Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu

19.02.12, 15:00
    na takie spodnie?
    Obserwuj wątek
      • hawa.etc Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 15:12
        Nie mam syna, ale myślę, że gdyby szkoła nie życzyła sobie ubrań w stonowanych kolorach, czy wręcz mundurków, to jak najbardziej bym pozwoliła. A w weekendy to już w ogóle bez problemu.
      • supcik Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 15:17
        swojemu mezowi nie, synowi tak:))
        • olewka100procent Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 16:08
          hmm na plaże w formie krótkich spodenek jeszcze ujdą , ale po mieście? nie nie
      • mim_maior Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 16:14
        Dwulatkowi, do spania, po zasikaniu wszystkich innych - czemu nie?
        • batutka Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 20.02.12, 21:47
          mim_maior napisała:

> Dwulatkowi, do spania, po zasikaniu wszystkich innych - czemu nie?

I to jest najlepsza odpowiedź ;-)
      • anka33_online Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 16:17
        Każdy powinien chodzić, w tym co chce. Słowo "pozwolić" jest tutaj niestosowne. Tym bardziej, jeśli mu się podobają i pasują do jego garderoby i charakteru.
      • i3majsie Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 17:13
        wesoło,kolorowo,inaczej... podoba mi się!
        • pamana Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 17:38
          Syna nie posiadam, a mąż sprawny psychicznie sam decyduje co chce ubrać.
          Ale takich spodni by nie ubrał na 100% :D
          p.
      • znana.jako.ggigus Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 18:08
        każdy powinien się ubierać, jak chce, o ile nie narusza norm społecznych i np. nie chodzi po mieście w skąpych kąpielówkach.
        • anka33_online Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 18:35
          Noszenie niczym nie zakrytego oprócz legginsów tyłka - taki widok narusza moje normy estetyczne i wywołuje niesmak, ale czy to naruszenie norm społecznych?Raczej nie, więc myślę, że to pojęcie względne.
          • znana.jako.ggigus Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 18:49
            leginsy i kusa góra to też przykład naruszenia norm społecznych, stringi w ławce przed oczyma (u mnie na studiach). Ale takie spodnie? Są śmieszne, letnie, ale czy naruszają jakiekolwiek normy???!!
            • znana.jako.ggigus ps gsyby je ubral na pogrzeb 19.02.12, 19:02
              tragicznie zmarlej matki, to by chyba naruszyl normy
              • kwa-pka Re: ps gsyby je ubral na pogrzeb 19.02.12, 19:08
                to jeszcze zależy w co by je ubrał na ten pogrzeb...
                • hawa.etc Re: ps gsyby je ubral na pogrzeb 19.02.12, 21:48
                  No, ale po cóż zabierać spodnie na pogrzeb i jeszcze trudzić się ich przyodziewkiem?
                  Chyba, że to były ulubione spodnie nieboszczyka. Ale wtedy wypadałoby po prostu założyć mu je przed ostatnią drogą, a nie prowadzać na pogrzeb.
      • selica Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 19:04
        Sam by sobie nie pozwolił...
      • kwa-pka Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 19:05
        aż tak tłamsisz swojego chłopca, że udzielasz mu pozwolenia na to jakie spodnie ma włożyć?
        • 8n Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 20.02.12, 19:47
          aż tak nie. mój chłopiec kocha dresy, a ja tak go kocham, że mu pozwalam. mało tego, sama kupiłam sobie juz 3 szare bawełniaki. życie jest teraz bardzo wygodne!
      • triss_merigold6 Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 19:08
        Kilkulatkowi po domu gdyby wszystkie inne były brudne. Siedmiolatkowi takich bym nie założyła nawet siłą, tym bardziej swojemu chłopu.
        • maitresse.d.un.francais Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 19:43
          Bo chłop BURE ma nosić, o!

Mnie się podobają.
          • anka33_online Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 19.02.12, 20:41
            Bure i to na szelkach, żeby gdzieś mała niezdara nie zgubiła po drodze. To samo dotyczy oczywiście rękawiczek.
      • szarrak Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 20.02.12, 10:33
        ...A czemu nie? Trochę majciochowe, ale co kto lubi - jakby mu się podobały, to niech nosi.

Mój tata miał kiedyś koszulę (normalną koszulę, Wólczanki chyba) - łąkę. Na dole trawa, górna część to było niebo, a po całej koszuli rozsiane były biedroneczki. Niemalże fotorealistyczny nadruk. Była przegenialna! Podobny poziom "odlotu", choć estetyczniejsza. To forum chyba by go zjadło...
        • aqua48 Moi nie pytają o pozwolenie na włożenie portek 20.02.12, 14:46
          Śmieszne pytanie, niech noszą co chcą. Ale moi chłopcy sami z siebie nie włożyliby czegokolwiek co nasuwałoby komuś myśl o innej orientacji - zatem ani takich spodni, ani takich espadryli nie włożyliby nigdy w życiu :)
          • mmekelevra Re: Moi nie pytają o pozwolenie na włożenie porte 20.02.12, 16:57
            chyba niedługo by w nich pochodził, podkradłabym mu je z szafy ;)
          • maitresse.d.un.francais Ojojoj, tak tak, bo w takich to tylko GEJE, moja 20.02.12, 17:30
            pani!

Zatem po raz 156 392 włóżmy bury dresik i adidaski!
          • szarrak Re: Moi nie pytają o pozwolenie na włożenie porte 20.02.12, 18:23
            Jak to dobrze, że mój nie musi nikomu udowadniać swojej orientacji czy tam męskości i może ze spokojem serca nosić koszule z haftami, w kwiaty i różowe też.
            • aqua48 Re: Moi nie pytają o pozwolenie na włożenie porte 21.02.12, 09:39
              szarrak napisała:

> Jak to dobrze, że mój nie musi nikomu udowadniać swojej orientacji czy tam męsk
              > ości i może ze spokojem serca nosić koszule z haftami, w kwiaty i różowe też.

Moi przestali nosić koszulki nawet z jednym kwiatkiem, gdzieś około trzeciego roku życia :) Różowe noszą, haftowanych by nie włożyli za dopłatą.
              A na widok faceta ubranego nie całkiem "po męsku" i delikatną sugestię, że wygląda ciekawie i niebanalnie patrzą tylko na mnie spode łba i mówią: dajże spokój.
              • maitresse.d.un.francais Oglądaj się za nimi 21.02.12, 17:10
                aqua48 napisała:

> szarrak napisała:
                >
                > > Jak to dobrze, że mój nie musi nikomu udowadniać swojej orientacji czy ta
                > m męsk
                > > ości i może ze spokojem serca nosić koszule z haftami, w kwiaty i różowe
                > też.
                >
                > Moi przestali nosić koszulki nawet z jednym kwiatkiem, gdzieś około trzeciego r
                > oku życia :) Różowe noszą, haftowanych by nie włożyli za dopłatą.
                > A na widok faceta ubranego nie całkiem "po męsku" i delikatną sugestię, że wygl
                > ąda ciekawie i niebanalnie patrzą tylko na mnie spode łba i mówią: dajże spokój
                > .
                za tymi niebanalnymi facetami!

Może dotrze.
                • aqua48 Lepiej nie 21.02.12, 18:11
                  maitresse.d.un.francais napisała:

> za tymi niebanalnymi facetami!
                  > Może dotrze.

Jeśli sądzisz, że ich obchodzi za czym/kim ogląda się matka, to się całkowicie mylisz, sami się oglądają, za dziewczynami i wolałabym, żeby tak zostało :)
                • dziewczynawitryna Re: Oglądaj się za nimi 22.02.12, 13:36
                  A co i po co miałoby docierać?
                  • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 23.02.12, 22:22
                    dziewczynawitryna napisała:

> A co i po co miałoby docierać?

Że nie każdy musi chodzić w burym dresie. Że nie ma korelacji między sposobem ubierania a orientacją seksualną.

Po to, żeby ulice nie były pełne panów ubranych czarnoburo.
                    • dziewczynawitryna Re: Oglądaj się za nimi 24.02.12, 12:44
                      Nie po to się człowiek ubiera w określony sposób, żeby nikt na to nie zwracał uwagi. Wtedy nawet to forum nie byłoby potrzebne.
                      • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 24.02.12, 20:22

> Nie po to się człowiek ubiera w określony sposób, żeby nikt na to nie zwracał u
                        > wagi.

... nie bardzo rozumiem.

To znaczy, że kto się ubiera ŁADNIE i KOLOROWO, koniecznie chce zwracać uwagę?

A może ma po prostu taki gust?
                        • dziewczynawitryna Re: Oglądaj się za nimi 25.02.12, 12:47
                          Po prostu człowiek po to się męczy, "stylizuje" i wymyśla, jak tu wyglądać na geja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem, żeby inni ludzie wiedzieli, że chciał wyglądać na geja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem. I nie po to ktoś robi dredy, żeby inni uważali go za krawaciarza mimo wszystko...
                          • aqua48 Re: Oglądaj się za nimi 25.02.12, 17:05

> Po prostu człowiek po to się męczy, "stylizuje" i wymyśla, jak tu wyglądać na g
                            > eja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem, żeby inni ludzie wiedzieli, że chciał wyglą
                            > dać na geja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem. I nie po to ktoś robi dredy, żeby i
                            > nni uważali go za krawaciarza mimo wszystko...

Oj, niektórzy wcale się nie męczą, tylko tak im jakoś wychodzi. Że wyglądają jak pańcia z pieskiem przebrana za gejowskiego hipisa w krawacie...
                            • maitresse.d.un.francais Pomylenie pojęć 25.02.12, 21:10
                              Istnieje styl krawaciarza/pańci z pieskiem.

Nie istnieje "styl geja".

Dziękuję.
                              • maitresse.d.un.francais Czyli nie wolno lubić jasnych ubrań 25.02.12, 21:11
                                będąc chłopem, bo zostanie się posądzonym o "celowe robienie się na geja"
                          • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 25.02.12, 21:10

> Po prostu człowiek po to się męczy, "stylizuje" i wymyśla, jak tu wyglądać na g
                            > eja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem, żeby inni ludzie wiedzieli, że chciał wyglą
                            > dać na geja/punka/hipisa/pańcię z pieskiem. I nie po to ktoś robi dredy, żeby i
                            > nni uważali go za krawaciarza mimo wszystko...

Wyglądać "na punka" można, ale wygląd "na geja" to już polska obsesja.

A z tego, co piszą po forach, wynika, że wystarczy włożyć latem spodnie lniane/klapki/sandały, żeby wyglądać "na geja".

Włożenie spodni lnianych nie jest "męczeniem się" przy temperaturze 25 w cieniu. Raczej męczą się wtedy osobnicy w dżinsach i adidaskach, którzy wolą paść z upału, niż włożyć "gejowski" letni strój.

Rozumiem, że "geja" czyni już np. sama koszula w pastelowym odcieniu?
                            • dziewczynawitryna Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 10:53
                              Moja droga, sama masz obsesję (choć trudno mi określić jej źródło). Daj już spokój tak zwanym gejom, nie potrzebują z pewnością twojej żarliwej obrony.
                              Nie tak dawno w Amsterdamie odwiedzałam sklepy które były prowadzone przez panów podających się za gejów dla takichże gejów z tzw. gejowskimi ciuchami. Sami byli uprzejmi tak się określić. Gdyby nie istniał "styl gejowski", to chłopaki umarliby z głodu nad amsterdamskim kanałem.
                              Co do spodni lnianych, nie mam pojęcia, o czym piszesz, znam mnóstwo prostych chłopów u nas na prowincji, którzy takież spodnie noszą latem. Nawet z sandałami. A do tego (tak, tak),jasne koszule. Ich ojcowie i dziadowie nosili lniane spodnie i jasne koszule latem, a nawet słomkowe kapelusze do tego. Nikomu nie wydaje się to do dziś niczym dziwnym. No, ale my żyjemy na głębokiej polskiej prowincji i się nie znamy...
                              Nie warto świata oceniać wyłącznie na podstawie widoku z własnego podwórka, a tym bardziej na podstawie lektury kilku ulubionych forów internetowych. I chyba tyle na ten temat.
                              • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 23:09

> Moja droga, sama masz obsesję (choć trudno mi określić jej źródło).

Fora, dziubasku, fora. Na widok spodni lnianych forumowicze dostają wysypki i krzyczą o "metrogejowatości" (cytuję).

Nie chodzi mi o gejów jako takich, niech się sami sobą zajmują, tylko o rodaków dumnie szeleszczących dresami.

I niestety więcej ich dumnie szeleści dresami, a latem wybiera styl wuefiasty (typowo sportowa koszulka i takież szorty - jakby z WF-u uciekł) niż chodzi dumnie w lnach i innych płótnach.
                              • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 23:10

> je się to do dziś niczym dziwnym. No, ale my żyjemy na głębokiej polskiej prowi
                                > ncji i się nie znamy...

My czyli kto? Bo ja niestety w dużym mieście obserwuję niżej opisanych wuefiastych. Niestety nie wiem, co nosili ich przodkowie.
                                • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 23:12
                                  maitresse.d.un.francais napisała:

>
                                  > > je się to do dziś niczym dziwnym. No, ale my żyjemy na głębokiej polskiej
                                  > prowi
                                  > > ncji i się nie znamy...
                                  >
                                  > My czyli kto? Bo ja niestety w dużym mieście obserwuję niżej opisanych wuefiast
                                  > ych. Niestety nie wiem, co nosili ich przodkowie.

A jeśli lniani są w jednym miejscu Polski, a wuefiaści w innym, to panuje ogólna paranoja. ;-) Wuefiaści powinni być na wuefie, a lniani wszędzie. ;-)
                              • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 23:13
                                Gdyby nie istniał "styl gejowski", to chłopaki u
                                > marliby z głodu nad amsterdamskim kanałem.

Możliwe, możliwe, chętnie wierzę, ale u nas "styl gejowski" to 90% ciuchów.

I nie mówię o własnych znajomych.
                              • maitresse.d.un.francais Re: Oglądaj się za nimi 27.02.12, 23:14

> Moja droga, sama masz obsesję (choć trudno mi określić jej źródło).

Dlatego, że wkurzają mnie rodacy wiecznie w tym samym?

naprawdę, nie widzę powodu, dlaczego mi dowalasz.
                                • triss_merigold6 Re: Oglądaj się za nimi 28.02.12, 10:28
                                  Mam propozycję: jak będziesz miała partnera/męża to wówczas będziesz miała szansę kształtować jego gust zgodnie z własnymi preferencjami i niewuefiastą estetyką, będziesz mogła podsuwać mu różne ciekawe propozycje stylistyczne i ubrania w kwiatki czy inne przedszkolne wzorki.
      • ladyjm Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 23.02.12, 19:38
        a czemu miałabym nie pozwalać? ale mój nosi tylko dżinsy albo garnitury i nawet dresów nie ma :)
        • rhysmeyers22 Re: czy pozwoliłybyście swojemu chłopcu 23.02.12, 21:28
          chlopcu bym pozwoilila,mezczyzna sam decyduje co ubiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka