Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

massimo dutti

02.02.12, 16:45
    Oglądam wiosenną kolekcję; bardzo fajna. Ale zastanawia mnie jedno - sporo rzeczy, szczególnie jedwabnych, nie można prać w wodzie. Letnia bluzeczka? białe spodnie? idą do prania po paru godzinach noszenia. Pierzecie w wodzie czy nosicie do pralni? czy można zaryzykować domową delikatną przepierkę?
    Obserwuj wątek
      • anka33_online Re: massimo dutti 02.02.12, 17:26
        Mam jedwabne bluzki z Massimo i piorę je ręcznie w płynie. Nic złego się z nimi nie dzieje.
        • oleandra20 Re: massimo dutti 02.02.12, 17:39
          ja piore w pralce, w programie do prania recznego
          • asiek_asiekowaty Re: massimo dutti 02.02.12, 19:06
            Ja dopiero niedawno odkrylam MD i ostatnio kupilam 2 jedwabne bluzeczki. Wypralam je recznie w Perwollu w letniej wodzie, wykrecilam i powiesilam na wieszaku, zeby sobie schnely. I nic sie z nimi nie stalo. Czytalam o pielegnacji jedwabiu i podobno pierwsze kilka pran trzeba zrobic recznie, a potem mozna juz prac w pralce na delikatnym cyklu. Moze jeszcze co do temperatury wody - 30 stopni to woda letnia, nawet nie ciepla i jedwab powinno sie wlasnie w takiej bardziej zimnej prac.
      • beata.1968 Re: massimo dutti 03.02.12, 08:37
        zawsze piorę w wodzie, zwracając uwage żeby temperatura wody podczas prania i płukania była taka sama , około 30 stopni (letnia) .Nie wyobrażam sobie żebym miała nosić tyle rzeczy po jednym założeniu do pralni chemicznej. Po pierwsze to strasznie drogie (jak dla mnie) a po drugie pranie w wodzie wydaje mi się bardziej przyjazne dla skóry.
      • mocno.zdziwiona Re: massimo dutti 03.02.12, 13:25
        Ja też piorę w pralce na delikatnym cyklu. Nic złego się z nimi nie dzieje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka