Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie dostać szerokie kozaki?

15.10.12, 23:51
    Przetrząsnęłam dziś masę stron w poszukiwaniu jakiegoś sensownego płaskiego obuwia na zimę. Na większości dominują kozaki. I chętnie bym się w takie zaopatrzyła, ale niestety zawsze jak jakieś przymierzałam okazywało się, że mam problem z wciśnięciem ich na swoją łydkę. Jeśli wiecie gdzie można dostać jakieś szersze kozaki, to proszę o info, bo w większości sklepów raczej standardowe rozmiary, a robienie na zamówienie niespecjalnie mi się uśmiecha.
    Obserwuj wątek
      • inga_iga Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 15.10.12, 23:59
        te mierzyłam i są super, mają kaloszowy krój. Niestety to zdecydowanie model jesienny
        • inga_iga Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 15.10.12, 23:59
          zapomniałam o linku
          www.eobuwie.com.pl/product-pol-43988-Kozaki-MACIEJKA-733-01-02-6.html
          • kamik2 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 00:22
            ach, jeśli chodzi o wygląd, to trafiłaś w takie, które najbardziej mi się podobają :) tylko szkoda, że fason jesienny :/
            • horpyna4 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 08:35
              Dlaczego jesienny??? Przecież to fajne buty na zimę; zarówno na śnieg, jak i na gołoledź.
              • kamik2 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 15:14
                Miałam kiedyś takie skórzane botki w podobnym fasonie, tylko że krótkie. Trochę mi w nich stopy wymroziło :/
                • horpyna4 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 16:35
                  A ja miałam takie i bardzo sobie chwaliłam. Tyle, że włożyłam do nich wkładki. No i w zimie nosiłam ciepłe rajstopy.

• inga_iga Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 29.10.12, 21:26
                one są bez ocieplenia a skórka raczej z tych cienkich, mierzyłam je w sklepie stacjonarnym i na zimę ich nie polecam. Chyba że w Hiszpanii.
      • skrytapiromanka Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 01:32
        nie napiszę nic odkrywczego, ale chyba powinnaś po prostu szukać butów sznurowanych, coś w tym stylu https://lacoste.cogdziezaile.pl/produkty/medium/4773.jpg
        gdzie zawsze można wyregulować szerokość cholewki.
        • agga80 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 08:17
          ja kupilam w martensie w galerii krakowskiej z szeroką cholewka. nie martensa ale nie pamietam firmy. maja tam duzy wybor z szeroką cholewka.
          • kamik2 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 15:20
            Co do wiązanych, to fakt, całkiem nieźle wygląda. Ale przymierzałam też podobne i moja noga wydaje się być w takich butach jeszcze większa niż jest w rzeczywistości ;)
            I dzięki za info, zobaczę w martensie.
        • alessia27 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 22.10.12, 21:46
          skrytapiromanka napisała:

> nie napiszę nic odkrywczego, ale chyba powinnaś po prostu szukać butów sznurowa
          > nych, coś w tym stylu https://lacoste.cogdziezaile.pl/produkty/medium/4773.
> jpg
          > gdzie zawsze można wyregulować szerokość cholewki.

Co to za jedne bardzo mi sie podobaja ...
          • alessia27 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 22.10.12, 22:03
            znalazlam je...niestety to kolekcja 2007/2008 :(
      • jarka63 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 16.10.12, 16:19
        Niektóre Tamaris i Lasocki mają cholewki szerokie albo z elastyczną wstawką, poza tym oczywiście Rieker i Jana.
        • izata1 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 22.10.12, 16:34
          Ja kupiłam w Zarze
          www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012/269197/912735/KOZAKI%20BASIC%20ZE%20SPRZ%C4%84CZKAMI
          i są naprawdę szerokie, takie jak chciałam.
          Skóra krowia, więc są dość sztywne, nie opadają.
          Zobacz ogólnie zarę, bo modeli z takimi cholewkami jest tam wiele.
          • marian_malek Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 27.10.12, 04:43
            ja bym za darmo nawet ich nie chcial
      • pies-li-kot Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 22.10.12, 17:08
        W Clarks, Venezia i Intershoe. Znajdziesz tam albo na przeciętnej wysokości obcasie (super wygodne) albo w pierwszym ze sklepów płaskie. Zapinane na zamek. Urozmaicona kolorystyka, klasyczne, często zamszowe, ocieplane, z wszytą gumą.
        Buty w typie pierwszych zalinkowanych odpadają - kłopot z wciągnięciem ich na nogę - bez zamka.
        • alessia27 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 22.10.12, 21:43
          ja ma odwrotny problem bo mam chude nogi, ale wiem ze firma Ara a kozaki na grubsze lydki.
          • kamik2 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 23.10.12, 01:16
            nigdy nie mogłam sobie wyobrazić, że mając chude nogi można mieć problem z butami ;) moje łydki przysłaniają mi wszystko :D dzięki za linki. te z zary, są całkiem całkiem.
            • maminka5 Ryłko 23.10.12, 11:17
              Ja co 2, 3 lata kupuje oficerki, maja płaskie, z szeroką cholewka, trzeba pogrzebac na stronie, maja 2 lub 3 modele. i jestem zadowolona, zapinam nawet na dzinsy. a łydke tez mam ..
            • vanillafields Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 27.10.12, 04:20
              Mozna, mozna... Mam chude nogi i w wiekszosci kozakow wygladam jak malolata w butach mamy ;).
      • zewszad_i_znikad Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 26.10.12, 12:25
        A może jednak jakieś tanie na miarę? Mnie udało się uszyć kozaki za 100 zł - nie uważam tego za niską sumę, ale jak na buty na miarę to suma wręcz śmiesznie niska. Ogólnie jestem zadowolona. Mają dwie cechy, na których mi bardzo zależy: niski obcas i wykonanie z imitacji skóry. Wcześniej szukałam trochę w sklepach, ale wszystko drogie, zwykle skórzane, a poza tym ja mam naprawdę bardzo potężną łydkę - 43 cm obwodu. I o ile ja powinnam schudnąć, żeby za 10 lat być w stanie normalnie chodzić, to akurat naprawdę nie chciałabym mieć szczupłych nóg. No może mniej tłuszczu, ale pod tym tłuszczem mam bardzo porządne mięśnie... :) (Potrafię wycisnąć 100 kg nogami, choć inna sprawa, że moje łydki to łatwo wytrzymują, ale dla kolan to za duże obciążenie... W każdym razie nogi mi się wyćwiczyły od dźwigania reszty.) Podoba mi się bycie twardą babą, a nie śliczną kobietką.
        W każdym razie ja znalazłam "producenta" tych butów na bazarku. Miał wystawione różne kozaczki, pytałam, czy miałby bardzo szerokie i okazało się, że może sam uszyć. Może warto pytać właśnie na takich straganach z obuwiem? Większość pewnie nie sprzedaje własnej produkcji, ale mogą znać kogoś, kto jest gotów niedrogo uszyć buty.
        • marian_malek Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 27.10.12, 04:45
          a ja mysle , ze jakbys na diete przeszla to do zimy wejdziesz w szystkie kozaki, zacznij od diety
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 27.10.12, 10:51
            jak ktos ma sklonnosc do tycia w jakims miejscu albo miesnie to dieta nie pomoze. kup botki- kozaki i tak pogrubia lydki jesli chcesz jeszcze np spodnie w nie wlozyc
      • ida_listopadowa Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 29.10.12, 16:48
        Niestety, musisz chodzić i mierzyć.
        Polecam Ecco Hobart, po poluzowaniu klamerek wchodzi łydka ze spodniami (43 cm)
        https://www.shoes.com/ProductImages/shoes_iaec1221203.jpg

takie szersze cholewki (40 cm i więcej) zdarzają się sporadycznie w Ecco, Clarks, Tamaris, Caprice, Marco Tozzi, Bagatt, Venezia - ale to pojedyncze egzemplarze, nie można liczyć, że się takie znajdą.
        Uwaga na sklep butyk.pl, który jako jedyny podaje szerokość cholewki - niestety źle podaje.
      • headvig Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 29.10.12, 17:01
        ja kupowalam w ecco - podobne jak wyżej tylko bez klamer. krój taki sam, moje na cholewce mają dwie małe klamerki u góry, ale jak kupowałam, to te z tymi dużymi klamrami też mierzyłam.
        • headvig Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 29.10.12, 17:03
          mam ten model. też wychodzą szerokie, ale te z klamrami jeszcze szersze.

www.planetshoes.com/mmPlanet/Images/15315/15315_119_zoom.jpg
      • jarka63 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 29.10.12, 20:43
        Ja mam takie: www.obuwie-lizuraj.pl/kozaki-jana-26629-29
        • kamik2 Re: Gdzie dostać szerokie kozaki? 14.11.12, 21:16
          a ja w końcu dałam za wygraną, bo będąc gdzieś w sklepie trafiłam na te półbuty - obuwie.kup.net.pl/product_info.php?cPath=2_13&products_id=903 zakochałam się w tym kolorze, a jako że oprócz zamka są też sznurowadła, to nie ma problemu z włożeniem, nawet na spodnie. :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka