Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki żakiet

19.03.11, 09:27
    Proszę o poradę jaki kolor i fason żakietu pasowałby do sukienki koloru zieleń butelkowa, lekko błyszcząca, dekolt kopertowy, długość przed kolano. Posiadam takową i mam zamiar założyć ja na komunię córki, ale potrzebuję czegoś "na" w razie chłodniejszego dnia. Liczę na Was bo ja nie ma pomysłu.
    Obserwuj wątek
      • smutny.dzien Re: Jaki żakiet 19.03.11, 09:34
        Do zieleni super wygląda brąz i beż. Czarny tez moze być ale na maj lepiej cos jasniejszego.
      • adela38 Re: Jaki żakiet 19.03.11, 09:51
        Ja bym polecila czarny, mozliwie prosty, bez dodatkowych ozdob(taki klasyczny) a do tego ewentualnie bizuteria by podkreslic uroczystosc...
        Do tego czarne dodatki: buty, torebka...
        Mozna tez dla ozywienia calosci dodac szal badz chusteczke na zyje...
        Inna opcja , jesli bedzie cieplo to stola/szal na ramiona... W kosciele obowiazuje dodatkowa dbalosc by nie swiecic dekoltami ani zadna golizna...
      • niebo.nad.berlinem Re: Jaki żakiet 19.03.11, 13:16
        Na przykład taki
        Albo taki
        Albo taki:)

W każdym razie jasny i dość krótki. Jaśniutki beż. Poza tym miałabyś z niego pociechę na wiosnę do noszenia poza "specjalną okazją":)

• akseinga Re: Jaki żakiet 19.03.11, 15:12
          He wiedziałam, że mogę na Was liczyć . Beżowy żakiet super tylko w takim razie jakie jakie buty i dodatki?
          • niebo.nad.berlinem Re: Jaki żakiet 20.03.11, 13:24
            Najfajniejsze byłyby buty dwukolorowe, trochę odjechane, ale nie wiem, czy takie gdzieś znajdziesz... Np.:
            Takie
            Albo takie
            A tu inny wariant kolorystyczny
            Oczywiście w odcieniach pasujących do reszty:) Czyli jak marynara beżowa, to buty z beżowym a nie z białym etc.

Torebka - też najfajniejsza byłaby dwukolorowa albo jasna albo taka też jasna
            albo może coś takiego.

Możesz też poszukać butów (i torebki) w kolorze zbliżonym do sukienki, albo w granacie, ale to IMHO trudniejsze i gorszy efekt. Wtedy lepszy tez zamsz niż coś innego, żeby zrównoważyć "błyszczenie się" sukienki:)
            No i wreszcie: możesz tez dobrać dodatki w słynnym kolorze camel - też ok.

Co do biżuterii - zależy od ostatecznego efektu:)
            Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka