Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jesienne buty

IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 16:45
    Czy buty z czubami nadal będą modne w nadchodzącym sezonie?? mam już dość,
    ale baletki a'la lata 50 to już zupełna porażka. I co tu sobie kupić?
    Obserwuj wątek
      • inezja21 Re: jesienne buty 30.08.04, 16:50
        Polecam ecco.
        • Gość: iza Re: jesienne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 07:35
          wlasnie sie nad tym sklepem zastanawialam, bo tez nie lubie butow z czubami.
          Jakie sa buty ecco, jakie ceny? moze ktos sie orientuje???//
          • blinski Re: jesienne buty 31.08.04, 10:39
            parę razy wszedłem do sklepu ecco w galerii mokotów by się rozejrzeć, i na paru
            razach się skończyło. ceny są średnie, ale nawet za parę groszy bym nie kupił.
            ecco buty podobnie jak scholl sandał robi niewątpliwie wygodne itp., ale
            absolutnie nie można powiedzieć że ładne czy gustowne. chyba nie widziałęm tam
            tak naprawdę ani jednej ładnej pary butów, ani męskich ani damskich. nadają się
            wg. mnie dla kogoś kto wygodę stawia ponad wszystko i nie za bardzo interesuje
            go wygląd, zresztą zobacz sama:

www.ecco.com.pl/produkty.html

szkoda że cen nie dali.
            • Gość: iza Re: jesienne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:59
              dzieki za wypowiedz,a wiesz ze mialam podobne zdanie na temat tego sklepu :)
              pozdrawiam
            • eirenne Re: jesienne buty 05.09.04, 22:03
              blinski napisał:

> parę razy wszedłem do sklepu ecco w galerii mokotów by się rozejrzeć, i na paru
              >
              > razach się skończyło. ceny są średnie, ale nawet za parę groszy bym nie kupił.
              > ecco buty podobnie jak scholl sandał robi niewątpliwie wygodne itp., ale
              > absolutnie nie można powiedzieć że ładne czy gustowne. chyba nie widziałęm tam
              > tak naprawdę ani jednej ładnej pary butów, ani męskich ani damskich. nadają się
              >
              > wg. mnie dla kogoś kto wygodę stawia ponad wszystko i nie za bardzo interesuje
              > go wygląd

Uważam, że dwa ostatnie modele z linii city dla kobiet są bardzo udane. Ładnie wyprofilowane, na oryginalnym obcasie. Szkoda tylko, ze te sznurowane prawdopodobnie mają po wewnętrznej stronie suwaki, a sznurowanie to tylko atrapa... Chyba się wybiorę i obejrzę je na żywo:-)))
              • blinski Re: jesienne buty 05.09.04, 22:29
                masz rację, 'city' jest już najlepsze z tego wszystkiego. mi z kolei nawet
                całkiem podobają się dwa pierwsze modele..
      • Gość: M Re: jesienne buty IP: *.elk.mm.pl 30.08.04, 17:23
        A może po prostu buty, które będą wygodne i Tobie będą się podobały?I co z
        tego,że są/były? modne balerinki czy buty z czubami.Moim zdaniem są okropne i
        zwyczajnie ich nie kupiłam.
        • Gość: mrumru Re: jesienne buty IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 18:06
          Tylko innych butów prawie nie widać w sklepach
          • Gość: Patrycja Re: jesienne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:27
            Czy wy nie zrozumiecie, że to szpice, a nie czuby?! Czubami to wy jesteście!!
            • Gość: mrumru Re: jesienne buty IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 19:17
              Wyluzuj gąsko, w przeciwieństwie do ciebie nie zamierzam zawracać sobie
              głowy obuwniczą nomenklaturą, zwłaszcza że buty sa okropne.
            • Gość: zorientowana Re: jesienne buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 04:19
              Szpice to są takie psy, moja droga. :) Istnieją szpice fińskie, wilcze, duże
              białe, duże kolorowe, średnie białe, średnie kolorowe klasyczne, średnie
              kolorowe współczesne, małe białe, małe kolorowe klasyczne, małe kolorowe
              współczesne, miniaturowe, włoskie, japońskie... moim zdaniem to znacznie
              ciekawsze i warte zawracania głowy niż twoje buty z czubami :)

Specjalnie dla ciebie znalazłam tę oto stronę z fotkami szpiców wilczych:
              www.szpic.republika.pl/galeria.html
              I co, nie kochane? :) Mam nadzieję, że już się uśmiechasz i nie irytuje cię tak
              bardzo, że ktoś może buty z czubami/szpicami nazywać inaczej niż ty... złość
              piękności szkodzi. A obrażanie ludzi w Internecie jest tak samo nieładne jak
              obrażanie ich w tzw. realu.
              • Gość: S. Szpice IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 31.08.04, 05:38
                Jest jeszcze szpic pomorski
              • Gość: Patrycja Re: jesienne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:28
                Tym razem bez obrazy: Czy ty głupia jesteś, czy tylko taką udajesz?Niewiem, czy
                mam sens się rozpisywać skoro Ty najzwyczajniej robisz sobie ze mnie żarty.
                • truskawkowe-studio Re: jesienne buty 31.08.04, 10:48
                  ty sie patrycjo sonia przypadkiem na drugie nie nazywasz? tu szpice, tam
                  doda... widze podobny zakres zainteresowan. na swiecie sa wazniejsze rzeczy niz
                  bronienie honoru "szpico-czubasow" i innych dodiszonow :)

znajdz sobie jakies ambitne hobby - swietnie wplywa na cere.
                  • Gość: Patrycja Re: jesienne buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:56
                    Ty się w ogóle nie odzywaj. Dody nie lubię mówiłam już, ale każdemu należy się
                    minimum szacunku, a nazywanie kogoś śmieciem uważam za objaw skrajnej
                    nietolerancji. Tym bardziej, że dziewczyna ma naprawdę talent w postaci swojego
                    naprawdę dobrego wokalu, ale, że nie potrafi go odpowiednio wykorzystać to już
                    inna sprawa.
                    • truskawkowe-studio Re: jesienne buty 01.09.04, 09:56
                      no wiesz... bede sie odzywac jesli mi sie spodoba, a Ty akurat mi nie
                      zabronisz. a tworczosc panny dody nadal uwazam za byleco i shit. naucz sie
                      czytac ze zrozumieniem tekstu
                    • Gość: papryczka Re: jesienne buty IP: 212.160.106.* 02.09.04, 08:38
                      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) dobry wokal :)))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: GL Re: jesienne buty IP: 217.96.10.* 30.08.04, 19:51
        Tez mam problem, bo nie widziałam żadnej pary, która by mi odpowiadala ;(
      • Gość: go Re: jesienne buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 08:10
        można znaleźć inne buty niż "czuby", tylko trzeba pochodzić :)
        ja osobiście lubię i czuby i płasko ścięte i nie miałam problemu z kupieniem ani takich ani takich
      • czarodziejka1 Re: jesienne buty 31.08.04, 11:24
        Dziewczyny nie rozumiem waszej zawziętości i kłótni. Obecnie wszystkie buty są
        modne i nosi się te, które bardziej odpowiadją. Szpice, zaokrąglone czuby,
        ścięte czuby, kwadratowe czuby.... To samo tyczy się obcasów. Takiego wyboru i
        różności dawno nie było. A jakie kolory.... Skóra licowa, zamszowa itp. Tylko
        wybierać :)
        • sorbet Re: jesienne buty 31.08.04, 11:54
          Wszystko jest modne, ale są rzeczy modniejsze :-)

www.iht.com/articles/536453.html
      • Gość: ada Re: jesienne buty IP: *.cable.mindspring.com 01.09.04, 23:24
        polecam:

store.aerosoles.com/escalate/store/DetailPage?
        pls=aerosoles&bc=aerosoles&clist=0139803220b7:0139803220bb&pc=ZOOT+SUIT+HERRINGB
        ONE&ret=Dress+All

www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi?PAGE=PROFRAME&PROD_ID=643689
        www.raffaello-network.com/raffties/detail.php?itemid=28891&rangeid=29
        • blinski Re: jesienne buty 02.09.04, 08:27
          to żart?
        • Gość: papryczka Re: jesienne buty IP: 212.160.106.* 02.09.04, 08:39
          Heh... fajne te śniegowce :))
          • blinski Re: jesienne buty 02.09.04, 08:50
            niektóre uczestniczki forum ubolewają nad ślepym podążaniem za modą.. gdyby w
            polsce tak ślepo podążano za modą, juz w zeszłym roku widzielibyśmy na ulicach
            panny w takich butach. wyglądające jak syberyjskie walonki, noszone do mini, w
            lecie (!!). agh.. ktoś pamięta kiedykolwiek głupszą modę:)?
            uf, całę szczęście że do polski nie przyszło do głowy nikomu tego sprowadzać,
            chyba ktoś rozumny wiedział, że u nas nie odniosłoby to sukcesu.. w każdym
            razie miło jest w to wierzyć:)
            • b_bb Re: jesienne buty 02.09.04, 11:49
              blinski napisał:
              > uf, całę szczęście że do polski nie przyszło do głowy nikomu tego sprowadzać,
              > chyba ktoś rozumny wiedział, że u nas nie odniosłoby to sukcesu.. w każdym
              > razie miło jest w to wierzyć:)

Ja bym się na Twoim miejscu tak szybko nie cieszyła. ;)
            • Gość: ada Re: jesienne buty IP: *.cable.mindspring.com 02.09.04, 15:55
              żart to jest wlasnie zart.

Przyjda recze z opuznieniem .

Rozumiem ze ty wolisz widziec swoja pania prubujaca utrzymac sie na oblodzonym
              chodniku w czarnych kozakach na szpilach ,byle wygladala jak laska haha!!!
              Buty sa wygodne , ocieplane owcza welna w srodku .I to nie przymus nosic je
              latem do spodnicy.
              To wlasnie ten brak indywidualizmu.
              I nie do przyjecia jest inny kolor niz neutralny ,co nie?

Tak laski no coz musicie wygladac zawsze jak z katalogu odziezy dla sekretarek
              bo inaczej narazicie sie na smiesznosc.
              • papryczka_ag Re: jesienne buty 02.09.04, 15:55
                ???
              • Gość: mrumru Re: jesienne buty IP: *.acn.waw.pl 02.09.04, 21:20
                Myślisz że innej opcji nie ma?
              • blinski Re: jesienne buty 02.09.04, 21:21
                nie, nie musi zakłądać szpili do wszystkiego. ale między walonkami a szpilami
                jest taakie spektrum fasonów:) niski obcas, szerszy obcas, buty a la oficerki..
                sory, zapodałaś linki do butów bez wątpienia oryginalnych, ale nadających się
                bardziej do salonu osobliwości mody niż na ulicę:) jeśłi oryginalność ma być
                wyrażana w taki sposób, to nie jestem za.
                • Gość: Iga Re: jesienne buty IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 19:39
                  Mi sie baletki podobają.
                  Może mokasynki? Ładne butki zabudowona z kwadratowym czubem,
                  jakas alternatywa.
                  :*
                  • inezja21 Re: jesienne buty 03.09.04, 20:16
                    no własnie, po co ta cała dyskusja o czubach-szpicach (proponuję nazwę buty z
                    ostrymi noskami), balerinkach... można kupic mokasyny. Sama kupiłam w czerwcu
                    przecenione beżowe mokasyny na malutkim obcasie i jestem bardzo zadowolona.
                    • blinski Re: jesienne buty 04.09.04, 09:39
                      mokasyny też lubię; tylko mam jakąś niezrozumiałą awersję do czarnych (i to
                      wcale nie dlatego że są najpopularniejsze), najbardziej lubię jasne, włąśnie
                      beżowe. najlepiej na cienkiej podeszwie, z cienkiej skórki, w nieco sportowym
                      kroju.
      • Gość: izabella eleganckie buty IP: *.crowley.pl 03.09.04, 21:35
        hmm... słowa to mało...popatrzcie cóż za cudeńka można już u nas w Polsce kupić
        www.marinofabiani.it/advertising.htm#target
        • blinski Re: eleganckie buty 04.09.04, 09:40
          za ostre i długie szpice, nieładne.
      • sitc Re: jesienne buty 04.09.04, 09:52
        A ja właśnie znalazłam sobie buty na jesień. Super proste czarne mokasyny
        Ryłko, fakt myślałam nad czymś bardziej fantazyjnym, ale takie też się
        przydadzą :)
        • sublustris Buty Ugg 04.09.04, 16:07
          Te "walonki" podane przez kogos w linku to wzorowane na australijskich butach
          Ugg www.uggaustralia.com/Index.asp
          ktore zrobily kariere niemal wszedzie(wersja bez podeszwy "essential"-bo to
          nowosc tej jesieni).
          Teraz juz nie sa "az tak" modne(wypieraja je Camper)ale dalej licznie
          sprzedawane/kopiowane przez inne firmy. Wczoraj kupilam pare czarnych Ugg's
          (classic) bowiem sa b.wygodne i cieple. Bardzo polecam na (sucha)zime.
          • blinski Re: Buty Ugg 04.09.04, 16:42
            te buty gwałcą moje oczy swoją brzydotą:)) (jakby to powiedział wojewódzki,
            wzorowanie na którym kiedyś zarzuciła mi jakaś panna:)
            • Gość: Patrycja Re: Buty Ugg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:47
              Blinski, akurat nie masz się czym chwalić...:/. Lepiej poszukaj sobie inny
              autorytet tym razem godny naśladowania
              • blinski Re: Buty Ugg 04.09.04, 23:59
                co ja ci będę odpowiadał - zapewne swoim zwyczajem przywalisz potem jakimś
                tekstem w stylu 'nie chce mi się już rozmawiać' albo 'nie będę sie zniżać do
                tego poziomu'.
                kiedyś jakaś panna mi napisała, że 'chcę być podobny do wojewódzkiego' czy coś
                w ten deseń - co mnie raczej zdziwiło; w końcu ja raczej staram się być miły w
                przeciwieństwie do niego - co też jej napisałem.
                autorytetów nie posiadam.
                • Gość: Patrycja Re: Buty Ugg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 00:04
                  >'nie będę sie zniżać do tego poziomu'.
                  Przepraszam, czy ja kiedykolwiek coś takiego napisałam?! Proszę nie wmawiać mi
                  tego, czego nie robię. Kim Ty jesteś żeby przewidywać moje reakcje? Nie znasz
                  mnie i nigdy nie poznasz z czego strasznie się cieszę.
                  • blinski Re: Buty Ugg 05.09.04, 00:26
                    nie, akurat o zniżaniu się do czyjegoś poziomu to nie ty pisałaś.. sory.
                    szczegół - szczególnie że z większości twoich wypowiedzi można odnieść
                    wrażenie, że to właśnie chcesz rozmówcy przekazać.
                    heh, uważasz że poznanie ciebie byłoby w moim przypadku tak traumatycznym
                    przeżyciem że z niedojścia do takiej sytuacji można się jedynie cieszyć:)?
                    • Gość: Patrycja Re: Buty Ugg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:21
                      Sorry piszę się przez dwa r, jeżeli nie potrafisz poprawie używać
                      obcojęzycznych zwrotów to lepiej ich w ogóle nie stosuj.
                      Przestań cokolwiek wnioskować z moich wypowiedzi...czytaj co (ja)piszę, a nie
                      to co przez to chciałam powiedzieć. O twoim poziomie nie będę dyskutować gdyż
                      to bardzo trudne. Często ze zwykłej rozmowy potrafisz stworzyć prawdziwie
                      intelektualną pogawędkę. Nie był to niestety komplement gdyż w 99,9 % jest to
                      po I niepotrzebne, po II wg mnie brzmi komicznie, a po III niektóre pojęcia
                      nieposiadają nadto filozofii i nie trzeba w nich jej szukać. Z twoich
                      wypowiedzi wnioskuję, że jesteś osobą, która zwykły drut nazwie mianem
                      wspaniale metalicznego, wielofuncyjnego narzędzia o ogromnej gamie zastosowań.
                      • inezja21 Re: Buty Ugg 05.09.04, 19:29
                        Hehe,dobre z tym drutem...:)
                        Ale ja lubię dyskutowac z blińskim.Czuję się na tym samym poziomie co on, a
                        może dyskusji z nim nie lubią ci, których poziom w czymś odstaje od niego:)
                        wyżej lub niżej odstaje:)
                      • blinski Re: Buty Ugg 05.09.04, 19:47
                        'sory' było typowo spolszczone, tak jak to się mówi potocznie - z polską
                        wymową, niedbale, to po cóż i pisownia miałaby być oryginalna; w końcu nie
                        rozmawiamy po angielsku.
                        to był przykłąd tego filozofowania, które uważasz za komiczne. oczywiście
                        mógłbym dużo prościej, np. 'odp..ol się' czy 'a bo tak sobie chcę'. ale wolę
                        wyłożyć wszystko od razu, nawet jeśli takie pieprzenie o pierdółkach byłoby
                        rozbudowane do 20 linijek; po prostu jednocześnie nie chcę być niemiły, chcę by
                        każdy zrozumiał o co mi dokładnie chodzi i w ten sposób można od razu zakończyć
                        temat bez niedomówień i kłótni. dla ciebie oczywiście to może być śmieszne;
                        nikt cię nie zmusza do rozmowy ze mną, nie oczekuj tylko że nie będę w ogóle
                        komentował twoich postów.

• Gość: Julia Re: Buty Ugg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:59
              A tak apropos butów Ugg...w podanym wcześniej linku:
              www.uggaustralia.com/Index.asp u góry widoczne są różowe botki z
              futerka, czy ktoś widział podobne w Poznaniu? Wiem, że już rok temu były modne
              wtedy też oferowane były przez firmę Rocky niestety nie ma ona swego sklepu w
              Poznaniu:(. Proszę Was o pomoc.
            • sublustris Re: Buty Ugg 05.09.04, 03:24
              Wszystko to rzecz gustu i upodoban. Jedni uwazaja VV Garbusa za najpiekniejszy
              poprzez swa brzydote, inni nie. Mnie Ugg sie podobaja.
              :-)
              • blinski Re: Buty Ugg 05.09.04, 09:43
                garbus nie jest łądny, ale to już klasyka; klasykę traktuje się zupełnie
                inaczej niż rzeczy w miarę nowe.
                a buty ugg to po prostu potworki. kwestia gustu to np. to czy lubi się buty w
                szpic (niech już będzie:) czy nie - są dosyć popularne, szpic o różnej długości
                i przekroju od prawie zawsze istnieje w historii butów; a buty ugg są brzydkie
                absolutnie:) - nie zawaham się tego powiedzieć:). ale zrozumiem, jeśli ktoś
                powie 'podobają mi się, choć są obrzydliwe - to jednak coś w sobie mają'.
                • sublustris Re: Buty Ugg 05.09.04, 16:58
                  Garbus tez kiedys byl rzecza w "miare nowa" (a rownie brzydka) zanim stal
                  sie "klasyka":-))) Buty Ugg zapewne tez maja swoja australijsko-walonkowa
                  historie, zanim zaakceptowane, staly sie modne na nogach kalifornijskich
                  fashonistow.

A tak w ogole wszystkich zapraszam na www.pinezka.pl
                  Jest i rzecz o modzie.
                  :-)))
                  • blinski Re: Buty Ugg 05.09.04, 19:23
                    garbus stał się najpierw popularny, mimo że podobał się raczej średnio (np. w
                    anglii wyśmiewano się z niego bardzo długo - podobnie jak z citroena 2cv; i tam
                    oba te bardzo popularne i uważane za kultowe samochody nigdy nie osiągnęły
                    popularności) - ale to dlatego, że był bardzo tani, a na świecie panował kryzys
                    po II wojnie światowej; dopiero z czasem stał się klastką i dorobił się kultu.
                    natomiast buty ugg nie są ani tanie, ani popularne (na szczęście:), i w
                    zasadzie gdyby gwiazdy ich nie nosiły to zapewne mało kto by je kupił.
                    choć nawet gdyby kosztowały grosze.. przecież to wygląda jak kaloszki rainbow
                    skrzyżowane z eskimoskimi człapakami z foki.
                    sory, wolę już ewę minge:)
                    • sublustris Re: Buty Ugg 06.09.04, 00:54
                      blinski napisał:

> garbus stał się najpierw popularny, mimo że podobał się raczej średnio (np. w
                      > anglii wyśmiewano się z niego bardzo długo - podobnie jak z citroena 2cv; i
                      tam oba te bardzo popularne i uważane za kultowe samochody nigdy nie osiągnęły
                      > popularności) - ale to dlatego, że był bardzo tani, a na świecie panował
                      kryzys po II wojnie światowej; dopiero z czasem stał się klastką i dorobił się
                      kultu.natomiast buty ugg nie są ani tanie, ani popularne (na szczęście:), i w
                      > zasadzie gdyby gwiazdy ich nie nosiły to zapewne mało kto by je kupił.
                      > choć nawet gdyby kosztowały grosze.. przecież to wygląda jak kaloszki rainbow
                      > skrzyżowane z eskimoskimi człapakami z foki.
                      > sory, wolę już ewę minge:)

Mysle, ze w tej wymianie opinii istotna sprawa jest kwestia pozornej brzydoty,
                      ktora ma tyle uroku iz wywoluje pozytywne wrazenia zamieniajac obiekt w cos
                      urokliwego. Kwestia ew. "pupularnosci i kultu" moze byc tematem do innej
                      dyskusji.

Fakt jest faktem, moze zmartwie ale buty Ugg w US zdobyly w ciagu swych paru
                      lat tak duza popularnosc, ze sa jedne z najczesciej kopiowanych. Ilosc kopii
                      swiadczy o popularnosci oryginalnego wzoru i podazy. Nosza je wszyscy (mam na
                      mysli ekonomie, plec i wiek). Zjawisko promocji przez znanych i popularnych nie
                      jest niczym odosobnionym. Dzieje sie tak w wiekszosci przypadkow. Nawet w
                      Polsce:-)

Moim zdaniem obuwie (bo zapewne to miales na mysli) Ewy Minge, nie zapewnia
                      wygody o ktorej mysle i zdaje sie, ze chodzi tam glownie o liczne wiazania,
                      grube podeszwy... nadaje to zupelnie inne proporcje sylwetki, funkcje i
                      przeznaczenie.

W konkretnych sytuacjach zdecydowanie wole "kapcie" firmy Ugg.
                      :-)
                      • blinski Re: Buty Ugg 06.09.04, 09:15
                        wiesz.. sory, może przesadziłem z tym najeżdżaniem i dorabianiem ideologii jak
                        to mi ktoś tu zarzucił..
                        po prostu jeśli chodzi o buty jestem tradycjonalistą i wszystko co jest dziwne
                        i potworzaste wywołuje u mnie skrajnie negatywne wrażenia. nie obchodzi mnie z
                        grubsza czy coś jest oryginalne - musi być ładne, pasować do reszty, dobrze
                        jeśli podkreśla urodę. oryginalność - spoko, ale w obrębie znanych i
                        sprawdzonych fasonów - kozaki, szpilki, sandałki, mokasyny, buty sportowe.
                        takiego czegoś jak buty od ewy minge czy ugg moje biedne oczy po prostu
                        nietolerują:) dlatego robię się wtedy czasem niegrzeczny i mogę zacząć obrażać:)
                        (na szczęście umiem się powstrzymywać:)
                        • Gość: Patrycja Re: do Blińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:24
                          Nie tolerują osobno!! Twoim przykładem będę Cię poprawiać, ilekroć w Twoich
                          wypowiedziach znajdę błąd
                          • blinski Re: do Blińskiego 07.09.04, 12:33
                            nie ma sprawy.
                            tyle że ja błędów ortograficznych u innych nie poprawiam - choć nagminne mnie
                            denerwują - bo wiem, że każdemu palce mogą omsknąć się na klawiaturze lub może
                            podczas szybkiego pisania nie zwrócić na błąd uwagi.
                            • Gość: Patrycja Re: do Blińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:48
                              eh...nie jesteś dla mnie wzorcem, abym miała Ciebie naśladować...
                              • blinski Re: do Blińskiego 07.09.04, 13:14
                                no tak, przykład bierzesz tylko od najlepszych:)
                                a może to własna inwencja? wyrażana w poprawianiu moich błędów ortograficznych..
                                :)
                • bez_nicka Re: Buty Ugg 05.09.04, 18:47
                  blinski napisał:

> garbus nie jest łądny, ale to już klasyka; klasykę traktuje się zupełnie
                  > inaczej niż rzeczy w miarę nowe.
                  > a buty ugg to po prostu potworki. kwestia gustu to np. to czy lubi się buty w
                  > szpic (niech już będzie:) czy nie - są dosyć popularne, szpic o różnej
                  długości i przekroju od prawie zawsze istnieje w historii butów;

a czy te typu ugg nie?
                  buty firmy ugg sprowadzono do USA w latach 70. niekoniecznie firma, a forma
                  jest tradycja w kulturze Australii. czyli podobnie jak i te ze szpicem, maja
                  dlugoletni zyciorys. kwestia ktore obuwie: forma cizemki czy walonki ma dluzsza
                  historie...tu mozna polemizowac, mozliwe ze sa rownolatkami, przodkow tych
                  drugich noszono jeszcze przed Biskupinem.

LOL

• blinski Re: Buty Ugg 05.09.04, 19:34
                    pewnie tak:)
                    możan pójść jeszcze dalej - przypominające buty ugg zawiniątka ze skróry
                    noszono już w prehistorii:)
                    nie znam historii marki i modeli butów ugg - wiem jednak, że w dzisiejszym
                    świecie z telewizją, internetem, oraz nowościami trafiającymi do nas w
                    większości co najwyżej z lekkim opóżnieniem musiałbym mieć sporego pecha żeby o
                    nich usłyszeć dopiero niedawno.

• sublustris Re: Buty Ugg 06.09.04, 01:02
                      > nie znam historii marki i modeli butów ugg - wiem jednak, że w dzisiejszym
                      > świecie z telewizją, internetem, oraz nowościami trafiającymi do nas w
                      > większości co najwyżej z lekkim opóżnieniem musiałbym mieć sporego pecha żeby
                      o nich usłyszeć dopiero niedawno.

Na to wyglada.
                      Na pocieszenie - w Polsce buty te (zapewne jak wiele innych rzeczy typu "maslo
                      z fistaszkow") nie osignely popularnosci nawet w momencie, gdzie w innych
                      czesciach swiata powoli staja sie passe...
                      Jak zauwazono, buty typu Ugg - w US znalazly (oficjalnie) miejsce ponad 25 lat
                      temu; wpierw - uzycie zupelnie praktyczne, nie kierowane moda)- pare lat temu
                      (tak, pare lat temu, a nie od zeszlego roku) staly sie "trendy". Teraz moda
                      powoli przemija, ale przewiduje ich niesmiertelnosc dzieki niewatpliwym walorom
                      praktycznym. Warto sprobowac:-)
                      • blinski Re: Buty Ugg 06.09.04, 09:22
                        biorąc pod uwagę to że nie interesują mnie zbytnio wiadomości modowe zza oceanu
                        (tam trendy robią się coraz gorsze rzeczy - może ta tendencja ulegnie w końcu
                        odwróceniu?), to chyba nie takie dziwne że o tych butach nie słszałem.. zresztą
                        mało kto inny słyszał również (lub słyszał ale olał), w końcu na żywo nie
                        widziałem ich nigdy.
                        wiesz co, tak jak na ogół mam dobry humor tak te buty mi go skutecznie psują:)
                        (znaczy rozmowa o nich)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka