Dodaj do ulubionych

geografia rozszerzona

16.11.06, 15:09
Pisze może ktoś jutro?
Obserwuj wątek
    • Gość: ulka Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 15:11
      jaa! wogóle nie wiem, czego się spodziewać... eh...
    • aniazsk Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 15:13
      ja to właściwie nawet nie wiem jak wygląda przykładowy arkusz z geografii...
      • Gość: adziunia Re: geografia rozszerzona IP: 213.199.252.* 16.11.06, 15:19
        Tez jutro pisze rozszerzona gegre. Ja wyglada arkusz to wiem, ale czego mozna
        sie spodziewac na maturze to juz nie :P Zaraz ide przejrzec material z 1 klasy
        geo zeby nabazgrolic cos jutro na tej maturce ;]
    • cortesa Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 18:20
      ja tez pisze, ale totalnie nic na nia nie umiem, bo dopiero zaczynam sie
      edukowac z gegry, no bo mamy takiego nauczyciela...... wiec zapisalam sie na kurs:)
      powodzenia!
      • Gość: ulka Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:54
        ja też dopiero zaczyna edukację geograficzną, bo dopiero we wrześniu
        zdecydowałam się na gerę; przez dwa lata byłam pewna, że będę zdawać histę...
        więc jutro rewelacji nie będzie. A czy arkusz rozszerzony bardzo się różni od
        podstawowego? (oczywiście oprócz zakresu materiału ;))

powodzenia geografiści (a może geografowie...? :|)
        • Gość: bokos Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:57
          Gegre bede pisał rozszerzoną ale dopiero w maju, jutro musze napisać WOS.
          Życie...
          • Gość: Pelasia Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:49
            ja również piszę rozszerzoną geografię. W ubiegłym roku, jeszcze w 2 klasie
            pisalismy próbne matury, więc miałam okazję się juz spróbowac i muszę przyznac,
            ze poziom rozszerzony wydal mi sie łatwiejszy od podstawowego. Nawet więcej
            procent miałam (ponad 60) bez przygotowania, więc chyba nie będzie zle ;)
            • cortesa Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 21:11
              tak, to prawda:) jak przegladalam jeden arkusz z gegry to mozna bylo zdobyc duzo
              pkt za odczyty z mapy np.poszukaj w tym i w tym kwadraciku nazwy np.skaly i juz
              ma sie punkty:) oby jutro tez bylo tak optymistycznie :)
              • Gość: Agata Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:26
                Ja właśnie napisalam .. jakbym się na to choć trochę pouczyłato pewnie byłoby w
                miarę dobrze, a tak .. to chyba nie zdałam ;)
                ale na normalnej maturze bedzie dobrze! ;D
                • Gość: trustmyself Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:31
                  Ja też właśnie pisałam dziś ;D Wiecie co? Oprócz zadania z nazwami zlewisk mórz
                  w Górach Stołowych stosunkowo wszystko napisałam (wahałam się jeszcze przy
                  wodach fluwioglacjalnych, bo czytalłam o nich, ale totalnie zapomniałam co one
                  tworzyły ;P), ale czy dobrze, to sie dopiero okaże, jak już wyniki i odpowiedzi
                  będą :) Póki co jestem dobrej myśli ;D

• lorek6 Re: geografia rozszerzona 17.11.06, 10:49
                    no wlasnie, o co chodzilo z tymi morzami ?? :P
                    Mysle, ze poszlo mi dobrze, w kilku zadaniach zmyslalem, ale ogolnie jak
                    przerobie do konca caly material to nie powinno byc problemow w maju :)
                    Jak Wam poszlo ?? :)
                    • Gość: asfa Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:02
                      w zlewiskach baltyckiego i polnocnego, przeciez to proste! a matura troche
                      trudna byla
                      • lorek6 Re: geografia rozszerzona 17.11.06, 11:06
                        oo to super :D tak wlasnie napisalem :) dzieki za odpowiedz :)
                        • Gość: adziunia Re: geografia rozszerzona IP: 213.199.252.* 17.11.06, 11:22
                          Nie jestem zadowolona zbytnio, pytania otwarte dla mnie troche trudne bez
                          wczesniejszej nauki. Chodze na kurs z geo, ale przerobilismy dopiero
                          kartografie i prace z mapa. widze ze juz zle mam te zlewiska , bo napisalam
                          baltyk i czarne :/ A te wody fluwioglacjalne?? normalnie dwa dni temu o tym
                          czytalam i nie moglam sobie przypomniec brrr napisalam pradoline i sandry
                          • Gość: A. Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:56
                            pamietacie jakies odpowiedzi? :|
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka