Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

top secret - dla głupich

14.01.11, 15:18
    generalnie mają ładne wzornictwo i są tani. to ich główne zalety.
    wady? robią z ludzi idiotów. najpierw ich kampania marketingowa i wysyłanie maili - przesłanie maila było takie, ze dostanie się rabat za wypełnienie kilku rubryczek. na końcu okazywało się, ze trzeba nie tylko polecić im swoich znajomych czytaj podać ich adresy mailowe, ale też ci znajomi musza odpowiedziec na te ich ankietke. jakoś tak.

luzik. kazdy ma jakieś metody, ale było to strasznie naciągane.

ale najbardziej irytujące jest to, że się nie myliłam. weszłam jakoś przed sylwestrem do Top Secret w Auchan w Komornikach i przejrzałam sukienki. Pamiętałam, ze cenowo byli podobni do H&M czyli kiecki około 120 zł. Weszłam i doznałam szoku! Sukienki poprzeceniane o 50 %. No nic tylko brać. Tyle, ze szkoda, ze nagle na metkach pojawiły sie ceny typu 199 zł przekreślone na 99 zł. itp. itd.

Przez moment pomyślałam, ze moze faktycznie dawno tam nie zachodziłam.

Ale dziś weszłam sobie na ich stronkę. I cóż ach cóż... otóż najdroższa kiecka z nowej kolekcji kosztuje tadam! 139 zł!!! Zapewne w czasie wyprzedaży magicznie podrożeje. Cuda ludzie cuda.

Ja nie kupię tam nic. Nie jestem idiotką.
    Obserwuj wątek
      • eirenne Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 15:30
        Pamiętam aukcję z rabatami 50zł, ale ostatnimi czasy wyczuliłam się na wyłudzanie adresów mailowych i nie dałam się naciągnąć. A same ciuchy to nawet lubiłam, mam od nich płaszcz 'puchowy', który od 5 czy 6 lat stanowi moją ostateczną obronę przed mrozem i nadal wygląda jak nowy.

Politykę wyprzedażową szkoda nawet komentować.
        • lonely.stoner Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 20:47
          ja mam z top secret plaszcza i jest super, tak smao torebka, ostatnio jak bylam w Polsce zaszlam do ich sklepu z ciekawosci i mieli nawet kilka fajnych ciuchow ale w koncu nic nie kupilam.
          Napisz im meila o tych przekretach z cenami, ciekawe co odpisza??
      • pianii Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:02
        W normalnych panstwach za takie praktyki naklada sie kary w dziesiatkach tysiecy zlotych (np. siedemdziesiat tysiecy). U nas wolna amerykanka :(
      • ladyjm Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:05
        kiedys kupowalam tam polowe ciuchow i nagle, jakies 3 lata temu przestalam. chyba sie zmienil zespol projektancki bo ciuchy zrobily sie brzydkie i sa szyte ze szmatlawych materialow.
      • nexstartelescope Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:08
        A znasz jakąś sieć, która nie robi ludzi w bambuko, zwłaszcza w okresie wyprzedaży?
        • deleine Re: top secret - dla głupich 15.01.11, 19:11
          np. solar, simple :)
      • flawina Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:09
        Zeby nie byc idiotka musialabys przestac kupowac w wiekszosci sklepow niestety :-(
        to sa bardzo powszechne praktyki w polsce. Czytalam bardzo wiele tematow nie tylko tu na gazecie o innych sklepach, ktore robia to samo

wiec poki sklepy nie beda za to karane to bedzie sie dziac :-)
      • baba06 Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:30
        co do polityki cenowo-wyprzedażowej się nie wypowiem, ale ubrania na zdjęciach wyglądają lepiej niż w rzeczywistości:( weszłam, zobaczyłam i wyszłam:(
        • szarrak Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 22:44
          wiesz co, ja mam parę rzeczy, większość jest jednak dobrej jakości - ale racja, ten sklep ma jakiś taki... nie wiem, każda rzecz z osobna jest ok, ale wszystkie na raz sprawiają straszne wrażenie.
      • metamorphosis4 Re: top secret - dla głupich 14.01.11, 23:32
        Rzeczywiście potwierdzam nieuczciwe kombinacje cenowe w Top Secret. Nieczęsto tam kupuję, ale kiedys popełniłam fioletowe peep toe. Zapłaciłam 159zł i po jakims czasie mi sie posuły. zareklamowalam i otrzymałam nowe, na których była naklejona cena 199zł. Po jakimś czasie te same buty pojawiły sie na przecenie za 99 i znowu jako nowa kolekcja za 199. Moze cos pokręciłam z kolejnoscią, ale działo sie to na przestrzeni kilku miesięcy. teraz są chyba znowu za 199. Jakiś kompletny komos :D
        • black_magic_women Re: top secret - dla głupich 15.01.11, 12:54
          Przykre,że i TS manipuluje cenami:(Bardzo lubie ich ubrania-głównie sukienki,ale mam też świetną torbę,o którą wszyscy mnie pytają.Z tym,że kupuję raczej te droższe ubrania-mają całkiem ładne szwy i niebrzydkie materiały,chociaż kroje nie są zbyt odkrywcze.Ot,takie porządne ubrania do pracy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka