Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BUTY ZIMOWE - JAKIE ??

04.10.04, 12:56
    Po sobotnim tour ;) po sklepach jestem podłamana- musze kupic buty zimowe i
    nic dla siebie nie widze :( Buty musza być bardzo, bardzo ciepłe, na
    stabilnej, solidnej podeszwie, żadnych obcasów, najchętniej skórzane,
    czarne... I pasować na co dzień. Na pewno zbyt subtelne nie będą, musza być
    wygodne... Miałam takie portugalskie[?] , za kostkę, na zamek od wewnątrz,
    niestety już czas na ich emeryturę. Gdzie szukać nowych? W sportowych
    sklepach? Wszelkie Salomony wydaja mi się zbyt sportowe mimo wszystko, jak na
    codzien,. do pracy itp, a inne jakies takie... wątłe ;)
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 20:12
        jeśli szukasz wysokich i niue chcesz sportowych, to jeśli nie będą na obcasie -
        nawet najniższym - będą prawdopodobnie brzydkie i pasujące do niewielu rzeczy.
        • Gość: cytrusowa Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: *.kolonianet.pl 04.10.04, 20:14
          ja też szukam bicuków na zimę, ale nie mam aż takich wymagań. To znaczy mogą
          być na lekkim obcasie, ważne by były ciepłe i nie z maxi czubem.
          Doradzcie - jakie są teraz tendencje w obuwiu zimowym. Takim nie sportowym
        • tralalumpek Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 21:08
          blinski napisał:

> jeśli szukasz wysokich i niue chcesz sportowych, to jeśli nie będą na
          obcasie -
          >
          > nawet najniższym - będą prawdopodobnie brzydkie i pasujące do niewielu
          rzeczy.
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          ośmielę się nie zgodzić, mam zimowe buty na płaskim obcasie, czarne, wysokie
          cholewki,
          sa fantastyczne, są i sportowe i eleganckie, jak mnie nie zeżreją za markę to
          podpowiem że bossy
          drugie na płaskim obcasie, ciemnowiśniowe mogę nosic i do spódnicy eleganckiej
          i sportowej, i norek, i do jeansów, wężowa skóra /bally

(ło jezu ale sobie nagoniłam na skóre)
          • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 21:39
            nie ważne jakiej marki, jak cię stać. ale to zupełnie płaski obcas (tzn. brak
            obcasa) czy raczej podeszwa coś jak w oficerkach, z 1-1,5 obcasa?
            • tralalumpek Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 09:29
              blinski napisał:

> nie ważne jakiej marki, jak cię stać. ale to zupełnie płaski obcas (tzn. brak
              > obcasa) czy raczej podeszwa coś jak w oficerkach, z 1-1,5 obcasa?
              >
              >

te czarne sa "cos jak w oficerkach" a te drugie tez w zasadzie, obcas ma moze
              1,5 , moze 2 cm

buty kompletnie bez obcasow to raczej na zime nie ma, sa np swietne meskie
              martensy "bez podeszwy i obcasa" ale to tez adidasowate...
              • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 10:07
                tralalumpek napisała:

> blinski napisał:
                >
                > > nie ważne jakiej marki, jak cię stać. ale to zupełnie płaski obcas (tzn.
                > brak
                > > obcasa) czy raczej podeszwa coś jak w oficerkach, z 1-1,5 obcasa?
                > >
                > >
                >
                > te czarne sa "cos jak w oficerkach" a te drugie tez w zasadzie, obcas ma moze
                > 1,5 , moze 2 cm
                >
                > buty kompletnie bez obcasow to raczej na zime nie ma, sa np swietne meskie
                > martensy "bez podeszwy i obcasa" ale to tez adidasowate...

no właśnie są takie, tralalumpku - właśnie o tych zimowych kompletnie bez
                obcasów - najczęściej na 'barankowej' podeszwie - mówiłem że brzydkie i do
                niczego nie pasują.
                a takie na niskim i szerokim (napisałem 'coś jak w oficerkach' bo nie wiem czy
                taka podeszwa ma swoją nazwę) to ok.
                • tralalumpek Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 14:34
                  a co to jest barankowa podeszwa?
                  • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 15:41
                    pamiętasz taki bardzo popularny rodzaj tynku, który kładło się głównie na
                    klatkach schodowych w blokach? taki, że jak się niechcący otarłaś o ścianę, to
                    mogłaś sobie przetrzeć ubranie albo zranić skórę:)? to był tynk 'baranek' - nie
                    był głądki, tylko taki.. kostropaty, powierzchnia pełna malutkich bulwek.
                    od paru lat wzór 'baranka' jest stosowany na podeszwach najrózniejszych butów -
                    czy to sportowych, czy kozaków, czy mokasynów - często na dodatek ta podeszwa
                    jest zadarta trochę na zewnątrz (często tak mają buty ecco); włąściwie nigdy
                    nie zdarza się by taka podeszwa miałą jakikolwiek obcas, jest zupełnie płaska.
                    jest to jak dla mnie wyjątkowe paskudztwo - choć już parę razy natykałem się na
                    buty męskie znanych i drogich marek z takimi podeszwami.. fu:).
                    • tralalumpek Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 15:50
                      ^ja to nazywam buty na sloninie (kuzynka/studentka tak sie kiedys wyrazila)
                      popieram cie wpogladach, paskudztwo straszne
                    • papryczka_ag Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 16:13
                      Te podeszwy są okropne! Potrafią zeszpecić nawet najładniejsze buty ( z
                      wierzchu ). Ostatnio zobaczyłam prześliczne buty, a kiedy podeszłam bliżej
                      zobaczyłam tego badziewnego baranka. Fuj.
          • Gość: ika Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: *.net 05.10.04, 09:15
            Nie ma takiego słowa "zeżreją",jest zjedzą.Lepiej nie używać żargonu,bo on też
            wychodzi z mody (no i po tym można stwierdzić,że ktoś jest nie pierwszej
            młodości np.)
            • tralalumpek Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 09:25
              Gość portalu: ika napisał(a):

> Nie ma takiego słowa "zeżreją",jest zjedzą.Lepiej nie używać żargonu,bo on też
              > wychodzi z mody (no i po tym można stwierdzić,że ktoś jest nie pierwszej
              > młodości np.)

ojejojej! (tez takiego slowa nie ma)
              ja juz tam wole swoj niemodny zargon i slowa ktore nie istnieja niz twoja
              logike i madrosc inaczej
        • wojtusia Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 22:19
          buty na płaskim obcasie nie są brzydkie, tylko conajwyżej nie podobają się
          młodocianym, jak to mówi mój mąż, onanistom
          czyli chłopcom których rajcują szpilki, stringi, przeźroczyste ew. obcisłe
          bluzeczki, wydatne, wybłyszczykowane usteczka ( niepotrzebne skreślić )
          • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 22:24
            większość facetów rajcują takie sprawy do dość późnego wieku, tylko po
            przekroczeniu pewnej granicy wiekowej ciężko im się do tego przyznać (podobnie
            zresztą jak do wspomnianego onanizmu:). poza tym nie tylko 'młodocianym
            onanistom' podobają się seksowne rzeczy, a aseksowne nie.
            • wojtusia Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 22:31
              widzę, że nie pogadamy, bo wiesz najlepiej co jest seksowne dla większości
              nie znasz kobiety, która nie potrzebuje gadżetów ?
              na szczęście mam mężczyznę, nie chłopca :-)
              • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 10:14
                czy wiem najlepiej co jest seksowne dla większości facetów? no wiesz, gdyby
                szpilki, obcisłe spódniczki, wydatne usta nie był uznawane ogólnie za seksowne
                to w ogóle nie kojarzyłyby się z atrybutami kobiecości - kojarzyłyby się być
                może płaskie obcasy i wąskie usta, ale tak nie jest.
                czy nie znam kobiety, która nie potrzebuje gadżetów? zależy co przez te gadżety
                rozumiesz; jeśli dajmy na to rzeczy czyniące ją bardziej seksowną - to znam,
                np. kinga dunin (osobiście ją lubię, żeby nie było:) - ale raczej ani chłopcom,
                ani mężczyznom nie kojarzy z atrakcyjnością. przykłąd zbyt jaskrawy? więc podaj
                inny, bo jedynie ślizgamy się w wypowiedziach, nie mówiąc o konkretach.
                • papryczka_ag Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 15:15
                  Wiesz blinski - moi znajomi mężczyźni w większej części nie zgadzaja się z
                  Twoimi opiniami dotyczącymi tego, jak powinna/nie powinna wyglądać modna i
                  seksowna dziewczyna. Ale to kwestia gustu i jednemu będą się podobały stringi
                  pod łopatkami wystające spod satynowych bojówek, a drugiemu cos zupełnie
                  innego.
                  Na panienki wyglądające tak, jak opisał to w swoim wątku kohinor, moi koledzy
                  owszem patrzą - ale nie każ przytaczać słów jakimi je komentują.
                  • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 15:44
                    papryczko, ja nie mówię tylko o takich (choć założę się, że twoi koledzy -
                    wyrażający niepochlebne oceny o takich - nie robią tego do końca szczerze;
                    męskiego instynktu nie da się oszukać:) - co nie znaczy, że twierdzę że im się
                    takowe podobają), seksownie można się ubrać i z bezdyskusyjnym gustem, jakbyś
                    miała wątpliwości.
                    • papryczka_ag Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 16:14
                      Ależ nie twierdzę, że to na nich nie działą - w końcu patrzą. Tylko dlaczego
                      sie do nich nie odezwą? Nie zaproponują randki? Może dlatego, że one mają już
                      przypietą etykietkę...
                      • blinski Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 20:19
                        no wiesz, wygląd a przypuszczalne obycie i erudycja to dwie różne sprawy:)
                        ja też czasem, mimo że jakaś panna przyciąga mój wzrok (pozytywnie:), miałbym
                        wątpliwości czy byłoy z nią o czym pogadać:)..
      • Gość: xxx Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:43
        ja proponuje glany albo bardziej elegancko martensy
      • martahelena Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 04.10.04, 21:37
        glany, glany,glany...kolorowe i ocieplane
        • Gość: r. Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: *.aster.pl 04.10.04, 23:44
          W Ecco mogą mieć buty, jakich szukasz
      • Gość: Bianca Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 10:11
        Wejdź na www.gino-rossi.com tam jest duzy wybór kozaków na płaskim obcasie :-)
      • papryczka_ag Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 15:12
        Coraz więcej sklepów ma w swojej ofercie dokładnie takie buty o jakich piszesz.
        Byłam ostatnio i w Bacie i w Galerii Mokotów w Bianco - nie było z takimi
        problemu.
        • kjkk oto jestem... ;) 05.10.04, 17:32
          zniknelam na poltorej doby , a tu widze, ze wow-dyskusja kwitnie ;)
          nie wiem czy sie jasno wyrazilam-chyba namieszalam... - buty nie musza byc
          wysokie, nie musza byc to kozaki- tyle, ze wolalabym za kostke, bo mam takie
          salomony winter extreme, ktore jakis baran zaprojektowal- a ja owca ;) kupilam-
          ktore sa przed kostke i nico sniegu sie do nich wsypuje ;)
          a buty potrzebuje cieple i wygodne przede wszystkim, dlatego obcasy odpadaja
          raczej, i maja wlasnie pasowac do wszystkiego. moga byc "sportowawe" byle bym
          glupio w nich w pracy do spodni [nie-eleganckich ] nie wygladala.
          wkrotce wybiore sie do baty!!
      • Gość: nika Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? IP: 195.116.1.* 05.10.04, 17:36
        Witam<
        miałam podobny problem w zeszłym roku.po długich i męczących poszukiwaniach
        znalazłam odpowiednie buty (firma Ryłko):czarne,do połowy łydki,na zamek od
        wewnątrz,ciepłe, stablina podeszwa, bez czubków i co najważniejsze pasują do
        pracy i na codzień, zarówno do dżinsów jak i do bardziej eleganckich
        spodni.Przetestowałam je w ostatnią zimę i mogę z czystym sumieniem polecić.
      • wilczejagody Re: BUTY ZIMOWE - JAKIE ?? 05.10.04, 22:25
        tak tylko wyprobowuje forum. o butach nie mam nic do powiedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka