Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wasze ostatnie łupy SH ;)

08.10.10, 11:17
    Uprzejmie proszę o niewypowiadanie się osób, które uważają, że SH to zło i "jak można kupować używane szmaty" :) Dziękuję :)

W ostatnim czasie nabyłam:
    - jeansy rurki niebieskie marks&spencer
    - ciemnogranatowe, proste jeansy ravel (z metką, zero śladów użycia!)
    - bluzo-kurtkę czarną z kapturem
    - dużą, brązową torbę z eko-skóry (bardzo podobna do tej:img07.allegroimg.pl/photos/400x300/12/62/02/53/1262025393)
    - kilka bawełnianych koszulek (new look, only, top shop)
    - chusta biała ze złotymi wstawkami h&m
    Widziałam świetne kozaki, ale do butów z SH jakoś ciężko mi się przekonać ;)
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 11:35
        te jeansy bez śladów użycia i z metką to jeszcze sprawdź, bo może się zdarzyc, że np. jedna nogawka będzie się skręcała w bok.
        • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 11:42
          yhm ;)

A teraz alpepe opowiedz o swoich "łupach".
          • alpepe Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 11:51
            odkąd mieszkam w Niemczech, nie chodzę do sh, a aukcjami na ebayu się sparzyłam, więc się nie pochwalę.
            • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 11:57
              A są w Niemczech SH? Koleżanka mieszka w mniejszej, niemieckiej miejscowości i mówi, że u ich nie ma. Są za to outlety, ale drogie. Zawsze jak przyjeżdża do PL kupuje mnóstwo rzeczy (w SH) swojemu małemu synkowi. Trafiła już na bardzo wiele niezniszczonych i ładnych ciuchów ;)

Allegro i ebay - również kilka razy się zawiodłam. Teraz zakochałam się w kozakach, ale jakoś boję się zamawiać buty bez uprzedniego przymierzenia.
              • alpepe Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 12:51
                Można dobre jakościowo i relatywnie tanie rzeczy dla dzieci kupić w Lidlu, w Aldi, czy Netto, że juz nie wspomnę o tanim KiKu, a jak jest przecena, to już w ogóle, a sh faktycznie mało, przynajmniej obok mnie jest tylko jeden i jakoś mi się nie chce tam zaglądać, a kupowałam głównie rzeczy dla dzieci.
                • sarulja1 Eeeeeeeee... KiK itp. 19.10.10, 10:15
                  Same SZTAMPY, tyle, że kolorowe :) Zero oryginalności. Fakt, że tanio, ale z daleka "czuć" sieciówkowość :(
                  W Niemczech są SH - takie komisy z używanymi ciuchami. Można znaleźć prawdziwe perełeczki... niejednokrotnie nowe...
                  • alpepe Re: Eeeeeeeee... KiK itp. 19.10.10, 10:37
                    Że co? Jak mi dziecko ma pochodzić 3 miesiące w ubraniu, to mam mu kupować niewiadomo co, bo sarulja1 twierdzi, że to sztampa? Ubrania zawsze są sztampowe: majtki, rajstopy, bluzka, spódnica, sukienka, spodnie, kurtka, płaszcz, czapka. Niewarto przepłacac za sukienkę, którą moja córka zaraz ubrudzi na amen. Kupuję sukienkę za 3 euro, nie da się doprać, śmieci. Sukienki za 30 euro, też tylko na jeden sezon, ubrudzonej niemiłosiernie, byłoby mi żal.
        • agattka_84 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 11:52

> te jeansy bez śladów użycia i z metką to jeszcze sprawdź, bo może się zdarzyc,
          > że np. jedna nogawka będzie się skręcała w bok

Mi się to robi w prawie każdych jeansach. :(
      • nothing.at.all Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 12:02
        To jeszcze się pochwal z któreg Sh są te łupy:)? Ja jakoś chodzę i takich markowych nie widzę.
        • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 12:15
          Polska zachodnia :)
          U mnie jest tego naprawdę sporo i jeśli się wie kiedy warto przyjść (w jaki dzień), można zdobyć naprawdę fajne rzeczy.
          • myaka Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 14:38
            Najbardziej to jestem zadowolona z mojego zimowego płaszcza puchowego, którego znalazłam w SH z miesiąc temu.
            Jest czarny, z kapturem, wcięty w talii - czyli taki, o jakim marzyłam, a w normalnym sklepie nie mogłam znaleźć. Kosztował całe 14 zł, a jest jak nowy.
            Coś podobnego do TEGO - mój ma inne kieszenie i nie jest z Pumy a z Pimkie :)

Dziś kupiłam do niego za 1 zł torbę - futrzaka na ramię.
            • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 15:18
              Puchówka z kapturem najlepsza na zimę ;) Sama mam taką (choć wcześniej byłam na nie) i dopiero teraz mrozy mi nie straszne ;)

• nawrotka1 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 16:22
        -gruby sweter Casual Corner, w jakis niesamowity kwiatowo- dywanowy wzór, zupełnie odjechany :)
        - bluzka koszulowa w kolorze złotym z czystego jedwabiu, bardzo fajnie wygląda z dzinsami
        - sukienka (Laury Ashley) z cienkiego sztruksu w drobniutką i spokojną kwiatową łączkę na granatowym tle, fason jak ta różowa allegro.pl/laura-ashley-jak-nowa-s-m-sztruks-i1264603414.html#galler
        -spódnice, spódnice... zawsze jakaś się trafi :) kupuję marszczone, wzorzyste, a takich jest dużo w sh.
        -torebka z wytłaczanej skóry licowej, w pięknym kolorze kamel, w idealnym stanie

Wszystko na wagę, poza swetrem - 6zł :)))
        • myaka Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 17:27
          A ja jeszcze raz dziś wpadłam do SH... i kupiłam kolejny płaszcz na zimę :)
          Tym razem z River Island.
          Czarny, dwurzędowy. Leży na mnie, jakby szyty był na wymiar :)

Coś podobnego do TEGO - tyle, że mój nie ma paska, jest wcięty mocno w talii, lekko rozszerzany na dole.
          Jedyną jego wadą jest dziura w wewnętrznej kieszeni - ale to bez problemu sobie sama zaszyję.

I tym o to sposobem mam dwa "nowe" płaszcze na zimę za niecałe 50 zł :)

Kupiłam też jasno błękitny welurowy dres z Marks & Spencer. Będzie na dalekie podróże autem/samolotem, czy też krzątanie się po domu.

I kapelusz czarny z wielkim rondem wyszukałam. Nówka, z metką - firma mi nieznana - Matalan. Lato już minęło, ale to nie zginie i będzie "na potem" :)
          • lonely.stoner Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 12.10.10, 17:24
            myaka napisała: I kapelusz czarny z wielkim rondem wyszukałam. Nówka, z metką - firma mi niezna
            > na - Matalan. Lato już minęło, ale to nie zginie i będzie "na potem" :)

Matalan to taki dosc znany sklep z tanimi ciuchami w UK ( cos takiego jak Primark), ceny cos pomiedzy kradzieza a SH wlasnie, mam z Matalan pare ciuchow i jakoscia nie powalaja (ale to tak jak i H&M czy Zara hehe) ale za ta cene moga byc:) www.matalan.co.uk/
      • astrum-on-line Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 08.10.10, 17:44
        Dzisiaj kupiłam biały, cudownie milusi bezrękawnik Sisleya.

A z wcześniejszych, ciekawszych zakupów to szary płaszczyk Atmosphere, taki jesienny, sztruksowy komplecik (spodnie i żakiet) Gary Webber, innych marek nie pamiętam, bo nie zwracam na to uwagi, kupuję, jeżeli uważam, że coś jest ładne i pasuje mi. Kupiłam też mnóstwo ślicznych bluzeczek, spodni i spódnic. Od około dwóch lat co najmniej połowa mojej szafy jest z sh.
        Chociaż ostatnio jakoś drożej się zrobiło i trudniej znaleźć ciekawe rzeczy.
      • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 12.10.10, 13:09
        Wczorajsze łupy: granatowa "duża" chusta w bladoróżowe i białe kwiaty. Piękna!
        oraz szary, długi sweter z kapturem Next :)

• anmaja76 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 12.10.10, 18:03
        Czarne proste rurki Patrizia Pepe za 10 zł:-)
      • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.10.10, 10:51
        Strasznie lubie polowania w SH, gdyby nie ciuchy z drugiej reki (rynek staroci, charity shops itd) to chyba chodzilabym gola. Moim ostatnim lupem jest przepiekny kapelusik w kolorze kosci sloniowej, z woalka i piorkami - zainteresowani moga obejrzec na blogu ponizej.
        • kadfael Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.10.10, 21:35
          Wyglądasz w nim i z tą parasolką jak Izabela Łęcka ;)
          • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 16.10.10, 22:24
            Dziękuję - podejrzewam, że to głównie zasługa fotografa, ale kapelusik też miał swój mały wkład.
        • mammalka Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 22.10.10, 12:18

> zainteresowani moga obejrzec na blogu ponizej.

Jestem zachwycona modelką, stylizacjami i zdjęciami. Cudne :)
        • cherryhills Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 05.11.10, 10:13
          Do retro-story: niesamowite, świetne zdjęcia :) Jak się robi taki efekt starej fotki, ewentualnie w jakim programie? Zdradź proszę, bo genialnie to wygląda i sama bym pokombinowała ze swoimi zdjęciami :)
          • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 05.11.10, 15:26
            Cherryhills - niestety nie wiem, to Adrian zajmuje sie fotografowaniem i obrobka zdjec (ja tylko sie ubieram!). Tu jest jego strona internetowa: www.primephotomagic.co.uk/, mozesz do niego napisac i sie spytac :).

Czasami tez na blogu dodaje krotka notke fotograficzna, np. tutaj:
            retro-story.blogspot.com/2010/07/automobile-ambrotypes.html
      • nuova Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.10.10, 11:22
        Dawno nie byłam, ale to co upolowałam w okresie VIII-IX:
        -bluzeczka w paski czerwono-srebrne /Massimo Dutii
        -oliwkowe bojówki, kt. czekały na mnie /noname
        -spodnie rozszerzane na dole /H&M.
      • rik.a Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.10.10, 11:42
        Wczoraj udało mi się kupić ogromny, ciepły fioletowy szalik. Facetowi kupiłam białą koszulkę quicksilvera oraz oldschoolową bluzę adidasa w kolorze granatowym :)
      • anulkap25 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 16.10.10, 21:18
        moje lupy z zeszlego tygodnia:
        - spodnie dresowe nike dla faceta za 7zl
        - bluzka na dlugi rekaw esprit za 5zl
        - nowe rurki denimy, marki nie pamietam, za 8 zl
        - dla dzieciaka bluzeczka na d. rekaw i czapeczka safari na lato za 1,5 (na wage)
      • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 18.10.10, 00:03
        Dzisiaj dopadłam przepiękną ołówkową spódnicę z wysokim stanem, czarną, z ogromnymi szlufkami. Pewnie zdjęcie pojawi się niedługo na blogu.
      • anna.glam Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 19.10.10, 10:56
        Uwielbiam sh, ich największa zaleta to niskie ceny. Do tego, w lumpeksach często pojawiają się rzeczy, które w PL będą dopiero modne - w zeszłym roku w zimę nabyłam piękne gladiatorki, później ubrania w paski. Obecnie typuje koronkę i motywy zwierzęce ;)
        zawsze kiedy wybieram się do swoich sh wychodzę z nowymi skarbami, a co najlepsze mogę wybrać tyle ile chce, bo koszt takich dużych zakupów to ok. jedna bluzka w sieciówce

tylko trzeba trafić na dobre lumpeksy :)

to-take-a-chance.blogspot.com/
      • gyongyhaju_lany Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 19.10.10, 14:08
        Moje najciekawsze łupy:
        - marynarki french connection i zara
        - czarny jesenny płaszcz principles
        - wełniany sweter w romby
        - tuniki (ostatnio w piękne kwiaty)
        - urocze spódnice - w krate, w kwiaty
        - apaszki i szale
        - dziecięcie ubrania dla dzieci w rodzinie - kurtki, spódniczki

Około 50% lub więcej mojej szafy to rzeczy z lumpeksu i jestem bardzo zadowolona z tych nabytków.
        • r.o.b.a.cz.e.k Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 19.10.10, 15:30
          flanelowa koszula w kratkę z łatami na łokciach:)
          a już sama chciałam sobie takie łatki naszywać bo mi się bardzo ten trend spodobał
      • nuova Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 04.11.10, 12:15
        2 golfy: Kappahl i StreetOne; szare kratowane spodnie [rozszerzane nogawki!] H&M; brązowa bawełniana śliczna letnia! bluzeczka Esprit
        • irenka82 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 04.11.10, 15:16
          kurtka "na teraz" - czarna, za tyłek, ciepła. sweterki nieco dluzsze, dzinsy, koszulki bawełniane. czerwona pashmina - akurat w sklepach byly tylko cieniowane, a ja dostalam w SH, upewniwszy sie, czy to aby nie obrus :)
      • mojra86 Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 09.11.10, 01:06
        to i ja się pochwalę:
        - długaśny sweter w czarno-białe pasy - z metką
        - jeansy - sztuki nówki - jak na miarę szyte
        - boska żółta tunika
        - szale, paski
        - sweterek - pudrowy róż
        - kilka t-shirtów
        - spódnicę z wysokim stanem
        - koszulę w kratę - taką istnie westernową :]
      • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 10.11.10, 00:23
        Łup niedzielny: niesamowite spodnie z wysokim stanem z guzikami, takie a la marynarskie, kolor czarny.
        • nuova Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.11.10, 10:57
          w jakim mieście sh czynny w ndz? :) u mnie od pn do sb.
          • retro-story Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.11.10, 17:26
            W Oksfordzie!
      • nuova Re: Wasze ostatnie łupy SH ;) 15.11.10, 11:03
        cienki sweter żółto-szary Edc by Esprit; spodnie dresowe [waga - 3,40PLN].
        • black_magic_women DKNY!! 19.11.10, 13:31
          Piękna skórzana spódnica z tańszej linii Donny Karan.Z tak miękkiej skóry to widziałam tylko drogie rękawiczki,o wykończeniu nie będę nawet wspominać.Wady?Jedna-spódnica ma rozmiar 6,ja noszę 38,więc to wygląda mi na jakieś 42,44?!Ale noszę ją jako biodrówkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka