Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spodnie rurki, albo nawet rurociągi

IP: *.acn.pl 15.05.04, 12:15
    gdzieś w okolicach zimy kolorowe czasopisma pokazywały zdjęcia amerykańskich
    aktorek ubranych w spodnie "rurki",strasznie dłuuuugaśne i okruuuuutnie
    wąskie/nie wiem jak noga dorosłej kobiety może się przez nie przecisnąć/ do
    tego buty na obcasie , który to obcas ginął w tychże długaśnych nogawkach
    spodni.Jednym słowem całość dość żałosna.Zastanawiam się,czy ta moda przyjmie
    się u nas i czy przyjęła się gdzieś na świecie. Czekam na wasze uwagi,pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Klara Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi IP: *.crowley.pl 15.05.04, 12:22
        Cóż, do takich spodni trzeba mieć bardzo szczupłe nogi.....
        • envi Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 13:12
          mam kilka par obcisłych spodni,ale nienawidzę nogawek zwężających się ku
          dołowi,brrr.Mam spodnie właśnie rurki,na ccałej długości nogawki jedna
          miara,nie sa profilowane i bardzo obcisłe,ja je lubię.
      • blinski Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 13:45
        nie cierpię rurek.. ale nie mogę sobie wyobrazić, jak mógł pod nimi ginąć
        obcas..? pytam z czystej ciekawości..
        czepiam się pierdół, bo to czego najbardziej nie cierpię w rurkach to to, że
        właśnie muszą mieć długość do kostki, żeby dało się je założyć (na dole nogawka
        jest tak wąska, że nie może przykryć ani kawałka buta - jeśli spodnie są za
        długie to nogawka w okolicach koski żałośnie się 'harmonijkuje:))
        • envi Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 13:56
          hehe,to moje kostki są wyjątkowo chude bo te rurki nie są na dole aż tak
          wąskie:)a może mówicie o innych spodniach,które zwężają się ku dołowi?
          • blinski Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 14:00
            rurki to (o ile mi wiadomo) spodnie dopasowane do ciała na całej długości, bez
            nawet lekkich rozluźnień u dołu. a o jakich mówisz ty, envi, wiesz tylko ty
            sama:)

--

- wiesz co, po wysłuchaniu twojej argumentacji
            dochodzę do wniosku, że ty jednak udajesz.
            - taa, niby kogo!?
            - homo sapiens.
            - sam jesteś pedał!
        • Gość: magia Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi IP: *.acn.pl 15.05.04, 13:58
          gdybym tego nie widziała na zdjęciu też miała bym trudności z wyobrażnią, ale
          widziałam i .... z przodu trzydzieści cm spodni zmarszczonych okrutnie ,a z
          tyłu ponieważ spodnie są wąziutenkie wygląda jakby z dużym trudem obciągnięte
          po tymże obcasie, samo opisywanie już jest męczące a co dopiero ubranie takich
          spodni?
          • blinski Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 14:03
            kiedyś jak jeszcze chodziłem na czarno, to miałem też jedną czarną parę. mimo
            to prawie nigdy ich na sobie nie miałem - najbeznadziejniejsze spodnie jakie w
            życiu posiadałem:)

--

- wiesz co, po wysłuchaniu twojej argumentacji
            dochodzę do wniosku, że ty jednak udajesz.
            - taa, niby kogo!?
            - homo sapiens.
            - sam jesteś pedał!
          • envi Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 14:05
            he,w takim razie mówimy o innych spodniach,ja uważam że spodnie rurki to
            spodnie o kształcie rurki,czyli mają na całej długości fason właśnie rurki,są
            tylko lekko dopasowane do kształtu ciała,ale nie zwężają się ku dołowi.Wy chyba
            mówicie o dżinsach-legginsach;DD zresztą cholera,ja informacje o tym co to jest
            garsonka a fraczek mam mało konkretne i nie wiem co to jest?może zatem i te
            rurki mi się pomieszały z czymś innym?
            hehe,wiem co to są dzwony i japonki,a to już dobrze:)
            • blinski Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 14:08
              bo rurki to właśnie takie jeansy-legginsy:), a ty miałaś na myśli classiki:)
              chyba..? bez zdjęć to jak dzieci we mgle;)
              • envi Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 14:19
                he,czyli fundamentalną sprawą jest teraz ustalenie tego o czym mówimy:))?dobrze
                nam idzie;)
                • trinka Re: spodnie rurki, albo nawet rurociągi 15.05.04, 18:26
                  kurde, pamiętam jak miałam 10 czy 12 lat, to panowała moda na te rurki i mama
                  mnie ciągle w mnie wcskała. Zmora dzieciństwa, brrr, nie cierpie nie
                  rozszerzenej nogawki przy bucie, brrr, aż mnie ciarki przeszły na myśl o tym
                  badziewiu z dzieciństwa:///
      • Gość: Richelieu* cygaretki IP: 217.98.107.* 15.05.04, 18:33
        istnieje jeszcze termin "cygaretki". 14-15 cm przy kostce. Uwielbiam takie.
        Legginsy? hm, nie wiem, ale wygodne i uwielbiam. Nogi mam chude, no, łydki mam
        chude, a uda odpowiednio 2 razy szersze ;) Więc cygaretki muszą być zwężane. Co
        do wciągnięcia na nogę, zwykle są pęknięcia przy kostce
        tylko od razu widać wszystkie niedoskonałości nogi, jakieś wystające kolana
        albo krzywe nogi ;) No, ale za to nogę piknie widać, pupę zresztą też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka