Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię kurtkę puchową?

24.10.11, 19:37
    Pomóżcie prosze, chcę kupić ładną kurtkę puchową, tylko nie pseudo puchówkę, wypchaną watoliną tylko taką z puchu. Niestety na szukanie mam bardzo mało czasu, dwie małe córki, jedną karmię piersią więc na długo wyjść nie mogę. Możemy pójść razem ale to trudne zakupy. W związku z tym pytanie mam nastepujące: gdzie mogę kupić taka kurtkę? Może w jakiejś sieciówce? Może któraś z Was podczas swoich zakupów widziala gdzies taką? mieszkam w Warszawie. Z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • malwina79 Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 24.10.11, 21:09
        W Zarze masz kilka fasonów dłuższych i krótszych, nawet ładne w tym roku. Esprit.
        • pamana Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 24.10.11, 22:42
          Podepnę się,moje wymagania ,oczekiwania -chyba niestety niespełnione :)

kolor brąz,granat-nie jasna i nie czarna
          nie świecąca,plastikowa
          kaptur ,bez "padliny" lub z możliwością odpięcia jej
          dłuższa, za pośladki
          kieszenie wpuszczane ,nie naszywane
          pasek w talii
          bez ściągacza na dole
          cena max 500 zł

ktos widział,ktos wie ?:)
          dzięki
          p.

• dixi Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 09:07
            to jest dokładny opis mojej kurtki, marka Hollister - niestety kupiona 2 lata temu, w aktualnej kolekcji widzę same przykrótkie;
          • maitresse.d.un.francais Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 14.09.12, 21:53
            a możesz dołożyć 49 zł?

warmia.eu/sprzedaz/index.php?page=2614-0
      • mruu1 Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 24.10.11, 22:58
        W Benettonie.
        • batutka Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 24.10.11, 23:06
          kupiłam ostatnio w sklepie nike
      • brattby Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 01:20
        TK Maxx. Olbrzymi wybór! Ceny (poza pojedynczymi z lepszymi metkami) między 250 a 550 zł. Ja kupiłam super lekką, taliowaną, z odpinanym kapturem za 299 - wypełnienie puch kaczy i piórka, na szczęście nie wyłażą...
        • floyd1978 Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 06:43
          answear.com/33540-nike-kurtka-varsity-down.html
          • batutka Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 21:35
            floyd1978 napisała:

> answear.com/33540-nike-kurtka-varsity-down.html

dokładnie taką samą sobie kupiłam, jest cudna :-)
            • floyd1978 Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 17:54

tak, jest super..fajnie uszyta i co dla mnie istotne bardzo lekka..
              Ja ją kupiłam jakoś końcem lata jak zmarzłam w biurze przy klimie :) i przypomniałam sobie że w ubiegłym roku miałam problem z zakupem sensownej kurtki..jak ją zobaczyłam zapałałam miłością:)
              tera jestem na etapie poszukiwania super ciepłych butów..
              • batutka floyd 30.10.11, 20:28
                floyd1978 napisała:

>
                > tak, jest super..fajnie uszyta i co dla mnie istotne bardzo lekka..
                > Ja ją kupiłam jakoś końcem lata jak zmarzłam w biurze przy klimie :) i przypomn
                > iałam sobie że w ubiegłym roku miałam problem z zakupem sensownej kurtki..jak j
                > ą zobaczyłam zapałałam miłością:)
                > tera jestem na etapie poszukiwania super ciepłych butów..

hehe - ja też :-)
                a mam do Ciebie pytanko: jak gruby jest Twój płaszczyk? Bo ja mam wrażenie,że on nie jest bardzo gruby. To oczywiście ma swoje plusy, bo nie wygląda się w niej jak ludzik michelin ;-). Ale ciekawi mnie jak to będzie w mroźne dni. Chociaż sprzedawca w sklepie mówił,że one są baaaaardzo ciepłe.
              • lofmitender podnosze :) gdzie kupic :) 14.09.12, 19:50
          • myszmusia a takie cos tylko 27.10.11, 06:26
            sporo dłuzsze? tak co najmniej z kolana a najlepiej do połowy łydek - istnieja w ogóle takie i to wygladajace sensownie, a nie jak po zawinieciu sie w kołdre
            • botenloginjestwolny Re: a takie cos tylko 20.09.12, 12:05
              eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/women-s-upper-west-side-jacket-17.html
              Dość cienka, ale ciepła i ładnie leży.
        • ja.dorcia Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 09:46
          A jak z rozmiarówką w TK Maxxie?
          Normalnie noszę 36, ale swetry jak tam mierzyłam, to nie dość, że malutki wybór, to jeszcze każdy był przynajmniej o rozmiar za duży. Z kurtkami też tak jest? Czy tutaj już się trzymają jakiegoś standardu?
      • ladyjm Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 11:10
        Ja kupiłam w zeszłym roku w Mango (prawdziwa puchowa!) i w tym roku też są nawet fajne aczkolwiek moja zeszłoroczna wygląda jak nowa więc nie kupię
      • pamana Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 20:10
        Powinnam dodać, że nie mieszkam w mieścia bentonem,tkmaxem,hollisterem :D

a w miescie gdzie jest 1 CH z sieciówkami,reszta to zwykle sklepiki bezimienne.

Nike fakt prawie ideał ale nie ten kolor,brak paska i cena dotykająca mojego sufitu :)

szukam dalej.
        p.
        • nessie-jp Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 21:14
          To może C&A? Oni mają kurtki puchowe kryte bawełną. W tym roku niestety nie zaglądałam, ale w ubiegłym roku mieli i dwa lata temu też. Jakość w zupełności wystarczająca na 2-3 sezony.

Albo zrezygnuj z wypełnienia prawdziwym puchem (cholernie niepraktyczne i niewygodne, na pewno tego chcesz przy małych dzieciach?) Kurtkę z dobrym wypełnieniem poliestrowym (hollofil) zwyczajnie wrzucasz do pralki, wirujesz, suszysz i z głowy, nie ma ryzyka, że puch się zbije.
          • eo_wina Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 10:38
            Nessie - swiete slowa :-)
            Ja puchowek nie lubie za to cholerne zbijanie sie pierza nie tam gdzie trzeba :-/
            W zeszlym roku, cholera jasna kupilam taka puchowke Diverse - jakze by inaczej w kolorze ECRU!!! Po pierwszym ochlapaniu przez podlego kierowce - oddalam do pralni - ponoc specjalizujacej sie w praniu puchowych ciuchow. Nie dosc, ze zabulilam za te pralnie 1/4 ceny kurtki to jeszcze otrzymalam ja z wypelnieniem nie tam gdzie trzeba - musialam rozbijac palcami (reklamacja w pralni wlokla sie tygodniami, by w koncu jej nie uwzglednily dziady kalwaryjskie :-(). To samo bylo z kurtkami moich dzieci :-( W tym roku kupilam kurtke House z wylelnieniem hollofilowym - nie dosc, ze nie wygladam w niej jak ludzik Michellin - to jest lekka, ciepla i wiem, ze moge ja wrzucic do pralki i wyjac w takim samym stanie, w jakim wlozylam. No i cena :-)
            Ale wiem, ze nie wszyscy sa zwolennikami wypelnien hollofilowych (choc ja np. na poduszki nie narzekam :-)) - wiadomo, ze w puchach cieplej :-)))
          • ja.dorcia Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 10:55
            Ja przy praniu mam właśnie odwrotne doświadczenia... puchową wystarczy lekko roztrzepać, a poliester to każdorazowe rozpruwanie podszewki i roztrzepywanie każdego przeszycia osobno... masakra jakaś...
            • eo_wina Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 13:34
              Hm...chyba zatem mamy odmienne pojecie o praniu rzeczy puchowych i poliestrowych.
              Chocbym 3 godziny roztrzepywala puchowke - nie ma bata - piora ani drgna i np. na gorze tworzy sie potezny garb, ktory trzeba rodzielac palcami (bo przeciez nie bede w nowej kurtce podszewwki rozpruwala), a na dole sam material wierzchni i podszewka cieniutka. W hollofilowych kurtkach nigdy tego problemu nie mialam i w przeciwienstwie do puchowek uprane w pralce i rozwieszone schly w trymiga.
              • kamahi Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 14:54
                Nie chcę tutaj zabrzmieć jak nadęta snobka, ale na własnej skórze przekonałam się, że to, czy puchówki (niezależnie od rodzaju wypełnienia) zbijają się po praniu czy nie, zależy niestety od ceny odzieży. Moje dawne kurteczki i płaszczyki za 200-300 złociszy nadawały się na szmaty w zasadzie po jednym sezonie, po każdym praniu wymagały ręcznego rozciągania grud i kulek wypełnienia. Trzy lata temu odżałowałam prawie tysiąc złotych na płaszcz z wypełnieniem z puchu kaczego i po każdym praniu, kiedy płaszczyk już porzadnie wyschnie - sam wraca do pierwotnego kształtu, nie ma żadnych grud i zgrubień. Teraz rozpoczynam z nim czwarty sezon i jestem przekonana, ze jeszcze kilka dobrych lat go ponosze.
                • siog Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 16:34
                  no bo jest roznica miedzy puchem a pierzem. i trzeba sprawdzac sklad czy "puchowka" jest z puchem czy z pierzem. Pierze jest tansze i gorszej jakosci niz puch.
                  mam dobra puchowa kurtke juz 4 lata i nic sie nie dzieje, piore w pralce, lekko potrzepie i do suszarki i jest jak nowa.
              • nessie-jp Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 19:40
                > W hollofilowych kurtkach nigdy tego problemu nie mialam
                > i w przeciwienstwie do puchowek uprane w pralce i rozwieszone schly w trymiga.

Otóż to. Jak na odzież stricte użytkową (bo umówmy się, że taka kurteczka raczej nie jest wytwornym odzieniem), kurtka z wypełnieniem hollowiflowym doskonałe spełnia swoją rolę: łatwo się pierze, błyskawicznie schnie, nie wymaga żadnego wysiłku w utrzymaniu, jest na tyle niedroga, że nie szkoda wyrzucić, jak się fason zrobi niemodny.

Szczerze powiedziawszy, nie chciałoby mi się silić na kacze puchy. Po co? Skoro ten sam efekt taniej i łatwiej.

• siog Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 25.10.11, 23:02
        Benetton, Sisley
      • coralin Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 18:31
        Nie przepadam za takimi kurtkami, mam jedną z Tatuum i jest świetnej jakości, ale kupiona 2 lata temu chyba.
        • janka39 Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 26.10.11, 22:45
          tez mam jedna z tatuum, polecam
          wazny jest stosunek puchu do pierza: jest niezle, gdy jest 70/30 (tak jest w tej z tatuum, sprzed dwoch lat chyba). W najnowszych benettonach za 899 zł jest 50/50, czyli kiepsko (i jak widac wysoka cena nie zawsze rowna sie jakosc)
          • marta_686 Esprit 27.10.11, 15:37
            Mam kurtkę, płaszcz i 2 kamizelki.
            Piorę w domu w pralce, zależnie od instrukcji na metce w 30-40 stopniach, wiruję na 1000 obrotów. Potem wieszam/rozkładam w ciepłym miejscu ( ale nie bezposrednio na kaloryferze) - od czasu do czasu potrząsam/strzepuję w górę-dół, czasami lekko rozerwę puch palcami... A cha i ważne - piorę w płynie do prania tkanin (perwol niebieski) nigdy w proszku i koniecznie bez płynu do płukania - bo potrafi zostawić zacieki. Jak nabędę suszarkę elektryczną ;) proces znacznie się uprości. Ale i tak polecam :)
            • blueberry_beauty Re: Esprit 28.10.11, 09:51
              Dziękuję wam wszystkim dziewczyny za pomoc. Nie wiem jak bym dała rade bez was. Mimo że miałam do odwiedzenia kilka sklepów o których pisałyście, w każdym bylam, na przymierzaniu zeszło pół dnia, ale kupiłam i jestem zadowolona. Jest wygodna, ciepła i podoba mi się, moglaby być wprawdzie nieco dłuższa ale nie można mieć wszystkiego ;-)
              Kupiłam taką:
              www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-W2011/126502/386290/OTTOMAN%2BPUFFER%2BJACKET
              Pozdrawiam. K.
              • rannie.kirsted Re: Esprit 28.10.11, 11:29
                bałdzo ładna
              • nessie-jp Re: Esprit 28.10.11, 21:35
                Bardzo fajna, i przepis prania też wygląda na bardzo sensowny.
            • simm-ona Re: Esprit 28.10.11, 22:22
              Możliwe,że kurtki w Esprit są fajne, ale po tegorocznym numerze, jaki wycięli w trakcie trwania promocji 50% z kartą PayPass, odechciało mi się u nich kupować cokolwiek.
              • eo_wina Re: Esprit 29.10.11, 15:29
                A co takiego zrobili?
                • simm-ona Re: Esprit 29.10.11, 21:46
                  Ogłosili promocję w dwa weekendy, w pierwszym sprzedawali odzież wg zasad promocji ( obejmowała cała aktualna kolekcję), w drugim tygodniu wydali do sklepów instrukcje,żeby np. kurtki i płaszcze pochować do magazynów, kolekcja pojawiła się po weekendzie, Poczytaj zresztą opinie zawiedzionych klientów pl-pl.facebook.com/EspritPolska
      • 71gosik Monnari - do 31.10 -20% na kurtki, płaszcze, szale 30.10.11, 13:02
        Monnari ma fajne kurtki i płaszcze puchowe. Weszłam przypadkiem i kupiłam.
      • aeromonas Re: Gdzie kupię kurtkę puchową? 30.10.11, 20:14
        Sklep Podróznika lub inny z dobrą odzieżą turystyczną.
      • varna771 cottonfield 19.09.12, 21:01
        W cottonfieldzie w zeszłym roku mój brat kupił kurtke puchową.
        • mojestylio Benetton 20.09.12, 10:06
          ja mam płaszcz z Bennetta. Jest puchowy i mega ciepły. www.zalando.pl/benetton-kurtki-i-plaszcze-zimowe-czarny-4be21h007-802.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka