yozaniolek 26.06.04, 10:30 eee tam bzdury pisza!!! Blondynki powinny unikac bieli i czerni??? Co za bzdury. Jak blondynki sa ladnie opalone to w bialym ubraniu wygladaja jak anioły :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaja Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 22:12 Świetnie!!! Ja uwielbiam wszystko co różowe... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Blondynka 27.06.04, 00:29 Faktycznie bzdurny artykul. Fatalnie wygladam we fiolecie i brazie, natomiast biel bardzo mi pasuje. A czern ? W prostym czarnym golfie wygladam naprawde swietnie. Takze protestuje ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrat Re: Blondynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 19:51 Jestem raczej ciemna blondynka (..) ale we fiolecie wygladam jak upiór :p Tak własciwie to jaka jest granica miedzy szatynką a bnlondynka ze zlotymi pasemkami (niby jakie stam posiadam, ale czy to wiadomo..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asica Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:32 Jestem naturalną blądynką, karnację mam "delikatnie opaloną" (nie wspomagam się solarium) i lubie biel!! Co za bzdura że blądyne bardziej pasuje granat niż czerń?? !! Jeśli ma tak jasną karnację jak laseczka na zdjęciu to w granacie będzie wyglądać trupio!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakaren Re: Blondynka 30.06.04, 11:31 Witam. Drogie panie ja jestem ciemną brunetką. Wcześniej byłam blondynką i wcale nie wymieniałam swojej garderoby ze względu na tą zmianę. Tak naprawde nigdy nie sugeruję sie tym co piszą w gazetach. Zresztą uważam ogólnikowe porady dla populacji blondynek czy brunetek za śmieszne, bo tak naprawde jednej blondynce będzie ładnie w bieli a drugiej już nie. Dlatego kupuje sie ciuch w kolorze który indywidualnie dopasowuje sie do osoby. Zresztą my kobitki mamy taki zmysł, że wiem, iż dany kolor nam pasuje a inny już nie. I tym się kierujmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miang Re: Blondynka 29.06.04, 09:11 Gość portalu: Mikrat napisał(a): > Jestem raczej ciemna blondynka (..) ale we fiolecie wygladam jak upiór :p > Tak własciwie to jaka jest granica miedzy szatynką a bnlondynka ze zlotymi > pasemkami (niby jakie stam posiadam, ale czy to wiadomo..) mów że jestes blondynką jeżeli uważasz że to lepiej brzmi, ja tak robię ;) ;) ;) ja dla odmiany w fiolecie dobrze wyglądam, a w bieli mogę iść straszyc a w ogóle co to za podział tylko na 4 typy kolorystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrat Re: Blondynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 21:20 najjlepsze to jest jak opisuja kolotu oczy (zobaczcie opis oczu szatynki i blondynki) jakie jasne prazki czy kropeczki?? Od dzis wpatruje sie w moje oczy przez lupe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jily Re: Blondynka IP: *.akk.net.pl / 194.63.128.* 02.07.04, 19:30 Ehs..co do waszych sporów o biel..to przeciez w artykule "zakładają" ogólnie,że blondynki mają bladą karnację,wiadomo,ze co innego jak jestesmy piekne i opalone :D,a więc chyba musicie sie zgodzić ,że bedąc bladą i ubrana na biało,wygladamy okropnie :) Pozdrowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue_velvet1 Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:20 artkul mnie rozczarowal bo..nie uwzglednino w nim mojego typu urody!ruda nie jestem,nie mam typu urody Krolewny Sniezki,szatynki zostaly tu okreslone jako zimny typ z popielatym odcieniem wlosow,na blondynke jestem za "ciemna". mam ciemne oczy i ich oprawe,karnacje ktora szybko sie opala,raczej nie jasna ale tez nie sniada,wlosy ciemno blond na ktoryvh w lecie pojawiaja sie zlote pasemka. zaden z prezentowanych opisow do mnie nie pasuje. co myslicie dziewczyny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Blondynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 21:24 sadze ze mojego, ze ja tez nie moge sie zaklasyfikowac bo mam jasne oczy, nie za jasna karnacje (ale trudno ja nazwac oliwkowa bo jest chyba jasniejsza), włosy, ktore sa ciemnym blondem raczej nie popielatym i... z dugirj strony to trudno mi okreslic czy maja "zlote" pasma czy nie... cos tam maja ale zeby zloote.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Blondynka IP: *.chello.pl 28.06.04, 23:39 nie zgadzam sie z tym ze blondynki nie powinny uzywac czarnego tuszu poniewaz nie kazda gustuje w kolorowym tuszu, czarny tusz podkresla rysy jej oka, a jezeli ktoras uzyje brazowego tuszu albo zielonego i brazowa szminke to wyglada jak... jej twarz jest bardzo jasna, tymbardziej ze np ja jestem blondynka i mam czarne rzesy i nie mam zamiaru ich obrzydzac jakims jasym tuszem tylko podkreslc je czarnym aby byly bardziej widoczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. wiem ze im mniej tuszu tym lepiej takze nie przesadzam z jego uzywaniem!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Blondynka IP: *.chello.pl 28.06.04, 23:39 nie zgadzam sie z tym ze blondynki nie powinny uzywac czarnego tuszu poniewaz nie kazda gustuje w kolorowym tuszu, czarny tusz podkresla rysy jej oka, a jezeli ktoras uzyje brazowego tuszu albo zielonego i brazowa szminke to wyglada jak... jej twarz jest bardzo jasna, tymbardziej ze np ja jestem blondynka i mam czarne rzesy i nie mam zamiaru ich obrzydzac jakims jasym tuszem tylko podkreslc je czarnym aby byly bardziej widoczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. wiem ze im mniej tuszu tym lepiej takze nie przesadzam z jego uzywaniem!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanila hmm.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 22:18 Niebieski tusz wyglada rewelacyjnie i podkresla kolor oczu...co nie znaczy,ze nalezy unikać czarnego..Jezlei chodzi o cienie to przede wszystkim powinny transparentnie błyszczeć..kolory jakich głównie uzywam to: lila, róż, złoty,beżowy. Polecam tez róz z drobinkami firmy Inglot i złocisty puder w kulkach Avonu <czy Orifalme> Świetna jest szminka z drobinkami Water Shine Diamonds 106 oraz błyszczyk Rimmel vinyl lip w odcieniu bladoróżowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flower Re: Blondynka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.04, 10:51 Rzeczywiście niezbyt trafny artykul. Unikanie czerni??? I to zarówno w kolorach jak i tuszu? Pierwsz raz słyszę podobną opinię. Jestem naturalną jasną blondynką i akurat w czerni wyglądam świetnie, a kolorowego tuszu chyba nigdy nie użyję, uważam że wygląda sztucznie i nienaturalnie. Natomiast nie znam żadnej blondynki, która wyglądałaby dobrze w żóltym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: Blondynka IP: 194.223.152.* 02.07.04, 19:53 Oczywiscie ze bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Blondynka IP: *.poznan.tktelekom.pl 14.07.04, 00:18 A tak w ogóle, to babeczka na zdjęciu chyba jest farbowana;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: Blondynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:11 racja blondynki najlepiej wygladaja w brązach i beżach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:18 Nie wszystkie. Blondynka blondynce nierówna. Niektórym najlepiej w błękitach, inne dobrze wyglądają w zieleniach. Są takie, którym dobrze w czerni, podczas gdy inne wyglądają w czarnych ciuchach jak niedożywione wampiry. A w różach wyglądają korzystnie nader nieliczne, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Blondynka IP: *.light.csk.pl 16.07.04, 15:05 a jak sie ma b. jasny bląd to włosy fajnie kontrastują z czarną bluzką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: Blondynka IP: *.phutomar.pl / 212.106.152.* 16.07.04, 21:31 czesc ja tez uwazam ze w bili mi jest do twrzy ponziewz mam cimna karnacje:)...mam do was pytanko poniwaz jestem cimna bladynka a teraz chce zafarbowac wlosy na jaki moge ??jaki bedzie mi pasowal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniffer Re: Blondynka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.04, 13:05 No właśnie,na górze strony miga w reklamie na bannerze blondynka w czerni, polecana w takim stroju przez Avanti... Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: Blondynka 17.07.04, 13:29 heh! takie same komunały jako rudych,które mogą chodzić tylko w zielonym ;) ja jestem jasną blondynką.mam niebieskie oczy i ciemną oprawę.cera nieopalona bardzo jasna ale opalam sie szybko i na brąz.no i co to za typ? kiedyś ubierałam się wyłącznie na czarno.teraz ubieram się we wszystkie kolory tęczy. a o tym tuszu to już porażka!mam czarne rzęsy i nie powinnam malować ich na czarno?!a o rzęsy pomalowane na niebiesko kojarzą mi się albo z nastolatką albo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 16:36 Zgadzam się z tym że blądynki powinny preferować kolory takie jak: żółty, różowy, błękitny itp. W takich kolorach wyglądamy najlepiej...Nieprawdaż? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blondynka 11.09.04, 16:58 Te porady to "jeden rozmiar dla wszystkich" czyli nikomu tak naprawde nie pasuje. Poza tym czesto chcemy stworzyc "luka" niezgodnego z naszym typem urody bo akurat tak czujemy w danym momencie. A ulica na ktorej wszystkie blondynki nosza kolor niebieski natomiast wszystkie rude kolor zielony wygladalaby troche jak sierociniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Blondynka IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 15:56 No właśnie. Ciekawa jestem czy da sie stworzyć tego typu uogólnienie:jasnym blondynkom pasuja takie kolory w ubiorze i makijażu, a ciemnym inne. Z moich obserwacji wynika, że np ja i moja koleżanka jesteśmy blondynkami-identyczny odcień włosów, niebieskie oczy, jasny kolor skóry, kolor brwi-obie uroda słowiańska. Ale jej bardzo ładnie w fioletowych cieniach, ciuszkach albo w czerwonym ubraniu, a ja w tych kolorach wyglądam tragicznie. Za to mnie pasuja brązy i beże, a jej nie bardzo. Dziwne to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANULKA Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:32 moim zdaniem to najważniejsze kto się w jakim kolorze dobrze czuje.Ale jedno jest pewne :blondynki w różowym wyglądaja paskudnie, bo wyglądają jak prosiaczki szczególnie kiedy ktos ma tendencje do wypieków na twarzy ;/.no a poza tym, wyglądają w rózu jak ,,słodkie idotki!RÓŻOWI MÓWIMY NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Blondynka 23.09.04, 02:29 no no, tylko nie prosiaczki ... i co znowu za "slodkie idiotki"? M. Sklodowska podobno byla blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosior Re: Blondynka IP: *.nest.gliwice.pl 14.10.04, 13:27 Yozaniołek napisała ,ze jeżeli blondynka jest opalona to pasuje do niej biel.Tyle,że Redakcji Avanti chodziło o to,że do naturalnego od odcieniu cery nei pasuje biel i czerń!!Nie opalonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:51 Jestem i blądynką i szatynką...bardzo trudno określić mój kolor włosów...co mam więc nosić...ubrania w jakichkolorach..??? Hę..? Bo sama juz nie wiem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:08 uwielbiam roz i blekit Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Blondynka 29.01.05, 12:15 Jestem ciemną blondynką, jasne oczy, średnio ciemna (naturalnie) cera. Bardzo dobrze wyglądam w czerni i zieleni, koszmarnie w beżach i niebieskim tuszu. Co za herezje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haemo Re: Blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:24 Nosimy się w kolorach, w których dobrze się czujemy...Bezsensu jest uogólniać, bo ja jestem także jasną blondynką z niebieskimi oczami i bardzo jasną karnacją i czerń bardzo do mnie pasuje. Nie czuje się natomiast w różu. To zależy też od tego jakie kolory lubimy. Nie zacznę od jutra nosić rózowych rzeczy, bo ten kolor do mnie pasuje (w rzeczywistości go nie znoszę). Nadal będę ubierać się w odcienie czerni, czekoladowego brązu i czerwieni, bo tak się dobrze czuję. Aha...i kto powiedział, że czarny tusz nam nie pasuje?? Bzdura! Ale niebieski, to racja, wygląda świetnie i bardzo go lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Blondynka IP: *.icpnet.pl 06.03.05, 12:18 ten artykul jest mylacy. przeciez to nie kolor wlosow ma znaczenie tylko karnacja. a blondynki-zimy tez sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Blondynka IP: *.tczew.net.pl 27.07.05, 01:31 Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura!:P Jestem blondynka i w czarnym kolorze wygladam zajebiscie...równie dobrze w szczerym bialym...A co do makijażu w moje oczy najlepiej wygladaja podkreślone czarna kretka i czarnym tuszem...jak bym mniała używac jasnych tych dodatków to bym wygladała jakbym nie mniała oczu gdyż rzęsy mam wręcz białe :P:P:P Pozdro dla was dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś