chillida 13.04.11, 01:13 W czerwcu mam chrzciny córeczki, tydzień później wesele. Możecie mi doradzić, jaki strój byłby najbardziej uniwersalny na te dwie imprezy? Ostatnio totalnie wypadłam z obiegu, z resztą nigdy nie byłam w tym dobra.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dag_dg Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 08:48 U mnie podobnie, ale wesele w lipcu :). Zastanawiam się pomiędzy letnią sukienką a kostiumem. Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 12:49 Najbardziej uniwersalna jest koktajlowa sukienka do kolan w odpowiednim dla danej osoby kolorze (nie biała, ecru czy czarna) i dopasowany do niej żakiet - nie od kompletu, tylko po prostu pasujący. Do tego buty, kopertówka, biżuteria i obie uroczystości załatwione. Kostium, czy co gorsza garnitur, to wbrew pozorom nie są dobre wybory dla osób średnio obeznanych z modą. Bardzo łatwo o efekt zbyt biurowy lub wygląd ciotki klotki. Odpowiedz Link Zgłoś
chillida Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 16:05 Dzięki, zatem będę się rozglądać za koktailową, choć do końca nie wiem jak wygląda taka sukienka;) A możecie mi podesłać przykład takiej sukienki? Odpowiedz Link Zgłoś
chillida Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 16:24 Co myślicie o takim zestawie? www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=35410 Odpowiedz Link Zgłoś
doskaf Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 16:35 proponuję znaleźć klasyczną sukienkę, odcinaną na wysokości talii, najlepiej z kopertowmi zakładkami w okolicy biustu lekko poszerzany dół - fason uniwersalny, więc bez względu na to jakim typem sylwetki jesteś sprawdzi się! :) i koniecznie w jakimś mocniejszym kolorze np. kobalt? na chrzciny skompletuj do niej proste i skromne dodatki, zaś na wesele możesz przy takim fasonie poszaleć i założyć jakieś charakterystyczne buty lub bardzo stylową kopertówkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
rag-doll.pl Re: Chrzciny/Wesele 18.04.11, 15:20 doskaf napisała: > proponuję znaleźć klasyczną sukienkę, odcinaną na wysokości talii, najlepiej z > kopertowmi zakładkami w okolicy biustu lekko poszerzany dół - fason uniwersalny > , więc bez względu na to jakim typem sylwetki jesteś sprawdzi się! :) i koniecz > nie w jakimś mocniejszym kolorze np. kobalt? na chrzciny skompletuj do niej pr > oste i skromne dodatki, zaś na wesele możesz przy takim fasonie poszaleć i zało > żyć jakieś charakterystyczne buty lub bardzo stylową kopertówkę:) całkowicie zgadzam się przedmówcą:-)lepiej bym tego nie ujęła Odpowiedz Link Zgłoś
ioliw Re: Chrzciny/Wesele 13.04.11, 17:00 Co prawda to moja propozycja na komunię, ale może coś na chrzciny Cię zainspiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Chrzciny/Wesele 14.04.11, 15:30 jakas sukienka + zakiet. i nie czarne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_i_kijanka Re: Chrzciny/Wesele 18.04.11, 14:27 Dlaczego nie czarne? Ja kupiłam sobie na chrzciny własnego dziecka czarną z szarym dodatkiem. Po przymierzeniu wielu sukienek w tej czułam się najlepiej a chyba o to chodzi, zwłaszcza jak się po ciązy nie wyglada najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: Chrzciny/Wesele 18.04.11, 15:53 Ten zestaw, kóry wkleiłaś byłby niezły na chrzciny, ale na wesele nie bardzo pasuje biała sukienka. Coś w tym stylu tylko powinno jednak dać rade. Odpowiedz Link Zgłoś