Dodaj do ulubionych

POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA

23.05.10, 08:47
W I turze popieram ANDRZEJA lEPPERA. Dlaczego? Kieruję się czystą
kalkulacją patriotyczną bez osobistych sympatii. Uważam, że w gronie
10 kandydatów na Prezydenta RP Andrzej Lepper jest najbardziej
związany z polską racją stanu. Mając władzę jest w stanie złamać
dotychczasowy układ Okrągłego Stołu niszczący Polskę. A. Lepper jest
politykiem o silnej charyzmie i dużej pracowitości. Ma odwagę
przeciwstawić się Antynarodowemu Układowi.
Andrzej Lepper ma swój milionowy elektorat ( miał kiedyś 15 %) i
jest w stanie przejąć elektorat PSL-u. Może stworzyć dużą formację
polityczną, rozszerzając ją także na inteligencję narodową i
techniczną.

Uważam , że na powodzi Platforma przewróci się jak kiedyś lewicowy
rząd Cimoszewicza i Komorowski wypadnie z gry o prezydenturę.
Platforma powinna skończyć swój żywot tak jak kiedyś AWS, czy UW.
Może te nieszczęścia spadające na Polskę są znakiem aby Naród
odrodził się.....

Pozdrawiam, Alicja W.
Obserwuj wątek
    • filip_bu Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 12:14
      Pani Alicjo na pani poczucie humoru zawsze można liczyć.
      • alicja-wawrzynska Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 12:25
        filip_bu napisał:

> Pani Alicjo na pani poczucie humoru zawsze można liczyć.

No i tu Cię Filipie-bu rozczaruję, bo ja moje preferencje polityczne
        związane z kandydatem na prezydenta umiesciłam na swojej stronie
        Facebook,a. Jakimś cudem przedostało to się do szerszych kręgów, w
        tym do diaspory polskiej na świecie i idziemy z tym koksem dalej.
        Lepper przejdzie do II tury. To nie żart, to moja szansa na
        normalnośc Mojego Kraju. W II turze zastanowię się i dam znac co
        dalej.
        Przemyśl filipie-bu, czy aby napewno nie mam racji?
        Pozdrawiam, alicja W.
        • ccelofan Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 12:32
          Pomysł z Lepperem uważam za przedni, popieram z całego serca.
          Uwaga emeryci!
          To, ze co rok rewaloryzują Wam emerytury (i renty) zawdzięczajcie tylko
          Lepperowi. To tylko Jego zasługa. Inni w tym czasie juz by Wam
          zmniejszyli Wasze świadczenia o połowę, bo oni potrafia równac tylko w
          dół.
          GLOSUJĘ W i TURZE NA LEPPERA!!!
          • filip_bu Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 13:37
            A ja myślałem o panu Korwin-Mikke.
            • ccelofan Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 18:45
              filip_bu napisał:
              > A ja myślałem o panu Korwin-Mikke.

Korwin nie ma zaplecza politycznego = nie ma szans.
              • hauptmannad Re: POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 19:44
                Też uważam, że Korwin nie ma szans.
                Proponuje wprowadzić monarchię i prawo głosu dać tylko monarsze.
                Jednocześnie, w nawiązaniu do powodzi, proponuje rozwiązania Republiki Francuskiej (a co z monarchą zrobili rewolucjoniści to wiemy).
                Te rozwiązania francuskie wyglądają tak, że jeżeli ktoś chce się budować na terenach zalewanych to:
                - musi podpisać oświadczenie, że nie będzie ubiegał się o odszkodowania;
                - musi stawiać domy, które nie ulegną wodzie do pewnej wysokości (odpowiednie fundamenty oraz szczelność konstrukcji).
                • stoper57 Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 23.05.10, 21:38
                  wariant przywódcy rodem z rolnictwa uspołecznionego trenują za
                  Bugiem. O ile mi wiadomo, nie jest to oaza szczęścia i kraina miodem
                  i mlekiem płynąca.
                  Charyzma A.Leppera? Pracowitość?
                  Moim zdaniem charyzmatycznie (lub populistycznie) i bardzo
                  pracowicie, od spotkania do spotkania, rozdaje to, czego nie ma i
                  obiecuje, to czego nie może (nie można) spełnić. A publika (na
                  fakty) głucha.......jak widać słucha .
                  • ccelofan Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 24.05.10, 11:02
                    stoper57 napisał:

> wariant przywódcy rodem z rolnictwa uspołecznionego trenują za
                    > Bugiem. O ile mi wiadomo, nie jest to oaza szczęścia i kraina
                    miodem
                    > i mlekiem płynąca.
                    > Charyzma A.Leppera? Pracowitość?
                    > Moim zdaniem charyzmatycznie (lub populistycznie) i bardzo
                    > pracowicie, od spotkania do spotkania, rozdaje to, czego nie ma i
                    > obiecuje, to czego nie może (nie można) spełnić. A publika (na
                    > fakty) głucha.......jak widać słucha .

Stoper, nigdy nie czerp wiedzy z mediów, dobrze radzę.
                    Pijesz do Białorusi? Powtarzasz jednak medialną opinię na jej temat.
                    To sprawdź zadłużenie Białorusi na dzień dzisiejszy oraz stan i
                    wyposażenie białoruskiej armii. Potem napisz, ale własne zdanie na
                    ten temat, chętnie przeczytam.
                    • stoper57 Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 24.05.10, 13:56
                      myślę, że jest jeszcze co najmniej jedna jeszcze "mocna" armia,
                      mocniejsza od białruskiej, bo atomowa - towarzysza Kima, która
                      strzeże narodu przed nadmierną konsumpcją, to ma być argument?
                      Pałowanie opozycji na Białorusi, niemalże dożywotnia prezydentura,
                      kołchozowa rzeczywistość, cenzura i inne pozostalości po sowieckiej
                      republice(!)- to są fakty. Nie medialne, tylko tzw. autentyczne.
                      I ileś lat zapóźnienia w... właściwie we wszystkim
                      A zadłużenie? Chyba nie bardzo pożyczkodawcy się tam pchają.
                      • ccelofan Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 24.05.10, 21:34
                        Oj stoper
                        To, o czym piszesz to nie są fakty.
                        Spróbuj poznac cos, ale dogłębie, a nie pobieżnie.
                        • grocholica Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 25.05.10, 10:19
                          Mieszkałam na Białorusi kilka miesięcy, pod koniec lat 90-tych.
                          Łukaszenka rzadził tam wtedy już ok. 8 lat. Mińsk i wielka bieda,
                          zero perspektyw, najwieksze marzenie młodych ludzi to prawo do
                          meldunku w mińsku lub wyjazd za granicę. Spośród poznanych tam
                          studentów dzisiaj ok. 90% mieszka poza Białorusią i można
                          powiedzieć, że to najlepsza rzecz, która ich spotkała...
                          • stoper57 Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 25.05.10, 10:44
                            ja mieszkałem w najlepszym ustroju, jaki podobno można było
                            zaoferować ludzkości. Przez 30 lat doświadczałem tego dobrodziejstwa
                            i NIE ŻAŁUJĘ, że minęło i NIE ZGADZAM SIĘ, że "za Gierka było lepiej"
                            I NIE WIERZĘ w białoruski model szczęścia i dobrobytu.
                            (a ich potężna armia? - pamiętam Ludowe Wojsko Polskie i nie sądzę
                            aby białoruski wzorzec był lepszy)
                          • alicja-wawrzynska Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 25.05.10, 11:12
                            grocholica napisała:

> Mieszkałam na Białorusi kilka miesięcy, pod koniec lat 90-tych.
                            > Łukaszenka rzadził tam wtedy już ok. 8 lat. Mińsk i wielka bieda,
                            > zero perspektyw, najwieksze marzenie młodych ludzi to prawo do
                            > meldunku w mińsku lub wyjazd za granicę. Spośród poznanych tam
                            > studentów dzisiaj ok. 90% mieszka poza Białorusią i można
                            > powiedzieć, że to najlepsza rzecz, która ich spotkała...

A ja byłam W Johanesburgu i słyszałam ....oj różne rzeczy słyszałam.
                            I byłam na Ukrainie, gdzie idąc ulicą za młodymi ukrainkami
                            podsłuchywałam ich rozmowę. Cieszyły się jak dzieci, że na Ukrainie
                            instaluje się obcy bank.
                            Nie wytrzymałam, przyspieszyłam kroku i zapytałam: "a Wy dumajecie
                            szto zapadnij bank Wam szto to dast? Wy łutsze kriepko dzierżycie
                            wasze dziengi w rukach, sztoby on wam ich nie zabrał".

Co do Polski, to wolałabym jesc suche kartofle, ale w kraju bez
                            lichwiarskiego długu, ktorego Polska już nigdy nie będzie w stanie
                            spłacic. W kraju, ktorego aktywów byle kmiot nie pcha w pazerne łapy
                            globalistów. Chciałabym miec świadomośc, że moi rodacy, którzy w
                            wyniku kataklizmu powodzi utracili dorobek życia, mogą liczyc na
                            pomoc państwa, że nie zostaną ze swoją biedą sami.

Oto jak ogłupiające media zamieniają nam mózgi w wodę. Patrzymy na
                            to samo, a każdy widzi co innego. Szkoda.

• bohemias Re:Ja nie POPIERAM ANDRZEJA LEPPERA NA PREZYDENTA 28.05.10, 00:13
                              Koniec świata....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka