Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Coś na ramiona

17.12.10, 09:45
    Podpowiedzcie proszę, co oprócz bolerka mogę założyć, zarzucić na ramiona do sukienki bez ramiączek? Sukienka jest czarna, cała pokryta koronką. Góra w formie gorsetu, od talii rozkloszowana, długość przed kolano. Chcę mieć coś na ramiona na czas kolacji, później mogę zdjąć. Jakiś szal, czy może jakaś specjalna narzutka do takich właśnie sukienek. Tylko jaki materiał, jaki kolor (żeby ożywić czerń sukienki i może dopasować do niego wtedy rajstopy - czy to już nie jest modne i zostać przy czarnych - kryjących, czy cienkich?). To nie musi być przesadnie eleganckie, wręcz przeciwnie, coś lekkiego i pasującego do mojego wieku - 22 lata. Jeżeli byłby to szal, chusta, to chciałabym to spiąć broszką - czarny kwiat, materiałowy.
    Proszę doradźcie coś, może jakieś linki do konkretów z dostępnych, sieciowych sklepów.
    Będę wdzięczna za pomoc, czasu coraz mniej:).
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • jej_torebka Re: Coś na ramiona 17.12.10, 10:10
        gdzie ja to widziałam..? hmm..a, juz wiem w h&m posród ubrań przecenionych wyhczyłam taką niezapinaną, czarną narzutkę. z przodu poły jakby 'spływają' układając się w miękkie fale, coś jak tutaj
        www.polyvore.com/cgi/thing?id=24888344&.locale=pl
        tylko jest krócej i symetrycznie.
        materiał jest lekki, więc nie przytłoczyłby koronki.

możesz też poszukać marynarki o ramoneskowym kroju, żeby stylizacja nabrała nieco rockowego charakteru.
      • jej_torebka Re: Coś na ramiona 17.12.10, 10:12
        a, możesz moim zdaniem kombinować w stronę niezbyt dlugich żakietów z szerokimi dość ramionami, skoro sukienka jest rozkloszowana.
        jeżeli chcesz ożywić stylizację kolorem, to może kup czerwony?
        (rajstopy pozostawilabym czarne, kryjące)
        • gemmi18 Re: Coś na ramiona 17.12.10, 10:27
          www.papilot.pl/ciuchy/6838/Czy-zalozylabys-srebrne-bolerko.html
          Coś w tym stylu? Nawet nie pomyślałam o żakiecie, a pasuje mi najbardziej, zdecydowanie lepszy od babcinych chust i szalików. Dzięki za pomysł, to mi dało wenę do szukania;)!
          • jej_torebka Re: Coś na ramiona 17.12.10, 11:29
            coś w tym stylu będzie ok, tylko ja bym już nie robiła takiej ostrej konkurencji koronce tym wzorem :)
            • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 11:38
              Tak, chcę coś gładkiego albo z jednolitym wzorem, chodziło mi raczej o krój. Muszę pochodzić po sklepach, na allegro mały wybór, jedynie coś takiego, ale to nie do końca to:
              allegro.pl/mango-czarne-damskie-grube-bolerko-bufki-m-i1351485359.html
              allegro.pl/divided-by-h-m-krotki-zakiet-bolerko-12-i1371155149.html
              Czekam na ewentualne linki z aktualnych kolekcji w sklepach:). Nie cierpię szukać konkretnej rzeczy, chociaż teraz już sylwestrowe kreacje weszły, może jest jakaś nadzieja.
              Dzięki.
              • gemmi18 Re: Coś na ramiona 17.12.10, 11:42
                Ja wybrałabym to drugie z tych dwóch z racji koloru, cała na czarno - to może być trochę nudne. Ja też mam zamiar założyć podobny fason sukienki na wigilię i wyciągnęłam chusty, szaliki, ale tak, jak pisałam, są babcine. A ten pomysł z żakietem przypadł mi do gustu.
                • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 11:44
                  No właśnie mi też się podoba pomysł z żakietem, dlatego zaczęłam szukać. Może chusta faktycznie będzie nieadekwatna do mojego wieku. Ten, który wrzuciłaś jest cudny. Kolor ożywiłby czarną sukienkę, ale musiałby być bez tego wzoru. Szukam, szukam:)
      • r.o.b.a.cz.e.k Re: Coś na ramiona 17.12.10, 11:50
        Jeśli nie chcesz zbyt poważnie i elegancko to może coś a'la krótka skórzana ramoneska? na przykład taka albo jeszcze krótsza. Z koronką będzie fajnie wyglądać, nie będzie tak pierdziu-pierdziu-słodko:)
        • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 12:10
          Jak najbardziej! O to mi chodzi, nie dzianinkowe bolerko, na którego widok mnie mdli, coś z charakterem. Wiesz, gdzie można taką kupić? Widziałaś może w którymś sklepie?
        • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 12:15
          A jeszcze lepiej, gdyby była nie zapinana.
          • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 12:18
            Zastanawiam się, czy nie będzie mi w niej zbyt sztywno. Chyba, że znalazłabym właśnie taką bez zapinania, miękką i z rękawem 3/4.
            No nic, szukam dalej i czekam na kolejne propozycje.
            Dziękuję:)
            • r.o.b.a.cz.e.k Re: Coś na ramiona 17.12.10, 12:24
              no własnie to powinna być taka pseudo kurtka żeby nie było w niej zbyt ciepło/sztywno - coś w rodzaju narzutki, która wygląda jak ramoneska. Ja widziałam taką ramoneskę (przecenioną) w Tesco, była z miękkiego materiału, podobnego do zamszu...ale myślę, że w innych sklepach też znajdziesz, bo było to swego czasu dość popularne
      • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 15:19
        Znalazłam coś takiego, wydaje się być miękkie i cienkie, ale trochę drogie, jak na takie fifitko. Sprawdzę, czy jest w zarze. Chociaż wolałabym coś w innym kolorze, ale jak nie, to zainwestuję w dodatki.
        • cherry_cola Re: Coś na ramiona 17.12.10, 15:19
          www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/15011/196725/IMITATION%2BLEATHER%2BSHORT%2BJACKET
          Zapomniałam:)
          • gwadelupa Re: Coś na ramiona 17.12.10, 21:57
            Tak, zdecydowanie niezłe. POdoba mi sie. I to nawet do tego stopnia ze może tez się za czymś podobnym rozejrze? Chociaż tak jak powiedziałąs: czasu coraz mniej :) ach te święta ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka