Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat)

14.12.12, 19:21
    Pierwsza :
    https://www.longchamp.com/_img/new/longchamp_2826732001_0.jpg

A oto druga :
    https://www.saclancel.fr/images/images/lancelbb002.jpg

Z gory dzieki za opinie.
    Obserwuj wątek
      • anka33_online Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 20:05
        Żadnej. Obydwie kiczowate.
        • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 20:48
          Dzieki za opinie.
          Doprecyzuje : pierwsza jest ze skory, druga z grubego tweedu.
          Celowo nie podalam nazw tych torebek, zeby sie nie sugerowac marka (chociaz kto rozpozna, ten rozpozna).
          Chodzi mi glownie o to, ktora wizualnie robi lepsze wrazenie, bo jesli chodzi o jakosc to obie sa bez zarzutu.
          • alessia27 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 20:54
            Trzecia jest najfajniejsza.
          • anka33_online Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 21:19
            Jakość może i dobra, ale wzory kiczowate.
        • leebanka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 10:00
          bardzo tandetne i po prostu brzydkie,naprawdę tego nie widzisz?
          nr 2 będą pasowały do kozaków z frędzlami ;)
          • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 15:04
            Bardzo zabawne z tymi kozakami ;/
            Jezeli Longchamp i Lancel to tandeta, to sorry, ale mamy inne kryteria oceny.
            • znana.jako.ggigus nawet Longchamp moze dac czadu 15.12.12, 20:16
              kazda firma ma zaspokajac potrzeby wszystkich - tych z dobrym smakiem i tych specalistow od kiczu.
              Jak to mowi angielskie przyslowie, czytajac dane Ci odpowiedzi: jak ci trzy osoby mowia, zes pijany, idz do domu i wytrzezwiej.
              • cherry-cherry Re: nawet Longchamp moze dac czadu 15.12.12, 22:38
                znana.jako.ggigus napisała:

> Jak to mowi angielskie przyslowie, czytajac dane Ci odpowiedzi: jak ci trzy oso
                > by mowia, zes pijany, idz do domu i wytrzezwiej.

E tam, tu na forum zdania sa b. podzielone i zawsze znajda sie jakies 3 osoby, ktore stwierdza, ze oceniana rzecz to kicz i ohydztwo.
                Zeby cos ocenic naprawde, trzeba zobaczyc na zywca. BB jak BB (wiem, wiem, te wszystkie fredzelki i breloczki...), ale widzac na zywo tego zalinkowanego Longchampa troche trudno oskarzyc go o kicz. Torba listonosza zachwycajaca swoja surowa prostota to na pewno nie jest, ale jest to naprawde model z klasa i widziany na zywo robi niezle wrazenie.
              • lady-z-gaga Re: nawet Longchamp moze dac czadu 16.12.12, 09:57
                > Jak to mowi angielskie przyslowie, (...): jak ci trzy oso
                > by mowia, (...)

Przysłowie jest ok, ale akurat nie w sprawach mody i nie na tym forum.
                Tobie trzy przypadkowe osoby wystarczą jako Organ Orzekający w Sprawach Dobrego Gustu? :D
                Patrząc na to, co linkują często forumowiczki, widać, że gusty modowe kształtuje im Allegro, w lepszych przypadkach Zara. Czego nie ma w obu tych miejscach, będzie na pewno skrytykowane :)

> kazda firma ma zaspokajac potrzeby wszystkich - tych z dobrym smakiem i tych s
                > pecalistow od kiczu

To prawda, żadna marka nie jest gwarancją, że kupowany produkt będzie spełniał kryteria dobrego smaku.
                Natomiast okreslenie "kicz" w tym wypadku zupełnie nie ma zastosowania, wg mnie świadczy raczej o totalnym niezrozumieniu mody.
                • znana.jako.ggigus przyslowie nie jest od tego, aby brac je 16.12.12, 13:36
                  jako wyrocznie i po trzecim krytycznym poscie wyrzucic torebke. Ale zawsze warto przemyslec, bo jak mowi angielskie przyslowie...
                  Bardzo mozliwie ze stwierdzenie o kiczu wg ciebie oznacza niezrozumienie mody i to w dodatku komplente. Chcialabym wiedziec, co to jest rozumienie mody - czy to streszczenie najnowszych trendow, refleksyjne spojrzenie na dawne trendy w nowym swietle? znajomosc krawiectwa czy zasady doboru kolorow?
                  Ciekawam.
                  Poki co moda to tylko ciuchy z aktualnego sezonu, rzecz zmienna.
                  • pamoz Re: przyslowie nie jest od tego, aby brac je 16.12.12, 14:26
                    Zgadzam sie.
                    W dzisiejszych trendach nie ma nic oryginalnego, to tylko powtorki z przeszlosci. Juz od lat widac, ze malo komu udaje sie stworzyc cos niepowtarzalnego. Sezon 2012/2013 to zarozno vintage jak i cwiekami w skorze. Czyli hit czy kicz?

A do autorki topiku - stawiam na torebke 1.

• anka33_online Re: nawet Longchamp moze dac czadu 16.12.12, 16:13
                  "Natomiast okreslenie "kicz" w tym wypadku zupełnie nie ma zastosowania, wg mni
                  > e świadczy raczej o totalnym niezrozumieniu mody"

Hmm czyli fakt, że np Roberto Cavalli i jego twórczość jest przez wielu innych uznanych projektantów, znawców mody itd uznany jako przykład totalnego kiczu i bezguścia świadczy o czym? Że oni nie rozumieją mody?? Roberto Cavalli przecież wielkim kreatorem jest! ( I pewnie też mu się zdarza mimo wszystko zaprojetkować coś ładnego)
                  Przepraszam Cie bardzo, ale każdy, kto rozumie modę potrafi chyba odróżnić "dobre" krawiectwo, od złego, rzeczy inspirujące od powielonego itd I każdy ma też jakieś poczucie estetyki, jakiś styl. Jak już napisałam powyższe torebki są z pewnością porządnie wykonane, ale wg mnie ich stylistyka jest kiczowata. Za dużo tu ozdób i wszystkiego naraz i do tego wytłaczane logo na całej torebce, no sorry...
                  I na koniec: ktoś, kogo gust jest świadomie kształtowany wyłącznie przez Allego, Zarę i inne sieciówy nie jest znawcą mody, bo on się zwyczajnie modą nie interesuje. Taki ktoś chce być po prostu tylko modnie ubrany. A moda nie sprowadza się tylko do najnowszych trendów.
                  • lady-z-gaga odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 17:00
                    miałam na myśli to, że w modzie trudniej (niz np w sztuce tzw wyższej, bądź użytkowej) znaleźć jakis punkt odniesienia, wg ktorego oceniamy wartość projektu. Słowo kicz jednoznacznie sugeruje brak jakiegokolwiek smaku i gustu, przesadą byłoby naduzywac go wobec kazdej propozycji, ktora jest nie dość zachowawcza, aby pretendowac do miana klasycznej elegancji.

Jakiś czas temu na tym forum komentowano torbę, nie pamiętam już, czy była ładna czy brzydka, ale zapadło mi w pamięc zdanie "byłaby ok, ale łańcuszek ją dyskwalifikuje"
                    oczywiście osoba, ktora to pisała, nie dodała "moim zdaniem" ani nic w tym stylu - może uważała, że posiada wystarczającą wiedzę i gust, aby takie wyroki ferować :)
                    Nie pisałam w tamtym wątku, ale usmiechnęłam się pod nosem na mysl, że oto Mlle Chanel, ktora jako pierwsza wprowadziła ogniwka zamiast paska, doczekała się takiej recenzji :)))
                    Nie wszystko, co robią najwięksi nawet projektanci, musi podobac się każdemu - niemniej przydałoby się niektorym trochę pokory i świadomości, że ich indywidualny gust to za mało, aby uważać się za wyrocznię.
                    • anka33_online Re: odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 18:00
                      Ja się za wyrocznie nie uważam:)Ale trochę się modą interesuję i jakąś tam swoją definicję kiczu mam, która mi mówi, że np - odnosząc się do powyższej torebki Longchampa- nadmierne eksponowanie loga na danej rzeczy jest w złym guście. Dlaczego mam reklamować jakąś markę i jeszcze za to płacić grubą kasę? Czy sam fakt posiadania "ologowanych" rzeczy nie jest kiczem? Czy to Longchamp czy jakakolwiek inna firma, np. Louis Vuitton. Bo sam fason torby jest ładny, ponadczasowy. Ale wiem wiem, wraca moda na logo:) Czy to Kenzo na bluzach czy H na paskach Hermesa. Dla mnie jednak moda to sprawa bardzo indywidualna i nigdy nie kupię czegoś tylko dlatego, że jest hitem sezonu.
                      • lady-z-gaga Re: odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 18:29
                        Jesli o logo chodziło, to muszę się zgodzić, ja też omijam rzeczy w ten sposób "ozdobione".
                        Właściciele niektorych marek uważają najwidoczniej, że noszenie ich rzeczy to zaszczyt i nabywca marzy o tym, aby się nim pochwalić :) i w niektorych przypadkach mają rację :)))
                        • anka33_online Re: odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 18:50
                          Dokładnie:) Poza tym obie te torebki rzucają się wg mnie zbyt w oczy, są jakieś takie nachalne i krzykliwe, w sensie: "patrzcie jaką mam zaje..stą drogą markową torbę". A to się kłóci z torebką Longchampa, która jest dość elegancka, a nachalność i krzykliwość logiem z elegancją ma mało wspólnego. Kurde, moze się za bardzo wczuwam haha ale tak to odbieram.
                        • znana.jako.ggigus duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 19:35
                          moze nie rozumiesz mody?
                          A moze za mloda jestes?
                          :))
                          a na serio - o modzie kazdy moze pisac, co chce i co mysli. ale nikt nie ma pozycji papieza czy papiezycy. mimo to jesli 3 osoby napisza, ze torebka jest no niestety, mozna, nie trzeba od razu ale mozna sie zastanowic.
                          • anka33_online Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 19:53
                            Duże logo było modne w latach 90-tych i właśnie wraca:)

• cherry-cherry Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 20:09

> mimo to jesli 3 osoby napisza, ze torebka jest no n
                            > iestety, mozna, nie trzeba od razu ale mozna sie zastanowic.

Naprawde tym sie kierujesz?? 3 (slownie : trzy) osoby Ci napisza (z obojetnie jakich pobudek, zwlaszcza na tym forum ) ze cos jest be, to zaczynasz sie zastanawiac czy rzecz Ci sie podoba czy nie??? Nawet, jezeli to trolle albo programowi zazdrosnicy, lub ktos kto po prostu nie lubi Twoich postow, bo czyms tam mu kiedys podpadlas na forum?? Powaznie bierzesz pod uwage takie oceny?
                            Ja sie ewentualnie zaczynam zastanawiac, kiedy 99% postow jest na nie.
                            Zapytalam tu kiedys czy zutylizowac stara marynarke i faktycznie 95 procent forumowiczek napisalo mi tutaj "wyrzuc, bo widac, ze niemodna". No i OK, wtedy nie mam pytan.
                            Ale, na litosc, 3 wypowiedzi negatywne na np. 30 glosow pozytywnych (nie liczac trolli) to IMHO nie jest powod do zmiany zdania a propos rzeczy, ktora Ci sie podoba.

