Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

oryginał czy podróbka???

04.07.11, 09:09
    dziewczyny pomóżcie, czy te torebki są oryginalne czy też podróbki, koleżanka dostała je bez potwierdzenia ze oryginał nie ma więc może wy będziecie wiedzieć...dzieki

www.mojeciuchy.pl/showroom/detal/529671/Na_bezclowej-torebka_wieksza_od_malej_walizki.html
    www.mojeciuchy.pl/showroom/detal/529689/nowy_nabytek.html
    Obserwuj wątek
      • martalis30 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 09:16
        tą z papierkami to nawet trudno nazwać podróbką, najwyżej podróbka podróbki.fatalna, na 100% fake.
      • siog Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 09:44
        podrobka i to straszna:)
      • albatros07 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 10:04
        ok ta pierwsza zawinięta w papierowo, a ta druga???
      • alpepe a to? 04.07.11, 10:39
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2783633,2,1,galerie-239596-1.html
        • nioma Re: a to? 04.07.11, 11:06
          tez
          • alpepe znawczynie z koziej dupy 04.07.11, 12:05
            www.zoll-auktion.de/auktion/auktion.php?id=239596
            Akurat ta jest oryginalna, przynajmniej tak twierdzi kierowniczka sklepu LV w Berlinie.
            Miałam więcej takich zdjęć oryginałów zrobić i się pośmiać, ale jestem zbyt leniwa.
            • shellerka Re: znawczynie z koziej dupy 04.07.11, 14:45
              :D jak zobaczyłam, że Ty się pytasz, to wiedziałam, że torebka jaka by nie była jarmarczna, będzie orginalna :D
              dziwię się, że nioma się nabrała :)

generalnie jak widzę białą LV, to mi się na mdłości zbiera. w dodatku w Polszcze widzę je tylko i wyłącznie u tzw. dziuń, co dodatkowo potęguje efekt.

ale generalnie LV kocham.
              • nioma Re: znawczynie z koziej dupy 04.07.11, 15:50
                ja niestety nie wiem kto to jest alpepe, wiec nie rozumiem, dlaczego dziwne, ze sie nabralam?
                ale fakt, w zalewie podrobek lepszych czy gorszych latwo sie pogubic.
                ja mam stary worek LV ale od kilku sezonow wisi w szafie, czekam az szal na LV minie.
      • hotally Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 11:45
        na miejscu kolezanki odeslalabym prezent z dopiskiem "czekam na oryginal"
      • martalis30 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 13:02
        co do oryginałów i błędnej ich oceny jako takich, to czytałam jak ktoś ocenia torebkę jako nieoryginalną bo wzór jest pocięty (tak jak w tej multicolore) a chodzi jedynie o logo LV, reszta monogramu może i jest pocięta szwem torby. To samo z materiałem, nawet drogie torebki (niby LV)na allegro oznaczone są jako wykonane ze skóry, a LV monogram nie są z niej zrobione, a są z materiału tego z którego robi się walizki. Ogólnie jednak nigdy nie dałabym głowy, że torebka jest oryginalna patrząc jedynie na zdjęcie, można z pewnością ocenić torebkę jako podróbkę, a czy to oryginał czy genialna podróba to po zdjęciu bardzo trudno ocenić.
        • alpepe Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 13:21
          chodzi o to, że torebki LV są jak najbardziej jarmarczne i stąd problemy z rozróżnieniem. No, ale kasa, jaką się za te paskudztwa płaci, sprawia, że LV to przedmiot pożądania i arcydzieło. Ta pierwsza zalinkowana przez wątkodawczynę nawet uszłaby za oryginał, oryginały też mają rączki owinięte papierem dla ochrony, gdyby nie ten dzyndzel. Takiego wzoru nie widziałam.
      • martalis30 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 13:48
        nie o dzyndzel mi chodzi w tej torebce, a o pocięte logo LV, poza tym ogólne wrażenie paskudne, wykończenie torebki bardzo marne. Nie zgadzam się, że LV to jarmarczne torebki, oryginalne są wg mnie ładne, a do tego niezniszczalne. Taka opinia wg mnie bierze się z nawału podróbek, właściwie 99%tego co widzimy na ulicy to podróby . Co do opakowanych rączek to nigdy w sklepie LV nie sprzedali mi torebki z takim papierem.
        • nioma Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 13:58
          ok,
          sa podrobki i podrobki, jedne smierdza na kilometr bo np. maja wzor jakiego LV nigdy nie wypuscilo, inne sa na suwak a oryginaly na zatrzask jak Galliera PM (ostatnio na allegro byla taka torba za ponad 5 tysiecy zlotych, oczywiscie z rachunkiem, certyfikatem itd. Tyle tylko, ze w Chinach bez problemu kupuje sie te torby z zestawem dokumentow).
          Czasami blad jest tylko w torbie przeciwkurzowej... regularnie akcent pojawia sie nie nad ta literka co trzeba, male chinskie niedopatrzenie...
          • nioma Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 14:05
            prosze, ile pieknych podrobek:
            www.authenticlouisvuittonusa.com/Louis-Vuitton-Handbags-1.html
      • martalis30 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 14:15
        przy tych ostatnich podróbkach to pewnie niektóre użytkowniczki są przekonane, że nabyły towar oryginalny w dobrej cenie. Kto kupuje takie coś świadomie dziwi mnie, jak można wydać 600-800zł na podróbkę.
        • tezee Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 15:26
          A powiem Ci że ja tylko raz co prawda ale niestety miałam na to ochotę , chodził mi po głowie fake Alexandra Wanga za 200$ po prostu wzornictwo akurat tej torebki podoba mi się niesłychanie a ona nie ma nigdzie krzyczącego logo i myśle że mało kto na ulicy by ją przyporządkował do konkretnego projektanta chyba tylko ludzie którzy faktycznie intersują się modą , inaczej niż to jest w przypadku LV
          koniec końców się opamiętałam i nie nabyłam :-/
          a Wy nie miałyscie nigdy takiej ochoty?
          • nioma Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 15:54
            no wlasnie...
            podrobka to wiadomo, udaje oryginal, ma logo/metke/nazwe/monogram
            ale co z tzw wzorowanymi na oryginale? Kupilam torbe wzorowana na Hermesie Birkin, wyglada prawie idealnie (mialam okazje widziec na zywo Hermesa w firmowym sklepie), piekna, ladnie uszyta i... od trzech miesiecy (dnia zakupu) lezy w szafie bo cos mi sie wydaje, ze to obciach... za bardzo jest podobna do oryginalu. To co mialo byc zaleta jest wada.
            Kiedys chcialam kupic podrabiana Chloe.... na szczescie mi przeszlo.
            Coz, na mercedesa tez mnie nie stac wiec do mojego opla nie przyczepie sobie znaczka z mercedesa i nie bede udawac.
            Moj Opelek tez fajny :)
            • tezee Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 16:06
              No własnie to mnie powstrzymało , poczucie że czułabym się mimo wszystko dziwnie i obciachowo , choć wiem że w moim otoczeniu absolutnie nikt nie miałby pojęcia co to za torebka , że to fake i dokładnie jakiego projektanta ,
              najwyzej by skomentowali wzornictwo na tak lub nie. Nie mam w otoczeniu ani snobów ani ludzi którzy znają sie na modzie , Alexandra Wanga nikt nie kojarzy jestem przekonana.
      • szarrak Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 14:38
        ostatnio miałam możliwość "pomacania" dwóch torebek LV, świeżo przywiezionych z butiku bodajże z UK. nigdy już nie powiem o żadnej torebce z logo LV, że jest podrobiona. oryginalne są tak tandetne z wyglądu, że za żadne skarby nie poznałabym, czy dany egzemplarz jest z bazaru od turka, czy z butiku...
      • bell82 Re: oryginał czy podróbka??? 04.07.11, 14:45
        albatros07 napisała:

> dziewczyny pomóżcie, czy te torebki są oryginalne czy też podróbki, koleżanka d
        > ostała je bez potwierdzenia ze oryginał nie ma więc może wy będziecie wiedzieć.
        > ..dzieki
        >
        >
        rel="nofollow">www.mojeciuchy.pl/showroom/detal/529671/Na_bezclowej-torebka_wieksza_od_malej_walizki.html
        >
        rel="nofollow">www.mojeciuchy.pl/showroom/detal/529689/nowy_nabytek.html

na targowisku w Egipcie juz mozna lepsza podróbe kupic niz to to tutaj :D
      • agniecha75 Re: oryginał czy podróbka??? 05.07.11, 09:14
        ogladajac zdjecia naprawde trudno okreslic czy oryginal czy podrobka. W oryginalach sa detale, ktorych nie ma w podrobkach. Lista przykladowych (dotyczy nie tylko LV)
        - podszewka z logo,
        - logo, nazwa, znak na kazdym detalu, poczawszy od klamry na pasku, poprzez metalowe elementy az do zameczkow , nawet tych w srodku, czy tzw stopkach, nozkach (to cos co jest na dole torebki, zeby torebka nie walala sie po stole/ziemi/ale stala na tychcze stopkach - dno sie nie brudzi).
        - jakosc jakosc jakosc!!!
        - inne elementy swiadczace o przylozeniu sie do wykonania torebki - np IDEALNA symetria, (np w Burberrym, w torbach w kratke - symetria jest odealna plus czerwone kreski kratki ZAWSZE przecinaja sie na srodku powierzchni, nie wazne, przod, tyl, dno)
        - torba przeciwkurzowa, jaka jest, jakiej jakosci, bledy w druku logo (widzialam raz Burberrowego rycerza jadacego w przeciwna strone)

Poniewaz na dzien dzisiajszy nie znam sie na detalach wielu brandow, nie kupilabym podrobki, bo to co dla mnie bedzie wygladao ok, osoby znajace sie moga wylapac jako "mark" podrobki i wyjde na smieszna i glupia... Po co. Uwielbiam Marka Jacobsa "te pleciona" - zapomnialam nazwy, uwielbiam Bayswater Mulberrego, doceniam Bottege Venette, ale na razie nie mam na nie kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka