sushi69 18.06.14, 12:23 Choć to forum w części kobiecej to może ktoś pomoże. Gdzie - miejsce/producent kupię dobrej jakości białe koszule? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemowa Re: Biała koszula - męska 18.06.14, 15:12 hmmm, a w sklepie z koszulami szukałeś? :) Dobrzy producenci koszul mają własne sklepy, a tam znajdziesz każdy fason i kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
sushi69 Re: Biała koszula - męska 18.06.14, 15:38 Cóż, generalnie wszędzie słabej jakości wyroby. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Wólczanka..? swego czasu nosiłam koszulę 18.06.14, 20:28 mego ojca i to był najlepszy kołnierzyk, jaki miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Biała koszula - męska 19.06.14, 11:06 sushi69 napisał: > Cóż, generalnie wszędzie słabej jakości wyroby. To znaczy? Co Ci nie odpowiada, materiał, odszycie? Wólczanka, Dąbrowski Otto Hauptmann, mają dobrą jakość koszul, a jeśli nie, to Hugo Boss. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Biała koszula - męska 19.06.14, 17:34 zara i hm jak wyższy budżet - massimo dutti Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Biała koszula - męska 20.06.14, 10:40 jeepwdyzlu napisał: > zara i hm > jak wyższy budżet - massimo dutti O nie, nie, kijem bym nie tknęła koszuli z HM, Zara też nie ma dobrych koszul, akurat. Marynarki, płaszcze męskie, owszem mają ok, ale koszule nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Biała koszula - męska 20.06.14, 10:42 Ja bym raczej szukała w sklepach specjalizujących sie w modzie męskiej, jak np. wspomniana Wólczanka Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu snoby teoretyczne 20.06.14, 12:29 O nie, nie, kijem bym nie tknęła koszuli z HM, Zara też nie ma dobrych koszul, akurat. ----------- dla wielbicieli koszul wyższej jakości to jest bespoke albo mtm np miller szyje ma teraz ciekawy koncept 10 koszul ale trzeba nań 400 zł za sztukę A to i tak taniocha. więc z tym nie ruszaniem bez kija .... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 To nie snobizm, to praktyka.. 20.06.14, 13:46 jeepwdyzlu napisał: Męskie koszule prasuję od 26 lat. I nie cena jest dla mnie wyznacznikiem jakości, tylko materiał, odszycie i trwałość koszuli. To jak się zachowują po paru praniach mankiety i kołnierzyk. Czy się nie marszczą, załamują, pękają wręcz, czy nie odpadają niechlujnie przyszyte guziki. Czy bawełna jest cienka, czy gruba do której bez zraszacza nie przystąp. A dla użytkownika jeszcze istotna jest wygoda noszenia - rozmiarówka, krój, długość. Dlatego tych z HM kijem bym nie tknęła...Popularna, byle jaka masówka nie uwzględniająca nietypowych sylwetek.. Fatalne kołnierzyki. Brzydkie materiały. > ciekawy koncept 10 koszul > ale trzeba nań 400 zł za sztukę > A to i tak taniocha. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Errata 20.06.14, 13:48 Przepraszam źle mi się powyższa wypowiedź sformatowała, to oczywiście nie Jeep napisał tylko ja, a cytat z jego wypowiedzi jest na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Errata 20.06.14, 13:57 dobra koszula musi kosztować ręczna praca, materiał Pytam - ilu ludzi stać na wydawanie na POJEDYŃCZE egzemplarze po kilkaset złotych? j. Odpowiedz Link Zgłoś
piegusowata Re: Biała koszula - męska 04.07.14, 15:28 mnie się tak strasznie białe koszule nie poobają.... są nudne po prostu, biała koszula nadaje się do ślubu, a kolorowe są dużo lepsze i można zrobić z koszulą w kratę czy w paski świetnie się ubrac na elegancką okazję. bardzo fajne koszule w kratę są w ebanicie, kupiłam mojemu facetowi taką na urodziny, ucieszył sie chyba bardziej niż z mp3 w ubiegłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Biała koszula - męska 04.07.14, 18:43 w kratkę? w kratce chodzą członkowie PIS tylko i jeszcze działkowcy Odpowiedz Link Zgłoś
sushi69 Re: Biała koszula - męska 20.06.14, 15:42 zara I hm to chińskie badziewie za dolara za sztukę Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu wszystko jest produkowane w Chinach 20.06.14, 15:50 a zara robi bardzo dobre koszule mam kilka, są świetne i mam porównanie to samo ich droższa marka - massimo do tych koszuli to przyczepić się może tylko Kulczyk j. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: wszystko jest produkowane w Chinach 20.06.14, 16:54 jeepwdyzlu napisał: > a zara robi bardzo dobre koszule Być może jakościowo, ale nie produkują rozmiaru na 194 cm wzrostu i szczupłą sylwetkę z długimi rękami, chyba, że ostatnio rozszerzyli rozmiarówkę, ale dotąd zazwyczaj patrzyli na moich facetów z powątpiewaniem i tylko kręcili przecząco głową, więc jak dla mnie jako bardzo dobry sklep to, to odpada.. 194 cm to nie jest jakiś bardzo niespotykany rozmiar w Polsce (w Hiszpanii owszem) i są sklepy gdzie takich koszul jest do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: wszystko jest produkowane w Chinach 22.06.14, 13:44 Zara też nie ma dobrych koszul, akurat. --------- tak napisałaś a nie że mają za małą rozmiarówkę Podkreślam - robią DOBRE koszule, a ich marka wyżej - Dutti - - BARDZO dobre być może w za krótkich rozmiarach, ale krytykując tego nie zastrzegłaś... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Masówka z Zary i H@M 23.06.14, 09:39 jeepwdyzlu napisał: > Zara też nie ma dobrych koszul, akurat. > --------- > tak napisałaś > a nie że mają za małą rozmiarówkę Nie mają za małej rozmiarówki tylko niewystarczającą. DOBRYCH koszul męskich nie produkuje się w rozmiarach S,M, XL, czyli na każdego i na nikogo, tylko biorąc pod uwagę wzrost, tęgość, rozmiar kołnierzyka, długość rękawów i krój. Zara tego nie robi. Zatem nie biorę ich oferty poważnie pod uwagę, bo to jest zwykła masówka, a nie DOBRE koszule. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Masówka z Zary i H@M 23.06.14, 14:47 ZDECYDUJ SIĘ albo masówka albo za mała rozmiarówka :-) eot bo nia na temat gadasz ciao j. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Masówka z Zary i H@M 23.06.14, 15:36 jeepwdyzlu napisał: > ZDECYDUJ SIĘ > albo masówka > albo za mała rozmiarówka To się wyklucza? Wytłumaczyłam wyżej o co mi chodzi i jakie moim zdaniem są cechy dobrej koszuli. Ty najwyraźniej nie masz w tym względzie wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Masówka z Zary i H@M 23.06.14, 18:39 dobra koszula jest dobra nawet jak nie jest na wielkoluda nic nie kumasz i masz kłopoty z logiką może powrtó do podręczników szkolnych przydałby się? Podpowiem: 6 klasa podstawówki... Nie dziękuj jeep Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Masówka z Zary i H@M 24.06.14, 10:46 jeepwdyzlu napisał: > nic nie kumasz > i masz kłopoty z logiką Lubisz nosić niedopasowane i źle uszyte koszule - proszę bardzo, ale nie pisz, że one są dobre. A w dyskusji zazwyczaj używa się rzeczowej argumentacji nie bezsensownych złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Masówka z Zary i H@M 24.06.14, 13:38 DOBRA oszula oznacza z dobrych materiałów dobrze uszyta a NIE pasująca na twojego chłopa Kumasz? niestety obawiam się że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Widać, że nigdy nie nosiłeś dobrej koszuli. 24.06.14, 14:14 jeepwdyzlu napisał: > DOBRA oszula > oznacza z dobrych materiałów > dobrze uszyta > a NIE pasująca na twojego chłopa > Kumasz? > niestety obawiam się że nie... Obawiam się, że to TY nie rozumiesz. Dobra koszula to koszula szyta w odpowiedni sposób (ważne jest również w jakim kierunku układane są na materiale patrony), doskonale odszyta, z dobrego, naturalnego materiału, występująca w wielu różnych rozmiarach, uwzględniających nie tylko wzrost ale różne typy sylwetek, rozmiary i kształty kołnierzyków oraz krój w zależności od przeznaczenia koszuli. Tak, tak, koszule wyglądają inaczej w zależności również od ich przeznaczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Widać, że nigdy nie nosiłeś dobrej koszuli. 24.06.14, 17:24 jasne a zara i MD nie potrafią szyć koszul Gdyby to napisał książę Karol może miałby prawo tak sądzić... ale 99% Polaków nosi koszule znacznie gorsze niż szyją ww pa j. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Widać, że nigdy nie nosiłeś dobrej koszuli. 24.06.14, 21:04 jeepwdyzlu napisał: > jasne > a zara i MD nie potrafią szyć koszul > 99% Polaków nosi koszule znacznie gorsze niż szyją ww Fakt, że znaczna część Polaków nie potrafi się ubrać odpowiednio nie jest żadnym argumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: Biała koszula - męska 17.06.16, 12:08 Uważam, że najlepiej jest szukać właśnie w sklepach z koszulami, poza tym często widzę koszule w różnych popularnych sieciówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
grupaoem Re: Biała koszula - męska 28.09.16, 08:29 Białe koszule kupisz w sklepie MARCONI. sklep.marconi.com.pl/12-koszule-meskie-marconi#/show-all Myślę, że znajdziesz coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś