Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

małe rozmiary

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:38
    Cześć,
    może któraś z Was ma podobny problem jak mój, ale znalazła rozwiązanie:).
    Otóż jestem niska i bardzo, ale to bardzo drobna. Nie chuda, po prostu mam
    drobne kości. 158 wzrostu, waga 46 kilo. Często słyszę komentarze, że tylko
    pozazdrościć takiego wyglądu. A figę:) Notorycznie nie ma się w co ubrać.
    Chodzę po sklepach wściekła, bo wszystko na mnie wisi. Ile można pzrerabiać,
    no i nie wszystko się da.
    Czy może jest tu jakaś równie mała kobietka, która znalazła jakis fajny sklep
    z małymi ciuchami? Nie dziecięcy - ja mam 31 lat. A w znanych mi sklepach
    typu Reserved, Zara, Tatuum itp to nawet rozmiar XS jest mi za duży...
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: małe rozmiary 25.11.04, 15:49
        moja znajoma ma bardzo podobny problem do Twojego. dorosla baba, ale jednak
        ratuja ja sklepy dzieciece, z tym, ze moze niekoniecznie 'smyk' ;). jesli jestes
        z warszawy, to na wilczej rog mokotowskiej jest sklep z odzieza dla dzieci,
        ktora to odziez rzadko wyglada faktycznie jak dla dzieci ;). to nie jest sklep
        sieciowy.

male [w sensie, ze mniejsze od standardowych malych] rozmiary ma tez morgan, ale
        mi osobiscie ich rzeczy zupelnie nie odpowiadaja.
      • Gość: Richelieu* Re: małe rozmiary IP: 195.117.90.* 25.11.04, 15:58
        nie wiem, nie wiem, też jestem drobnokoścista, niska (162) i celem wyglądania
        nie jak dziewczynka chadzam w marynarkach. Rozmiar S to 36/38 więc czasem
        pasuje czasem nie. W ciągu ostatniego roku przytyłam 13 kg ;))) co mnie
        niesłychanie cieszy, bo jestem straszny niejadek. Ważąc w czasie choroby 40 kg
        czułam się tak źle, że nawet nie czułam jak chudo. Ale mimo to wymiary miałam
        prawie identyczne jak obecnie. W pasie wyszczuplałam 5 cm mimo cięższej wagi, a
        marynarki strosząc się w okolicach biustu i opinając w pasie ukrywają chudość.
        Czasem jednak coś jest zachwycającego, a właśnie tego szukam, więc kupuję i..
        zwężam. Kiedy coś ma zaszewki to nic prostszego odpruć i przyszyć wężej, to
        samo z szerokimi ramionami.
        Swoją drogą czysta dyskryminacja z tymi rozmiarami. Buty noszę 35, tylko zimowe
        36 więc i tu zanim kupię to się naszukam
        • veritas1 a z wyprzedazami przeciez cienko 26.11.04, 19:58
      • Gość: Klara Re: małe rozmiary IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 16:03
        Ale taki wygląd dodaje młodości:))))))) I chyba sprzyje młodemu wyglądowi -
        sporo rozmiarów 34 , więc malutkich jest w sklepach typu Orsay, Pimkie (i są to
        naprawdę, ładne , zazwyczaj czarne!!! bluzki, sukienki, spodnie --
        • Gość: Richelieu* Re: małe rozmiary IP: 195.117.90.* 25.11.04, 16:21
          wielka mi przyjemność wyglądać jak bajtel
          • Gość: Klara Re: małe rozmiary IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 16:40
            A co to jest bajtel???:)
            • Gość: Richelieu* Re: małe rozmiary IP: 195.117.90.* 25.11.04, 17:32
              brzdąc;)
              • Gość: Klara Re: małe rozmiary IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 17:38
                Aha:))))) To nie znałam:)))
                • Gość: ajka Re: małe rozmiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:05
                  Ale za to mozemy calkiem tanio sie ubrac my chude kobitki , w H&M w dziale
                  doroslym pizama ze Snoopym kosztuje 99 zł a taka sama na dziale dla dziewczynek
                  49 zł rozmiar na 164 cm:)
                  Tak samo zapinane bluzy , zamiast kosztowac ponad stowe kosztuja 69 zł tez na
                  164 cm :)
      • Gość: Karla Re: małe rozmiary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 22:53
        Ja tez do duzych nie naleze- 164 cm/48 kg, musze przyznac, ze xs w sklepach
        takich jak reserved, tatuum etc to pomylka. Ja sie przewaznie ubieram w Tally
        Weill, H&M no i bluzki, sweterki w zarze (w dziale młodzieżowym), niestety nie
        wszystko jet dobre, ale da się coś znależć. najgorszy problem z elegnackimi
        ciuchami:( nie sposób znaleźć dobrze leżący garnitur w tym rozmiarze - moze
        znacie jakieś sklepy z eleganckimciuchami, w ktorym xs i 32/34 są normalne?
        • Gość: littlefrog Re: małe rozmiary IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 27.11.04, 16:09
          Ojej, mam to samo a nawet gorzej bo 155cm i 42 kilo. W tym te 2 wymeczone
          ostatnio obzeraniem sie do upadlego czym sie tylko da, chce dojsc do 45kg ale
          powoli watpie ze to sie uda:( Tez nie jestem przerazliwie chuda, tylko mam
          drobne kosci. I po raz pierwszy w tym roku (znaczy sie jesien - zima )nic sobie
          nie kupilam bo wszystko jest za duze!!!:(( Nie wiem, do tej pory jakos mi sie
          to udawalo, glownie w orsay i pimkie, ale ostatnio ciuchy z orsaya sa tak
          fatalnej jakosci i kroju, ze przestalam tam zagladac. A tak to przewaznie to
          samo co wyzej: tally weijl, dzieciecy h&m, benetton, mango. Chociaz te 2
          ostatnie wymagaja wiekszych nakladow finansowych.. Czasem w carlingsie mozna
          cos znalezc, rozmiar s i xs firmy bik bok jest rzeczywiscie maly. Za to od paru
          miesiecy bezskutecznie probuje kupic jeansy i nic:(( Ehh..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka