Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomoc potrzebna!

27.12.10, 11:39
    Proszę o pomoc!
    Witam, może to dość głupie ale przedstawię mój problem: zamówiłem dziewczynie sukienkę z zagranicznej sieciówki asos... no i co teraz ? Oni sciagają kasę bezpośrednio z konta, tak? CZyli jeśli nie mam na koncie kasy w funtach (czego oczywiście nie mam :)) to muszę ją wymienić i wpłacić na konto i automatycznie pieniądzę do nich dotrą? Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • nioma Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 12:18
        Nie moga Ci sciagnac kasy z Twojego konta bo przeciez zaden sklep nie ma takich uprawnien.
        Placisz przelewem lub kartą kredytową. Jesli kartą to system sam sobie przelicza PLN na funty. Jesli przelew z konta to masz opcje "przelew zagraniczny" i bank tez Ci to przelicza po kursie. Nie musisz kupowac funtow i wplacac, musialbys przeciez wczesniej zalozyc konto walutowe.
        • gre-qu Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 13:41
          Dziekuję, tylko sęk w tym, że tam nie ma podanego żadnego nr konta na które można wpałacać kasę.
          • nioma Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 13:55
            zajrzyj w status zamowienia
            co tam jest?
            dostales maila po dokonaniu zakupu? powinna byc tam informacja nt platnosci.
            generalnie jest tak, ze jak sie cos kupuje, to pokazuje sie okienko z roznymi opcjami do wplaty, do wyboru. i mozna wybrac platnosc karta kredytowa lub przelewem (ewentualnie za pobraniem itp), co Ty wybrales? A moze Twoje zamowienie w ogole nie istnieje?
            Sprawdz przede wszystkim jego status.
            • gre-qu Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 14:33
              Zajrzałem... . 'Order unsuccessful' czyli z tego, co rozumiem raczej nie mają zamiaru go zrealizować, a jakiegokolwiek maila też brak. Czarno widzę te zakupy...
              • nioma Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 14:52
                To znaczy, ze zamówienie sie nie powiodlo, a nie, ze nie maja zamiaru zrealizowac zamowienia. Prawdopodobnie nie zaznaczyles formy platnosci, nie zaplaciles i stad taki status. System potraktowal Twoje zamówienie jako niedokonczone.
                Czy na tej stronie w ogole umozliwia sie zakup z platnoscia na przelew? Mozliwe, ze mozna placic tylko kartą. Wejdz raz jeszcze, zaloguj sie na swoje konto i po zakupie dokonaj wyboru "platnosc karta".
                • gre-qu Re: Pomoc potrzebna! 27.12.10, 15:04
                  hm... jest już zaznaczone, że kartą a mino to bez zmian. Jest jeszcze ewentualnie płatność przez paypal'a ale zaznaczenie tej opcji też nic nie zmienia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka