Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ściągacze u bluzy - do kupienia???

23.01.12, 14:43
    Forumie, mam problem.

Mam otóż bluzę, w której zeszmaciły się ściągacze przy rękawach i u dołu bluzy.

Sama bluza jest jeszcze w dobrym stanie, czy można gdzieś kupić coś takiego, żeby zlecić wymianę?

Z góry dziękuję. Kolor khaki. :-PPP
    Obserwuj wątek
      • b-b1 Re: ściągacze u bluzy - do kupienia??? 23.01.12, 15:53
        Można upolować na allegro-np tu:
        allegro.pl/dzianina-sciagaczowa-sciagacz-i2073596775.html
      • mechantloup Re: ściągacze u bluzy - do kupienia??? 24.01.12, 14:55
        W sklepach z materiałami szukaj ( najlepiej żebyś w jakiejś hurtowni czy u producenta kupiła. Mów, że Ci potrzeba z pół metra na wzór do produkcji. Mnie się tak udaje) Pytaj o dzianinę ściągaczową.
      • cherry-cherry Offtopowo 24.01.12, 18:36
        Rozumiem, ze mozna bardzo lubic jakis ciuch, ale zeby AZ TAK??
        Przeciez na bieganie po roznych sklepach z materialami, a pozniej po krawcowych (doszyc samemu sciagacz to nie taka prosta sprawa) szukajac takiej, ktora sie podejmie takiego wyzwania stracisz sporo czasu, energii, a pewnie i pieniedzy. Nie taniej/prosciej/wygodniej byloby kupic nowa bluze?
        Oczywiscie zrobisz jak uwazasz, ale az sie nasuwa taka prosta sugestia, zeby odpuscic tej bluzie i pozwolic jej odejsc na zasluzona emeryture?
        • maitresse.d.un.francais Czysta teoria 24.01.12, 21:58
          Mam hopla na poziomie koloru khaki, za nową bluzą już się uganiałam.

Ma dopiero rok, jaka zasłużona emerytura???

Nie chodzi o konkretny ciuch, ale o kolor (+ wygląd - wygląda na bluzę dobrej jakości)
          • maitresse.d.un.francais Re: Czysta teoria 24.01.12, 21:59
            maitresse.d.un.francais napisała:

> Mam hopla na poziomie koloru khaki, za nową bluzą już się uganiałam.

... i uznałam, że tak będzie prościej.
            • b-b1 Re: Czysta teoria 24.01.12, 22:18
              Poratowałabym Cię, bo mam różne kolory ściągaczy(zrobiłam zapas przed zamknięciem sklepu), ale z odcieni zieleni mam tylko gruby prążkowany trudno wpasować nazwę i khaki(cieńszy)i, ale wielokolorowy.
              Pasuje Ci któryś kolor?
              http://img210.imageshack.us/img210/3541/ubranko.jpg
              • simm-ona Re: Czysta teoria 24.01.12, 22:56
                Lepiej byłoby, jakbyś ją tą bluzą ze zdjęcia poratowała. Żartowałam.
                • maitresse.d.un.francais Re: Czysta teoria 25.01.12, 16:37
                  simm-ona napisała:

> Lepiej byłoby, jakbyś ją tą bluzą ze zdjęcia poratowała. Żartowałam.

Nieee, bluza za jasna. ;-)

Dziękuję, już znalazłam na alledrogo. Nie wiem, jaki mam, cieńszy czy grubszy. Natomiast wkurza mnie brak bluz. W sklepie sportowym na D mają obecnie z khaki tylko takie podbite sztucznym futrem.
                  • b-b1 Re: Czysta teoria 26.01.12, 12:51
                    Jeśli kupiłaś cieńszy( porównaj z tym od bluzy) poproś krawcową, aby włożyła do środka szerszą gumę, bo inaczej bardzo szybko się rozciągnie , straci swoją funkcję i znowu bedziesz się wkurzać:D
                    Ten kolorowy na focie jest cienki i nawet szyjąc ubranko dla psa w golfik wszywam gumę, bo jego rozciągliwość pogłębia się z każdym włożeniem. Z grubym problemu nie ma.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Czysta teoria 26.01.12, 17:50
                      b-b1 napisała:

> Jeśli kupiłaś cieńszy( porównaj z tym od bluzy) poproś krawcową, aby włożyła do
                      > środka szerszą gumę, bo inaczej bardzo szybko się rozciągnie , straci swoją fu
                      > nkcję i znowu bedziesz się wkurzać:D

Dzięki za dobrą radę!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka