Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

polscy projektanci

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.08.04, 12:19
    porozmawiajmy o polskich projektantach. Maciej Zień, Paprocki-Brzozowski,
    J.Kędziorek, Natalia Jaroszewska itp. - czy któraś z Was kupiła coś
    zaprojektowanego przez nich? Co sądzicie o takich ciuchach, o wydaniu np.
    1000zł na sukienkę czy 400 na bluzkę? Warto się czasem "zasnobować" na taki
    ciuch? Jak jest z jakością takich ubrań- rzeczywiście lepsza? I najważniejsze-
    czy w takich butikach też są przeceny? ;-)
    Obserwuj wątek
      • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:17
        a dlaczego te modelki przyjmują takie dziwne pozy?
        czy to są owe "najtajniejsze pragnienia kobiet",o których wspomina motto?

www.dochnal-zien.pl/main.htm
        myślałam,że kolekcja ma "mówić sama za siebie"
        • lunalovelight Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:19
          moze kobitki joge cwicza :D. bo faktycznie, powykrecane miejscami biedaczki ...
          • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:27
            lunalovelight napisała:

> moze kobitki joge cwicza :D. bo faktycznie, powykrecane miejscami biedaczki ...

eeee joga bardzo zdrowa jest - to chyba projektant im zaordynował te ćwiczenia z
            wykręcania
            • lunalovelight Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:32
              wiem, ze zdrowa [i czasem bolesna ;)]. cwiczylam swego czasu.
              a najbardziej nastanawia mnie ta dziewoja w bialych botach do kolan... nie wiem,
              czemu te pozy maja zluzyc. moze sie to raczej skojarzyc negatywnie - ze
              niewygodne szmatki i trza sie w paragraf zwijac ;). ale ja pewnie sie nie znam
              po prostu, gdziez mi tam do zienia macieja...
              • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:39
                lunalovelight napisała:
                raf zwijac ;). ale ja pewnie sie nie znam
                > po prostu, gdziez mi tam do zienia macieja...
                Prawda? Nam,zwykłym śmiertelniczkom,które nie znają swoich najtajniejszych
                pragnień...
                imho jedynie Kędziorek projektuje normalne ciuchy
                a swoją drogą,może by projektować ciuchy,które "odkrywają najtajniejsze
                pragnienia mężczyzn"?

Bo na razie projektanci uparli się tłumaczyć kobietom,czego one pragną;-))))
                • lunalovelight Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:42
                  hah, niedoczekanie takiego zieniuchny, zeby mi tlumaczyl, czego pragne ;).

a pomijajac wydumane, pseudo-artystyczne pozy modelek - same projekty tez mnie
                  nie powalaja.
                  • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:44
                    lunalovelight napisała:

> hah, niedoczekanie takiego zieniuchny, zeby mi tlumaczyl, czego pragne ;).
                    Ja pragnę bojówek,do jasnej cholery! Czy zień mi je uszyje? Tylko może
                    niekoniecznie z muślinu;-)
                    • lunalovelight Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:51
                      a propos tych bojowek, o ktorych zalozylas watek wczesniej - kumpela
                      powiedziala, ze koles juz nie sprowadza tych rzeczy od dawna :(, wiec dupa
                      zimna. chociaz ta sama kumpela leci we wrzesniu do izraela na prawie miesiac,
                      tylko, ze nie wydaje mi sie, zeby wojsko izraelskie chetnie rozdawalo gatki
                      swoich kobiet-zolnierzy [ale kto wie].

a zien to niech lepiej Ci bojowek nie dzierga - bo dam sobie reke odciac, ze
                      bylyby tiulowe albo z inszej satyny :). *cza* byc awangardowym...
                      • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:55
                        lunalovelight napisała:

> a propos tych bojowek, o ktorych zalozylas watek wczesniej - kumpela
                        > powiedziala, ze koles juz nie sprowadza tych rzeczy od dawna :(, wiec dupa
                        > zimna.
                        a,dzięki za info.poznajdywałam różne rzeczy w necie,ale wyspiarze to mi na
                        przykład nie odpisali...
                        ja mówię: ciemna dupa
        • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 07.08.04, 15:20
          kochanica.francuza napisała:

> a dlaczego te modelki przyjmują takie dziwne pozy?
          > czy to są owe "najtajniejsze pragnienia kobiet",o których wspomina motto?
          >
          > www.dochnal-zien.pl/main.htm
          > myślałam,że kolekcja ma "mówić sama za siebie"

chodzi mi o:
          panią w kolorowej spódnicy zadartej po szyję
          panią w czarnej sukience ze stopą na biodrze
          panią w różowych skarpetkach z czarnym szalem
          panią w czarnej kiecce i butach do kolan
      • Gość: Lena Re: polscy projektanci IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.04, 18:27
        Według mnie ciuchy polskich projektantó są SUPER.Marze o jakimś ciuszku
        zaprojektowanym przez Macieja Zienia.Niestety nie mieszkam w Warszawie a tylko
        tam jest jego butik.Próbowałam zamówić coś przez INTERNET, ale nie dało rady,
        nawet nie znalazłam strony Maćka. PS. nietylko projekty tego faceta są
        super,ale i on sam.Ubóstwiam GO.
        • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 08.08.04, 19:58
          Gość portalu: Lena napisał(a):

> Według mnie ciuchy polskich projektantó są SUPER.Marze o jakimś ciuszku
          > zaprojektowanym przez Macieja Zienia.Niestety nie mieszkam w Warszawie a tylko
          > tam jest jego butik.Próbowałam zamówić coś przez INTERNET, ale nie dało rady,
          > nawet nie znalazłam strony Maćka. PS. nietylko projekty tego faceta są
          > super,ale i on sam.Ubóstwiam GO.

dobrze, zrób dobrze chlopu,wzmocnij jego ego i wklep w wyszukiwarkę: dochnal & zień.

Dochnal to jakaś baba,sympatyczny projektant nawet nie podaje jej imienia...
          • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 08.08.04, 19:59
            oczywiście zrób dobrze PRZEZ wzmocnienie jego ego,czyli uciesz go tym
            • Gość: Lena Re: polscy projektanci IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.04, 20:31
              Dziękuje bardzo za radę.Chłop napewno się ucieszy
              • kochanica.francuza Re: polscy projektanci 08.08.04, 20:36
                Gość portalu: Lena napisał(a):

> Dziękuje bardzo za radę.Chłop napewno się ucieszy

o tak,a za swą radość zażąda najmarniej jakichś dwóch tysięcy
                No ale skoro chcesz...

voyage, voyage -
                vole dans les hauteurs...
                Soy la sonadora!
                • Gość: lulu Re: polscy projektanci IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.08.04, 21:09
                  no dobra, założyłam ten wątek, bo kupiłam parę dni temu sukienkę Natalii
                  Jaroszewskiej. przepiękną! i wiecie co? tak chciałabym robić zakupy zawsze.
                  malutki butik, kilkanaście wieszaków z ciuchami. uczucie, kiedy przesuwając
                  wieszaki chciałabym przymierzyć co drugi ciuch- jakby ktoś siedział w mojej
                  głowie i dokładnie wiedział,co chciałabym nosić. lekka adrenalinka- bo ciuchy
                  występują zazwyczaj w pojedynczych egzemplarzach, w jednym rozmiarze- będzie
                  dobra ta sukienka, czy to nie mój rozmiar itp. oryginalność, świadomość, że
                  tylko ja mam taką rzecz, że ktoś nad jej uszyciem "czuwał" od projektu do
                  uszycia- to zupełnie nowe dla mnie doświadczenie. Nie zrozumcie mnie źle, lubię
                  plastikową biżuterię z h&m, dżinsy z Zary i Mango, marynarki z Promod i to są
                  moje miejsca ubraniowych zakupów. ale jak miło kupić czasem coś "ekstra" i tak
                  nietypowo- nawet, jeżeli to zrujnowało mój budżet ;-)
                  • Gość: majorka Re: polscy projektanci IP: *.sgib.com 12.11.04, 16:32
                    A czy znacie jakis "nieznanych" projektantow, tzn nie o nazwiskach typu
                    Jaroszewska (chociaz jest super, ale dla mnie troche za droga), ale takich
                    poczatkujacych, ktorzy uszyli by cos na miare, ciekawego i ladnego, ale troche
                    taniej niz Jaroszewska?
                    • miska_malcova Re: polscy projektanci 12.11.04, 22:32
                      w Krakowie Plich (sklip na Dominikańskiej). Tylko nie wiem, czy to
                      wystarczająco "nieznany" projektant:-)
                      • Gość: major Re: polscy projektanci IP: *.sgib.com 16.11.04, 13:09
                        Zapomnialam dopisac, ze mial byc w warszawie....;(((
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka