszło euro urwały się cenowe okazje w Niemczech, za to co do jakości
        nadal mam zaufanie.
        Generalnie mam mało ubrań, ale wszystkie dobrej jakości i pasują do siebie
        nawzajem. Dlatego kupuję rzadko, ale jak już zacznę to bez wyrzutów.
        Najdroższa rzecz - płaszczyk z River Island za 899zł, ale ma dwa lata i wciąż
        dobrze wygląda :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka