Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

studniówka - all about

IP: *.herc.net.pl 10.10.04, 18:51
    mysle ze na forum jest sporo tegorocznych maturzystek. oczywiscie widzialam
    jeden wątek o sukienkach na studniowke ale szybko umarł ;)

podstawowe pytanie mojego wątku to JAK,zeby bylo ladnie acz niebanalnie??
    Chodzi mi o sukienkę, buty(ojjj tu nie wiem co wybrać,pomożecie?), makijaż,
    włosy, jeśli chcecie to nawet o partnera ;))
    Szczerze mówiąc mało mam swoich pomyslów,a one drogą nie chodzą i dlatego
    pytam się WAS drodzy forumowicze :) Wyszykujcie mnie,proszę,na studniowke =)
    Obserwuj wątek
      • Gość: hiii Re: studniówka - all about IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:13
        idź z bradem pittem - wszystkie koleżanki zbledną ;)
        • b_bb Re: studniówka - all about 10.10.04, 21:47
          Gość portalu: hiii napisał(a):

> idź z bradem pittem - wszystkie koleżanki zbledną ;)

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
          Szkoda, że już jestem po maturze, skorzystałabym z chęcią z tego pomysłu. ;))
          • miska_malcova Re: studniówka - all about 10.10.04, 21:58
            oj na naszym bratem, to bym poszła... na studniówkę też :-D:-D:-D
        • Gość: Richelieu* Re: studniówka - all about IP: 195.117.90.* 13.10.04, 22:59
          z bradem pittem? śliczny, ale równie banalny jak tafta i satyna

żeby więc bo banałach nie chodzić wybrałabym:
          A: ala pacino
          B: julię ormond

mógłby być i jeremiasz żelazko jednak za wysoki dla mnie, w tańcu źle by się
          komponował
          mógłby być i j. depp, ale równie banalny co pitt

ogólnie rzecz biorąc lubię prowokować, hehehe
      • papryczka_ag Re: studniówka - all about 11.10.04, 09:33
        Droga studniówkowiczko.
        Przede wszystkim proponowałabym ci jakiś oryginalny kolor kreacji na tę
        imprezę. Ide o zakład, że jak co roku będą głównie czarne i bordowe... Nuda.
        Mi się ostatnio zaczęły podobać sukienki w kolorze starego złota.
        Jeśli z kolorem innym niż wymienione masz jakiś problem, to może pomyśl o
        oryginalnej stylistyce? Może japońska ( oklepana z jednej strony patrząc, ale
        daje dużo możliwości )?
        Napisz jakie kolory lubisz, jakie buty - wtedy można kombinować bardziej
        konkretnie. I gdzie mieszkasz - może sklepowo się coś podpowie.
        • Gość: marylu Re: studniówka - all about IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:57
          przecież to studniówka! Zasada studniówki były kolory, to w końcu ostatnia
          szkolna impreza, potem mozna sie ubierac w co sie chce. W tym wypadku
          pozostalabym profesjonalistką.
          Aha, z daleka od koków!!!!
          • papryczka_ag Re: studniówka - all about 11.10.04, 10:27
            Ja studniówkę miałam prawie 6 lat temu i nikt jakoś nie wymagał "szkolnych"
            kolorów.
            • Gość: Richelieu* Re: studniówka - all about IP: 195.117.90.* 13.10.04, 22:51
              tak? moja była prawie 8 lat temu i szkolne kolory były powszechne. Jedna z
              dziewczyn przyszła w bolerku błękitnym i peruce a`la shazza. Co to była za
              sensacja
              z drugiej jednak strony wszystkie byłyśmy w czarnych długich wydekoltowanych
              kieckach co było dla naszych poprzedników z kolei szokiem, bo dekadę starsi
              chodzili w czarnych spódnicach i białych bluzkach z kołnierzykiem

i nie wiem czy były obowiązkowe, ot nikomu do głowy nie przyszło by ubrać się
              nieodpowiednio. Pruska buda, hehe

• Gość: wunia Re: studniówka - all about IP: *.herc.net.pl 11.10.04, 15:23
          mmmmmmm mnostwo pomyslow :) kolory? najbardziej kolory ziemi-brąz,zieleń,khaki.
          moze by pokombinować w tę wlasnie stronę?

oczywiscie jestem juz zrazona do gorsetow, rzeczywiscie nie wybiore raczej
          superdlugiej i superpoważnej kreacji, mogloby to wygladac cokolwiek komicznie :)

Chodzi mi po glowie jakas sukienka z asymetrycznym dołem,poza tym spodobal mi
          sie pomysl satynowej spodnicy z "jakąś" górą.

Rodzaj butów - w tym tkwi problem bo nie mam pojęcia,buty dla mnie to glany
          sandały trampki itp ;) takze wygodnie,ale niezbyt elegancko. aż wstyd mi ze nie
          znam sie na tak babskiej sprawie ;( wiem ze na pewno nie mogą byc wysokie,bo
          sama mam 178cm a partner chyba nie będzie duzo wyzszy, na wysokich obcasach
          penwie bym się zresztą zabiła.

włosy...ehh włosy włosy.. jeśli nie kok i nie upięte, to jak? moze fale, tak
          jak widzialam w poprzednim wątku o studniówce?

mieszkam w srednim miescie na polnocy, nablizej mam do Białegostoku,Warszawa
          też moglaby byc.
      • Gość: ekler Re: studniówka - all about IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 11.10.04, 09:36
        to moze inaczej,czego nie wybieraj:gorsetu,tafty,satyny.moze niezlym pomyslem
        bylaby tez sukienka krotsza niz do ziemii..:)i jesli chcesz sie
        wyrozniac,upinanie wlosow tez raczej odpada.
        • papryczka_ag Re: studniówka - all about 11.10.04, 09:37
          Gorsetom mówię stanowczo NIE. Jeśli chodzi o satynę, to zależy... Prostą
          satynową spódnicę można z czymś interesująco zestawić i wtedy nawet jak będzie
          na sali sama satyna, to i tak można wyglądać oryginalnie.
      • b_bb Re: studniówka - all about 11.10.04, 13:15
        Niedawno na weselu przykuwała mój wzrok (i nie tylko mój) dziewczyna
        wystylizowana na lata sześćdziesiąte: miała na sobie białą bluzeczkę z
        mini-rękawkami, odcinaną pod biustem z lamóweczką wykończoną kokardką, a do tego
        spódnicę na tiulowej halce za kolana. Spódnica była w kolorze szarym w groszki
        srebrzystoszare. Dziewczyna miała na nogach balerinki, włosy upięte w koński
        ogon, ale natapirowane nad czołem. Wyglądała dziewczęco, oryginalnie, a zarazem
        zmysłowo, jej kreacja pasowała zarówno do skocznych rytmów, jak i do tych
        wolniejszych (dziewczyny w powłóczystych taftach i gorsetach wyglądają śmiesznie
        podskakując przy szybkich tańcach). Może pomyśl o czymś podobnym. :)
        • papryczka_ag Re: studniówka - all about 11.10.04, 13:25
          OO!!
          • Gość: :)) Re: studniówka - all about IP: *.stok.xen.pl 11.10.04, 15:14
            no właśnie dziewczyny a ja znalazłam sukienke do kolan -koronkowa,tzn pod
            spodem jest material a na wierzchu koronka,plecy troche odsloniete ,przod ale
            tylko tak jakby stanik:) (nie wiem jak to nazwac:P)jest czarny z malutka
            kokardka,i od tego wzdluz po srodku ciagnie sie w dol pasek tejze koronki-
            sukienka jest normalnie sliczna,tylko wlasnie jak tak patrze na te studniowkowe
            kreacje to co 3 ma na sobie gorset albo dluugie suknie w jakims brokacie,wcale
            mi sie to nie podoba :P
            co sadzicie o takiej sukience?
            • papryczka_ag Re: studniówka - all about 11.10.04, 15:37
              Staram się sobie wyobrazić - na tyle, ile mi się udaje, mogę stwierdzić że
              chyba fajna.
              • Gość: :)) Re: studniówka - all about IP: *.stok.xen.pl 11.10.04, 15:47
                rzeczywiscie moze ciezko sobie ja wyobrazic ,nie mniej uwazam ,ze jest
                sliczna ,nietypowa ,dla mnie super ,chce wygladac inaczej niz jakis tam %
                dziewczyn w gorsetach czy dlugich sukniach . Mysle ,ze odwaze sie ja nalozyc:))
                dzieki za opinie :)
            • Gość: wunia Re: studniówka - all about IP: *.herc.net.pl 12.10.04, 17:06
              a czy mozna wiedziec,gdzie taką wypatrzylas? :) brzmi naprawde niezle,pewnie
              wyglada jeszcze lepiej
              • Gość: :)) Re: studniówka - all about IP: *.stok.xen.pl 12.10.04, 17:27
                no u mnie w miescie jest 1 egzemplarz i wlasciwie mozna powiedziec byl ,bo mam
                zamiar sie tam wybrac ,a sukienki sa przysylane z francji-tak powiedziala mi
                ekspedientka ,i zawsze po 1 egzemplarzu (do sklepu chyba?:P)
          • marylu1 Re: studniówka - all about 12.10.04, 16:06
            widziałam taka sukienkę! Mysle, ze to fajny pomysł. I na pewno jeszcze kiedys
            ja załozysz. W końcu to "tylko" studniówka a nie amerykański Prom.
      • martahelena Re: studniówka - all about 12.10.04, 18:51
        a może cos na drutach luz szydełku? Nastronie poniżej są sukienki zrobione w ten
        sposób także białe i czarne:)
      • kubuspuchatek18 Re: studniówka - all about 12.10.04, 19:40
        JA już koncepcję swojej kreacji mam. Chciałabym, aby była to prosta, czarna
        krótka! sukienka z asymetrycznym dołem (góra jeszcze nie wiem, wiem że plecy
        chcę miec "nagie":P), do tego bardzo bogate dodatki: biżuteria z białego złota
        z czarnymi wstawkami i buty (czarne) na metalowej szpilce. Fryzurę też mam juz
        w głowie wybraną: takie retro fale. Coś cudownego. Albo własnie kok a'la lata
        60 z natapirowanym przodem. Ale raczej zostanę przy falach. U mnie w szokle
        zapewne będzie królowac satyna no i nieśmiertelne gorsety. A fyzury, pewnie
        koki i loki, także nieśmiertelne. Makijaż.... to sie zobaczy jak juz wszystko
        będzie kupione. Próbe makijazu zrobię pewnie dopiero wtedy, kiedy próbe
        fryzury. Ale zapewne nie będzie to mocny i ciężki makijaż tylkot akie coś, co
        nie spłynie z twarzy po dwóch godzinach "mocnego" tańcowania:D
      • Gość: wunia Re: studniówka - all about IP: *.herc.net.pl 13.10.04, 22:13
        wiecie,wlasnie pomyslalam ze slicznie wygladalaby sukienka nie-jednokolorowa,
        np marszczona w kolorze zgniłej zieleni przechodzącej w zolty. co o tym
        myslicie? pewnie nie musialabym taką sama szyć ;)
        • Gość: misia Re: studniówka - all about IP: 141.46.17.* 13.10.04, 22:45
          koki sa fe, albo tylko ja tak sadze, ale niektore osoby wygladaja w nich
          naprawde dobrze
          ja na swojej studniowce mialam ciemno zlota sukienke w koronkowy wzor i
          asymtryczna.ogolnie wygladalam inaczej.
          buty znajdziesz
          jezeli nie na wysokim to natroche nizszym
          mysle ze glany odpadaja;)
          ogolnie to podobaja mi sie sukienki jakie sie nosi w sex w wielkim miescie
          so slodkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka