Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prostowanie włosów prostownicą

04.08.04, 11:14
    Chciałabym kupić sobie prostownicę, która by była jak najłagodniejsza dla
    moich włosów. Byłam wczoraj w sklepie i jestem w kropce, poniewaz nie wiem
    jaką wybrać. Są prostownice teflonowe, aluminiowe, ceramiczne z pojemnikami
    na wodą z regulowaną temperaturą. Czy mógłby mi ktoś doradzić, która z nich
    jest najbezpieczniejsza dla włosów i jakie znaczenie ma pojemnik na wodę w
    prostownicy? Za wszelkie sugestie z góry dziekuję. Pozdrawiam :-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: inezja Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:24
        Cześć.Ja mam "zwykłą" metalową elchim professionell,kupowałam w sklepie z
        akcesoriami fryzjerskimi, ma oprócz prostownicy trzy nakładki karbujące (rzadko
        używam).
        W prostownicy moim zdaniem najważniejsza jest moc-ta liczona w watach-im
        większa tym lepsza. Nie łudź się, żew jakikolwiek sposób ochronisz swoje włosy,
        bo te wszystkie patenty są tylko po to, żeby klientki się nabierały i
        kupowały.Mój osobisty patent-sprawdzam już pół roku i nie narzekam-szampon +
        odżywka wygładzająca, potem mleczko wygładzające (takie sunsilk albo garnier),
        jak wyschnie to płaska szeroka szczotka-mocno uczesać i potem jazda żelazkiem.
        Jedyne, co mogłabym polecić, czego sama nie mam to żelazko z grzebykiem
        wbudowanym z boku-bardzo się przydaje.
        Poza tym przy żelazku najbardziej cierpią końcówki-podcinam co 2,3 miesiące.
        Ana koniec po prostowaniu warto jeszcze pociągnąć włosy odrobiną wosku. Wosk
        można też traktować jako serum na przesuszone włosy.
        • maryloo13 Re: Prostowanie włosów prostownicą 04.08.04, 11:40
          Dziękuję za sugestie. Co mogę polecić ze swojej strony, ostatnio znalazłam
          mleczko Hot Style L`oreal, dostępne tylko w salonach fryzjerskich przeznaczone
          właśnie do prostownic (55 pln). Bardzo dobre. Jest również dostepny w spray. :-)
          • Gość: inezja Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: *.interserv.net.pl / 62.233.214.* 04.08.04, 15:54
            Hej.Ja tez zamierzam sobie je kupic ale na razie mnie nie stac...:)
      • Gość: majka Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: 213.70.39.* 04.08.04, 16:28
        Ja posiadam prostownicę firmy Remington. Nie jest najgorsza. Ma zbiorniczek na
        wode ale nie używam ponieważ prostuję wlosy jak jeszcze sa lekko wilgotne.
        Problem jest tez taki ze zbiorniczkiem ze wylatują mi z niego gorące krople
        wody. Jedno jest jednak pewne nigdy nie potrafię wyprostować tak włosów jak w
        momencie wyjścia od fryzjera. Nie wiem czy to kosmetyki czy sposób naciągania
        włosa.
        • Gość: MARIA Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: 212.160.253.* 04.08.04, 16:50
          Właśnie ostatnio byłam u fryzjera i wyprostował mi włosy na prostownicy przy
          użyciu środka Hot Style L`oreal. Były cudowne stąd moja fascynacja prostownicą.
          Chciałabym domowym sposobem uzyskać podobny efekt. Tylko zupełnie nie wiem,
          która prostownica jest dobra…

• ziereal Re: Prostowanie włosów prostownicą 04.08.04, 19:42
            samemu trudno obrobic glowe prostownica:), wiem , bo mialma -od kolezanki
            pozyczona:). Polecam taka raczej o szerokich zelazkach, zwłaszcza jesli macie
            dluzsze wlosy:).
            Co -prostownicy nadaje sie tez produkt welli sp, z seri do stylizacji, taki
            spray:). Jesli chodzio mleczka loreala, to nie musi byc specjalne pod
            prostownice, wystraczy liss control, kosztuje ok 55zl (na allegro 33), ladnie
            pachni-i tez ma za zadanie wygladzac
            pzd
        • Gość: inezja Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:16
          Ja tez zawsze lepiej wygladam po wyjsciu od mojej kolezanki ktora jest z zawodu
          fryzjerka...nie chce mi zdradzic swoich sztuczek-jakby fryzjerzy zaczeli
          zdradzac sztuczki to przestaliby zarabiac:)))
      • Gość: iza Re: Prostowanie włosów prostownicą IP: 80.51.244.* 05.08.04, 16:57
        polecam kupno prostownicy we fryzelli, ja za swoja zaplacilam ok 250zl ;)do
        wlosow dluzszych polecilabym taka z szerszymi nakladkami , natomiast do
        krotszych te z waskimi zakladkami -ponieewaz taka lepiej sie obejmie wlosy u
        nasady;)) dobrze byloby gdyby prostownica miala dodatkowo takie grzebyki z boku
        przy nakladkach, przydatne zwlaszca przy wlosach dlugich i kreconych, przy
        krotkich i prostych mysle ze nie sa az trak niezbedne:) no i czywiscie
        prostownica ma byc z nakladkami porcelanowymi=ceramicznymi!!! podobno taka na
        pare daje gorszy efekt;) aby uzyskac dobry efekt polecalabym wczesniej po
        umyciu zastosowac szczotke okragloa, jak najgrubsza do im dluzszych i kreconych
        wlosow, no i suszarke, i dokladnie rozciagnac wlosy:)))do mycia stosowac
        oczywiscie szampon odpowiedni do prostowania i wygladzania wlosow, np goldmana
        lub indola(do kupienia we fryzelii), nastepnie balasam tak samo do prostowania
        i wygladzania, i na koniec cos przed prostopwaniem w spreju, efekt jest, ale
        cena i praca tez jest duza, a wiec zachecam do eksperymentow:))))powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka