kolorowa99 14.01.13, 22:11 czy warto kupić buty ecco? są drogie i nie jestem przekonana czy warto. mam jedną parę balerinek tej marki i są ok. proszę o opinie. dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orange_tail Re: buty ecco 14.01.13, 23:09 zależy o jakie buty ecco ci chodzi. sportowe z walkathlonu pewnie wygodne. mam oficerki ecco. szału nie ma. but jak but, no i ta cena. kupiłam rok temu, trochę pochodziłam, jednak w tym sezonie ani razu nie noszone. wykonanie porządne, lecz odnoszę wrażenie, że to buty bardzo delikatne. na trudniejsze warunki (śnieg, chlapa, lód) nie odważyłabym się w nich chodzić. strasznie śliskie. z doświadczenia polecam za to buty tamaris. w moim przypadku chodzi o czarne, proste kozaki na obcasach, które mają w obcasie amortyzator, więc chodzenie w nich to bajka. dodatkowo nie są śliskie i porządnie wykonane, mięciutkie w środku. uwielbiam też ich bardzo stabilne czółenka na obcasach. osobiście nie znoszę obcasów, ale jeśli muszę je nosić (praca) to tamarisy mnie nie zawiodły. myślę, że poniżej cen ecco znajdziesz z pewnością coś lepszego. nie jestem fanką tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: buty ecco 15.01.13, 00:06 Mam typowe trapery bo w zimę muszę mieć wygodnie, stabilnie i dobrą podeszwę. Te są warte swojej ceny. Biegacze na wiosnę i jesień to zależnie od modelu. Ale zauważyłam, że z roku na rok jest gorzej. Też mam baleriny, były ze mną w róznych miejscach i zmokły kilka razy . Już się rozlazły i tak kocham. Kupuję ecco od lat bo to moja rozmiarówka, bez przymierzania mogę kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea26 Re: buty ecco 15.01.13, 12:08 Mam kilka par; botki (kupione w ubiegłym roku) - skóra generalnie cienka, obcas zahaczyłam o Bóg wie co (ale na pewno nie o stalowe haki ;)), zrobiły się wgniecenia, właściwie powinnam reklamować; kozaki hobart- fajne, proste, ale mało w nich chodzę; typowe buty wiosenno-jesienne; w tym roku kupiłam botki sculptured 65 - lubię je bardzo, pasują do sukienek, ale to też towar mało zimowy; ( w tym roku w nowej serii widzę, że zmienili kolor obcasa na granatowy...) voyage (te dłuższe) - póki co jestem zadowolona, chyba jedyne, które zdały egzamin; kozaki sculptured 85 – fajnie leżą na nodze i dobrze się w nich chodzi; biznesowe ;) aha i oczywiście pantofle kiev – te po prostu kocham. Generalnie - kupuję to Ecco, bo tak jak poprzedniczka - nie mam problemów z numeracją, a poza tym zwyczajnie mi odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolezanka_galipa Re: buty ecco 15.01.13, 12:05 Mam raczej dobre zdanie, chociaż ciągle jest za mało ciekawych fasonów. Ale jeśli chodzi o użytkowanie i wygodę to na razie najlepsza dla mnie marka. W tym roku kupiłam fajne kozaki na obcasie-słupku i jestem b. zadowolona. Jedyny minus to cena, teraz są w promocji, ale jestem zbyt niecierpliwa żeby czekać na przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: buty ecco 15.01.13, 19:14 Ja jeszcze sobie nic w ecco nie kupiłam, bo nie odpowiadają mi dostępne fasony. Ale dzieciom w tym roku kupiłam tam buty zimowe i szału nie ma. Do tego rzepy bardzo słabo trzymają:/ A czubki bynajmniej u syna zdarły się wyjątkowo szybko. Raczej już tam nie kupię więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
marko840 Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 28.02.13, 17:37 Osobiście bardzo odradzam obuwie firmy ECCO. A zwłaszcza serię BIOM. Toczę z nimi już dłuższy czas walkę o zwrot pieniędzy za buty które po każdym założeniu farbują skarpetki do tego stopnia że są one nie do doprania. Oddawałem już buty dwu krotnie na reklamację, której nie uwzględniono gdyż producent zasłania się tym, że w ulotce załączonej do butów była informacja o tym że buty mogą farbować. Opinię na temat nie przyjęcia obuwia na reklamację wystawiali rzeczoznawcy znający tajniki nie widzianej przez nikogo ulotki z rzekomą informacją. Ja takiej ulotki nie widziałem na oczy i podczas składania reklamacji w sklepie zapytałem sprzedawce czy spotkał się kiedykolwiek z taką ulotką i czy wie że jest w niej informacja o farbowaniu. Sprzedawca robiąc zdziwioną minę Stwierdza że "takiej ulotki nigdy nie widział i gdyby miał informować klienta o tym, że buty mogą farbować to nikt by ich nie kupił". Za buty zapłaciłem 464,99zł, a skarpety które do nich zużyłem już dawno przekroczyły wartość obuwia. Ktoś powie że mogłem zakładać czarne skarpety...! Niestety całą swoją bieliznę sportową mam w kolorze białym (tak po prostu lubię) i wstyd by mi było zdjąć u kogoś buty pod którymi kryły by się niedoprane skarpety. Moja walka spełzła donikąd mimo kontaktu mailowego z Ecco Polska, która poinformowała mnie że jeśli chce to mogę: "W tym przypadku ma Pan mozliwosc skorzystania z : 1. IHu (Inspekcji Handlowej); 2. Rzecznika Praw Konsumentów; 3. Polubownego Sądu Konsumenckiego. Nie jestesmy w stanie ocenic wady Pana butow, dlatego tez opinie wystawiane sa przez profesjonalnych Rzeczoznawców." Tylko dlaczego mam korzystać z takiej pomocy skoro nie wygram bo rzekomo istnieje jakaś "ULOTKA" i miałbym ponosić ponowne koszty. Druga sprawa to te trzy formy wymienione wyżej nie obiły by się echem na NIEŚWIADOMYCH KONSUMENTACH płacących spore pieniądze za rzekomo Markowe i Wyśmienite obuwie firmy ECCO. Skoro ECCO umywa ręce od swoich produktów zasłaniając się "ULOTKĄ" to ja upowszechniam ich małe "oszustwo" na klientach. ZDJĘCIA SKARPET (założyłem inne niż białe bo szkoda mi było markowych skarpet), które wraz z butami były na moich nogach 2godz i 20min. LINKI: imageshack.us/photo/my-images/717/dsc09094dp.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/21/dsc09093k.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/138/dsc09092l.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/7/dsc09095bc.jpg/ Zachęcam wszystkich jeśli będą w sklepie obuwniczym w którym znajdują się produkty ECCO i ktoś będzie chciał je kupić ażeby ostrzegli ludzi chcących kupić te obuwie. Niech przeczytają „ULOTKE” Niewidkę i żeby nie liczyli na pozytywne rozpatrzenie jak najbardziej możliwej Reklamacji, gdyż raczej pewne jest że coś się stanie z ich butami. Jeśli nie będą wierzyli, to poproście ich żeby przełożyli zakup na jutrzejszy dzień, a dzisiaj poczytali opinie o jakości tej FIREMKI wpisując w GOOGLE : „opinie o butach Ecco”. Pozdrawiam Rozważnych Konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 28.02.13, 17:49 Niestety całą swoją bieliznę sportową mam w kolorze białym (tak po prostu lubię) I taka nie pasuje do większości ciemnych butów, także tych od Ecco. Jaki kupiłeś model? Odpowiedz Link Zgłoś
marko840 Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 02.03.13, 12:19 maitresse.d.un.francais Akurat białe skarpety do ECCO BIOM LITE 1.1 Lace pasują bo jest to raczej obuwie sportowe z jak to po swojemu nazwę halową podeszwą. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 02.03.13, 16:35 marko840 napisał(a): > maitresse.d.un.francais > Akurat białe skarpety do ECCO BIOM LITE 1.1 Lace pasują bo jest to raczej obuwi > e sportowe z jak to po swojemu nazwę halową podeszwą. Ja cię pytałam o NAZWĘ MODELU. Czy pasują, potrafię stwierdzić sama. Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 01.03.13, 14:50 1. Skóra naturalna może czasem farbować. 2. Zostałeś o tym poinformowany w ulotce. Jak jej nie czytałeś - Twój problem. 3. Wcale jakoś bardzo nie farbują. 4. Jasne skarpetki do ciemnych butów - no jak rany. 5. "Te obuwie" - polska języka trudna języka? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 01.03.13, 16:17 jop napisała: > 1. Skóra naturalna może czasem farbować. > 2. Zostałeś o tym poinformowany w ulotce. Która nie istnieje, jeśli doczytałaś. > 3. Wcale jakoś bardzo nie farbują. A to prawda. Wyobrażałam sobie całe skarpety w plamy. > Odpowiedz Link Zgłoś
marko840 Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 02.03.13, 12:16 A ty Co JOP pracujesz w ECCO i tak bronisz firmy?? Nie działaj na Forum tylko lepiej biegnij do fabryki i przypilnuj jakości jaką sprzedajecie, bo jak dla mnie to buty ECCO dużo nie odbiegają od tych sprzedawanych na miejscowych straganach rynkowych. Druga sprawa to poczytaj sobie że ludzie mają cholerne problemy z reklamacjami w tej waszej pseudo firmie, bo żadnej nie uwzględniacie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: buty ecco - Cała Prawda o butach ECCO 02.03.13, 16:34 marko840 napisał(a): > A ty Co JOP pracujesz w ECCO i tak bronisz firmy?? Tak, tak, każdy, kto się z tobą nie zgadza, pracuje w ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki_zaru Re: buty ecco 08.03.13, 15:30 Hej! Ostatnio kupiłam sobie poraz pierwszy buty właśnie Ecco, dokładnie to Ecco Liege i jestem z nich mega zadowolona. Buty bardzo dobrej jakości, jak to się zwykło mówić na lata! W ogóle polecam każdemu sklep ParadoPary, bo spotkałam się z bardzo miłą obsługą i cenami, które bardzo się różnią od tych salonowych. Także jeżeli o mnie chodzi, wybór Ecco jest bardzo dobrym wyborem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu nie warto 09.03.13, 14:27 marża wynosi 1000% :-) zapytaj sprzedawcę o tzw nocne wyprzedaże dla vipów (ze dwa razy w roku) wtedy kupisz coś za 1/3 ceny Za ceny katalogowe - nie warto buty produkowane na Tajwanie za 16$ para cena w Hamburgu - kupujecie za 150$ jeep Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: buty ecco 12.03.13, 07:07 ja mam mieszane uczucia. wygodne bardzo, fajne wzornictwo, plus za szerokie cholewki, albo przynajmniej za możliwość regulacji - trwałość pozostawia wiele do życzenia. mam oficerki zimowe: a) podeszwa nie na polskie warunki zimowe, właściwie gładka, bez bieżnika, nie nadaje się na śnieg, lód tym bardziej b) po 1,5 miesiącu rozkleiły mi się podeszwy na czubkach, na plus to załatwienie reklamacji, ich szewc je tak skleił, że 1,5 roku chodzenia bez szwanku w w miejscu odklejenia c) obcas jest obciągnięty jakimś nietrwałym tworzywem, wystarczy jakiś kamyk i w tworzywie robi się dziura, przez którą prześwituje biały plastik obcasa, nawet nie można tego zapastować d) słabe plastikowe fleczki - zdarły mi się do "gołego" obcasa także po 1,5 miesiącu chodzenia (wcale nie intensywnego), nie chcieli uznać tego jako reklamacji, bo to zużycie mechaniczne, musiałam na własną rękę to naprawiać. fajne i wygodne buty, ale nie warte swojej ceny, jakość marna. lepiej już wybrać riekery, wygoda taka sama lub lepsza, trwałość genialna, szkoda tylko, że babcine wzory, choć ostatnio się poprawili, no i cena dużo niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: buty ecco 16.03.13, 14:16 Ostatnio kupilam (w sklepie internetowym) po raz pierwszy obuwie tej marki - botki ecco sculptured. Przymierzylam, pochodzilam po mieszkaniu. I zwrocilam. Bardzo niewygodne, mimo, ze rozmiar dobrany prawidlowo. Jeden but uwieral mnie po wewnetrznej stronie stopy. Krzywo wszyty suwak w jednym bucie - jak dla mnie dyskwalifikacja. Zdaje mi sie, ze wyrobili sobie marke i obnizaja loty. A to zle o nich swiadczy. Ja juz sie nie skusze, tym bardziej, ze ceny kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
forcer Re: buty ecco 11.09.18, 14:30 Badziew, badziew i jeszcze raz badziew. Kupiłam adidasy dla siebie, pękła podeszwa. Nieroztropnie kupiłam potem buty zimowe dla syna, (ponieważ myślałam że owa pęknięta podeszwa w moich adidasach to jednorazowy przypadek), to u dziecka rozkleiły się po jednym sezonie. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakracja Re: buty ecco 13.09.18, 07:51 Są bardzo dobre jakościowo. Tylko mi się wizualnie nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś