Gość: ulka Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 15:11 jaa! wogóle nie wiem, czego się spodziewać... eh... Odpowiedz Link Zgłoś
aniazsk Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 15:13 ja to właściwie nawet nie wiem jak wygląda przykładowy arkusz z geografii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: geografia rozszerzona IP: 213.199.252.* 16.11.06, 15:19 Tez jutro pisze rozszerzona gegre. Ja wyglada arkusz to wiem, ale czego mozna sie spodziewac na maturze to juz nie :P Zaraz ide przejrzec material z 1 klasy geo zeby nabazgrolic cos jutro na tej maturce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
cortesa Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 18:20 ja tez pisze, ale totalnie nic na nia nie umiem, bo dopiero zaczynam sie edukowac z gegry, no bo mamy takiego nauczyciela...... wiec zapisalam sie na kurs:) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:54 ja też dopiero zaczyna edukację geograficzną, bo dopiero we wrześniu zdecydowałam się na gerę; przez dwa lata byłam pewna, że będę zdawać histę... więc jutro rewelacji nie będzie. A czy arkusz rozszerzony bardzo się różni od podstawowego? (oczywiście oprócz zakresu materiału ;)) powodzenia geografiści (a może geografowie...? :|) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokos Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:57 Gegre bede pisał rozszerzoną ale dopiero w maju, jutro musze napisać WOS. Życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelasia Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:49 ja również piszę rozszerzoną geografię. W ubiegłym roku, jeszcze w 2 klasie pisalismy próbne matury, więc miałam okazję się juz spróbowac i muszę przyznac, ze poziom rozszerzony wydal mi sie łatwiejszy od podstawowego. Nawet więcej procent miałam (ponad 60) bez przygotowania, więc chyba nie będzie zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cortesa Re: geografia rozszerzona 16.11.06, 21:11 tak, to prawda:) jak przegladalam jeden arkusz z gegry to mozna bylo zdobyc duzo pkt za odczyty z mapy np.poszukaj w tym i w tym kwadraciku nazwy np.skaly i juz ma sie punkty:) oby jutro tez bylo tak optymistycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:26 Ja właśnie napisalam .. jakbym się na to choć trochę pouczyłato pewnie byłoby w miarę dobrze, a tak .. to chyba nie zdałam ;) ale na normalnej maturze bedzie dobrze! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trustmyself Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:31 Ja też właśnie pisałam dziś ;D Wiecie co? Oprócz zadania z nazwami zlewisk mórz w Górach Stołowych stosunkowo wszystko napisałam (wahałam się jeszcze przy wodach fluwioglacjalnych, bo czytalłam o nich, ale totalnie zapomniałam co one tworzyły ;P), ale czy dobrze, to sie dopiero okaże, jak już wyniki i odpowiedzi będą :) Póki co jestem dobrej myśli ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lorek6 Re: geografia rozszerzona 17.11.06, 10:49 no wlasnie, o co chodzilo z tymi morzami ?? :P Mysle, ze poszlo mi dobrze, w kilku zadaniach zmyslalem, ale ogolnie jak przerobie do konca caly material to nie powinno byc problemow w maju :) Jak Wam poszlo ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfa Re: geografia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:02 w zlewiskach baltyckiego i polnocnego, przeciez to proste! a matura troche trudna byla Odpowiedz Link Zgłoś
lorek6 Re: geografia rozszerzona 17.11.06, 11:06 oo to super :D tak wlasnie napisalem :) dzieki za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: geografia rozszerzona IP: 213.199.252.* 17.11.06, 11:22 Nie jestem zadowolona zbytnio, pytania otwarte dla mnie troche trudne bez wczesniejszej nauki. Chodze na kurs z geo, ale przerobilismy dopiero kartografie i prace z mapa. widze ze juz zle mam te zlewiska , bo napisalam baltyk i czarne :/ A te wody fluwioglacjalne?? normalnie dwa dni temu o tym czytalam i nie moglam sobie przypomniec brrr napisalam pradoline i sandry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: geografia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:56 pamietacie jakies odpowiedzi? :| Odpowiedz Link Zgłoś