Gusta sa rozne, tu jest sporo osob dla ktorych szczytem szyku jest surowe, skorzane, meskie torbisko a la listonosz (i respect, bo o gustach sie nie dyskutuje), wiec jezeli mialabym kierowac sie Twoja "regula 3 osob" i z tego tylko powodu poddawac moj gust w watpliwosc, to hmmmm... znaczyloby to tylko tyle, ze w ogole nie mam wlasnego zdania.
                            • anka33_online Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 20:29
                              Też uważam, że "reguła 3 osób" jest zupełnie bez sensu:)
                              Tak samo uważam, że zakładanie wątków typu " ładne, czy nie" również jest bez sensu. Bo każdy ocenia z innej perspektywy ( np. ocenia przez pryzmat ceny - jak coś jest bardzo drogie to ocenia jako brzydkie, bo jest poza jego zasięgiem). I tak jak mówisz, wiele osób na tym forum jest złośliwych, więc po co sobie psuć humor i dawać obrzydzić coś, co tak na prawdę bardzo się Tobie podoba. Po co Ci świadomość, że np 50% osób uważa, że wybrana przez Ciebie torba jest brzydka??:) Tym bardziej, że ocenić możemy tylko zdjęcia, a zdjecia bardzo często przekłamują. Kupuj to co Tobie się podoba i co odzwierciedla Twój styl, pasuje do reszty garderoby. I tyle.
                              • znana.jako.ggigus bierzecie zbyt doslownie to, co napisalam 17.12.12, 18:35
                                i to jest problem. nie moj:))
                          • lady-z-gaga Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 20:35

> moze nie rozumiesz mody?

może
                            > A moze za mloda jestes?

chciałabym, chciała..... :P

jesli 3 osoby napisza, ze torebka jest no n
                            > iestety, mozna, nie trzeba od razu ale mozna sie zastanowic.

Zależy, kto i jak pisze ;) czasem wystarczy wpis od jednej osoby, ktorą cenię, czasem 10 wpisów nie robi wrażenia, kiedy patrzę, od kogo pochodzą
                            Posty na forum to nie diagnoza lekarska, żeby się statystyką sugerować :D
                            Na przykładzie tego wątku: mamy post, gdzie ktoś sugeruje, że torba z frędzlami pasowałaby do butow z frędzlami. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie ten głos byłby raczej zachętą
                            bo jesli taka znawczyni krytykuje torbę, to tylko dobrze o torbie świadczy :D
                            • anka33_online Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 21:07
                              "Zależy, kto i jak pisze ;) czasem wystarczy wpis od jednej osoby, ktorą cenię, czasem 10 wpisów nie robi wrażenia, kiedy patrzę, od kogo pochodzą
                              Posty na forum to nie diagnoza lekarska, żeby się statystyką sugerować :D
                              Na przykładzie tego wątku: mamy post, gdzie ktoś sugeruje, że torba z frędzlami pasowałaby do butow z frędzlami. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie ten głos byłby raczej zachętą
                              bo jesli taka znawczyni krytykuje torbę, to tylko dobrze o torbie świadczy :D "

Podpisuje się pod tym:)
                              Ile razy coś pokazywałam na forum, to zostało to zjechane przez te same osoby, które mają po prostu zupełnie inny styl i inną wyobraźnie, albo są po prostu złośliwe, lub mają kompleks na tle materialnym i ładne jest tylko to, co było drogie - Alessia:)
                              Ale przyznam, że kilka lat temu pokazałam tu buty, większość osób powiedziało, że są fatalne.. i leżą. Miałam je na sobie może z dwa razy. Skutecznie zostały mi obrzydzone. Ale patrząc na nie dzis faktycznie chyba nie są zbyt piękne:)
                            • leebanka Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 21:08
                              lady-z-gaga napisała:
                              > Na przykładzie tego wątku: mamy post, gdzie ktoś sugeruje, że torba z frędzlami
                              > pasowałaby do butow z frędzlami. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie ten gł
                              > os byłby raczej zachętą
                              > bo jesli taka znawczyni krytykuje torbę, to tylko dobrze o torbie świadczy :D

jesteś chyba inteligenta inaczej,bo ten post był żartem,co Cherry zauważyła,ty nie.
                              • lady-z-gaga Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 21:18
                                bardzo tandetne i po prostu brzydkie,naprawdę tego nie widzisz?
                                nr 2 będą pasowały do kozaków z frędzlami ;)

Rzeczywiście, bardzo dowcipny i żartobliwy post.
                                Az mi wstyd, że się nie poznałam :P
                                • leebanka Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 21:31
                                  lady-z-gaga napisała:
                                  > Az mi wstyd, że się nie poznałam :P

zdarza się :D

jestem bardzo ciekawa czy gdyby zalinkowane tutaj torby,produkował pan Heniek z Zadupowia,też byłyby obiektem westchnień.
                                  • cherry-cherry Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 16.12.12, 21:52
                                    leebanka napisała:

> jestem bardzo ciekawa czy gdyby zalinkowane tutaj torby,produkował pan Heniek z
                                    > Zadupowia,też byłyby obiektem westchnień.

Jezeli Gatsby'ego wyprodukowalby p. Heniek (chociaz bez logo oczywiscie) - z takiej samej mieciutkiej, swietnie wyprawionej i rewelacyjnej jakosciowo skory oraz z dokladnie taka sama starannoscia wykonania jak zrobil to Longchamp - i jezeli ta torba nie bylaby podroba, tylko jego wlasnym projektem, to czemu nie, ja bym kupila.
                                    Tyle ze moze nie za taka cene, bo coz, nic na to nie poradzimy, ze placi sie nie tyllko za sama rzecz, ale rowniez za prestiz marki.

Niestety jednak, nie ma sie co ludzic : pan Heniek nie wyprodukuje takiej torebki, bo nasi lokalni producenci wyznaja zasade "tniemy koszty produkcji do maksimum". Skoro nawet Ochnik sie skiepscil i szyje ostatnio b. sredniej jakosci wyroby w Chinach, to ja w solidnosc i starannosc pana Henka z Zadupowa tym bardziej nie wierze.

Niestety, smutna polska rzeczywistosc. Kryzys zrobil i nadal robi swoje.
                                    • lejdi35 Re: duze logo bylo b. modne w latach 90 17.12.12, 06:42
                                      Nie ważne kto produkowałby ta torbę, P Heniek czy wielki projektant.Wierzę,że ta torebka jest swietnie wykonana,super skóra itp.Ale to nie wystarczy,jest po prostu wizualnie brzydka,chodzi o fasona,a ta wybajerzona frędzelkami to porazka całkowita.Jak masz duzo kasy,to zamiast tych,kup naprawdę fajną ,równiez dostkonale wydana torbę.Te dwie jak dla mnie nie sa warte takiej kasy.
                                  • znana.jako.ggigus :)))) 17.12.12, 18:36

• cherry-cherry Re: odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 18:43
                        odnosząc się do powyższej torebki
                        > Longchampa- nadmierne eksponowanie loga na danej rzeczy jest w złym guście.

Dlatego pisze, ze zeby dana rzecz nalezycie ocenic, trzeba ja zobaczyc na zywo. Idz do sklepu, obejrzyj sobie te torebke, a zobaczysz wyraznie, ze nie mamy tu bynajmniej do czynienia z "nadmiernym eksponowaniem logo". Zdjecie torebki Gatsby ktore wkleilam jako bardziej wyrazne jest sporym zoomem. W rzeczywistosci trzeba sie niezle przyjrzec z bliska, zeby w przeszyciach pikowania torebki dostrzec w ogole jakies logo. Czarne centymetrowe przeszycie na tle czarnej skory jest bardzo dyskretne oraz o niebo mniej krzykliwe i rzucajace sie w oczy w porownaniu do np. logo LV na torebkach Vuittona.

Widac tu wyraznie, ze projektantowi tej torebki nie chodzilo o chamskie wyeksponowanie logo marki, tak zeby torebka krzyczala na kilometr w imieniu jej wlascicielki "patrzcie, mam Longchampa!!!", a tylko o delikatne nawiazanie do symbolu marki.
                        W gruncie rzeczy to logo wyglada jak zwykle przeszycie i nie jest ono na pewno bardziej widoczne niz metalowe CC na torebkach Chanel czy GG na Gucci, albo znaczek z graczem w Polo na koszulkach Ralpha Laurena...

Tak wiec, nie przesadzajmy i nie dajmy sie zwariowac, bo fobia przed najmniejszym nawet widocznym logo to taki troche snobizm w druga strone.
                        • anka33_online Re: odpowiem zbiorczo :) 16.12.12, 19:09
                          Ok. Torebki na żywo nie widziałam, więc ocenić mogę tylko zdjęcie:) Mnie by to w każdym razie przeszkadzało i nie chodzi o snobizm w drugą stronę. Małe logo, dyskretny napis jak najbardziej, ale nie więcej. Mniej znaczy więcej.
                    • znana.jako.ggigus ale wlasnie kicz 16.12.12, 19:33
                      jest nasladownictwem. to ze pani Chanel wprowadzila lancuszki, nie musi oznaczac, ze wiele lat pozniej mam sie zachwycac kazda torba z lancuszkiem. bo madame chanel.
                      Byl starej Filipince art. o cechach kiczu, jedna z nich to nasladownictwo, a druga - ze kicz bierze forme wyjsciowa, a jednak musi byc jeszcze b. do przodu.
                      dla mnie to oczyiste, ze kazdy i kazda piszacy(a tutaj robia to w swoim imieniu, na szczescie nie ma gustow nadrzednych i naczelnych. ale jesli mi 3 osoby, ktore sie nie znaja w realu, pisza to samo, to sie zastanawiam

’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three times / And at the risk of repeating myself I’m gonna say it again: I wanna be your lover - Jarvis Cocker.
                      • lady-z-gaga Re: ale wlasnie kicz 16.12.12, 20:53
                        to ze pani Chanel wprowadzila lancuszki, nie musi oznacza
                        > c, ze wiele lat pozniej mam sie zachwycac kazda torba z lancuszkiem. bo madame
                        > chanel.

No chwila, kto mówi o zachwycaniu się?
                        jak piszesz, że coś dyskwalifikuje produkt, to nie jest subiektywna ocena, ale werdykt
                        bo sugeruje, że nie ma prawa się podobać komus innemu
                        Ja np nigdy nie lubiłam pikowanych toreb i nazwisko Chanel nic tu nie pomogło :)
                        ale nie przyszłoby mi do głowy zarzucac bezguścia komuś, kto je lubi
                        ech, te dyskusje o gustach i modzie....:D ciężkie są :D
                        • znana.jako.ggigus Re: ale wlasnie kicz 17.12.12, 18:34
                          lancuszek w tej torbie dla mnie ja dyskwalifikuje, bo za duzo wszytkiego.
      • shellerka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 21:39
        a jakiej one są wielkości?
        chyba pierwsza bardziej mi się podoba, zwłaszcza że nie lubię materiałowych torebek.
        z drugiej strony, lubię worki...

chyba jednak pierwsza.
      • jarka63 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 21:55
        Pierwsza. Ta druga za bardzo obrośnięta ;)
      • keepersmaid Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 22:05
        Pierwsza, bo wole torebki poprzeczne od podluznych, skorzane od materialowych i gladkie od ozdobionych zwisami.
      • ladyjm Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 14.12.12, 22:29
        jak już to 1, ale tez taka sobie
      • cherry-cherry Lepsze zdjecie nr 1 15.12.12, 01:07
        Znalazlam troche wyrazniejsza fotke tej pierwszej, ktora jest coraz bardziej moja faworytka. Widac na nim ze jest zrobiona z mieciutkiej delikatnej skory - zaden sztywny toporny kufer jak by mozna bylo sadzic na podstawie tego co wkleilam na samej gorze.

https://www.bettyhemmings.com/wp-content/uploads/Longchamp-2826732001-Gatsby-Matelasse-Black.jpg
        • cherry-cherry Re: Lepsze zdjecie nr 1 15.12.12, 01:08
          Ups, cos poszlo nie tak.
          Wyszedl kawalek torebki zamiast calej, coz, trudno ;)
          • lejdi35 Re: Lepsze zdjecie nr 1 15.12.12, 06:18
            Zadna mi się nie podoba,i niewazne że droga,markowa i skórzana.I tak efekt mimo ceny nie jest fajny.Są jakies takie tandetne,szczególnie ta druga.Jesli juz koniecznie,to jednak pierwsza,chociaz tez bez przekonania.
      • stuletnia_stokrotka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 07:29
        a mnie się druga podoba ale zlikwidowałabym te wszystkie ozdoby i wisiadła
      • ona.inna Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 15:13
        druga jest bardzo fajna...pierwsza też niczego sobie, ale druga zawadiacka, gdzie ja znalazłaś?
        • aqua48 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 17:14
          Druga ma ładny kształt i jest oryginalniejsza, ale oberwałabym te zwisy, literki i inne frędzle wiszące przy niej.
      • lady-z-gaga Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 17:48
        Ja oczywiście wybrałbym Bardotkę, choruję na nią:) byłam już gotowa psychicznie na zakup, ale doczytałam o tym tweedzie i nieco ochłonęłam. Wiem, że to linia ekologiczna, jednak materiałowa torba za takie pieniądze.... :) alcantarę bym zniosła, ale w czerni znalazłam tylko tweedowe. Jesli dla Ciebie to nie jest wydatek życia, to kupuj :) to jest na pewno torba, ktora poprawia humor :) w Polsce nieskopiowana dotąd przez sieciowki i niepopularna - stąd pewnie tyle krytycznych opinii w tym wątku ;)
        • anias34 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 18:32
          cherry,masz straszny gust...czytam twoje watki,to co wklejasz ogladam,i jestem w szoku..babo,chyba masz kasę,bo zalinkowane rzeczy sa drogie,ale masz ciotkowaty,pańciowaty styl,naprawdę szkoda pieniędzy wywalonych w błoto.
          Chyba torba z zary,tez skórzana,yłaby lepsza od tych zalinkowanych..
          mam naprawde kiepski gust,i potwierdza sie,ze kasa i gust to dwie rozne rzeczy..;-0

wciaż pametam tez twój sławetny zakiet z satyny;-))
          • anias34 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 18:34
            miało być,że MASZ naprawde kiepski gust...sorry za literówkę
            • anias34 a tu watek o "eleganckiej" marynarce.. 15.12.12, 18:38
              forum.gazeta.pl/forum/w,650,135628247,135628247,Marynarka_nosic_czy_wyrzucic_.html
              dla przypomnenia;-))
              • lady-z-gaga a tu cytat z archiwum 15.12.12, 18:45
                z jakiegoś starego komentarza do Twoich wypocin:

>Czy liczba 34 w twoim nicku oznacza ilosc szarych komorek?
                Sprawdz, bo z pewnoscia przesadzilas.

• anias34 Re: a tu cytat z archiwum 15.12.12, 19:02
                  lady dziękuje Ci za przypmnienie,pamietam te cytat,nadal mnie bawi,hehehe;-)
                  • cherry-cherry Re: a tu cytat z archiwum 15.12.12, 19:21
                    Idz trollowac gdzie indziej zamiast lazic po moich watkach i popisywac sie swoim prostactwem.
                    Mnie twoje ujadanie nie rusza, wiec sie nie wysilaj. Konstruktywna krytyke pochodzaca od ludzi inteligentnych przyjmuje, zas w twoim przypadku jest to zwykle chamskie prostaczenie, a taki poziom dyskusji mnie nie interesuje.
                    A wiec EOT, czyli spadaj.
                    • anias34 Re: a tu cytat z archiwum 15.12.12, 19:54
                      ;-)))
                      hahaha
                      czyli ruszyło cie jednak;-))
                      o to mi chodziło;-))
                      gdybys była mądrzejsza,wcale nie odpowiadałabyś na oje głupie zaczepki;-))
                • cherry-cherry Re: a tu cytat z archiwum 15.12.12, 19:14
                  Olac trolla, i tyle.
        • anka33_online Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 19:19
          "w Polsce nieskopiowana dotąd przez sieciowki i niepopularna - stąd pewnie tyle krytycznych opinii w tym wątku ;) "

Co za idiotyczna konkluzja....
          • lady-z-gaga Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 16.12.12, 11:09
            Doprawdy? ;)
      • ozanja Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 19:25
        Może pomogę:

Mierzyłam się do fuksjowego Gatsby'ego i bardzo mi się podobała skóra i wykonanie, ale nie kupiłam, bo sama torebka ma stosunkowo małą pojemność jak na tą wielkość - 1/3 torebki to efektowne zamknięcie, a te magnesy po bokach zamknięcia (podtrzymujące górną część torebki w całości) stosunkowo łatwo się rozsuwały, kiedy wsuwało się z boku rękę (niestety, zaproszenie dla złodzieja).

Lancela w skórze z kolei oceniam jako STRASZLIWIE ciężkiego, ręka mi opadała z pustą torebką i jakoś był dla mnie nieporęczny generalnie - to rozpracowanie środka... materiałowa jest lżejsza, ale środek jakoś mnie nie zachwycił.

Oczywiście wykonanie obu bez zarzutu, ale jako fanka linii Roseau osobiście jestem za Longchampem. Gdyby nie to, że szukałam torebki praktycznej, Gatsby byłby mój... W tym modelu podoba mi się szczególnie pikowanie :-)
        • anias34 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 19:59
          cherry,to jak z ta marynarka..
          napisz jak sie nosi..
          • anias34 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 20:01
            nic ie poradzęże lubie sobie czasami potrolować-zakazane tonie jest,nikogo nie krzywdzę
            inteligentni nie odpisują,a takie szczekajace kundle jak cherry owszem-tłumacza sie,z dziesięc razy mi sie cherry tłumaczyła ze nie nosi juz tego oblesnego zakietu;-)))madra osoba wcale nie wdawałaby sie w gadkę;-)
        • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 15.12.12, 22:23
          ozanja napisała:

> Oczywiście wykonanie obu bez zarzutu, ale jako fanka linii Roseau osobiście jes
          > tem za Longchampem.

Ja z kolei jestem fanka Lancela. Mam dwie skorzane Lancelki z linii Premier Flirt, jedna brazowa, druga czarna. Co do wagi torebek samych w sobie, to przyznam ze nie przyszlo mi to do glowy, dopoki nie zwrocilas na to mojej uwagi. Moze faktycznie sa troche ciezkawe. No coz, skora swoje wazy, a tu skora jest gruba, solidna... W kazdym razie obie nosza sie swietnie, mam je juz dwa lata, i praktycznie nadal wygladaja jak prosto ze sklepu.

Co do Bardotki, to przyznaje, ze fakt nabycia torby z tweedu (!) za taka cene troche mnie jednak mityguje. Nie wiem tez jak ta torba sie starzeje, czy nie beda robily sie na niej mikro-supelki, itp. Co zas przemawia na jej korzysc to pakownosc. Jednak jak pewnie wiesz, nie ma ona absolutnie zadnego porzadnego zapiecia (podobnie jak Flirty), w zwiazku z czym jest to jeszcze wiekszy uklon w strone zlodzieja niz w przypadku Gatsby'ego. Na szczescie komunikacja miejska nie jezdze, a w miejscach gdzie jest duzo ludzi po prostu torebke przyciskam do siebie i staram sie uwazac.

Fakt, ze Gatsby wielkoscia nie grzeszy, ale za to jaki szykowny.
          Tak czy owak zdecydowalam, ze Mikolaj przyniesie mi Longchampa :)
      • sara.aras Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 17.12.12, 10:05
        Popieram opinie dziewczyn, że kiczowate te torby:/
        Ja też wybieram droższe torebki, które pożyją dłużej i nie zawiodą, ale muszą wyglądać. Moja ostatnia zdobycz Sama Edelmana:
        https://front-rows.com/repository/thumbnails/600-900%20armand01.46953.600x900a.jpg
        • lady-z-gaga Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 17.12.12, 10:45
          Co my tu mamy, jako kontrpropozycję dla kiczu?
          Ćwieczki, suwaczki, dużo świecącego metalu, przeszycia we wszystkie możliwe strony...
          czysta elegancja, a wszystko super modne, wypisz wymaluj jak to, co wisi w każdej prawie sieciówce :)
          Nie lada zdobycz za 1300 zł :)
          Twoja torebka może i pożyje dłużej, ale w szafie, bo za rok-dwa noszenie takiego modelu będzie juz obciachem.
        • lejdi35 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 17.12.12, 15:05
          Oj,ten Sam Edelman jak dla mnie,na tym samym poziomie co torby cherry cherry.
        • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 17.12.12, 19:45
          sara.aras napisał(a):

> Popieram opinie dziewczyn, że kiczowate te torby:/
          > Ja też wybieram droższe torebki, które pożyją dłużej i nie zawiodą, ale muszą w
          > yglądać. Moja ostatnia zdobycz Sama Edelmana:

Nie kupilabym nigdy takiej torby. Wyglada jak zwykla sieciowkowa, nie widac w niej tej klasy i szlachetnosci jak to ma miejsce w przypadku Gatsby.
          Te cwieki, te kolce i te suwaki, nieeee, to zdecydowanie nie dla mnie.
          Jeszcze jeden przyklad na to, ze ludzie maja rozne gusty i gusciki. I zwlaszcza na tym forum nie warto kierowac sie zasada trzech negatywow, gloszona przez Gigus.

Spokojny Gatsby to niby "kicz", ale czubate cwieki na torebce to juz - oczywiscie - nie kicz ;)
          No jasne.
          • leebanka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 17.12.12, 20:22
            Obejrzałam na stronie Lancela bardotki i przyznać muszę że mają coś w sobie.Najbardziej podobają mi się granatowe i czerwona ( sama jestem w szoku).
            Wklejone tutaj zdjęcie nie oddaje ich urody.
            Ta druga nadal mi się podoba i wciąż uważam że jest kiczowata do bólu.
            Sama ostatnio nabyłam taką zwykłą,skromną elisabetkę z zieloną podszewką:

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-ZeStEPcLwPiv4VbFeMez_LUfnQKhHzKdPswsGvWzHMH68NHSjQ
            • lejdi35 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 06:38
              O Jezu,kolejny koszmarek.Wszystkie zalinkowane torby sa TRAGICZNE.A ostatnia dodatkowo postarzajaca,powazna,jak dla starej baby;-))cherry,twoje badziewiaczki to niby sa lepsze od torby która skrytykowałaś??niczym sie nie rożnią..sa tak samo przekombinowane i bez klasy..i tez wygladaja bazarowo..mimo ze takie drogie..ale ty w ogole masz dar do kupowania rzeczy drogich,kiczowatyh,i niemodnych.

a jak tam zakiecik??;-))
              • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 20:10
                lejdi35 napisał:

> sa tak samo przekombinowane i bez klasy..i tez wygladaja bazarowo..mimo ze takie drogie
                > ..ale ty w ogole masz dar do kupowania rzeczy drogich,kiczowatyh,i niemodnych.
                > a jak tam zakiecik??;-))

Skrytykowalam kiedys jakas rzecz w jakims twoim watku (nie pamietam, buty czy torebke) i teraz sie na mnie glupio mscisz, jak kazda zakompleksiona osoba. To jest dopiero wielka klasa.
                Tak w ogole to wygladasz mi na alter ego anias34 czy jakos tak. To zapewne twoj drugi nick, tylko w lagodniejszej wersji. A z trollami dyskutowac nie bede.

Longchamp = badziewiaczek. Ta, jasne.
                A niemodny zakiecik (zaznaczam raz jeszcze, ze go nie kupilam, tylko wygrzebalam ze starej szafy u rodzicow) ladnie sie sprzedal na ebay'u 20 euro :) Niepojete, prawda? ;))
                • lejdi35 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 16:59
                  cherry,ale z ciebie psycholog,faktycznie..
                  Mszczę się;-)))nie wierzę że pisze to dorosłe babsko.
                  Wspomniałam o badziewiaku zakieciku,bo do tej pory bawi mnie tamten watek.
                  Teraz z torebka jest to samo,mimo większosci negatyw.opini bronisz jej zaciekle;-)
                  Nic co pokazujesz na forum-zakiet,buty,torebki mi sie nie podoba i szczerze o tym piszę.To nie zaczy że SIĘ MSZCZĘ,albo że zazdroszcze.Wg mnie masz zły gust.I tyle.
            • aniabos Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 06:06
              leebanka napisała:

>
              > Sama ostatnio nabyłam taką zwykłą,skromną elisabetkę z zieloną podszewką:
              >
              Bardzo mi sie podoba. Oczywiscie na zdjeciu nie widac jakosci skory, ale ma zgrabny ksztalt i nie jest przeladowana, ogolnie bardzo ladna. Jaka to marka?
              • leebanka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 08:45
                aniabos napisała:
                > Bardzo mi sie podoba. Oczywiscie na zdjeciu nie widac jakosci skory, ale ma zgr
                > abny ksztalt i nie jest przeladowana, ogolnie bardzo ladna. Jaka to marka?

Dzięki.To Furla,model elisabeth.Jest naprawdę niezłej jakości,z miękkiej skóry.
                • aniabos Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 19:18
                  leebanka napisała:

> Dzięki.To Furla,model elisabeth.Jest naprawdę niezłej jakości,z miękkiej skóry.

To ja chyba ja widzialam w sklepie. Piekna byla, skora rzeczywiscie swietnej jakosci. Gratuluje wyboru.
                  • leebanka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 22:55
                    aniabos napisała:
                    > Piekna byla, skora rzeczywiscie swietnej ja kosci.

to prawda.Dzięki,choć niektórzy uważają ją za koszmarek dla starej baby cha cha!
                    no cóż,pewnie czasami lepiej jest być jak stare wino niż zacier do bimbru :D
      • morwa23 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 09:39
        1
      • ofelia1982 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 09:55
        Cherry-cherry, jedna rzecz mnie razi.
        Pytasz o opinie na publicznym forum, a jak ktoś wyraża niepochlebną - to zaczynasz bronić tej ocenianej rzeczy jak lwica przytaczając nazwy marek. Tak samo było z marynarką. Kilka osób stwierdziło, że straszna,a Ty na to: "No, Sinéquanone to nie taki znowu bazarek, tylko zacna francuska siec sklepow, cos pokroju Mango.".
        Czy to ma jakiekolwiek znaczenie czy to jest LV czy Bershka czy moze bazarek - skoro ktoś na Twoją prośbę ocenia daną rzecz jako brzydką?
        Mi się te torebki nie podobają - i nie ma znaczenia czy kosztują 10EUR czy 1000EUR skoro po prostu mi się nie podobają. Jakbym musiała wybrać to już druga - pierwsza dla mnie jest dla nobliwej 60-latki. I niestety stylistykę MA bazarkową IMHO.
        • anka33_online Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 21:32
          Mnie się podoba ta torba, ale czekam na przeceny, bo kosztuje 800zł i trochę mi szkoda:)

http://images10.fotosik.pl/3069/ecaaa801be2cdffa.jpg
      • pani.truskawka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 15:15
        Wybrałabym drugą, jest bardziej w moim stylu, ale pierwsza też jest całkiem ładna :)
      • siog Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 22:06
        Wybralabym Lancel. Kocham i uwielbiam ich torebki. Szczerze opinia tego forum wcale nie sugerowalabym sie. Niestety to nie jest to samo forum co bylo lata temu...
        • cherry-cherry Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 18.12.12, 22:18
          ... zwlaszcza ze o Lancelu malo kto w Polsce slyszal. Ja tez uwielbiam i kocham ich torebki, ale 800 euro za torebke z tweedu ... jakos mam obiekcje.
          Poki co postawilam na Gatsby, ktory na zywo wyglada o wiele lepiej i szlachetniej niz na fotkach.
          • znana.jako.ggigus torebki Lancela:)) 22.12.12, 18:04
            i innych firm.
            Zapewne kiedy przychodza do sklepu prosto z Chin, to sa pogniecione i pachna fabryka.
            Trzeba je podbystrzyc, nie wspomne o tym, co sie z nimi robi na forkach, wypchac, a za pare dni beda ladnei pachniec. Wiem, bo sama to robilam z ciuchami znanych marek, kiedy pracowalam jako ekspedientka w butiku. Prasowanie, podszycie (b. niestaranne wykonczenie to norma) - od tego sie zaczynalo prace nad kazda nowa kolekcja.
            • cherry-cherry ;) 22.12.12, 20:58

> i innych firm.
              > Zapewne kiedy przychodza do sklepu prosto z Chin, to sa pogniecione i pachna fa
              > bryka.

Jasne. Jezeli nie stac nas na luksusowe rzeczy i pewna polka jest dla nas niedostepna, to wlasnie w ten sposob trzeba sie pocieszac : "toz to nic nie warta, tandetna i pognieciona chinszczyzna, wiec nawet i za darmo bym tego nie chciala"
              Przepiekna i bardzo ksiazkowa racjonalizacja. Slyszalas moze o mechanizmie obronnym zwanym w psychologii "kwasne winogrona"? ;) Bo wlasnie pojechalas klasyka gatunku ;)
              • alpepe Re: ;) 23.12.12, 08:51
                Strenesse Blue to pewnie nie jest niewiadomo jaka marka, ale akurat ostatnio kupilam spodnie z mieszanki wełnianej. Nie dość, że bez podszewki, to jeszcze materiał z wadą, flanela z czarnymi regularnymi punktami zgodnie z biegiem materiału, wygląda, jakby resztki czarnej przędzy dostały się na szpulę wątku i co jakiś czas były wplatane. Gdzie była kontrola jakości? Nie po to wydaję 200 euro, by nosić spodnie wyglądające na poplamione, oczywiście made in China.
              • znana.jako.ggigus pisalam o luskusowych markach w tej postaci, 23.12.12, 15:46
                w jakiej trafiaja do sklepu przed sprzedaza, prosto z kontenera. Wiem, o czym pisze i nie stosuje zadnych mechanizmow psychologicznych. Wszystkie rzeczy, ktore trafiaja do sklepu, do kazdego sklepu, H&M czy luksusowy butik, sa poddawane obrobce - zdiecje worka, wygladzenie, podszycie, wypchanie torebki itepe. Wszystkie nowe rzeczy pachna fabryka, nowego swetra nie wyczujesz, ale kiedy masz worek foliowy z 20 swtrami, to wyczujesz. Naiwnoscia jest wmawanie sobie, ze takie cudowne ciuszki, torebki i buty, pachnace eleganckim sklepem, w takiej luskusowej postaci leza w kontenerze, wlozone z czuloscia przez pracownika fabryki w Chinach.
                A ty wyrwalas moje zdanie z kontekstu, zmienilas sens mojej wypowiedzi i to calkowicie i odpowiedzialas tak, aby ci pasowalo do twojego kontekstu. Nie wiem, co to za mechanizm psychologiczny, powiedzialabym ze zwykla manipulacja czyimis wypowiedziami.
                Aha, waznym etapem jest metkowanie po nowej dostawie. Masz cennik i marze i nabijasz nowe, wysokie ceny. Czesto wysokosc cen dykstuje dystrybutor i jakichs rzeczy nie wolno sprzedawac ponizej pewnej ceny, bo sie straci koncesje na sprzedaz marki. Na amen.
                Ale to tylko na marginesie.
                Ale nie pisze tego, aby sobie polepszyc humor, bo mnie nie stac. Po prostu opisuje mechanizmy, w wyniku ktorych torebka znanej, ale poza granicami Polski, firmy, ma tak wysoka cene. Cene obiektywnie nie odpowiadajaca realnej wartosci towaru i robocizny. Dodaj jeszcze koszt kampanii reklamowej, gazy dla fotografa, modelki i czynszu za biuro w centrum duzego miasta i masz cene torebki.
        • ofelia1982 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 23:52
          siog, ale co za zanczenie ma to czy ktoś słyszał o Lancelu czy nie i czy dana torebka to 800 czy 8 EUR? Myślisz, że znawcą mody jest tylko ten, który na nią wydaje kilka tysi miesięcznie?
          • ofelia1982 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 19.12.12, 23:56
            A tak w ogóle offtop - to uważam za słaaabe wydawanie tyle kasy na torebkę (ja wiem, ze to jest forum "Moda" ale still..) w czasach gdy jest taka różnorodność i mozna fajne rzeczy kupic duzo taniej. Ja wiem, że to zalezy od punktu siedzenia bo ja mam kredyt:P, ale jakoś mnie "moralnie" to razi..Taka torebka to kilka m-cy utrzymania psa w schronie albo jakaś pomoc dla dzieci w domach dziecka etc..
            Mówiłam, że offtop:)
            • leebanka Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 20.12.12, 08:06
              ofelia1982 napisała:
              > ale jakoś mnie "moralnie" to razi..Taka torebka to kilk
              > a m-cy utrzymania psa w schronie albo jakaś pomoc dla dzieci w domach dziecka etc..

a może ktoś kupuje drogie torby,ratuje zwierzęta i wspomaga chorych na raka?
            • lady-z-gaga Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 20.12.12, 10:30

Nawet Twoj kredyt nie daje Ci prawa do zaglądania do cudzych kieszeni i dyktowania ludziom, co mają kupic.
              W dodatku przeoczyłas fakt, że autorka nie prosiła o ocenę torebek.
              Przeczytaj tytuł wątku
              czy brzmi on "co myslicie o tych torebkach?" ;) :P
              Można oczywiście udzielic odpowiedzi " żadnej bym nie wybrała, obie mi się nie podobają".
              I lepiej nie wdawać się w ocenianie cudzego stylu, jesli samemu zna się tylko bazarek.
              • ofelia1982 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 21.12.12, 17:27
                Po pierwsze to była tylko luxna refleksja, więc zluzuj, bo popuścisz.
                Po drugie argument:
                > W dodatku przeoczyłas fakt, że autorka nie prosiła o ocenę torebek.
                > Przeczytaj tytuł wątku
                > czy brzmi on "co myslicie o tych torebkach?" ;) :P
                > Można oczywiście udzielic odpowiedzi " żadnej bym nie wybrała, obie mi się nie
                > podobają".

jest z doopy, bo przecież prosiła...nie będę się wdawała w dyskusje o tym jak sformułowała zdanie i co z tego wynika.

> I lepiej nie wdawać się w ocenianie cudzego stylu, jesli samemu zna się tylko b
                > azarek.
                I tu pada pytanie - dlaczego zakazując mi OCENIAĆ - sama OCENIASZ mnie?:) Hipokryzja.
      • alpepe Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 22.12.12, 18:40
        Pierwszą, ale tylko dlatego, że mam odpowiednio ascetyczne ciuchy i takie wrzeszczące luksusem pudło by pasowało jako urozmaicenie.
        • anka33_online Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 22.12.12, 21:13
          "wrzeszczące luksusem "

Bardzo dobre określenie w tym wypadku:)
        • znana.jako.ggigus bdb podsumowanie produktu 23.12.12, 15:47

• beata.1968 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 25.12.12, 14:36
        Ja zdecydowanię tę 1. Worki i miękkie torby nie pasują do mojego stylu. Nie wdaje mi się żeby ta torebka krzyczała luksusem, uznałam ją za prostą i klasyczną. mało widoczne logo myślałam że to Kazar .
        • lejdi35 Re: Ktora torebke byscie wybraly? (mam dylemat) 25.12.12, 21:21
          alpepe znowu pokazała swoją głupote-kupiła drogi badziew,i jeszcze chwali sie tym na forum publicznym,głupota do potegi entej.

A torebka cherry na pewno nie wrzeszczy luksusem-prędzej nijakościa,zwykłoscią,prostotą-ale nie taka fajna prostota jaką lubie,tylko własnie taka niegodna wysokiej ceny.Nigdy nie zwróciłabym uwagi na osobe ktora trzyma w ręce taka torebke,nie zainteresowałaby mnie..no i tak ak mówiłam,pasuje mi do stylu panciowatego,jesli cherry jestes panciią,a po kozakach i marynarce widze że takto w takim razie słusznie że tak zacięcie bronisz tej torebusi,jak lwica,hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka