Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyprzedaże w Levi's

01.06.12, 14:37
    Hej, czy orientujecie się może, jak wygląda kwestia wyprzedaży w sklepach Levi's? Wiem, że na pewno jakieś są, ale podejrzewam, że obejmują tylko i wyłącznie kolekcje sezonowe, a dżinsy się na obniżkę nie załapują? Myślę nad zakupem tych z linii Curve i tak się zastanawiam, czy kupić już teraz, czy poczekać na wyprzedaże, ale jeśli kolekcji bazowej nie obejmuje nawet marnych 10% przeceny, to nie będę czekać ;)
    A może kojarzycie, gdzie jeszcze mogę kupić spodnie dla osób o szerszych biodrach i wąskim pasie? Kwota do 300zł, max. 350zł, a najlepiej połowa tej sumy ;)) Wiem, że był kiedyś wątek na ten temat, ale nie mogę go znaleźć. Z góry dziękuję, bardzo.
    Obserwuj wątek
      • sigrun Re: Wyprzedaże w Levi's 01.06.12, 16:09
        Ha, akurat tak się składa że 2 tygodnie temu nabyłam właśnie piękną parę Levi's Bold Curve po tym jak skapitulowałam po nieudanych wizytach w innych sieciach "denimowych" ;-) Co do ceny zapłaciłam 319 zł za model Straight Leg (tymczasowo najtańszy w ofercie). I tak nie obyło się bez gehenny w zalezieniu odpowiedniego modelu, ale opłacało się. Super wygodne i pasują jak ulał... No prawie, bo przydałyby się bardziej "curve", bo modelki na reklamie tychże wydają się być wciśnięte w za mały rozmiar ;-) Jednak można liczyć na fachową obsługę, która zawsze doradzi i może nawet być skora do wynegocjowania skonta ;-) Placówka w Arkadii :-)
      • wildor Re: Wyprzedaże w Levi's 01.06.12, 19:48
        Mierz w sklepie stacjonarnym i najlepiej dwa różne kolory, dwa różne składy tkanin (ze streczem i nie), albo dwa różne fasony nogawek, czy wszystkie tak samo dobrze leżą na biodrach i pasie. Uwielbiam bold curve i od czasu ich pojawienia się przestałam szukać innych dżinsów. Ale... byłam zachwycona trzema parami tych spodni, kupiłam więc czwartą, a w czwartej - pas kiepsko przylega :/
        • szarrak Re: Wyprzedaże w Levi's 02.06.12, 00:19
          Jasne, bez mierzenia wszystkiego nie ma mowy o zakupie - mieszkam w Krakowie, więc sklepów Levi's jest sporo i mogę się przejść do kilku, gdyby w którymś zabrakło rozmiaru danego modelu. Bardzo Wam obu dziękuję za opinie, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że warto się szarpnąć :) Jak się noszą na dłuższą metę? Levisów chyba nigdy nie miałam, ale z dżinsami innych firm typowo "dżinsowych" (Lee, Wrangler) mam bardzo różne doświadczenia (niektóre modele nie do zajechania, inne do wyrzucenia/obcięcia na szorty po niedługim noszeniu), tak że ciekawi mnie, jak wyglądają np. po roku - rozciągają się, wypychają, blakną itp.? Najbardziej - wnosząc po zdjęciach z ich strony - podobają mi się TE - znacie? Może macie/mierzyłyście?
          • sigrun Re: Wyprzedaże w Levi's 02.06.12, 00:34
            No właśnie ja byłam niezdecydowana pomiędzy tymi zalinkowanymi przez Ciebie a tymi: eu.levi.com/pl_PL/shop/products/female-Spodni-D%C5%BCinsy-i-spodnie/Bold-Curve-Straight-05800-0148.html?insearch=true
            W końcu wybrałam te ostatnie, ponieważ lepiej przylegały do pasa w części lędźwiowej. Wszystko zależy od Twojej budowy. Ja np. mam 30cm różnicy w obwodzie talia/biodra i ten konkretny model jest najlepszy. Inne modele odstawały jeszcze bardziej w pasie :-(
            • szarrak Re: Wyprzedaże w Levi's 02.06.12, 08:54
              Ja mam niby też koło 30, ale mam b. krótką talię i dość wysoko, więc nie podejrzewam, by jakieś spodnie do niej dosięgnęły - niżej mam z kolei trochę boczków, więc może będą się trzymać. Wolałabym ciemne, więc najwyżej zmierzę wszelkie inne ciemne modele. Dziękuję bardzo! :)
          • wildor Re: Wyprzedaże w Levi's 02.06.12, 17:39
            Swoje mam już długo, noszę i piorę często, nie odbija się na jakości. Na najstarszej parze pojawiło się delikatne przetarcie krawędzi nogawki po wewnętrznej stronie ud (bez wpływu na szew - wciąż trzyma mocno), i to jest naprawdę mikroskopijne wytarcie w porównaniu z innymi dżinsami, w których materiał ścierał się w tych miejscach do siatki i rozłaził w szwach. Tylko para czarnych spodni lekko się sprała, ale wygląda dzięki takiemu spłowieniu nawet lepiej ;) natomiast granatowe i niebieskie w ogóle koloru nie zmieniły. Najbardziej komfortowe oceniam te z domieszką 8% poliestru (streczowe). Ja kupuję przez internet i przeważnie nie w promocji, bo zanim się doczekam, to mojego rozmiaru już nie ma ;) ale nie żałuję tej kasy, no może trochę przy ostatnich, które w moim odczuciu są za luźne w pasie.
      • kbjsht Re: Wyprzedaże w Levi's 04.06.12, 22:04
        z tego co wiem , to chyba nie ma dużych wyprzedaż na jeansy, kupiłam ostatnio rurki z tej całej linii curve, no i myśle , że opłaca się dać nawet te 3 stówy, bo i tak pewnie znając życie ten fason, który chcemy tańszy nie bedzie :( a przeważnie przecenione jest to, co sie nie sprzedaje i jest niemodne :(
        • ding_yun Re: Wyprzedaże w Levi's 05.06.12, 12:47
          Czy wiecie może w którym sklepie w Warszawie będzie spory wybór tej linii? Nigdy nie kupowałam nic w Levisie i kompletnie nie wiem w których centrach handlowych mają sklepy większe, a w których mniejsze?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka