Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ulubiony perfum

16.05.04, 02:06
    Jakie macie ulubione zapachy? Jakie sa klasyki a jakie zbyt oklepane?
    Uwielbiam perfumu Versacego, moj ulubieniec to Versus Donna, lecz juz nie
    dostepny. Obecnie do moich faworytow naleza:
    1. Christobal Balenciaga
    2. Hypnotic Poison
    3. Rococo Joop!
    4. BY D&G

Najbardziej oklepane to Blue D&G i chyba Modemoiselle Chanel, choc jeszcze
    nie dawno Cool Water.
    A czym pachnie wasze miasto?
    Co do meskich zapachow uwielbiam Relax Davidoffa, Chanel Egoiste oraz J.P.
    Gaultiera.
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: ulubiony perfum 16.05.04, 10:40
        ja stawiam na banalnego i oklepanego fahrenheita:)
        no cóż, jeśli chodzi o zapachy kompletnie nie obchodzi mnie jak bardzo są
        popularne - mają mi się podobać i koniec.
        z damskich bardzo lubię równie lub nawet bardziej oklepanego czerwonego hugo
        bossa.
      • dordulka Re: ulubiony perfum 16.05.04, 10:48
        Perfumy, PERFUMY, nie perfum!!!
        • bzdura24 Re: ulubiony perfum 25.05.04, 09:49
          dordulka napisała:

> Perfumy, PERFUMY, nie perfum!!!
          az cos mna zatrzeslo jak zobaczylam TEN PERFUM. to samo tyczy sie kontroli! Ta
          kontrola, a nie KONTROL! brrr...
      • tralalumpek Re: ulubiony perfum 16.05.04, 10:50
        boss woman w tej chwili i tak zostanie na nastepnych pare miesiecy
      • vic_vic Re: ulubiony perfum 16.05.04, 11:47
        Obecnie Black Cashmere DKNY (również za flakon - mam słabość do ładnych
        flakonów) i Truth CK. Lubię też zapachy Lacoste, a z tych baaaardzo oklepanych,
        większość zapachów Kenzo (choć Flower wywołuje u mnie mdłości). Najbardziej nie
        znoszę Eternity CK.
        • kochanica.francuza Re: ulubiony perfum 16.05.04, 12:21
          czuła trucizna - tendre poison
          allure
        • trinka Re: ulubiony perfum 16.05.04, 12:50
          vic_vic napisała:

> Obecnie Black Cashmere DKNY (również za flakon - mam słabość do ładnych
          > flakonów) i Truth CK. Lubię też zapachy Lacoste, a z tych baaaardzo
          oklepanych,
          >
          > większość zapachów Kenzo (choć Flower wywołuje u mnie mdłości). Najbardziej
          nie
          >
          > znoszę Eternity CK.

ale mamy różne nosy, o rany. Nie cierpię Black Casmere, wali mi starym
          kadzidłem. Z kenzo tylko flowerujdzie, reszta nijaka, nie mówiąc już o etenity,
          które jeszcze bardziej nijakie

ja uwielbiam Issey Miyake l'eau d'issey, deep red HB, Halloween Puzo, no i
          Angel:))) Z męskich zdecydowanie declarations Carteriera i J.P Gaultrier [nigdy
          nie potrafię tego poprawnie napisać, francusk ni w ząb nie znam:///] le male.
          • vic_vic Re: ulubiony perfum 16.05.04, 13:02
            trinka napisała:
            ale mamy różne nosy, o rany. Nie cierpię Black Casmere, wali mi starym
            > kadzidłem.
            Mi też wali kadzidłem przez pierwszą godzinę, potem jest już cudne (choć tylko
            na wieczór), przypuszczam, że po prostu trzeba odczekać aż nuta głowy
            przestanie dominować (choć podobno Black Cashmere zrywa z typowym uwalnianiem
            nuta glowy-nuta serca-nuta głebi)
            Z kenzo tylko flowerujdzie, reszta nijaka, nie mówiąc już o etenity,
            > które jeszcze bardziej nijakie
            Czyli zgadzamy sie co do eternity, tyle że dla mnie nie jest nijakie, a
            cholernie ostre i duszące.

Dodam jeszcze, że poza perfumami uwielbiam zapach mięta+limonka, ale to może
            skutek uwielbienia dla smaku mojito (czy to sie może "mochito" pisze???)
          • blinski Re: ulubiony perfum 16.05.04, 13:39
            'le male' gaultiera? ohyda:)! słodsze w zapachu od oranżady..
            • trinka Re: ulubiony perfum 16.05.04, 13:52
              blinski napisał:

> 'le male' gaultiera? ohyda:)! słodsze w zapachu od oranżady..

no co ty, one w ogóle nie są słodkie. konkretne i męskie,
              chyba ci kubki zapachowe nawaliły ;)))
              >
              >
              >
              >
              • taquine Re: ulubiony perfumy 16.05.04, 14:24
                kubki zapachowe czy to jakas nowa nazwa komorek zmyslowo-nerwowych w blonie
                sluzowej jamy nosowej? <lol>
                w tej chwili uzywam Sensi Giorgio Armani-zapach lekko orzechowy, podoba sie
                mezczyznom to wiem!
                bvlgari polecam blu pour homme et 4 women tez.:)
                • trinka Re: ulubiony perfumy 16.05.04, 15:26
                  taquine napisała:

> kubki zapachowe czy to jakas nowa nazwa komorek zmyslowo-nerwowych w blonie
                  > sluzowej jamy nosowej? <lol>

a co, w wątku nt "ulubiony PERFUM" wszystkie twory językowe doswolone;)))
              • blinski Re: ulubiony perfum 16.05.04, 15:17
                ani trochę nie męskie jak dla mnie (wbrew nazwie:)), ale tyś kobieta i wiesz
                lepej;)
      • Gość: akasha Re: ulubiony perfum IP: *.net.autocom.pl 16.05.04, 12:59
        hmm..
        DKNY chyba najbardziej, a poza tym
        Gucci Rush 2
        Lacoste
      • Gość: Miska Re: ulubiony perfum IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:04
        nie uzywam perfum, tylko deodoranty antyperspiranty nie pachnace
      • lady Re: ulubiony perfum 16.05.04, 14:27
        W tej chwili In love again YSL, baardzo fajny.
        Ale jak jestem jakiś dziwny typ, wolę kosmetyki pielęgnacyjne i kolorówkę od perfum, więc zawsze są na poślednim miejscu na liście zakupów.
      • mankalita Re: ulubiony perfum 16.05.04, 16:31
        Estee Lauder Beautiful i wogole większośc zapachów Estee Lauder. Po beautiful
        bardzo mi sie podobaja pleasure i beyond paradise - ale te ostatnie pewnie będą
        hiciorem przez najblizszy rok wiec narazie się powstrzymam z zakupem. Nie chcę
        pachniec jak jedna piata kobiet mijanych na ulicy:D

Mialam kiedyś Miracle (Lancome), sliczny zapach, długo byl moim numerem dwa,
        ale potem dotarly perfumy do Polski i wszystkim odbiło na ich punkcie...:(
        • Gość: lolka Re: ulubiony perfum IP: *.acn.waw.pl 16.05.04, 17:09
          uff a mnie cieszy ze zadna z was jeszcze nie wymienila moich ulubionych czyli
          RALPH LAUREN "Ralph" tzn ze moze choc troszke orginalnie pachne?? hm....
          sa boskie i tyle
      • Gość: Richelieu* Re: ulubiony perfum IP: 217.98.107.* 16.05.04, 17:45
        jak już zostało to zauważone, nie perfum, fuj

co do ulubionych Maroussia Slavy Zaitzev, tylko niech będą w Polandii dostępne
        • dordulka Re: ulubiony perfum? - ulubione perfumy! 16.05.04, 18:00
          Wydaje mnie sie, ze one dostepne w Polsce juz BYLY. Podobnie jak nafnaf i oui-non kookai. Uzywalam ich za czasow liceum ( dobre 8-9 lat temu) i nie moglam przebolec, ze ich nie ma. Ale ostatnio na allegro kupilam zielona maroussie ( zdecydowanie bardziej mi pasuje, niz czerwona), a siostra przywizla mi oui-non, wiec czuje sie bardzo mlodo!

Moje ulubione PERFUMY to kenzo jungle - uzywam teraz "slonika", poprzednio mialam "tygrysa", oraz Very Irresistible givenchy. Oj, i dior addict - ale ich nie mam i w najblizszym czasie miec nie bede z przyczyn finansowych.
          • justynnka Re: ulubiony perfum? - ulubione perfumy! 16.05.04, 18:14
            prawdopodobnie nie będę oryginalna- Hipnotic Poison Diora(wielka miłośc od
            zawsze),Gucci Rush 2,Lolita Lempicka(chyba powoli mija,Deep Red Boss'a(mniam)i
            najnowsza miłość otrzymana w prezencie Emporio Night Armaniego.Przejściowo był
            Dior Addict.
            Z męskich tylko jeden ale na wieki- Fahrenheit Diora:)
          • Gość: Richelieu* Re: ulubiony perfum? - ulubione perfumy! IP: 217.98.107.* 16.05.04, 19:39
            wiem, że BYŁY. I jestem zła jak cholera, że już nie ma. Ja nie wiem, ale od
            czasu gdy dostałam próbkę tych perfum od koleżanki w `89 (wiem kiedy bo wtedy
            opuszczałam starą klasę gdy się rodzice przeprowadzali) a byłam mały brzdąc,
            żadne inne tak mi się nie podobały jak tamte.
          • vic_vic Re: ulubiony perfum? - ulubione perfumy! 16.05.04, 21:52
            ... sama chętnie kupiłabym kookai - również mój zapachowy hit sprzed ok. 8
            lat ... ach ... to były czasy :)
        • alyy Re: ulubiony perfum 18.05.04, 14:16
          No własnie, piękne, piekne ale w PL nie ma, nie ma!!!! śliczny, ale moim
          zdaniem zimowy, taki swetrowy zapaszek:)))

Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> jak już zostało to zauważone, nie perfum, fuj
          >
          > co do ulubionych Maroussia Slavy Zaitzev, tylko niech będą w Polandii dostępne
      • conena Re: ulubiony perfum 16.05.04, 18:34
        moich jeszcze nikt nie wymienił: attraction lancoma, glow jenniferki (tak tak,
        hehehe) i szykuje sie na flower kenzo.
        • Gość: TGIF Re: ulubiony perfum IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 16.05.04, 21:28
          Aktualnie Dior Addict! Dotychczas uwielbialam Jadore!
          • vic_vic Re: ulubiony perfum 16.05.04, 21:59
            J'adore mam i chyba odstąpię koleżance, jeżeli obieca, że nie będzie używać na
            wspólne wyjścia :o
      • envi Re: ulubiony perfum 16.05.04, 22:54
        nie mam uylubionych,może tylko Gucci Envy:)a na lato mam Monoi de Tahiti Yvess
        Rocher.Swego czasu uwielbiałam Hugo Bossa Women.
      • zuzaba Re: ulubiony perfum 17.05.04, 10:37
        Noa
        L'eau d'issey
        L'eau par kenzo
        kiedyś oui-non, ale już ich nie ma :(
        • dordulka Re: ulubiony perfum 17.05.04, 13:58
          Oui-non - chwalilam sie juz, ale pochwale raz jescze - ja je mam!!! zostalo mi jescze z 30 - 40 ml, bardzo je lubie, ale zastanawialam sie, czy nie wymienic ich na cos innego... Bo 100 ml to jak dlam nie za duzo i troche juz mi sie znudzily. Pewnie jak je wymienie, to bede zalowac, ale i tak moze kogos chetnego poszukam.
          • Gość: zuzaba Re: ulubiony perfum IP: 213.199.221.* 20.05.04, 08:56
            A może chcesz odsprzedać? :)
            Pzdr
            Iza
      • Gość: apia Re: ulubiony perfum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:11
        J. del Pozo "Duende" - są świetne, przekonajcie się same.
      • Gość: kasia Re: ulubiony perfum IP: *.com.pl 17.05.04, 15:39
        Allure Chanel od dość dawna :)ewentualnie Hugo Boss Woman
        • blinski Re: ulubiony perfum 17.05.04, 19:58
          też miałem allure - tyle że homme. o, i z męskich dobe jest jeszcze 'live jazz'
          ysl, w każdym razie słyszałem że pasuje do mnie:)
      • ewelita Re: ulubiony perfum 17.05.04, 15:47
        Od kilku miesięcy attraction lancome - dla nich zdradziłam ukochane
        contradiction calvina kleina...
      • Gość: mary lu Re: ulubiony perfum IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:06
        mowi sie perfumy. "parfum" piszę się we francuski, ale czyta zupełnie inaczej.
        W polskim nie ma słowa "perfum"
      • Gość: nulek Re: ulubiony perfum IP: *.com.pl 18.05.04, 10:09
        Skusiłam się na te nowe perfumy Clinique Simple.Ale jak tylko się skończą to
        wracam do mojego ukochanego Miracle Lancoma i Gucci 2.
      • Gość: rene ulubione perfumy IP: *.zapora / 212.160.172.* 18.05.04, 10:41

na sobie to lubię:
        - NOA Cacharel,
        - DKNY
        - 5th avenue
        - od czasu do czasu Allure Chanel
        To wszystko są wody perfumowane czy toaletowe. Prawdziwe, oleiste perfumy mam
        Estee (Estee Lauder), ale jakoś nie mogę ich "zmęczyć" ;-), są piękne, ale
        bardzo trwałe, nie zmywają się pod prysznicem, zostają w ubraniu, szalikach.

ulubiony zapach przypominający dzieciństwo - 5 Chanel
        Pachniała tak moja babcia, używała tych perfum całe życie, od lat 30tych XX
        wieku. W czasach komuny jedyną rzeczą, o jaką prosiła znajomych wyjeżdżających
        za granicę, była właśnie "piątka" :-))
        Z moją skórą ten zapach już "gra" inaczej, dałam je mamie, która je uwielbia,
        ale też bardziej jako wspomnienie niż na sobie.
        • blinski Re: ulubione perfumy 18.05.04, 16:20
          słuchaj (czytaj), perfumy to nie jest mój konik:), więc chciałbym cię spytać -
          czy znasz może jakieś trwałe (jak to napisałaś 'oleiste') perfumy, tyle że
          męskie? wszystkie wody jakie miałem lub mam (allure, live jazz, fahrenheit)
          trzymają się dobrze najwyżej przez godzinę, słabiej przez kolejne dwie, a potem
          nic po nich nie zostaje:/..
          • ashanti5 Re: ulubione perfumy 18.05.04, 16:36
            Zapraszam na forum perfumy

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15707
            Może tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
            Perfumy świeże trzymają się słabo. Ciężkie zapachy trzymaja się dłużej, ale jak
            widze Ty niekoniecznie je lubisz.
            Givenchy Gentleman są trwałe, ale śmiem przypuszczać, że Ci nie będą pasować.
            Givenchy Xeryus są bardzo trwałe i mogłyby się podobać.
            • blinski Re: ulubione perfumy 18.05.04, 19:08
              dzięki:)
              niekoniecznie cięższe nie będą mi się podobać, to nie jest stała zasada..
              szkoda że mowa o tym dopiero teraz, byłem parę godzin temu w centrum, mogłem
              sobie wąchnąć:)
          • Gość: rene Re: ulubione perfumy IP: *.zapora / 212.160.172.* 19.05.04, 12:06
            trwałość zapachu zależy od stężenia olejków, czyli "zawartości perfum w
            perfumach" :-).
            Najsłabsze są wody toaletowe, płyny po goleniu (zależnie od skóry, firmy,
            zapachu utrzymują się do kilku godzin)
            trochę mocniejsze są wody perfumowane (ponoć do 12 - 15 godzin)
            Trwałe, najmniej rozcieńczone alhoholem, są perfumy (często aż gęste i tłuste -
            nie można prysnąć na ubranie, bo zostanie plama) - są też najdroższe.
            Dla przykładu: 7,5 ml perfum Allure Woman kosztuje ok. 250 zł, czyli prawie
            tyle, co 50 ml wody perfumowanej tej samej marki...

Niestety, męskich perfum w Polsce nie spotkałam, może spytaj w dobrej
            perfumerii.
            • blinski Re: ulubione perfumy 19.05.04, 12:24
              no tak.. a więc daruję sobie szukanie czystych perfum - zostańmy przy samych
              wodach. jeśli chodzi więc o zwykłe wody toaletowe (nie perfumy), to które
              (jeśli się orientujecie, np. po swoich facetach:)) trzymają się najdłużej?
              nie ważny typ i gust, w końcu i tak sam będę musiał iść do perfumerii i
              powąchać; chodzi mi jedynie o trwałość.
              • ashanti5 Re: ulubione perfumy 19.05.04, 13:33
                Masz rację Rene z tym pocziałem na edt, edp i perfumy. Niemniej jednak, wsród
                wód toaletowych czy perfumowanych są mniej lub bardziej trwałe.
                Jeszcze jedno...te same perfumy moga trzymac sie monco na jednej osobie, a na
                innej - szybko wietrzec.
                Wypróbuj, te o których Ci pisałam. Nie są oklepane i na mnie trzymały się mocno
                (tak, tak...mam słabość do meskich zapachów :). Kolejne moje osobistrze
                spostrzezenie jest takie, że perfumy stare, klasyczne są bardziej trwałe.
                Niestety współcześni mężczyźni wolą ogórkowo-ozonowe :( a klasyke uważaja
                za "kościelne" kadzidlane śmierdzidla.
              • trinka blinski 19.05.04, 13:50
                wiesz blinski, to wszystko zależy też od rodzaju skóry, więc najlepiej wydęp
                próbkę w sephorze:) Z trwałym męskich zapachów to pamiętam cool water
                davidoffa, mimo, że to świeży zapach, mój P. pachniał nim nawet po całym dniu i
                nie musiałam wwąchiwać się w jego szyję, tylko zwyczajnie był wyczuwalny ze
                zwykłej odległości, co zawsze mnie zaskakiwało. Ale to było kilka lat temu, gdy
                zapach nie był jeszcze tak oklepany, chociaż muszę przyznać, że ja go bardzo
                lubię i nieźle na mnie działa;)))No i jeszcze HB ten klasyczny też nieźle się
                nim trzymał. Na moim tacie ten sam zapach wcale, więc najlepsza rada, to
                testuj, testuj, testuj;)))
              • Gość: rene Re: ulubione perfumy IP: 212.160.172.* 19.05.04, 15:35
                a, i jeszcze jedno - to, że Ty od siebie zapachu perfum nie czujesz, jeszcze
                nie znaczy, że inni też ich nie czują.
                To normalne, że po godzinie często przestajemy czuć swoje perfumy (szczególnie
                te, które nam pasują, które lubimy, bo nielubiane czujemy i nie możemy się ich
                pozbyć). Nos się przyzwyczaja, czasem lepiej kogoś spytać...
                Ponoć jest tak, że jeśli nadal (po godzinie np) sami od siebie czujemy perfumy,
                to znaczy, że skropiliśmy się nimi zbyt obficie :-))
              • ol69 Re: ulubione perfumy 25.05.04, 02:24
                orientuje sie po moim facecie, ze trzyma sie dobrze TUSCANY, a poza tym ARAMIS,
                ale ten pierwotny, a nie jakis niebieski, ktory niedawno sie pojawil.
      • Gość: lexie Re: ulubiony perfum IP: *.acn.pl 18.05.04, 14:07
        Escada island kiss, baby doll, hypnotic poison. I ostatnio w gazecie twist byly
        perfumy. Pomyslalam, ze to jedne z tych badziewnych, wiec wzielam pierwsze z
        brzegu, zielone. Jak slicznie pachna!
        • ashanti5 Re: ulubiony perfum 18.05.04, 15:25
          Zawsze Kenzo Jungle Elephant. Zwłaszcza zimą. Latem w bardzo minimalnych
          ilościach (jedno psiknięcie na cały dzień.
          Lubie też Intuition Estee Lauder i Dolce Vita Diora.
          Z typowo letnich (jedyne świeże perfumy, które kiedykolwiek mi się podobały) to
          Pamplelune Guerlain.
        • astoreth13 Re: ulubiony perfum 30.05.04, 21:18
          popieram Escadę i Baby Doll:)
      • Gość: Achus 007 ulubiony perfum IP: 62.233.189.* 18.05.04, 19:20
        hejka, oto moja lista ulobionych perfum ktore zreszta tez posiadam
        1.pour femme-Lacoste,
        2.Miracle- lacome
        3.Jadore- dior
        4.Oui- Lacome
        5.DKNY- DONNA KARREN
        I TAK DALEJ....PAPA.
      • Gość: katinka Re: ulubiony perfum IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.05.04, 09:45
        Carolina Herrera "CAROLINA"

WOMEN OF EARTH Avonu
      • Gość: Polly Re: ulubiony perfum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:44
        moje ulubione to
        - Lolita Lempicka
        - Baby Doll
        - Very Irresistible
        - Chanel 5
      • Gość: Małgosia Re: ulubiony perfum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 16:38
        Bardzo subtelny Cerutti Image to teraz
        przedtem Kenzo l'pear
        za niedługo - oklepana cudna D&G blue
        • mijaczek Re: ulubiony perfum 24.05.04, 11:53
          Fitam,
          Dla mnie:
          Lucky You - nie ma ich u nas
          Miracle - Lancome
          Hugo Boss - Woman

Dla niego:
          Pour Homme - Kenzo - zawsze i wszędzie!

Dla mnie nie ma znaczenia czy zapach, który mi sie podoba jest oklepany czy
          nie.
          POzdrafiam,
          Mia
          • xencia Re: ulubiony perfum 24.05.04, 15:37
            A dla mnie ma znaczenie. Nie znioslabym faktu, iz np na jednym
            przyjeciu/spotkaniu towarzyskim kilka innych pan pachnie tak samo jak ja. Bo
            moj zapach musi byc wyjatkowy i kojarzony jedynie ze mna.
      • virridi Re: ulubiony perfum 24.05.04, 12:03
        Tylko Angel....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka