Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie niemodowe..

22.02.12, 15:38
    ale chciałam zamówić na pewnej stronie buty.Nie moge płacić karta kredytową,pozostała tylko opcja" przelewy24".Czy któras z Was może mi wyjasnic ,jak dokonac tej płatności,co to własciwie jest?
    Obserwuj wątek
      • pamana Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 16:40
        www.surebety.pl/finanse,przelewy24.html
      • hankaanka11 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 16:41
        Przekierowuje Cię na stronę Twojego banku (wybierasz z listy), logujesz się jak zwykle i wpisujesz sumę, reszta danych wstawiana jest automatycznie. Różnica między tym a zwykłym przelewem jest taka, że pieniądze wędrują natychmiast na konto sprzedawcy.
      • aiczka Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 16:43
        Przelew przez internet. W zależności od banku płatność przebiega różnie: w jednych jesteś przekierowywana na stronę swojego banku i jak się zalogujesz to masz już wypełniony przelew, musisz tylko zatwierdzić (taką metodą, jaką masz - SMS, kod jednorazowy, token itd.), w innych wyświetlają Ci się dane do przelewu i musisz sobie je sama powklejać do formularza przelewu. Pieniądze nie są wpłacane bezpośrednio na konto sklepu ale na konto pośrednika.
        • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 16:53
          Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za odpowiedzi,że poswieciłyscie swój czas na napisanie-ale niestety nie jest to tez opcja dla mnie;-(
          • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 17:50
            Załóż pajpala, jest dość uniwersalny. Wim, spamuję chociaż nie mam tam udziałów. :)
            • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 18:26
              Jestem w tym całkiem zielona,a paypal to co to takiego?;-)
              • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 18:37
                PayPal, taki system do rozliczeń i przelewów. Umożliwia transakcje krajowe i zagraniczne (większość zagranicznych sklepów internetowych przyjmuje tylko ten sposób rozliczeń - to taki monopolista). Aha, napisali tam, że firma pobiera opłaty. Pobiera, ale od sprzedającego, przez to sprzedający dostaje nieco mniejszą kwotę, kupujący dostaje towar po cenie.
                • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 18:56
                  Ultimate,jeszcze raz dzięki za odpowiedź,ale i tak musze miec konto aby płacic w ten sposób..Zawsze przez internet kupowałam za pobraniem,przez kuriera,albo przelewałam kasę na czyjes konto.
                  • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 19:40
                    Niestety, takie czasy teraz nastały. A co stoi na przeszkodzie w założeniu konta? W niektórych bankach konta, gdy nie dokupuje się do nich kart płatniczych i przelewa wyłącznie przez Internet są darmowe.
                    • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 20:09
                      No,rozważam własnie to...W każdym razie,dzięki że poswieciłam mi czas,dzieki za odpowiedzi;-)pozdrawiam.
                      • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 20:18
                        Nie ma za co. :)

BTW jakąś literówkę zrobiłaś, w każdym razie, dla pewności, jestem mężczyzną, i to pomimo tego, że w kraciastych spódnicach chodzę na codzień. :)
                        • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 21:21
                          O,to przepraszam-myslałam ze jestes kobietą-to forum czytują raczej kobiety,ale widać nie tylko;-))Ale że co?..kraciaste spódnice nosisz?naprawdę,czy jaja sobie robisz?jesli naprawde je nosisz,to forum moda jest jak najbardziej dla Ciebie;=-)
                          • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 22.02.12, 21:35
                            > O,to przepraszam-myslałam ze jestes kobietą-to forum czytują raczej kobiety,ale
                            > widać nie tylko;-))

Rzadko tu bywam ale mi się zdarza. Kiedyś bywałem, jak działo się tu także coś związanego z modą męską, a dokładniej różnymi wynikającymi z mody zakazami nas obowiązującymi.

> jesli naprawde je nosisz,to forum moda jest jak najbardziej dla Ciebi
                            > e;=-)

Dawno już nic o kiltach tu nie było, może czas przypomnieć o istnieniu tego szlachetnego, wygodnego i praktycznego zarazem stroju dawnych wojowników?
                            • kajot34 Re: Pytanie niemodowe.. 23.02.12, 06:37
                              E tam,nie ma żadnych zakazów-nosisz co chcesz..
                              Mieszkasz w Polsce,czy za granicą?
                              Męzczyżni rzadko tu piszą,ale moze własnie napisz i wstaw jakieś zdjęcie;-)
                              • ultimate.strike Re: Pytanie niemodowe.. 23.02.12, 07:13
                                > E tam,nie ma żadnych zakazów-nosisz co chcesz..

Fakt, szybko znikają, ale wciąż się w niektórych miejscach czają, np. w pracy dostałem bana na kilt.

> Mieszkasz w Polsce,czy za granicą?

Na Śląsku.

> Męzczyżni rzadko tu piszą,ale moze własnie napisz i wstaw jakieś zdjęcie;-)

Generalnie, jakoś nie mam tzw. parcia na szkło, nie mam zwyczaju publikowania fotek. Tym bardziej, że jestem bardzo niemodny. Paru fotek w Necie z okazji festiwali się dorobiłem, może podlinkuję coś, jak będziesz bardzo nalegać? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka