kijek82 20.09.10, 09:49 Czy to dużo? Słyszałam opinie, że od 30 w górę to "lepiej sie nie chwal ile masz":). Mam 175cm, Levisy 501, dobrze leżą, zgrabnie, ale....ta magiczna cyfra przeraża:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 09:59 ta, ale ta opinia to może wieku dotyczyła. Nie masz innych zmartwień? Jak dobrze się czujesz, to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 11:26 Nie ,dopiero dobijam do 3 dziesiątki:). Ale kolejna znajoma (tfu tfu, wredota ludzka;)) mowi "o ja pier....nicze masz 32!".Zacznę nosic tuniki zakrywające dupną metkę lub odpruję niedługo:) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 10:05 Jak dobrze się w nich czujesz i wyglądasz, to czym się martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 14:16 to jest rozmiar (obwód) podany w calach, druga liczba to długość w calach (z tego, co pamiętam). co za tym idzie, ja przy rozmiarze 32 wyglądałabym już bardzo kiepsko, bo mam 160cm wzrostu, ale przy 175cm to wygląda już inaczej i na pewno nie jest to jakoś strasznie dużo. ja bym w każdym razie zmieniła koleżanki, a nie spodnie ;) poza tym, pamiętaj - NIGDY nie przejmuj się rozmiarem, a już na pewno nie kupuj mniejszego niż powinnaś, by sobie poprawić nastrój, "bo weszłaś". w taki sposób rodzą się koszmarki na ulicach: "widzisz joluuu, weszłam w eseczkęęę" - a że boczki nie weszły, to już nie zauważyła... Odpowiedz Link Zgłoś
martalis30 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 17:22 Widzę , że martwisz się jedynie cyfrą, a nie rozmiarem bioder ("magiczna cyfra" i post o odrywaniu metki), zatem problemu nie widzę i noś swoje spodnie. Wg mnie 32 to sporo, ale to moje zdanie i nie oznacza, że powyżej 30 nie można się pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 17:44 bosz..co za glupota.... rozm 32 przy takim wzrosci to calkiem normalny rozmiar niz przy wzroscie 160 np Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:02 mój mąż ma 182 i też nosi 32... Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:11 ale co ma piernik do wiatraka?meska rozmiarowka jes inna. mowimy o kobiecej sylwetce Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:21 męska rozmiarówka jest taka sama, bo to wymiar w calach. co nie zmienia faktu, że kobieta POWINNA mieć więcej w biodrach niż facet, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:25 męska rozmiarówka jest identyczna. Dla mnie osobiście nieporozumieniem jest rozmiar w pasie w przypadku kobiet. A gdzie biodra? Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:29 zgadzam się, powinny być w damskich modelach trzy wymiary - obwód pasa, bioder i długość. zdaje się, że dopiero niedawno levi's na to wpadł, że kobiety posiadaj biodra... a normalnie trzeba po prostu mierzyć różne modele, nie ma innej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:25 A moj 185 i nosi 33, wpadam w kompleksy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 18:26 Nooo, w pasie mam z 66cm, pod pasem z 85, biodra - pupa to 97, pomierzylam sie:)wiec tragedii chyba nie ma....pewnie ten dzinsowy pas wypada tuz nad pepkiem gdzie mam 80pare... Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Poradnik - jak kupować dżinsy 32 20.09.10, 19:38 Tak, jeśli pasuje na Ciebie rozmiar dżinsów 30+ należy w pierwszej kolejności przestać nosić dżinsy i właściwie wszelkie inne spodnie i wbić się w dżersejowe spódnice do pół łydki. Jeśli z jakiś powodów jednak potrzebujesz dżinsów bo planujesz na przykład wycieczkę w plener to postępuj według poniższych wskazówek 1Udaj się do najbliższego sklepu z dżinsami odziana w opisaną wyżej spódnicę i długi sweter zakrywający bezmiary Twojego ciała, na wszelki wypadek załóż też ciemne okulary, aby nikt znajomy Cię nie poznał. 2.W żadnym wypadku nie mów personelowi jaki rozmiar nosisz i odrzucaj wszelką próbę pomocy z ich strony. Lepiej samemu przebić się przez kilkadziesiąt półek niż wymówić te straszne słowa "potrzebuję rozmiar 32" 3.Jesli jakimś cudem znajdziesz dżinsy w tym rozmiarze ukryj je pod swetrem i chyłkiem przemknij do kasy. Nie przymierzaj ich - i tak przy takich gabarytach nie masz szans dobrze się prezentować. Niech do głowy nie przyjdzie ci pytać o inny fason czy kolor - przecież nosisz 32, w żadnym fasonie ani kolorze nie będziesz wyglądać dobrze 4.Zabierz dżinsy do domu i noś w poczuciu winy. Powyższe rady stosują się do każdej kobiety noszącej dżinsy 30+, niezależnie od jej wzrostu, proporcji ciała, masy mięśniowej i samopoczucia. Mam nadzieję, ze okazał sie przydatny. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Poradnik - jak kupować dżinsy 32 20.09.10, 20:05 BARDZO :D to wcisniete cialo.w nie 501 a wranglerach tez 32...tak, mam niedopasowany stanik, stara szmata:) img812.imageshack.us/i/dsc04592c.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Poradnik - jak kupować dżinsy 32 22.09.10, 11:05 byłaś nad wodą i się w niej nie utopiłaś? jak śmiesz! przy rozmiarze 32 to greenpeace powinien załatwić sprawę, ale skoro zawalił, sama powinnaś pomóc społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Poradnik - jak kupować dżinsy 32 22.09.10, 12:00 mam takowyplan, ale żaden zbiornik wodny nie podoła... Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Poradnik - jak kupować dżinsy 32 23.09.10, 01:54 słodkowodny to może i nie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Poradnik - jak kupować dżinsy 32 23.09.10, 08:02 501 z levisa są bardzo specyficznym modelem spodni. Miałam jedną sztukę(w tym roku przerobiłam na torebkę :D) i były to spodnie w największym cyfrowym rozmiarze w mojej szafie. Chodzi tylko i wyłącznie o model i ułożenie się go na poszczególnych sylwetkach. Z wranglera podobny model-już dwa rozmiary mniej, a z Big stara inne modele mam najmniejsze. ..więc nie sugeruj się 32-jako wyznacznikiem tęgości, czy innych nadmiarów. Tak jest i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.dorcia Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:28 hmm... a nie pomyslalas, ze może poprostu dziwią się, bo nie wyglądasz na tyle? :) po co mówić, że pół szklanki jest puste, jak widać, że jeszcze połówka jest pełna :) i pamiętaj, że ten rozmiar 32 to rozmiar przy pasku w spodniach - im niższy stan, tym potrzebujesz większy rozmiar - może więc zamiast martwić się nad rozmiarem rozejrzyj się za spodniami z wyższym stanem? a pozatym... zazdroszcze że pasują ci 501 :) ja musze szukać dzwonowatych... a z tymi kiepsko, bo ostatnio same waskie modne - w tych nistety moje uda wyglądają monstrualnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:36 Przeciez wracają dzwony i szwedy,ufff,na szczęscie,bo fajne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.dorcia Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:40 kijek82 napisał: > Przeciez wracają dzwony i szwedy,ufff,na szczęscie,bo fajne:) :) dobra wiadomosc :) tyle, ze chyba sprzedawcy najpierw chca sie pozbyc starych zapasow... bo jeszcze nigdzie nie widzialam wyboru wiekszego niz jeden lub dwa modele... Odpowiedz Link Zgłoś
martalis30 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 19:56 Po przeczytaniu jakie masz wymiary myślę, że koleżanka mogła się dziwić, że przy szczupłej sylwetce nosisz 32, przy Twoich wymiarach stawiałabym na r.29, ale tak jak już wyżej napisano, niższy stan to większy rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 20.09.10, 20:07 29 dochodza mi aktualni do polowy bioder;), ech kiedyś byly idealne... Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: rozmiary dzinsow - 32 22.09.10, 13:07 A tego up to już przyznam nie rozumiem. Brakuje Ci dalszych informacji zwrotnych na temat poprawności Twoich wymiarów? Odpowiedz Link Zgłoś
bed.shosanna Re: rozmiary dzinsow - 32 22.09.10, 14:20 A może zarzuć ten chłopski model i rozejrzyj się za czymś z tej nowej kolekcji?Mierzyłam demi curve i gdyby nie cena to nabyłabym od razu,bo leżały idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: rozmiary dzinsow - 32 22.09.10, 18:17 Ano właśnie,zwłaszcza, że moja ulubiona lykke li (połknęłam reklamowy haczyk)promuje:P. Demi curve (takie mi wyszły w levisowym teście:))spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś