Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moda dla 65-latki

IP: *.roc.choiceone.net 30.11.04, 06:43
    Prosze o sugestie jak powinna ubierac sie kobieta starsza, elegancko i
    troche modnie.
    Obserwuj wątek
      • wojtusia Re: Moda dla 65-latki 30.11.04, 09:20
        moim zdaniem może się ubierać we wszystko na co pozwala jej figura, poza
        rzeczami zarezerwowanymi wyłącznie dla gimnazjalistek ( różowe falbanki i białe
        podkolanówki ;-)
        jestem przeciwna wciskaniu starszych pań w garsonki wyłącznie
      • Gość: dobry humorek Re: Moda dla 65-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:29
        Uważam ,że tzw styl sportowej elegancji jest w sam raz.Ujmuje troszkę lat i
        chyba każdej kobiecie pasuje. Wg mnie pasuje też na prawie wszystkie okazje...
      • Gość: Aga Re: Moda dla 65-latki IP: *.chello.pl 30.11.04, 10:38
        Obserwuje od pewnego czasu aktorki i inne osoby znane w wieku conajmniej
        srednim. Zwróciły moją uwage Anna Korcz (na wspólnej) Izabela Jaruga- Nowacka i
        pani która prowadzi Wideotekę Dorosłego Człowieka w TVP. Trzy typy, każdy inny,
        na pewno znajdzie Pani cos wpadającego w oko! Swoją drogą fajnie że to Panią
        interesuje... moja mama ma 60 lat i ciągle oszczędza na ciuchach i kosmetykach,
        twierdzi że po co o siebie dbać w tym wieku skoro nie wychodzi nigdzie prócz
        sklepów i uroczystości rodzinnych. Niestety nie mogę na nią wpłynąc, chyba
        żebym zarabiała 5000 PLN i mogła sama jej skompletować garderobę a i to byłoby
        trudne.
        • Gość: dobry humorek Re: Moda dla 65-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:23
          ale Anna Korcz z tego co wiem ma 35 lat :-) Myślę ,że ten wiek rządzi się
          innymi prawami niż wiek po 60..jeżeli chodzi o ubiór ..oczywiście ;-))
          • Gość: aga Re: Moda dla 65-latki IP: *.chello.pl 30.11.04, 13:46
            może pochrzaniłam nazwiska :((( kobieta o którą mi chodz Z PEWNOŚCIĄ 35 lat nie
            ma
            • Gość: osia Re: Moda dla 65-latki IP: *.devs.futuro.pl 30.11.04, 17:01
              mala dygresja- ten watek przypomnial mi o starszej pani, ktora widzialam w
              okolicach wrzesnia. pani byla w podeszlym wieku ( na oko gdzies 75 lat),
              podpierala sie laska, a wygladala fenomenalnie. ubrana byla w komplecik o
              kroju "chanelowskim"- zakiet do bioder z melanzowej tkaniny z delikatnym
              futerkiem dookola kolnierza i rekawow i prosta spodnice do kolan. na glowie
              miala pasujacy do wszytskiego kapelusik. tego widoku dlugo nie zapomne- jeszcze
              nie widzialam wygladajacej tak klasycznie i elegancko wygladajacej babci.
              dalabym wiele, zeby w takim wieku wygladac jak ona=) jestem pelna podziwu...

------
              za brak polskich znakow i duzych liter przepraszam
              • black_magic_women Re: Moda dla 65-latki 30.11.04, 17:34
                coz,moze pani ubierac sie jak babcia tina t;)))tuz po 66urodzinach,ale moze tez
                pani wybrac swobodna,sportowa elegancje/miekkie swetry,szale,dzianiny/tak jak to
                zrobila b.tyszkiewicz.zawsze dobrze miec ladna fryzure,lekki makijaz i pogode
                ducha;)pozdrawiam
                • Gość: aghny_b Re: Moda dla 65-latki IP: *.238.101.68.adsl.inetia.pl 30.11.04, 17:39
                  popieram! b. tyszkiewicz jest na pewno dobrym przykładem
                  • Gość: aneta Re: Moda dla 65-latki IP: *.aster.pl 01.12.04, 18:16
                    Wydaje mi sie, że poza strojem nie można zapomnieć o fryzurze i makijażu.
                    Fryzura w miarę prosta i nowoczesna w stonowanym kolorze i ładny, nieprzesadzony
                    makijaż powinny dopełnić całość.
      • zettrzy Re: Moda dla 65-latki 01.12.04, 23:14
        przyznam sie ze nie bardzo rozumiem koncept ilus-tam-latek - kobieta powinna
        ubierac sie, jak autorka watku sama pisze, elegancko i troche modnie bez wzgledu
        na wiek. Oczywiscie, zawsze istnieje problem rozmiaru - kobieta starsza jest
        nieco wieksza i szersza niz kobieta mloda, pewne fasony nie beda wygladac na
        niej elegancko, ale poza tym? Jeszcze mi sie nie zdarzylo dobierac dla siebie
        ubran pod katem "ile ja mam teraz lat", i mam nadzieje ze tak zostanie az do konca.
        Znam kilka kobiet 70 - 90 lat ktore ubieraja sie zupelnie normalnie, w cekiny na
        wieczor, swetry i spodnie na wypad za miasto, w garsonke na brydza i zadna nie
        robi sprawy z wieku.
        • kochanica.francuza Re: Moda dla 65-latki 01.12.04, 23:25

> na wiek. Oczywiscie, zawsze istnieje problem rozmiaru - kobieta starsza jest
          > nieco wieksza i szersza niz kobieta mloda

wcale niekoniecznie! moja Babcia ,zanim wychudła w chorobie,miała około 50 kog,a
          mama (52 lata) też tyle ma i figurę siedemnastki...
          ja się wyrodziłam i zapasłam;-))))))
          dużo jest starszych szczupłych pań:-)
          • zettrzy Re: Moda dla 65-latki 02.12.04, 00:20
            kochanica.francuza napisała:

> dużo jest starszych szczupłych pań:-)

tak, one sa szczuple, ale jednak zmienia sie, ze tak powiem, ksztalt - tzn.
            ubrania w malych rozmiarach nie zawsze pasuja, nawet jesli centymetraz niby ten
            sam. Poza tym jedynym faktem nie widze dlaczego starsza pani musialaby sie
            ubierac "jak wypada starszej pani", w koncu dorosla osoba i ma prawo nosic co
            chce i na co prawo pozwala (no topless, znaczy, na wielu plazach).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka