Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

uwaga na Camaieu

27.04.12, 08:11
    Kupiłam dżinsy, które strasznie farbowały - do tego stopnia, że zniszczyły mi buty trekkingowe, to znaczy na jasnym nubuku mam granatowe zacieki, które nie chcą się wyczyścić. No i oczywiście jest problem z uzyskaniem rekompensaty za zniszczone buty..... Uważajcie na te ciuchy, bo to nie pierwsza farbująca rzecz od nich!!!
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 08:45
        na metkach większości ciemnych jeansów jest ostrzeżenie o możliwości zafarbowania innych rzeczy, niestety jakość leci na pysk u większości producentów.
        • stokrotka445 Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 09:10
          To prawda, ale na ogół chodzi o kwestie prania. A ja miałam zafarbowaną dłoń, gdy ją chwilę trzymałam na kolanach.... A co by było gdybym np. usiadła na jasnej kanapie? Normalnie strach było w tych spodniach chodzić ;)
          • headvig Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 13:38
            to ja mam takie dżinsy z rezerwatu - wody w praniu nie farbują, ale całe ręce, nogi bielizna (gdybym założyła jasną) od razu niebieska... prałam już z octem kilka razy, nawet moczyłam, nic nie pomaga. najgorsze jest to, że mają super krój i nie mam ochoty się ich pozbywać :/
      • mechantloup Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 09:07
        No, ale że co? To nie pierzesz ubrań przed noszeniem?? Nie czytasz metek (na dżinsach Camieu jest napisane, że mogą farbować. Na Levisach też. I na Mustangach)? Pretensje możesz mieć do siebie, nie do sklepu.
        • stokrotka445 Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 09:19
          niestety to wszystko zdarzyło się po praniu...
        • sofitell Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 09:42
          To nie jest normalne, żeby dżinsy za 130 zl brudziły jasne kanapy i metka nie jest żadnym usprawiedliwieniem. A poza tym od kiedy nowe rzeczy się pierze? Od razu uprzedzam, brudzą nadal po kilku praniach i płukaniu w wodzie z octem.
          • alpepe Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 09:56
            To jest sposób na przerzucenie kosztów wypłukiwania barwnika z materiału na konsumenta. Celowy. Ja kupiłam kilka razy ubrania, gdzie ostrzegano, że tkanina może zafarbować KANAPĘ. A nowe rzeczy lepiej prać, jeśli mają one za sobą długą podróż z Indii lub Chin, bo takie ubrania są napryskiwane apreturą, chemią mającą za zadanie ochronę przed pleśnią i szkodnikami zwierzęcymi. Lepiej to wyprać, zamiast narażać się na alergię lub wręcz chorobę.
          • nessie-jp Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 12:15
            > A poza tym od kiedy nowe rzeczy się pierze?

ZAWSZE pierz. Nigdy nie wiesz, kto to mierzył przed tobą, czy np. rzecz nie była kupiona, ponoszona i zwrócona do sklepu itd. Nie wiesz, ile czasu ta rzecz leżała w magazynie.

Poza tym zawsze warto uprać rzecz choćby po to, żeby od razu reklamować, gdyby w praniu coś się z nią stało.
            • mocno.zdziwiona Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 12:37
              A wiecie, ja nigdy nie prałam nowych rzeczy po zakupie. Ale idąc tym tokiem rozumowania to może faktycznie lepiej przeprać. Tak czy inaczej takie farbowanie nie jest normalne. Mam kilka rzeczy z Camaieu, głównie bawełniane bluzki, i nie miałam z nimi problemów. Jakość jest raczej słaba, ale bez takich wpadek.
      • 8n Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 12:16
        ja wlasnie zauwazylam ze mam granatowe palce i paznokcie, podrapalam się po udzie, mam nowe dzinsy z zary..
        • pamplemousserose Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 12:41
          > ja wlasnie zauwazylam ze mam granatowe palce i paznokcie, podrapalam się po udz
          > ie, mam nowe dzinsy z zary..

To czemu się po spodniach drapiesz? :P
        • black_magic_women Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 16:09
          8n napisała:

> ja wlasnie zauwazylam ze mam granatowe palce i paznokcie, podrapalam się po udz
          > ie, mam nowe dzinsy z zary..

a ja wczoraj mialam granatowe uda;)Dzinsy z HM,sprzed 3 lat więc prane nie raz(fakt,że kolor ciemnogranatowy,jasne raczej nie farbują?!)

• headvig Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 13:42
        ja mam ich sweterki i spódnice kupione jakieś 10 lat temu - to była jakość i nawet bym powiedziała elegancja, nic się z tym nie dzieje. od kilku lat się zeszmacili jak, polecieli po jakości strasznie, mnie 2 lata temu ich dżinsy przetarły się po 2 miesiącach chodzenia, a że nie zachowałam paragonu, to nie mogłam reklamować :/
        w ogóle mam wrażenie że większość sieciówek się chyba na gimnazjalistki przenosi... z ciuchami
        • stokrotka445 Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 16:46
          Wiadomo, że od ciuchów z sieciówek nikt rozsądny nie będzie wymagał super jakości, ale faktycznie to, co robią teraz często graniczy z przyzwoitością...
        • an.i.ka Re: uwaga na Camaieu 28.04.12, 19:24
          Moje dżinsy z Camaieu po pięciu praniach też nadawały się do wyrzucenia.
      • greentea2 Re: uwaga na Camaieu 27.04.12, 21:16
        Dzinsy za 1000zl tez farbuja. Jakosc strasznie sie pogorszyla w ciagu ostatnich dwoch lat.
        Kiedys bylam wielka fanka citizens of humanity. Pogorszyl sie dzins, kroj, a farbuja tak, ze nie da sie nosic. Przestalam je kupowac. O dziwo meskie nie maja takich problemow, pewnie dltego, ze mezczyzni sa jednak mniej tolerancyjni i niechetni do poswiecen dla wygladu wiec i jakosc maja lepsza.
      • lofmitender Re: uwaga na Camaieu 28.04.12, 22:10
        jeansy z dkny za ponad 100f tez mi zafarbowaly cale nogi...wiec roznie to bywa z firmami :(
      • april7v Re: uwaga na Camaieu 26.02.20, 18:06
        Witam;
        Takiej żenady jak przed kilkoma minutami w sklepie Camaie nie przeżyłam>Warszawa, ul.Powstańców Śląskich 126- w sklepie jest wystawiony manekin- ze swetrem, który chciałam kupić- stoi w końcu w samym wejściu do sklepu i zaprasza,żeby kupić coś co wpadło Ci w oko - a tu "Zonk"- na straży zakupu stoi Pani Sklepowa- i rzecze - w tej sieci nie ma kierownika sklepu, nie ma menagera- ja tu rządzę i trzymam się przepisów i swetra nie sprzedam!!!
        Jak tak wygląda w dzisiejszych czasach podejście do klienta- to już się nie dziwię,że sieć traci klientów i będzie się zamykać!!
        Gratuluje STRAŻNICZKI Sklepu, która za nic nie sprzeda rzeczy będącej w sklepie!!!Brawo CAMAIE!!!
        • argentea Re: uwaga na Camaieu 02.03.20, 11:56
          W żadnej sieciówce nie sprzedadzą ubrania z manekina przed zmianą ekspozycji.
      • li_lah Re: uwaga na Camaieu 22.05.20, 14:51
        www.youtube.com/watch?v=sis8-RB72vk

Polecam to obejrzeć, wyjaśnia m.in czym impregnowana i farbowana jest odzież sprzedawana w sklepach w których się zaopatrujecie...
        milej lektury.
      • ewelinaa_98 Re: uwaga na Camaieu 20.12.21, 14:36
        no spodnie mega farbują na początku, to raczej normalne
        • telimenka.polka83 Re: uwaga na Camaieu 14.03.22, 14:09
          A ta firma, jeszcze w ogóle jest ?
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka