Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

długość płaszcza

03.12.04, 16:36
    Jaką długość powinien mieć długi płaszcz aby dobrze wyglądał? (abym ja nie
    wyglądała w nim śmiesznie) Dodam jeszcze, że mam 164 cm wzrostu i przeważnie
    chodze w butach na niewielkim obcasie, a płaszcz obecnie jest prawie do
    kostek (chyba za długi).
    Obserwuj wątek
      • sorbet Re: długość płaszcza 03.12.04, 17:21
        megg80 napisała:

> Jaką długość powinien mieć długi płaszcz aby dobrze wyglądał? (abym ja nie
        > wyglądała w nim śmiesznie) Dodam jeszcze, że mam 164 cm wzrostu i przeważnie
        > chodze w butach na niewielkim obcasie, a płaszcz obecnie jest prawie do
        > kostek (chyba za długi).

Wydaje mi się że uniwersalna jest około kolan. Odrobinę wyższa talia mogłaby
        sprawiać wrażenia dłuższych nóg:-)
      • Gość: marsjanka Re: długość płaszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:34
        Ja mam 160 cm wzrostu i najlepiej czuję się w płaszczach do kolan lub tuż za
        tyłek. Nie wiem czy "obiektywnie" to dobrze wygląda, ale mi się podoba.
      • grochalska Re: długość płaszcza 03.12.04, 21:05
        Ładnie wyglądają płaszcze nieco za kolano. Mniej więcej 5 cm.
      • Gość: aghny_b Re: długość płaszcza IP: *.238.103.16.adsl.inetia.pl 03.12.04, 22:34
        też mi sie wydaje,ze najlepsza długość płaszcza dla Ciebie będzie do kolan
        • megg80 Re: długość płaszcza 04.12.04, 09:59
          Dziękuję wszystkim za rady. Właściwie to jestem na kupnie takiego płaszczyka do
          kolan, ale chciałabym też coś zrobić z tym długim płaszczem aby jeszcze nadawał
          się do chodzenia (na jakieś okazje;) Dlatego myślałam aby go skrócić ok 10 cm.
          Pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka